|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
cantona vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 52 Τόπος : Λουτσαίος Registration date : 10/03/2008
| Θέμα: Απ: Κράνος Τετ Ιαν 13 2010, 20:31 | |
| - falakron έγραψε:
- Για οσους φίλους σκέφτονται να αγοράσουν ΜΟΝΟ SHOEI ή ARAI,
ρίξτε μια ματιά και εδω: http://www.j-helmet.com/ Εγώ μόνο απο αυτόν αγοράζω κράνη. Εξαιρετική επιλογή,έχουν πάρει μερικοί φίλοι παλαιότερα αλλά με το τελωνείο τώρα που έχουν σφίξει τα πράγματα τι κάνεις; Έχεις ψωνίσει πρόσφατα; |
|
| |
captain george
| Θέμα: Απ: Κράνος Τετ Ιαν 13 2010, 21:46 | |
| - falakron έγραψε:
ρίξτε μια ματιά και εδω: http://www.j-helmet.com/ Εγώ μόνο απο αυτόν αγοράζω κράνη. Αφου από ότι γράφει δεν στέλνει εκτός Ιαπωνίας |
|
| |
| Θέμα: Απ: Κράνος Τετ Ιαν 13 2010, 22:17 | |
| Έτσι έγραφε πάντα...,αλλά στέλνει! |
|
| |
falakron Member
Ηλικία : 48 Τόπος : Μαραθώνας Registration date : 23/12/2009
| Θέμα: Απ: Κράνος Πεμ Ιαν 14 2010, 09:04 | |
| Παιδιά καλημέρα,
Κρανη στέλνει ο τύπος, το "μονο για Ι απωνία" τον αναγκάζουν οι 2 εταιρίες να το γράψει. Αν του στείλεις email θα δεχθει την παραγγελία. Την Δευτέρα αγόρασα ένα Shoei Kagayaba και περιμένω να φτάσει στην Ελλάδα, για να δω τι γίνεται με το Τελωνείο. Μόλις παραλάβω θα σας γράψω λεπτομέριες, ελπίζω να μην με ..... |
|
| |
zevgd
Ηλικία : 37 Τόπος : thessaloniki Registration date : 24/03/2009
| Θέμα: Απ: Κράνος Πεμ Ιαν 14 2010, 11:04 | |
| 63.000 JPY = 488 eyro. Δεν βλεπω τον λογο για ψωνια απ τον Ιαπωνα οταν απο motocard (Ισπανια) το περνεις με 430 και χωρις προβληματα τελωνειων κτλ. |
|
| |
falakron Member
| Θέμα: Απ: Κράνος Πεμ Ιαν 14 2010, 12:01 | |
| δεν μιλάμε για το ίδιο κράνος φίλε zevgd |
|
| |
aarg
Τόπος : θεσσαλονικη Registration date : 16/02/2009
| Θέμα: Απ: Κράνος Πεμ Ιαν 14 2010, 13:56 | |
| - dreamstrom έγραψε:
- Kevin Tas έγραψε:
- Δεν ξερω αν εχει δει κανεις αυτην την προσφορα. Δινει το Shoei XR1100 στις 380 Λιρες αλλα και δωρο το KBC XP3 αξιας 190 ?.
http://www.bikersbargains.co.uk/index.php?cPath=9_20_124&osCsid=fabc6b0e064c031cfda06969fd5fcf80 Καλη περιπτωση αν χρειαζεσαι και δευτερο κρανακι Αλλα απ οτι ξερω το συγκεκριμενο μαγαζι δεν δεχεται πιστωτικες. Πήρα από αυτούς τον Σεπτέμβριο το xr 1000 με δώρο το kbc πλήρωσα με paypal χωρίς κανένα πρόβλημα. Το kbc μια χαρά για δευτερο κράνος αν και μου φάνηκε αρκετά βαρύ σε σχέση με το xr. H Carol (η κοπέλα που απαντάει στο τηλέφωνο)ταχύτατη και εξυπηρετικότατη. |
|
| |
falakron Member
| Θέμα: Απ: Κράνος Δευ Ιαν 18 2010, 21:05 | |
| - cantona έγραψε:
- falakron έγραψε:
ρίξτε μια ματιά και εδω: http://www.j-helmet.com/ Εγώ μόνο απο αυτόν αγοράζω κράνη. Εξαιρετική επιλογή,έχουν πάρει μερικοί φίλοι παλαιότερα αλλά με το τελωνείο τώρα που έχουν σφίξει τα πράγματα τι κάνεις; Έχεις ψωνίσει πρόσφατα; Μόλις παρέλαβα το καινούργιο μου SHOEI.... Ούτε το τελωνείο χρέωσε κάτι, ούτε κάποιο άλλο πρόβλημα προέκυψε. |
|
| |
| Θέμα: Απ: Κράνος Δευ Ιαν 18 2010, 21:12 | |
| Ωραίος! Άντε καλορίζικο βάλε και καμιά φωτο να πάρουμε μάτι πε και καμιά τιμή χρόνο αποστολής α.φ.μ. α.μ.κ.α κτλ. |
|
| |
falakron Member
| Θέμα: Απ: Κράνος Τρι Ιαν 19 2010, 11:18 | |
| - cantona έγραψε:
- Ωραίος!
Άντε καλορίζικο βάλε και καμιά φωτο να πάρουμε μάτι πε και καμιά τιμή χρόνο αποστολής α.φ.μ. α.μ.κ.α κτλ. Λοιπόν ανεβάζω μια πρώτη και οι υπόλοιπες απο το απόγευμα και μετα: https://2img.net/r/ihimizer/img686/6102/shoeikagayaba1.jpg Το κράνος έκανε 5 μέρες να έρθει και το τελικό του κόστος ήταν 485?. Απο την στιγμή της αποστολής, είχα κωδικό όπου (με χρήση ιστοσελίδας της EMS) έβλεπα που βρίσκεται, ακόμα και στην Ελλάδα! Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, στείλτε PM. |
|
| |
Επισκέπτ Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: Κράνος Δευ Φεβ 14 2011, 18:04 | |
| Καλησπερα σε ολους..... Εχω ενα Nolan N90 που μεχρι στιγμης με εχει καλυψει μεσα στην πολη αλλα στα ταξιδια δεν νιωθω σιγουρια μιας κ ειναι σπαστο κ εχω ακουσει διαφορα. Γενικοτερα δεν το ανοιγω σχεδον ποτε μεσα κι εξω καθαρα απο θεμα γουστου εκτος απο πολυ ζεστες μερες του Αυγουστου. Εχω αποφασισει να παρω ενα full κ το ψαχνω αναμεσα σε διαφορα μοντελα κ συζητησεις. Μπορει ομως καποιος να μου λυσει την απορια : Ποιες οι διαφορες μεταξυ SHOEI RF 1100 και XR 1100.Γνωριζω πως το ενα μοντελο ειναι για Αμερικα κ το αλλο για Ευρωπα αλλα κατι αλλο ??? Κατι ακουσα για επιπλεον βαρος στο RF αλλα δεν ειναι εμπιστη. Καποιος που να εχει παρει το RF και να ξερει .... |
|
| |
msp vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 48 Τόπος : Athens, Ellas - Shantou, China Registration date : 27/10/2009
| Θέμα: Απ: Κράνος Δευ Φεβ 14 2011, 18:21 | |
| Καθαρά πληροφοριακά επειδή κάτι αντίστοιχο με τις ονομασίες παίζει και στα ARAI, η διαφορά είναι πως ουσιαστικά μιλάμε για το ίδιο μοντέλο, όπου το αμερικάνικο έχει πιο φθηνά υλικά επειδή στην Αμερική έχουν χαμηλότερα standards ασφαλείας, ενώ το ευρωπαϊκό έχει πιο ακριβά υλικά επειδή στην Ευρώπη υπάρχουν πιο υψηλά standards. |
|
| |
gmavrid gold member
Ηλικία : 44 Τόπος : Σέρρες-Θεσσαλονίκη Registration date : 20/02/2008
| Θέμα: Απ: Κράνος Δευ Φεβ 14 2011, 18:31 | |
| Σωστός ο msp... Κι όντως το RF είνια πιο βαρύ από το XR...
Για του λόγου το αληθές, δες παρακάτω:
http://www.shoei-europe.com/uk/ecesnell-uk |
|
| |
Επισκέπτ Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: Κράνος Δευ Φεβ 14 2011, 18:49 | |
| |
|
| |
stam gold member
Ηλικία : 40 Τόπος : πάνω στη σέλα... Registration date : 19/11/2009
| Θέμα: Απ: Κράνος Δευ Φεβ 14 2011, 19:09 | |
| - msp έγραψε:
- όπου το αμερικάνικο έχει πιο φθηνά υλικά επειδή στην Αμερική έχουν χαμηλότερα standards ασφαλείας, ενώ το ευρωπαϊκό έχει πιο ακριβά υλικά επειδή στην Ευρώπη υπάρχουν πιο υψηλά standards.
ή απλά είναι πιο μπροστά οι άνθρωποι, και θεωρούν ότι καλύτερα είναι να τα φτιάχνουν πιο φτηνα ώστε αν σπάσει να πάρεις γρήγορα καινούριο και να μην κάνεις οικονομίες για έξι μήνες να το αντικαταστήσεις.... έτσι κινείται και η αγορά. όσο για θέμα ασφάλειας τα ARAI και SHOEI και πάλι ARAI και SHOEI είναι και εδώ και στην Αμερική... ή μήπως υπάρχει κάποια σχετική έρευνα ότι οι "χαζοαμερικάνοι" σπάνε πιο εύκολα τα κεφάλια τους...? sorry για το spam...μιχάλη συμφωνώ μαζί σου απλά κοιτάω την άλλη όψη του νομίσματος |
|
| |
gmavrid gold member
Ηλικία : 44 Τόπος : Σέρρες-Θεσσαλονίκη Registration date : 20/02/2008
| Θέμα: Απ: Κράνος Δευ Φεβ 14 2011, 19:16 | |
| Όχι φίλε Σταμ, κεφάλια τα μεν κεφάλια και τα δε...
Απλά το ECE22.05 ήταν πιο αυστηρό από το Snell 2005... Γεγονός που μεταφράζεται σε πιο ακριβά υλικά για τα ευρωπαϊκά από ό,τι για τα αμερικάνικα κράνη... Κι επειδή κι η ARAI κι η SHOEI κι όλες οι άλλες είναι εταιρείες που δουλεύουν για το κέρδος κι όχι φιλανθρωπικά ιδρύματα, για αυτό κι αυτές οι διαφορές...
Παρόλα αυτά το Snell 2010 έχει γίνει πολύ αυστηρό και περιλαμβάνει και νέους ελέγχους και σε κάποια σημεία υπερσκελίζει το ευρωπαϊκό ECE...
Δεν ξέρω με βάση πιο πρότυπο ομολογκάρονται τα FR1100 (2005 ή 2010)... Πάντως κάποια καινούργια ARAI ομολογκάρονται πλέον και κατά ECE και κατά Snell 2010... |
|
| |
msp vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 48 Τόπος : Athens, Ellas - Shantou, China Registration date : 27/10/2009
| Θέμα: Απ: Κράνος Τρι Φεβ 15 2011, 01:51 | |
| Γενικά μία αλήθεια μεγάλη είναι πως η Ευρώπη έχει πολύ αυστηρότερους ελέγχους σε σχέση με τους αντίστοιχους αμερικανικούς. Μπορώ να σου δώσω πάρα πολλά παραδείγματα από αερόσακους μέχρι υλικά προφυλακτήρων και φυσικά και το θέμα των καυσαερίων. Π.χ. στην Αμερική δεν υπάρχουν καν ΚΤΕΟ, σε αντίθεση με την Ευρώπη που παρακολουθεί και θέτει όλο και πιο χαμηλά όρια που επηρρεάζουν και την τεχνολογία των οχημάτων (βλέπε Euro 5). |
|
| |
pantwd Member
| Θέμα: Απ: Κράνος Τετ Ιουν 01 2011, 15:31 | |
| για να μην ανοιγω αλλο thread το γραφω εδω...
θελω να μου πειτε την γνωμη σας για το arai rx7 corsair...αξιζει? το εχει κανενας? εντυπωσεις? |
|
| |
terino gold member
| Θέμα: Απ: Κράνος Τετ Ιουν 01 2011, 20:23 | |
| - pantwd έγραψε:
- για να μην ανοιγω αλλο thread το γραφω εδω...
θελω να μου πειτε την γνωμη σας για το arai rx7 corsair...αξιζει? το εχει κανενας? εντυπωσεις? Το είχα, κλασικό Arai με ότι συνεπάγεται αυτό στην ποιότητα κατασκεύης, αρκετά θορυβώδες όμως, όπως όλα τα Arai με τον χαζό μηχανισμό που έχουν για τη ζελατίνα τους. |
|
| |
massai gold member
| Θέμα: Απ: Κράνος Πεμ Ιουν 02 2011, 13:36 | |
| Τα arai (ιδιαίτερα τα καλα-ακριβά της) είναι σχεδιασμένα για άλλες ταχύτητες, με άλλες μηχανές Για βάλτο στη κουρούπα και τράβα άνοιξε με κανα όπλο, εκεί δουλεύει διαφορετικά η αεροδυναμική |
|
| |
nikolasr200 vstromhellasforum Fanatic
Τόπος : Αθήνα Registration date : 10/10/2010
| Θέμα: Απ: Κράνος Σαβ Φεβ 25 2012, 04:22 | |
| για να μην ανοίγω νέο θέμα, καθώς δεν με απασχολεί και άμεσα.. η αγορά..
θα ήθελα να ρωτήσω αφενός αν η αίσθηση που έχω πως γενικά είστε κατά των ανοιγόμενων κρανών ισχύει, και αν ναι είναι για την επιπλέον ασφάλεια των ενιαίων full face? το σύνηθες ολίσθημα όσων έχουμε ανοιγόμενο να το αφήνουμε ανοιχτό? τους θορύβους? το βάρος? κάτι άλλο?
έχω το κλασσικότερο ίσως ανοιγόμενο nolan Και σκεφτόμουν όταν το αντικαταστήσω να πήγαινα για το n 103..
επίσης από αναζήτηση, μου έκανε τρομερή εντύπωση το κόστος του bluetooth kit (original) κοστίζει πιο ακριβά από ότι το κράνος..!! |
|
| |
mounodoulos vstromhellasforum Fanatic
| Θέμα: Απ: Κράνος Σαβ Φεβ 25 2012, 08:32 | |
| και καθαρισες, εγω γι αυτο ψηνομαι |
|
| |
mikios vstromhellasforum Fanatic
Ηλικία : 42 Τόπος : Ηράκλειο, Κρήτη Registration date : 25/02/2008
| Θέμα: Απ: Κράνος Σαβ Φεβ 25 2012, 10:45 | |
| http://helmetcity.co.uk/ για πολύ καλές τιμές. Το ανοιγόμενο, όσο βολικό και να είναι μερικές φορές, έχει παραπάνω βάρος, παραπάνω θόρυβο και σε ταξίδι είναι ενοχλητικό και κουραστικό. Εννοείτε πάντα κλειστό όταν καβαλάμε, γιατί οι γναθοχειρούργοι έχουν αρκετή δουλειά και χωρίς εμάς...
Το SHOEI XR-1100 είναι πολύ αξιόλογο! Επιτέλους κατάλαβα ότι ο κινητήρας μου κάνει ήχους και πάνω από τα 130 γιατί με το Ν103 μόνο αέρα άκουγα... |
|
| |
Bretsos gold member
Τόπος : Φυλακισμένος στην Αθήνα... Registration date : 06/03/2009
| Θέμα: Απ: Κράνος Σαβ Φεβ 25 2012, 10:55 | |
| Επειδη χρησιμοποιω το 1100 πολυ καιρο θα ελεγα πως δεν ειναι και η καλυτερη επιλογη για την μοτό που καβαλαμε (βεβαια αυτο εξαρταται και απο την ζελατινα που φοραμε) Το κρανος ειναι κορυφη ετσι, με καλη ποιοτητα κατασκευης, με αεραγωγους που δουλευουν αλλα εχει κατασκευαστη για αλλου ειδους μοτοσυκλετες, αυτο φαινεται αλλωστε και απο το αεροδυναμικο του σχημα. Προσωπικα στα πολυωρα ταξιδια με κουραζει παρα πολυ.
|
|
| |
......... vstromhellasforum Fanatic
Τόπος : Registration date : 31/03/2010
| Θέμα: Απ: Κράνος Σαβ Φεβ 25 2012, 11:09 | |
| - nikolasr200 έγραψε:
- για να μην ανοίγω νέο θέμα, καθώς δεν με απασχολεί και άμεσα.. η αγορά..
θα ήθελα να ρωτήσω αφενός αν η αίσθηση που έχω πως γενικά είστε κατά των ανοιγόμενων κρανών ισχύει, και αν ναι είναι για την επιπλέον ασφάλεια των ενιαίων full face? το σύνηθες ολίσθημα όσων έχουμε ανοιγόμενο να το αφήνουμε ανοιχτό? τους θορύβους? το βάρος? κάτι άλλο?
έχω το κλασσικότερο ίσως ανοιγόμενο nolan Και σκεφτόμουν όταν το αντικαταστήσω να πήγαινα για το n 103..
επίσης από αναζήτηση, μου έκανε τρομερή εντύπωση το κόστος του bluetooth kit (original) κοστίζει πιο ακριβά από ότι το κράνος..!! Νικολα πηγαινε μια βολτα σε αυτον στην τσαλδαρη μπορει να μην εχει shoei αλλα το nolan xlite 802 μπορει με αρκετα ψηστηρια να το παρεις σε καλη τιμη! |
|
| |
|