| ΚΙΤ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
iannag vstromhellasforum Enthusiast
| Θέμα: Απ: ΚΙΤ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ Πεμ Μάης 08 2014, 22:09 | |
| Ορίστε κύριε: http://www.easternbeaver.com/Main/Elec__Products/Relays/Help_Page/help_page.html
EDIT:
Το βρήκες πουθενά εδώ Ελλάδα; |
|
| |
jimkopa Member
Τόπος : Πτολεμαίδα Registration date : 06/05/2013
| Θέμα: Απ: ΚΙΤ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ Πεμ Μάης 08 2014, 22:43 | |
| - iannag έγραψε:
- Ορίστε κύριε: http://www.easternbeaver.com/Main/Elec__Products/Relays/Help_Page/help_page.html
EDIT:
Το βρήκες πουθενά εδώ Ελλάδα; εχω την εντυπωση οτι βρισκεις σε οποιοδηποτε ηλεκτροτεχνειο αυτοκινητων |
|
| |
kojo Member
Τόπος : Αθήνα - Γέρακας . Registration date : 06/05/2013
| Θέμα: Απ: ΚΙΤ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ Παρ Μάης 09 2014, 08:59 | |
| Μπορείς να βρεις τα πάντα από υλικά εδώ . Καλώδια και βύσματα σχεδόν παντού , ακόμα και αν θέλεις να πας σε κάτι πιο εξωτικό , σαν αυτά που βάζουμε στα σκάφη ( επικασσιτερωμένα ) για καλύτερη μόνωση . Για αυτά πας σε ειδικά καταστήματα .Για ρελέ καλύτερα σε ηλεκτρολογικά αυτοκινήτων . Εγώ έχω πάρει τα δικά μου υλικά από Αθήνα . Και όχι μόνο για τα φώτα αλλά και για όλα τα υπάρχοντα αξεσουάρ με πρώτης ποιότητας υλικά , κύκλωμα χρονοκαθυστέρησης για προστασία στην εκκίνηση , αδιάβροχη ασφαλειοθήκη . Οποιος χρειαστεί κάτι ευχαρίστως να κατευθύνω . Αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου γλυτώνεις και τα εξτρα έξοδα . Αλλιώς κερνάς τα σουβλάκια σε κάποιο φίλο για τη βοήθεια . |
|
| |
DΙMΙTRΙS
Ηλικία : 46 Τόπος : Αθήνα - Γιάννενα Registration date : 29/11/2008
| Θέμα: Απ: ΚΙΤ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ Παρ Μάης 09 2014, 09:40 | |
| - kojo έγραψε:
- Μπορείς να βρεις τα πάντα από υλικά εδώ .
Καλώδια και βύσματα σχεδόν παντού , ακόμα και αν θέλεις να πας σε κάτι πιο εξωτικό , σαν αυτά που βάζουμε στα σκάφη ( επικασσιτερωμένα ) για καλύτερη μόνωση . Για αυτά πας σε ειδικά καταστήματα .Για ρελέ καλύτερα σε ηλεκτρολογικά αυτοκινήτων . Εγώ έχω πάρει τα δικά μου υλικά από Αθήνα . Και όχι μόνο για τα φώτα αλλά και για όλα τα υπάρχοντα αξεσουάρ με πρώτης ποιότητας υλικά , κύκλωμα χρονοκαθυστέρησης για προστασία στην εκκίνηση , αδιάβροχη ασφαλειοθήκη . Οποιος χρειαστεί κάτι ευχαρίστως να κατευθύνω . Αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου γλυτώνεις και τα εξτρα έξοδα . Αλλιώς κερνάς τα σουβλάκια σε κάποιο φίλο για τη βοήθεια . Το κύκλωμα χρονοκαθυστέρησης δίνει παροχή στα φώτα αφού πάρει μπροστά η μηχανή; αν ναι θα με ενδιέφερε, γιατί να βάλω ξεχωριστό διακόπτη για τα φώτα δεν μου αρέσει σαν ιδέα. |
|
| |
kojo Member
| Θέμα: Απ: ΚΙΤ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ Παρ Μάης 09 2014, 10:37 | |
|
Ναι βέβαια . Μπορείς να το ρυθμίσεις σε ότι θέλεις εσύ . Να ανοίγει με καθυστέρηση , να κλείνει με καθυστέρηση και επιλέγεις και χρόνο . Για αυτό το λόγο το έβαλα και εγώ , για να μην βάλω διακόπτη .
|
|
| |
DΙMΙTRΙS
Ηλικία : 46 Τόπος : Αθήνα - Γιάννενα Registration date : 29/11/2008
| Θέμα: Απ: ΚΙΤ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ Παρ Μάης 09 2014, 11:28 | |
| - kojo έγραψε:
Ναι βέβαια . Μπορείς να το ρυθμίσεις σε ότι θέλεις εσύ . Να ανοίγει με καθυστέρηση , να κλείνει με καθυστέρηση και επιλέγεις και χρόνο . Για αυτό το λόγο το έβαλα και εγώ , για να μην βάλω διακόπτη .
Η συνδεσμολογία είναι δύσκολη; Πού θα βρω; |
|
| |
kojo Member
| Θέμα: Απ: ΚΙΤ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ Παρ Μάης 09 2014, 12:39 | |
| Τα κυκλώματα αυτά πατάνε σε ένα τσιπάκι ( το 555 ) που χρησιμοποιείται σε πολλές εφαρμογές .
Υπάρχει αυτό
http://www.ebay.com/itm/Delay-Timer-Switch-Adjustable-0-to-10-Second-with-NE555-Oscillator-Input-12V-/251164968726?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a7a994716
Είναι το απλό που απλά σου ανοίγει το κύκλωμα μετά από 0-10 δευτερόλεπτα .
Και αυτό
http://www.ebay.com/itm/12V-Power-ON-delay-relay-Module-Delay-circuit-module-/161078813382?pt=Z%C3%A4hler_Zeitrelais_Uhren&hash=item25810ba2c6
Είναι αυτό που σου προσφέρει τις περισσότερες επιλογές αφού μπορείς να το κάνεις να ανοίγει ή να κλείνει σε ότι χρόνο θέλεις από λίγα δευτερόλεπτα μέχρι και ώρες νομίζω .
Εγώ προσωπικά έχω διαλέξει το πρώτο για λεπτομέρειες που αν θέλεις να στις στείλω με pm για να μην κουράζουμε τους φίλους .
Τα έχω και τα δύο . Αν θέλεις να σου στείλω φωτό να τα δεις συγκριτικά , έχουν ελάχιστη διαφορά στο μέγεθος και χωράνε παντού .
Οσο για την τοποθέτηση τα έχω βάλει στο καλώδιο που παίρνω εντολή για να ανοίξω το κεντρικό ρελέ , ( σε εμένα έχω πάρει από το πίσω φως ) . Πολύ απλή τοποθέτηση . |
|
| |
kalamaria gold member
Ηλικία : 60 Τόπος : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ(ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ) Registration date : 18/01/2008
| Θέμα: Απ: ΚΙΤ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ Παρ Μάης 09 2014, 14:38 | |
| - DΙMΙTRΙS έγραψε:
- kojo έγραψε:
Καλώδια και βύσματα σχεδόν παντού , ακόμα και αν θέλεις να πας σε κάτι πιο εξωτικό , σαν αυτά που βάζουμε στα σκάφη ( επικασσιτερωμένα ) για καλύτερη μόνωση . Για αυτά πας σε ειδικά καταστήματα .Για ρελέ καλύτερα σε ηλεκτρολογικά αυτοκινήτων . Εγώ έχω πάρει τα δικά μου υλικά από Αθήνα . Και όχι μόνο για τα φώτα αλλά και για όλα τα υπάρχοντα αξεσουάρ με πρώτης ποιότητας υλικά , κύκλωμα χρονοκαθυστέρησης για προστασία στην εκκίνηση , αδιάβροχη ασφαλειοθήκη . Οποιος χρειαστεί κάτι ευχαρίστως να κατευθύνω . Αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου γλυτώνεις και τα εξτρα έξοδα . Αλλιώς κερνάς τα σουβλάκια σε κάποιο φίλο για τη βοήθεια .
Το κύκλωμα χρονοκαθυστέρησης δίνει παροχή στα φώτα αφού πάρει μπροστά η μηχανή; αν ναι θα με ενδιέφερε, γιατί να βάλω ξεχωριστό διακόπτη για τα φώτα δεν μου αρέσει σαν ιδέα. εγω αυτο πηρα http://www.ebay.com/itm/310793425763?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 |
|
| |
kalamaria gold member
Ηλικία : 60 Τόπος : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ(ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ) Registration date : 18/01/2008
| Θέμα: Απ: ΚΙΤ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ Παρ Μάης 09 2014, 14:39 | |
| - iannag έγραψε:
- Ορίστε κύριε: http://www.easternbeaver.com/Main/Elec__Products/Relays/Help_Page/help_page.html
EDIT:
Το βρήκες πουθενά εδώ Ελλάδα; ευχαριστω..... το ειχα βγαλμενο απο αυτοκινητο!!!!! |
|
| |
jimkopa Member
Τόπος : Πτολεμαίδα Registration date : 06/05/2013
| Θέμα: Απ: ΚΙΤ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ Παρ Μάης 09 2014, 16:36 | |
| - kalamaria έγραψε:
- DΙMΙTRΙS έγραψε:
- kojo έγραψε:
Καλώδια και βύσματα σχεδόν παντού , ακόμα και αν θέλεις να πας σε κάτι πιο εξωτικό , σαν αυτά που βάζουμε στα σκάφη ( επικασσιτερωμένα ) για καλύτερη μόνωση . Για αυτά πας σε ειδικά καταστήματα .Για ρελέ καλύτερα σε ηλεκτρολογικά αυτοκινήτων . Εγώ έχω πάρει τα δικά μου υλικά από Αθήνα . Και όχι μόνο για τα φώτα αλλά και για όλα τα υπάρχοντα αξεσουάρ με πρώτης ποιότητας υλικά , κύκλωμα χρονοκαθυστέρησης για προστασία στην εκκίνηση , αδιάβροχη ασφαλειοθήκη . Οποιος χρειαστεί κάτι ευχαρίστως να κατευθύνω . Αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου γλυτώνεις και τα εξτρα έξοδα . Αλλιώς κερνάς τα σουβλάκια σε κάποιο φίλο για τη βοήθεια .
Το κύκλωμα χρονοκαθυστέρησης δίνει παροχή στα φώτα αφού πάρει μπροστά η μηχανή; αν ναι θα με ενδιέφερε, γιατί να βάλω ξεχωριστό διακόπτη για τα φώτα δεν μου αρέσει σαν ιδέα. εγω αυτο πηρα
http://www.ebay.com/itm/310793425763?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
το δουλεψες ? πως ειναι η λειτουργια του συνοπτικα ? επειδη το πηρα και γω το περιμενω |
|
| |
kojo Member
| Θέμα: Απ: ΚΙΤ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ Σαβ Μάης 10 2014, 10:33 | |
| Δουλεύει μια χαρά . Εύκολο στη συνδεσμολογία . Είναι μικρό και βολεύεται παντού . |
|
| |
Man With No Name Member
Ηλικία : 52 Τόπος : Minara City Registration date : 17/01/2008
| Θέμα: Απ: ΚΙΤ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ Κυρ Σεπ 14 2014, 13:43 | |
| Για πολλοστή φορά δε βλέπω τις φωτογραφίες στο αρχικό post. Μήπως είναι εύκολο να διορθωθεί? Έχω όρεξη για να ανοίξω δουλειές.. |
|
| |
matthaios Member
| Θέμα: Απ: ΚΙΤ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ Δευ Σεπ 15 2014, 20:26 | |
| - kojo έγραψε:
- Δουλεύει μια χαρά . Εύκολο στη συνδεσμολογία .
Είναι μικρό και βολεύεται παντού . μπορείς να βοηθήσεις λίγο με την συνδεσμολογια είναι εύκολη ? |
|
| |
Χείρων Member
| Θέμα: Απ: ΚΙΤ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ Δευ Σεπ 15 2014, 20:35 | |
| - Man With No Name έγραψε:
- Για πολλοστή φορά δε βλέπω τις φωτογραφίες στο αρχικό post. Μήπως είναι εύκολο να διορθωθεί? Έχω όρεξη για να ανοίξω δουλειές..
Αν μπορώ να βοηθήσω κάπως, εδώ θα βρεις άπειρα σχηματικά και πολύ και ανεξερεύνητο υλικό για το θέμα google it που λένε: https://www.google.gr/search?q=Headlights+Relay+Schematic&client=firefox-a&hs=ekb&rls=org.mozilla:en-US:official&channel=sb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=oB8XVJXdC8LOaMTJgNAF&ved=0CCcQsAQ&biw=1920&bih=985 https://www.google.gr/search?q=Headlights+Rele+Schematic&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&channel=sb&gfe_rd=cr&ei=nx8XVIXsO86G5Aa3nIGwDQ#rls=org.mozilla:en-US:official&channel=sb&q=Headlights+Relay+Schematic&spell=1 Επίσης https://www.google.gr/search?q=Headlights+Rele+Schematic&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&channel=sb&gfe_rd=cr&ei=nx8XVIXsO86G5Aa3nIGwDQ#rls=org.mozilla:en-US:official&channel=sb&q=Headlights+Relay+Schematic&spell=1 Κρίμα πάντως που χάθηκαν οι αρχικές φωτογραφίες. Το νήμα είναι σημαντικό! |
|
| |
REDPOWER vstromhellasforum Enthusiast
| Θέμα: Απ: ΚΙΤ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ Τρι Σεπ 16 2014, 00:51 | |
| Γιωργη επανεφερε τις φωτο αν μπορεις αδερφε ειναι σημαντικο απο οτι βλεπουμε ολοι μας το ποστ σου. |
|
| |
Χείρων Member
| Θέμα: Απ: ΚΙΤ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ Τετ Σεπ 17 2014, 00:48 | |
| Με την άδεια του Γιώργου νομίζω αυτό ήταν το αρχικό σχηματικό: Ας το μεταφέρει αν θέλει η διαχείρηση στην πρώτη του θέση |
|
| |
Hulk
| Θέμα: Απ: ΚΙΤ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ Σαβ Απρ 23 2016, 21:54 | |
| Γειά και χαρά Μετά από δυό χρόνια που έχει να γράψει κάποιος εδώ, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι.. Πήρα απο ebay ένα κιτ για dual H4. Δουλεύουν όλα μια χαρά, αλλά... δεν έχω σινιάλο!!! Μεγάλη μικρή σκάλα όλα ΟΚ απο τον διακόπτη, μόνο που όταν πατάω σινιάλο, ενώ ακούγεται το ρελέ που ανοιγοκλείνει και ανάβει το μπλέ led, στους προβολείς δεν γίνεται τίποτα...Μήπως γνωρίζει κανείς γιατί γίνεται αυτό? Μια υποψία που έχω είναι ότι δεν μπορούν να δουλεύουν και τα δύο ρελέ ταυτόχρονα... Αν γνωρίζει κάποιος τι πρέπει να κάνω.... |
|
| |
Χείρων Member
| Θέμα: Απ: ΚΙΤ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ Σαβ Απρ 23 2016, 22:19 | |
| Τι κιτ είναι αυτό; Έχεις κανένα σχέδιο της συνδεσμολογίας; Αλλά αφού ακούς το ρελέ..... |
|
| |
metallidhs Member
| Θέμα: Απ: ΚΙΤ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ Κυρ Απρ 24 2016, 10:02 | |
| καλημέρα . επειδή πήρα και εγώ αυτό το σετ . είναι λάθος οι συνδέσεις δες το σχέδιο του gmavrid και κάνε τις απαραίτητες αλλαγές. και δεύτερον για να μην ανάβουν τα φλας στιγμιαία και το λαμπάκι της μεγάλης σκάλας στην εναλλαγή σκάλας θα πρέπει να βάλεις μία δίοδο με κάθοδο από την μεγάλη σκάλα στη γείωση στην ελεύθερη φύσα από τον δεύτερο προβολέα.
τιπ. μια που θα κάνεις και τις αλλαγές αν θέλεις μπορείς να κοντύνεις και λίγο τα καλώδια για τον δεύτερο προβολέα γιατί είναι σχεδιασμένο για αυτοκίνητο και είναι τεράστιο . |
|
| |
Hulk
| Θέμα: Απ: ΚΙΤ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ Κυρ Απρ 24 2016, 18:07 | |
| Να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις.. Φίλε Κένταυρε (Χείρων) το σετάκι το βρήκα στο ebay και όπως καταλαβαίνεις οι Κινέζοι ούτε σχηματικά έχουν, ούτε τίποτα.. Τώρα όσον αφορά τον φίλο metallidhs, μάλλον έχεις δίκιο και προφανώς είναι λάθος η συνδεσμολογία. Επειδή έχω δύο ρελέ με τις βάσεις τους, θα φτιάξω ένα νέο σετ με την δίοδο όπως λές, γιατί στιγμιαία ανάβουν τα led των φλάς στο ταμπλώ. Το σωστό σέτ που θα φτιάξω είναι αυτό που πόσταρε ο Χείρων, σωστά? Μιά τελευταία ερώτηση. Με τί ασφάλεια (πόσα Α) θα ασφαλίσω το κύκλωμα? Εχω πάρει απο τον κάστορα μια ασφαλειοθήκη ( την PC- και θα συνδεθεί εκεί. Edit: Τι ρωτάω? Αφού το γραφει ο gmavrid στο αρχικό post |
|
| |
katzis
| Θέμα: Απ: ΚΙΤ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ Κυρ Μάης 08 2016, 00:25 | |
| Σημερα τα εβαλα κατω και εγω, και το εφτιαξα το κυκλωματακι!!! Ζορίστηκα πολυ θα ελεγα καθως δεν ειμαι και πολυ γνωστης των ηλεκτρολογικων, αλλα τα καταφερα με την βοηθεια σας!!! το προτζεκτ που ηθελα να πετυχω ηταν αυτο με την αντιγραφη του παρακατω σχεδιου και σε μια κολλα χαρτι για να το κατανοησω καλυτερα και να το αποτελεσμα... δοκιμάστηκε επιτυχώς και αυριο θα τοποθετηθεί στην μηχανη για τα κυρια φωτα!!! |
|
| |
kostastromk7
| Θέμα: Απ: ΚΙΤ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ Πεμ Δεκ 08 2016, 10:44 | |
| |
|
| |
| ΚΙΤ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ | |
|