Τόπος : Φυλακισμένος στην Αθήνα... Registration date : 06/03/2009
Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ Παρ Φεβ 25 2011, 22:19
Λυπάμαι που θα στο πω αλλά ετσι όπως το πας θα είσαι πάντα έρμαιο των μαστόρων ακόμα και για μια καμένη ασφάλεια.
akaliptos vstromhellasforum Enthusiast
Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ Παρ Φεβ 25 2011, 22:20
Bretsos K2 έγραψε:
Λυπάμαι που θα στο πω αλλά ετσι όπως το πας θα είσαι πάντα έρμαιο των μαστόρων ακόμα και για μια καμένη ασφάλεια.
λες να μη το γνωριζω?αστα να πανε!αυριο πρωι παω απο εκει να το δει
Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ Σαβ Φεβ 26 2011, 14:21
πηγα απο τον μαστορα!τελικα δεν εφταιγε η εγκατασταση αλλα κατι με τις επαφες στη μιζα!!!οντως οταν πατησαμε δυο τρεις φορες τη μιζα ανοιξαν τα φωτα!μου ειπε οτι το βγαζει το συγκεκριμενο θεμα το vstrom και ειτε πρεπει να αλλαξει διακοπτη ειτε να γεφυρωσει μεσα το συστημα και να ειναι μονιμα ανοιχτα τα φωτα!απο εκει και περα για τα ξενον μου ειπε οτι για να μην εχω θεμα πρεπει να μπει μια πλακετα ωστε να παιρνει μπρος πρωτα η μηχανη και μετα να ανοιγουν τα φωτα με καθυστερηση μερικων δευτερολεπτων!
Fanis Member
Ηλικία : 49 Τόπος : Μαρουσι-Βονιτσα Registration date : 20/10/2008
Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ Σαβ Φεβ 26 2011, 15:17
akaliptos έγραψε:
απο εκει και περα για τα ξενον μου ειπε οτι για να μην εχω θεμα πρεπει να μπει μια πλακετα ωστε να παιρνει μπρος πρωτα η μηχανη και μετα να ανοιγουν τα φωτα με καθυστερηση μερικων δευτερολεπτων!
Καλο ακουγεται αλλα καλυτερα ας μιλησουν οι ειδικοι σε ηλεκτρολογικα θεματα
Shark
Ηλικία : 46 Τόπος : Αγία Παρασκευή-Λαμία-Σαντορίνη Registration date : 10/06/2009
Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ Σαβ Φεβ 26 2011, 15:48
Εγώ είμαι ευτυχισμένος με το διακοπτάκι που έβαλα. Τα ανοίγεις όταν πρέπει.
Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ Σαβ Φεβ 26 2011, 15:49
ποιο διακοπτακι εβαλες φιλε μου???εχεις καμια φωτο του!δηλαδη με αυτο απο οσο καταλαβαινω εχεις σβηστα τα φωτα και τα βαζεις μπρος μετα?
Shark
Ηλικία : 46 Τόπος : Αγία Παρασκευή-Λαμία-Σαντορίνη Registration date : 10/06/2009
Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ Σαβ Φεβ 26 2011, 15:55
Ναι φίλε μου πολλοί από εδω μέσα το έχουμ κάνει. Παρόμοιο διακοπτάκι με το on off της μαχανής. Το έβαλα και διπλα από αυτόν. Μια χαρά. Φώτο δυσκολο τώρα αλλά θα βάλω αργότερα.
Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ Σαβ Φεβ 26 2011, 16:07
εχω σκεφτει και αυτο που λες!δεν ειναι ασχημη ιδεα!απλα προφανως αυτη η πλακετα που λεει ο τυπος θα κανει αυτη τη δουλεια!δηλαδη να καθυστερησει λιγο τα φωτα να αναψουν για να μην καουν με το ανοιξε κλεισε!ενω εσυ το κανεις απλα χειροκινητα και προφανως τα εχεις κλειστα τη μερα!
Shark
Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ Σαβ Φεβ 26 2011, 16:13
Ποτέ φίλε μου την μέρα κλειστά. 1ον το λέει ο νόμος για αυτό βγαίνουν και όλες οι μηχανές με αναμμένα φώτα και 2ον και ποιο σημαντικό, ο μεγαλύτερος κίνδυνος την μέρα για μας είναι οι ανίδεοι οδηγοί, και τα xenon κάνουν πολύ καλή δουλειά στο να τους ενημερώνουν για το περασμά μας.
Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ Σαβ Φεβ 26 2011, 16:15
ναι το ξερω για τον νομο!απλα τοτε γιατι να βαλεις τον διακοπτη?μονο για οταν βαζεις μπρος τη μηχανη;;
Shark
Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ Σαβ Φεβ 26 2011, 16:17
Βεβαια αν διαβάσεις τα υπόλοιπα thread για να μην σου καούν τα xenon. Είναι ο τρόπος που ανάβουν και με τη μίζα μπορεί να σου καουν.
Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ Σαβ Φεβ 26 2011, 16:20
για αυτο το λογο μου ειπε να βαλουμε την πλακετα!για να μην καιγονται!
gmavrid gold member
Ηλικία : 44 Τόπος : Σέρρες-Θεσσαλονίκη Registration date : 20/02/2008
Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ Σαβ Φεβ 26 2011, 16:30
akaliptos έγραψε:
απο εκει και περα για τα ξενον μου ειπε οτι για να μην εχω θεμα πρεπει να μπει μια πλακετα ωστε να παιρνει μπρος πρωτα η μηχανη και μετα να ανοιγουν τα φωτα με καθυστερηση μερικων δευτερολεπτων!
Fanis έγραψε:
Καλο ακουγεται αλλα καλυτερα ας μιλησουν οι ειδικοι σε ηλεκτρολογικα θεματα
Με βάση την παραπάνω ιδέα και συζήτηση, παραθέτω τα παρακάτω μηνύματα που αλλάξαμε σε συζήτηση με τον hypersonic στο νήμα ΚΙΤ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ, όπου παρουσιάζεται ένα kit για την αποφυσή προβλημάτων στα φώτα και τους σχετικούς διακόπτες (πχ. της μίζας όπως έπαθες εσύ φίλε akalyptos):
gmavrid έγραψε:
1. Ένα χρονοκύκλωμα 555 που θα καθυστερεί να ανάψει τη μικρή σκάλα ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΟΝΟ είναι μία καλή σκέψη.
hypersonic έγραψε:
Εχεις ετοιμο καποιο σχεδιακι? (γιατι εγω εχω ενα που ειχα φτιαξει για τους καθρεφτες του αυτοκινητου...)
gmavrid έγραψε:
Hypersonic, δεν ασχολήθηκα ακόμα με αυτό, άρα δεν έχω ετοιμάσει κάτι... Αν όμως θέλεις και μπορείς, μπορείς να μοιραστείς μαζί μας αυτό που έχεις ετοιμάσει...
hypersonic έγραψε:
Το εχω σχεδιασμενο στο χερι... στην πρωτη ευκαιρια θα το ηλεκτρονικο-ποιησω και μετατρεψω για να ταιριαζει στα φωτα και οχι στους αυτοματους καθρεφτες..... (εκτος και αν χασω παλι το thread) ... και να το απλοποιησω ακομα περισσοτερο γιατι θελει απλα ενα ρελε (θα εχει τη θεση αυτοματου διακοπτη στο "συστημα" με τα ρελε που εχει ηδη φτιαξει) και μια ταση τροφοδοσιας μολις ανοιξει το κλειδι, που θα ειναι και η εντολη για το 555 + μια γειωση. 4 καλωδια συνολικα.
Οποτε μολις γυρισει το κλειδι σε ON, τροφοδοτειται το κυκλωμα του 555 (απο ανεξαρτητη γραμμη φωτων πορειας), ξεκιναει να μετραει χρονο, οπλιζει το ρελε και σηκωνει τις NC επαφες/διακοπτη στον αερα (NO) οποτε δεν κλεινουν τα ρελε των φωτων.... Οσο το 555 μετραει το χρονο αναμονης που του εχουμε ρυθμισει, εμεις εχουμε βαλει μπροστα, και μολις περασει ο χρονος, κοβει την ταση απο το ρελε του, αυτο κλεινει=διακοπτης ON και αναβουν τα φωτα.
Ειμαστε οκ, νομιζω απο θεμα σκεπτικου....
Αυτο βεβαια με την προυποθεση οτι υπαρχει ηδη το "ΚΙΤ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ", αλλιως θα πρεπει να μπουν διαφορετικα ρελε στο κυκλωμα.
gmavrid έγραψε:
Κάπως έτσι το σκέφτομαι κι εγώ... Αλλά κι εγώ πρέπει να καθήσω να το σχεδιάσω γιατί προς το παρόν υπάρχει μόνο ως... ιδέα! Θα είμαστε σε επαφή για αυτό λοιπόν...
Το ΓΕΝΙΚΟ ΚΙΤ ισχύει ΜΟΝΟ για όσους έχουν ΛΑΜΠΕΣ ΑΛΟΓΟΝΟΥ ΚΙ ΟΧΙ XENON. To ΚΥΚΛΩΜΑ ΧΡΟΝΟΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ όμως για το οποίο μιλάμε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΑΜΠΕΣ ΑΛΟΓΟΝΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ XENON.
Στην ουσία, αυτοματοποιεί την διαδικασία που κάνει ο φίλος Shark με τον διακόπτη...
Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ Σαβ Φεβ 26 2011, 16:32
οποτε εχει δικιο ο τυπος!με αυτη τη πλακετα αυτη η δουλεια θα γινεται!
bandit vstromhellasforum Fanatic
Ηλικία : 59 Τόπος : θεσσαλονικη Registration date : 09/01/2011
Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ Σαβ Μαρ 05 2011, 22:01
λοπόν μετά από αρκετά πειράματα
μπόρεσα και έκανα ένα κύκλωμα
για να αργούνε να ανάψουνε τα φώτα
γύρο στα 13 με 15 δεπτερόλεπτα καλά νομίζω ότι είναι
δοκιμη έγινε με ένα ανεμιστήρα να ανάβει αντί για φώτα
όταν το τελειώσω κανονικά
θα μπορώ να ρυθμίσω εγώ την καθυστέρηση
ΥΓ. το 555 είναι χρονοδιακόπτης μετράει ανάποδα
εμείς θέλουμε χρονοκαθυστέρηση
gmavrid gold member
Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ Σαβ Μαρ 05 2011, 22:12
Απλά είναι διαφορετική η υλοποίησή σου... Το 555 θα έκλεινε κύκλωμα όταν τελείωνε ο χρόνος που θα θέταμε... Δεν υπάρχει μία προσέγγιση, υπάρχουν πολλές.... Καλή δουλειά, δώσε και το σχεδιάκι αν θες...
Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ Σαβ Μαρ 05 2011, 23:06
το σχέδιο
https://2img.net/r/ihimizer/i/fotag.jpg/
https://2img.net/r/ihimizer/i/bc547.gif/
α αν θες να αλλαγής πειράζεις
στην καθυστέρηση
τον c2 δοκίμασε
αν θες 220mf για πιο λίγο χρόνο
η 1000mf για πιο πολύ
Έχει επεξεργασθεί από τον/την bandit στις Σαβ Μαρ 05 2011, 23:25, 1 φορά
gmavrid gold member
Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ Σαβ Μαρ 05 2011, 23:20
Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ Σαβ Μαρ 12 2011, 10:19
και η κατασκευή σε διάτρητη πλακέτα
krisberis Member
Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ Κυρ Μαρ 20 2011, 18:15
Γεια σας Παιδιά έχω ένα πρόβλημα με τα ξένον που έχω βάλει απο το καλοκαίρι! Είναι απο την προσφορά που Είχε στο φόρουμ! Λοιπόν η μια λαμπα ανάβει κανονικά και η αλη τρεμοπαιζει λίγο χωρης να φωτίζει και μετά σβήνει, μου το έβγαλε ξαφνικά αυτό το πρόβλημα χθες και τα φώτα τα έχω απο το καλοκαίρι και φεγκουν πολυ Καλά! Τι λέτε να φταίει;; Το μπαλαστ είναι το χοντρό και ξέρω ότι σταματάει αν υπαρει κάποιο πρόβλημα στον ηλεκτρισμό.
nikos147 vstromhellasforum Enthusiast
Registration date : 06/08/2010
Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ Δευ Μαρ 21 2011, 19:59
Επειδη και στο αμαξι αλλά και στην προηγουμενη μηχανη ειχα βάλει μονος μου ξενον φωτα αλλά Η7, ήθελα να ρωτησω εαν υπάρχει κάποια διαφορα στην τοποθετηση των Η4 ξενον...ποσο κοστιζει εαν πήγαινα σε εναν επαγγελματια να μου τα περασει καθως επίσης και τι θα πρεπει να προσεξω?
Με τα ξενον Η7 στο προηγουμενο μηχανακι αργουσε αρκετα να κανει σινιαλο...με τα Η4 και το σινιαλο τι γινεται?
tha Member
Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ Δευ Μαρ 21 2011, 20:32
nikos147 έγραψε:
Με τα ξενον Η7 στο προηγουμενο μηχανακι αργουσε αρκετα να κανει σινιαλο...με τα Η4 και το σινιαλο τι γινεται?
Με τα Η4 έχει επικρατήσει το είδος BI-XENON που είναι μεσαία και μεγάλη σκάλα μαζί, δηλαδή υπάρχει μια βάση στη λάμπα και όταν πατάς το σινιάλο ή τη μεγάλη σκάλα τότε ένας ηλεκτρομαγνήτης "τραβάει" τη λάμπα προς τα πίσω και αλλάζει η δέσμη φωτός προς τα πάνω. Έτσι το σινιάλο είναι άμεσο.
Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ Δευ Μαρ 21 2011, 21:16
krisberis Member
Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ Τετ Μαρ 23 2011, 20:00
Τελικά δεν ξέρει κάποιος απο τι μπορεί να είναι το πρόβλημα που αναφέρω ποιο πάνω;
tha Member
Θέμα: Απ: ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ Τετ Μαρ 23 2011, 20:58
krisberis έγραψε:
Γεια σας Παιδιά έχω ένα πρόβλημα με τα ξένον που έχω βάλει απο το καλοκαίρι! Είναι απο την προσφορά που Είχε στο φόρουμ! Λοιπόν η μια λαμπα ανάβει κανονικά και η αλη τρεμοπαιζει λίγο χωρης να φωτίζει και μετά σβήνει, μου το έβγαλε ξαφνικά αυτό το πρόβλημα χθες και τα φώτα τα έχω απο το καλοκαίρι και φεγκουν πολυ Καλά! Τι λέτε να φταίει;; Το μπαλαστ είναι το χοντρό και ξέρω ότι σταματάει αν υπαρει κάποιο πρόβλημα στον ηλεκτρισμό.
Δοκίμασες να αλλάξεις τις λαμπες μεταξύ τους για να βεβαιωθείς ότι δεν είναι καμένη η λάμπα; Το τρεμόπαιγμα το κάνουν μερικές καμένες λάμπες γιατί δίνει ρεύμα το μπαλαστ για να ξεκινήσουν....