|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
mounodoulos vstromhellasforum Fanatic
| Θέμα: Απ: Κράνος Δευ Φεβ 27 2012, 08:47 | |
| http://www.forotorrepacheco.com/ καμμια γνωμη υπαρχει?? ισως απο το ταζ? |
|
| |
apogt moderator
| Θέμα: Προδιαγραφές Δευ Φεβ 27 2012, 09:58 | |
| - msp έγραψε:
- Αν έχετε όρεξη για διάβασμα να και το ECE 22.05!
Και για να δείτε πως αυτά εφαρμόζονται στην πράξη από τις εταιρίες δείτε εδώ |
|
| |
Bretsos gold member
Τόπος : Φυλακισμένος στην Αθήνα... Registration date : 06/03/2009
| Θέμα: Απ: Κράνος Δευ Φεβ 27 2012, 12:27 | |
| - gmavrid έγραψε:
ΔΕΝ πιστεύω πως επειδή γράφουν ECE, είναι και πιστοποιημένα κατά ECE.
Επίσης, ένα κράνος κρίνεται σε διάφορα πεδία: Βάρος Θόρυβος Άνεση Συναρμογή ...
Γενικά υπάρχει ένα ολόκληρο R&D στις μεγάλες εταιρείες και καλείσαι να πληρώσεις κι αυτό... Άλλες μπορεί να καλύπτουν μόνο το ECE και κυκλοφορείς με ένα ECE (μακάρι) κουβά στο κεφάλι...
Η διαφορά Box (Οxford - δεν αμφισβητώ το ECE) κι Arai που αναφέρθηκε βασίζεται σε όλα τα παραπάνω... Η μεν μπορεί να αγοράζει φασόν κράνη και να κολάει τη μάρκα της, ενώ η δε τα αναπτύσσει... Εκτός αν πιστεύουμε πως η Arai έχει βάλει στόχο να ξεπαραδιάζει απλώς τους πελάτες της, ενώ η box είναι ο RobinHood του μοτοσυκλετισμού...
Πάντως, το SHARP δέχεται συνεχή αμφισβήτηση...
Τέλος ακόμη και να μην ισχύει τίποτα από τα παραπάνω, προτιμώ να βάλω το κεφάλι μου σε κάτι πιο επώνυμο κι ας με έχουν πιάσει "Κώτσο".
ΥΓ. Υπάρχουν τα ΤΑΤΑ με έγκριση τύπου υπάρχουν και τα ΤΟΥΟΤΑ... Παιδες μη βαζετε κουβαδες στο κεφαλι σας.... Ο γιωργης μια χαρα τα λεει και ετσι ακριβως ειναι. Επισης μια αλλη παραμετρος που κανενας δεν την σκεφτεται αλλα καραδοκει σε βαθος χρονου ειναι το αυχενικο. δεν θελετε να σας περιγραψω τι τραβαω με την συγκεκριμενη παθηση...... και οταν ερθει δεν φευγει ποτε. Μην κοροιδευομαστε ολοι μαζι λοιπον τι ειναι καλο και ποια εταιρια, οι εταιριες ειναι 3 αντε 4.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Bretsos στις Δευ Φεβ 27 2012, 12:41, 1 φορά |
|
| |
| Θέμα: Απ: Κράνος Δευ Φεβ 27 2012, 12:34 | |
| ποιες |
|
| |
andreasp vstromhellasforum Fanatic
| Θέμα: Απ: Κράνος Δευ Φεβ 27 2012, 16:07 | |
| - Bretsos έγραψε:
- gmavrid έγραψε:
ΔΕΝ πιστεύω πως επειδή γράφουν ECE, είναι και πιστοποιημένα κατά ECE.
Επίσης, ένα κράνος κρίνεται σε διάφορα πεδία: Βάρος Θόρυβος Άνεση Συναρμογή ...
Γενικά υπάρχει ένα ολόκληρο R&D στις μεγάλες εταιρείες και καλείσαι να πληρώσεις κι αυτό... Άλλες μπορεί να καλύπτουν μόνο το ECE και κυκλοφορείς με ένα ECE (μακάρι) κουβά στο κεφάλι...
Η διαφορά Box (Οxford - δεν αμφισβητώ το ECE) κι Arai που αναφέρθηκε βασίζεται σε όλα τα παραπάνω... Η μεν μπορεί να αγοράζει φασόν κράνη και να κολάει τη μάρκα της, ενώ η δε τα αναπτύσσει... Εκτός αν πιστεύουμε πως η Arai έχει βάλει στόχο να ξεπαραδιάζει απλώς τους πελάτες της, ενώ η box είναι ο RobinHood του μοτοσυκλετισμού...
Πάντως, το SHARP δέχεται συνεχή αμφισβήτηση...
Τέλος ακόμη και να μην ισχύει τίποτα από τα παραπάνω, προτιμώ να βάλω το κεφάλι μου σε κάτι πιο επώνυμο κι ας με έχουν πιάσει "Κώτσο".
ΥΓ. Υπάρχουν τα ΤΑΤΑ με έγκριση τύπου υπάρχουν και τα ΤΟΥΟΤΑ...
Παιδες μη βαζετε κουβαδες στο κεφαλι σας.... Ο γιωργης μια χαρα τα λεει και ετσι ακριβως ειναι.
Επισης μια αλλη παραμετρος που κανενας δεν την σκεφτεται αλλα καραδοκει σε βαθος χρονου ειναι το αυχενικο. δεν θελετε να σας περιγραψω τι τραβαω με την συγκεκριμενη παθηση...... και οταν ερθει δεν φευγει ποτε. Μην κοροιδευομαστε ολοι μαζι λοιπον τι ειναι καλο και ποια εταιρια, οι εταιριες ειναι 3 αντε 4. Και τι αλλάζει στο αυχενικό? Οτι το superwow πανάκριβο Shoei είναι 1550γραμ, και το Nova απο το Praktiker είναι 1650 ? Τα 100 γραμμάρια θα κάνουν ζημιά στο αυχενικό? η το 1μιση κιλό? Πραγματικά δεν πίστευα ότι υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για τα κράνη, και μάλιστα ότι είναι αυτό το ECE R22-05 που βλέπω γραμμένο παντού! στο φθηνότερο κράνος με 30ευρώ που θα βρώ μπροστά μου!... Δεν μπορώ να βρώ τι χειρότερο θα έχει αυτό το κράνος http://www.lidl.gr/cps/rde/xchg/lidl_gr/hs.xsl/index_16268.htm απο ένα αντίστοιχο ανοιγόμενο Nolan που θα έχει τα 3πλάσια λεφτά. Και τα δυο βαρύδια θα είναι, προδιαγραφές ίδιες θα είναι, και το lidl κράνος έχει και φιμέ ζελατίνα απο μέσα! Τώρα αν υπάρχει διαφορά σε αεροδυναμική, ησυχία κλπ.... παίζει! αλλά όταν μιλάμε για ανοιγόμενο κράνος, μιλάμε για συνθήκες πόλης, σέρνομαι στα φανάρια! |
|
| |
| Θέμα: Απ: Κράνος Δευ Φεβ 27 2012, 16:13 | |
| https://www.youtube.com/watch?v=9LfEFhBelTY επωνυμο και μη |
|
| |
K0k0$ vstromhellasforum Fanatic
| Θέμα: Απ: Κράνος Δευ Φεβ 27 2012, 16:53 | |
| Πολυ ωραιο παραδειγμα! Ειπα και παραπανω, οτι σαφως δε μιλαμε για τις κινεζιες που εχουν απλα ενα αυτοκολλητακι πανω με ECE22.05. Αυτο για αυτονοητους λογους το αποκλειουμε. Ομως, το Praktiker τωρα πουλαει κρανη BOX (βλεπε oxford) ενω το lidl, με τους γερμανους να εκδιδουν εγκριση τυπου ακομη και για τα ελατηρια πχ που θα βαλεις στα πηρουνια σου, αδυνατω να πιστεψω οτι θα ρισκαρε να πουλησει κατι το οποιο ειναι επικινδυνο.
Αλλα ας τα αφησουμε αυτα... Οσοι εχουν δει το Marushin 777, μπορουν να μου πουν που υστερει σε σχεση με ενα Αραι? Γιατι εχει μονο 100? και τα Αραι 500?? Και δεν ειναι απο τα απλα μοντελα. Ας πιασουμε το κορυφαιο της Μarushin, το RS1. Φουλ ανθρακονημα, 200-220?, 1κιλο βαρος...
Πριν 10 χρονια ναι, οι διαφορες ηταν χαοτικες, αλλα πλεον δεν πιστευω οτι πληρωνεις παραπανω ασφαλεια, πληρωνεις παραπανω ανεση. Ασε που... κατι τεχνολογιες Αραι με αεραγωγους στη ζελατινα (σφυριχτρες), κατι Shoei με πινλοκ, μπας και γλυτωσουμε το θαμπωμα στα κρανη των 300?+, και εχεις την Uvex να σου πεταει μια Macrolon στο κρανακι των 100? και να μη θαμπωνει ουτε με βραστηρα! |
|
| |
| Θέμα: Απ: Κράνος Δευ Φεβ 27 2012, 18:30 | |
| - k0k0$ έγραψε:
- την Uvex να σου πεταει μια Macrolon στο κρανακι των 100? και να μη θαμπωνει ουτε με βραστηρα!
Για βοήθα λίγο εδώ! Εχεις κανένα Link? Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το θέμα με το θάμπωμα της ζελατίνας. Εχω το Shoei XR1000 και δυστηχώς έχει αρχίσει να μην πατάει καλά στο κάτω μέρος το pinlock και να θαμπώνει. |
|
| |
Morniac vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 81 Τόπος : Οχι εδω παντως Registration date : 28/04/2010
| Θέμα: Απ: Κράνος Δευ Φεβ 27 2012, 19:03 | |
| - andreasp έγραψε:
- k0k0$ έγραψε:
- την Uvex να σου πεταει μια Macrolon στο κρανακι των 100? και να μη θαμπωνει ουτε με βραστηρα!
Για βοήθα λίγο εδώ! Εχεις κανένα Link? Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το θέμα με το θάμπωμα της ζελατίνας. Εχω το Shoei XR1000 και δυστηχώς έχει αρχίσει να μην πατάει καλά στο κάτω μέρος το pinlock και να θαμπώνει.
Σφιξε το pinlock |
|
| |
| Θέμα: Απ: Κράνος Δευ Φεβ 27 2012, 19:13 | |
| - Morniac έγραψε:
- andreasp έγραψε:
- k0k0$ έγραψε:
Για βοήθα λίγο εδώ! Εχεις κανένα Link? Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το θέμα με το θάμπωμα της ζελατίνας. Εχω το Shoei XR1000 και δυστηχώς έχει αρχίσει να μην πατάει καλά στο κάτω μέρος το pinlock και να θαμπώνει.
Σφιξε το pinlock ?? τι σημαινει αυτο ? |
|
| |
| Θέμα: Απ: Κράνος Δευ Φεβ 27 2012, 21:01 | |
| NEW http://www.schuberth.com/en/motorcycle/s2.html |
|
| |
mikios vstromhellasforum Fanatic
Ηλικία : 42 Τόπος : Ηράκλειο, Κρήτη Registration date : 25/02/2008
| Θέμα: Απ: Κράνος Τρι Φεβ 28 2012, 09:53 | |
| - 4kings έγραψε:
- mikios έγραψε:
γιατί, τα 70-80 είναι λίγα; αν δεν έχει ιδία εμπειρία, σε πληροφορώ ότι τα 40 είναι πολλά. Γιατί να μην έχεις το καλύτερο πράγμα στο κεφάλι σου; για να αποκτησει εμπειρια να παρει ενα παπι να κοβει βολτες ....για να μπορει μετα να εχει μηχανη μεσα στην πολη με 70χλμ φορωντας ενα σπαστο κρανος!
υ.γ + Η δουλεια η χρηση δηλαδη παιζει μεγαλο ρολο!....φαντασου ντελιβερα ή κουριερ με full face εννοούσα αν δεν έχεις ιδία εμεπειρία σε πτώση ή σε στούκα. Τα 40 χλμ είναι πολλά και θα είσαι τυχερός αν πάθεις λίγα πράγματα... Με ανοικτό κράνος, απλά κλάφτα. Αν βγεις με ολόκληρο σαγόνι, παίξε ΛΟΤΤΟ. Το καταλαβαίνω ότι πολλές φορές είναι πρακτικοί λόγοι (όπως λες ντελιβεράς) που χρειάζεται το ανοιγόμενο, αλλά πάλι, καβαλώντας => το κράνος κλειστό! Παρ'το αλλιώς, εμείς που δεν είμαστε ντελιβεράδες ή κούριερ, τι το θέλουμε το ανοιγόμενο; Στο λεω εγώ που είχα ανοιγόμενο, και δεν μου έχει λέιψει τόσο πολύ... κάποιες φορές βολεύει, ναι, αλλά μην είμαστε και πλεονέκτες. - andreasp έγραψε:
- Και τι αλλάζει στο αυχενικό?
Οτι το superwow πανάκριβο Shoei είναι 1550γραμ, και το Nova απο το Praktiker είναι 1650 ? Τα 100 γραμμάρια θα κάνουν ζημιά στο αυχενικό? η το 1μιση κιλό? Πραγματικά δεν πίστευα ότι υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για τα κράνη, και μάλιστα ότι είναι αυτό το ECE R22-05 που βλέπω γραμμένο παντού! στο φθηνότερο κράνος με 30ευρώ που θα βρώ μπροστά μου!...
Δεν μπορώ να βρώ τι χειρότερο θα έχει αυτό το κράνος http://www.lidl.gr/cps/rde/xchg/lidl_gr/hs.xsl/index_16268.htm απο ένα αντίστοιχο ανοιγόμενο Nolan που θα έχει τα 3πλάσια λεφτά. Και τα δυο βαρύδια θα είναι, προδιαγραφές ίδιες θα είναι, και το lidl κράνος έχει και φιμέ ζελατίνα απο μέσα! Τώρα αν υπάρχει διαφορά σε αεροδυναμική, ησυχία κλπ.... παίζει! αλλά όταν μιλάμε για ανοιγόμενο κράνος, μιλάμε για συνθήκες πόλης, σέρνομαι στα φανάρια! το αυχενικό δεν είναι μόνο θέμα βάρους, είναι και θέμα αεροδυναμικής. Είχα κάποτε ένα CABERG και μόλις πήρα το στρομ το άλλαξα γιατί γινότανε το κεφάλι μου φραπές! Τώρα, για την παραπάνω τιμή... στα θερμοπλαστικά κράνη (όλα τα φτηνότερα δηλαδή) έχει τεράστια σημασία κατά το καλούπωμα, ο ρυθμός μεταβολής της θερμοκρασίας μέχρι να πήξει το υλικό, η θερμική κατεργασία νομίζω λέγεται... Λίγο πιο αργά και θα γίνει λάστιχο, λίγο πιο γρήγορα και θα γίνει σαν γυαλί, πολύ σκληρό και θα θρυμματίζεται... αυτό που βλέπεις στο βίντεο με την κινεζιά με το σφυρί... υποτίθεται ότι πληρώνεις παραπάνω για τους ελέγχους που γίνονται κατά την παραγωγή ώστε να μην συμβεί αυτό το πράγμα... και πολλά άλλα. |
|
| |
| Θέμα: Απ: Κράνος Τρι Φεβ 28 2012, 18:34 | |
| - andreasp έγραψε:
- Morniac έγραψε:
- andreasp έγραψε:
- k0k0$ έγραψε:
Σφιξε το pinlock ?? τι σημαινει αυτο ? Στη φωτο γυρνα λιγο τα "στρογγυλα" που βρισκονται μεσα στον κοκκινο κυκλο.Ειναι εκει που πιανει το pinlock.Θα σου "τεντωσει" ή "χαλαρωσει" την μεμβρανη |
|
| |
| Θέμα: Απ: Κράνος Τρι Φεβ 28 2012, 19:11 | |
| - Morniac έγραψε:
Στη φωτο γυρνα λιγο τα "στρογγυλα" που βρισκονται μεσα στον κοκκινο κυκλο.Ειναι εκει που πιανει το pinlock.Θα σου "τεντωσει" ή "χαλαρωσει" την μεμβρανη
Thanks! Την έβγαλα και την έπλυνα τώρα, οπότε στο κούμπωμα , θα το δοκιμάσω. |
|
| |
| Θέμα: Απ: Κράνος Τρι Φεβ 28 2012, 19:29 | |
| τελικα με βλεπω για το παρολο ομως που η κεφαλα μου ειναι 56με 57 medium αυτο που μου ταιριαζει εινα το small 54-55 |
|
| |
cantona vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 52 Τόπος : Λουτσαίος Registration date : 10/03/2008
| Θέμα: Απ: Κράνος Τρι Φεβ 28 2012, 20:05 | |
| - adder έγραψε:
- τελικα με βλεπω για το
παρολο ομως που η κεφαλα μου ειναι 56με 57 medium αυτο που μου ταιριαζει εινα το small 54-55 Μην σε ανησυχεί,κι εγώ όταν το είχα δοκιμάσει ένα νούμερο κάτω μου ήταν.Επειδή οι γερμανοί είναι κεφάλες τα βγάζουν σε φαρδιές γραμμές. |
|
| |
| Θέμα: Απ: Κράνος Τετ Φεβ 29 2012, 17:13 | |
| το pinlock το βγαζουμε το καλοκαιρι? |
|
| |
| Θέμα: Απ: Κράνος Τετ Φεβ 29 2012, 18:24 | |
| Καλο ειναι να μην το βγαζουμε καθολου αν η εφαρμογη του ειναι καλη Στο Raid II που εχω δεν την εχω βγαλει καθολου τοσα χρονια που την εχω . Στο QWest ακομη κραταει |
|
| |
duke Member
Ηλικία : 37 Τόπος : Θεσσαλονικη Registration date : 22/09/2011
| Θέμα: Απ: Κράνος Τετ Φεβ 29 2012, 23:48 | |
| - Morniac έγραψε:
- Καλο ειναι να μην το βγαζουμε καθολου αν η εφαρμογη του ειναι καλη
Στο Raid II που εχω δεν την εχω βγαλει καθολου τοσα χρονια που την εχω . Στο QWest ακομη κραταει Το Shoei Qwest εχεις φιλε μου? Πως σου φαινεται? Με ενδιαφερει πολυ η αγορα του, αλλα μου κανει εντυπωση που κανενας δεν μιλαει για αυτο που ειναι τουρινγκ κρανος. Αντιθετα ολοι λενε για το xr 1100 που ειναι πιο αγωνιστικο. Παιζει τοσο μεγαλο ρολο το οτι δεν βγαινει το εσωτερικο του για να πλυθεί? Απο αυτα που εχω διαβασει και με την παρα πολυ μικρη εμπειρια μου θεωρω το Qwest το ιδανικοτερο κρανος για την μηχανη μας. Οι υπολοιποι που εχετε περισσοτερες γνωσεις και εμπειρια τι λετε? |
|
| |
......... vstromhellasforum Fanatic
Τόπος : Registration date : 31/03/2010
| Θέμα: Απ: Κράνος Πεμ Μαρ 01 2012, 10:59 | |
| - adder έγραψε:
- το pinlock το βγαζουμε το καλοκαιρι?
ναι! |
|
| |
Highlander vstromhellasforum Enthusiast
| Θέμα: Απ: Κράνος Πεμ Μαρ 01 2012, 11:11 | |
| Πως βγαίνει το Pinlock από το Shoei 1100 ? Φοβάμαι μήπως σπάσω τη ζελατίνα.
Για να το καθαρίσω το θέλω, αν και σε λίγο θα έρθει η άνοιξη και ίσως να είναι και περιττό.
|
|
| |
| Θέμα: Απ: Κράνος Πεμ Μαρ 01 2012, 17:26 | |
| - 4kings έγραψε:
- adder έγραψε:
- το pinlock το βγαζουμε το καλοκαιρι?
ναι! και δεν χαλαει η σιλικονη? |
|
| |
| Θέμα: Απ: Κράνος Πεμ Μαρ 01 2012, 18:18 | |
| To QWest το θεωρω ενα απο τα καλυτερα κρανη για τις μηχανες μας.Το XR1100 ειναι για μηχανες οπως R1 ή Haya δλδ για ταχυτητες 250km/h+. τωρα ανα θελεις να σκασεις 500 ευρω για ενα designατο κρανος παρε XR1100 Το Qwest ειναι αθορυβο,πολυ καλο εξαερισμο,μεγαλη καινουργια ζελατινα και σχετικα ελαφρυ.Μιλαει καποιος που ταξιδια κανει συνεχεια και μονο με μηχανη και αυτο το κρανος δεν τον εχει δημιουργησει ΚΑΝΕΝΑ προβλημα. Οσο για την επενδυση που δεν ειναι αφαιρουμενη και εγω ειχα αμφιβολιες στην αρχη αλλα με τους αφρους (δερματολογικα ελεγμενους) για κρανη δεν τιθεται θεμα
Οσο για το pinlock εννοειται πως θα γ@μησεις την σιλικονη αν το βγαλεις και μετα η εφαρμογη δεν προκειται να ειναι η ιδια.
|
|
| |
K0k0$ vstromhellasforum Fanatic
| Θέμα: Απ: Κράνος Πεμ Μαρ 01 2012, 18:46 | |
| Ποιες ειναι οι διαφορες ενος κρανους Touring απο ενα Sport? Στις μποτες οκ, λειπουν οι ξυστρες και οι αρθρωσεις, αλλα στα κρανη τι διαφορες εχουν? |
|
| |
gmavrid gold member
Ηλικία : 44 Τόπος : Σέρρες-Θεσσαλονίκη Registration date : 20/02/2008
| Θέμα: Απ: Κράνος Πεμ Μαρ 01 2012, 20:28 | |
| Και το x-spirit τότε για τι μοτό είναι? |
|
| |
|