| Τοποθέτηση για τετραπίστονες δαγκάνες (BREMBO/NISSIN/TOKICO) how to!!! | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
hristos13gr gold member
Ηλικία : 43 Τόπος : Αθήνα - Νέα Σμύρνη Registration date : 26/02/2009
| Θέμα: Απ: Τοποθέτηση για τετραπίστονες δαγκάνες (BREMBO/NISSIN/TOKICO) how to!!! Παρ Νοε 02 2012, 23:15 | |
| Ναι Θεόφιλε. Θα δεις βελτίωση αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα είναι αντίστοιχη με την βελτίωση που βλέπεις με τις τετραπίστoνες. Αφού όμως δεν μπορείς να πάρεις τις δαγκάνες πρώτα, τότε ξεκίνα με την τρόμπα. Όμως μην το παρακάνεις με το μέγεθος της τρόμπας. Δεν ξέρω για παράδειγμα πως θα συμπεριφέρεται η μηχανή αν βάλεις καμιά 19άρα & πάνω... Πιστεύω (χωρίς να σημαίνει ότι είναι κανόνας) ότι αν βάλεις μια 16άρα ή 17άρα θα είσαι ΟΚ. |
|
| |
theofilos Member
Τόπος : ΙΩΑΝΝΙΝΑ Registration date : 14/03/2011
| Θέμα: Απ: Τοποθέτηση για τετραπίστονες δαγκάνες (BREMBO/NISSIN/TOKICO) how to!!! Σαβ Νοε 03 2012, 18:27 | |
| - hristos13gr έγραψε:
- Ναι Θεόφιλε. Θα δεις βελτίωση αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα είναι αντίστοιχη με την βελτίωση που βλέπεις με τις τετραπίστoνες.
Αφού όμως δεν μπορείς να πάρεις τις δαγκάνες πρώτα, τότε ξεκίνα με την τρόμπα. Όμως μην το παρακάνεις με το μέγεθος της τρόμπας. Δεν ξέρω για παράδειγμα πως θα συμπεριφέρεται η μηχανή αν βάλεις καμιά 19άρα & πάνω... Πιστεύω (χωρίς να σημαίνει ότι είναι κανόνας) ότι αν βάλεις μια 16άρα ή 17άρα θα είσαι ΟΚ. Χρηστο η διαφορα που θα δω στο φρεναρισμα με μια 17αρα τρομπα το πολυ, πιστευεις οτι θα ειναι ικανοποιητικη ωστε να κανω τη δουλεια μου ανετα ή θα ειναι μικρη και δεν αξιζει οποτε καλυτερα να κρατησω τα χρηματα για τις τετραπιστονες? σε καμια περιπτωση δε λεω οτι θα εχω το φρεναρισμα που εχουν οι 4πιστονες αλλα τουλαχιντον τα 70-80? που κανει η τρομπα να πιασουν τοπο ωστε να μη χρειαστω αλλες αλλαγες, και μετα ΑΝ δεν με καλυπτουν τα φρενα παω για δαγκανες |
|
| |
apogt moderator
| Θέμα: Τοποθέτηση για τετραπίστονες δαγκάνες (BREMBO/NISSIN/TOKICO) how to!!! Σαβ Νοε 03 2012, 19:38 | |
| Το πρόβλημα της 14άρας τρόμπας που έχει μαμά το strom με ABS είναι περισσότερο έλλειψης της αίσθησης και λιγότερο θέμα έλλειψης δύναμης. Η 14άρα επαρκεί για να πιέσει συνολικά τα 4 έμβολα που έχουν οι μαμά δαγκάνες. Η suzuki έβαλε 16άρα στα χωρίς ABS μοντέλα (1000 και 650) όχι για να έχουν περισσότερη δύναμη αλλά καλύτερη αίσθηση, για να αποφεύγονται τα μπλοκαρίσματα του μπροστινού, πράγμα που δεν την ενδιέφερε τόσο στα μοντέλα με ABS. Πρακτικά λοιπόν θα αποκτήσεις καλύτερη αίσθηση στη μανέτα αλλά η βελτίωση που θα δεις στο φρενάρισμα θα είναι πολύ μικρή. Όσοι αλλάζουν δαγκάνες αλλάζουν μαζί και τρόμπα γιατί η 14αρα δεν έχει την απαιτούμενη δύναμη για να πιέσει τα 8 και μάλιστα μεγαλύτερα έμβολα. |
|
| |
Apache vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 44 Τόπος : Αχαρναί Καρπενήσι Registration date : 20/06/2009
| Θέμα: Απ: Τοποθέτηση για τετραπίστονες δαγκάνες (BREMBO/NISSIN/TOKICO) how to!!! Τετ Νοε 28 2012, 19:42 | |
| βρε παιδια σορυ αλλα για να μην ανοιξω και αλλο θεμα
απο gsr 600 k6 κανουν οι δαγκανες σε 650 ??
|
|
| |
Bretsos gold member
Τόπος : Φυλακισμένος στην Αθήνα... Registration date : 06/03/2009
| Θέμα: Απ: Τοποθέτηση για τετραπίστονες δαγκάνες (BREMBO/NISSIN/TOKICO) how to!!! Τετ Νοε 28 2012, 20:41 | |
| |
|
| |
| Θέμα: Απ: Τοποθέτηση για τετραπίστονες δαγκάνες (BREMBO/NISSIN/TOKICO) how to!!! Τετ Νοε 28 2012, 20:44 | |
| |
|
| |
Bretsos gold member
| Θέμα: Απ: Τοποθέτηση για τετραπίστονες δαγκάνες (BREMBO/NISSIN/TOKICO) how to!!! Τετ Νοε 28 2012, 20:50 | |
| ειλικρινα δεν ξερω, γιατι δεν ψαχνεις τις ετοιμες λυσεις? 150-200? ειναι πολυ καλα. |
|
| |
| Θέμα: Απ: Τοποθέτηση για τετραπίστονες δαγκάνες (BREMBO/NISSIN/TOKICO) how to!!! Τετ Νοε 28 2012, 20:53 | |
| tτι εννοεις ετοιμες λυσεις??
ψαχνω τετραπιστονες αλλα σε μαυρο χρωμα γιατι δεν μου αρεσει το χρυσο... |
|
| |
Bretsos gold member
| Θέμα: Απ: Τοποθέτηση για τετραπίστονες δαγκάνες (BREMBO/NISSIN/TOKICO) how to!!! Τετ Νοε 28 2012, 20:59 | |
| - Apache έγραψε:
- tτι εννοεις ετοιμες λυσεις??
ψαχνω τετραπιστονες αλλα σε μαυρο χρωμα γιατι δεν μου αρεσει το χρυσο... τοκικο πχ που ειναι και μαυρες, μαυρες ειναι και οι beringer |
|
| |
| Θέμα: Απ: Τοποθέτηση για τετραπίστονες δαγκάνες (BREMBO/NISSIN/TOKICO) how to!!! Τετ Νοε 28 2012, 21:06 | |
| |
|
| |
Bretsos gold member
| Θέμα: Απ: Τοποθέτηση για τετραπίστονες δαγκάνες (BREMBO/NISSIN/TOKICO) how to!!! Τετ Νοε 28 2012, 21:28 | |
| - Apache έγραψε:
- με 1000 ευρω διαφορα...
εκει ομως ειναι η μεγαλη διαφορα!!! |
|
| |
bandit vstromhellasforum Fanatic
Ηλικία : 59 Τόπος : θεσσαλονικη Registration date : 09/01/2011
| Θέμα: Απ: Τοποθέτηση για τετραπίστονες δαγκάνες (BREMBO/NISSIN/TOKICO) how to!!! Τετ Νοε 28 2012, 23:53 | |
| |
|
| |
vstromrider Member
Ηλικία : 39 Τόπος : brahames!!!! Registration date : 14/07/2010
| Θέμα: Απ: Τοποθέτηση για τετραπίστονες δαγκάνες (BREMBO/NISSIN/TOKICO) how to!!! Πεμ Νοε 29 2012, 01:24 | |
| οποια και να παρεις,γινεται μαυρη με ηλεκτροστατικη 40ε Αρα ψαξε για τη φτηνοτερη τετραπιστονη αλλιως οπως ειπε ο Χρηστος,tokico |
|
| |
mounodoulos vstromhellasforum Fanatic
| Θέμα: Απ: Τοποθέτηση για τετραπίστονες δαγκάνες (BREMBO/NISSIN/TOKICO) how to!!! Παρ Ιαν 04 2013, 22:46 | |
| περιμενοντας τους αποστατες.... |
|
| |
nikos147 vstromhellasforum Enthusiast
Registration date : 06/08/2010
| Θέμα: Απ: Τοποθέτηση για τετραπίστονες δαγκάνες (BREMBO/NISSIN/TOKICO) how to!!! Παρ Ιαν 04 2013, 22:53 | |
| - Adder έγραψε:
- περιμενοντας τους αποστατες....
Aυτα τα κοκκινα στην συσκευασια brembo τι ειναι? |
|
| |
| Θέμα: Απ: Τοποθέτηση για τετραπίστονες δαγκάνες (BREMBO/NISSIN/TOKICO) how to!!! Παρ Ιαν 04 2013, 22:57 | |
| λαμακια και πυροι με ασφαλειιες μιας και λαμακια δεν ειχε και οι πυροι ηταν σκουριασμενοι |
|
| |
apogt moderator
| Θέμα: Απ: Τοποθέτηση για τετραπίστονες δαγκάνες (BREMBO/NISSIN/TOKICO) how to!!! Παρ Ιαν 04 2013, 23:34 | |
| - Adder έγραψε:
- περιμενοντας τους αποστατες....
Μία χαρά σε βλέπω!!! Το μάζεψες όλο το υλικό!!!!Καλοφόρετα!!! Οι αποστάτες είναι το εύκολο κομμάτι, λίγη υπομονή ακόμα!!! |
|
| |
| Θέμα: Απ: Τοποθέτηση για τετραπίστονες δαγκάνες (BREMBO/NISSIN/TOKICO) how to!!! Παρ Ιαν 04 2013, 23:44 | |
| ευχαριστω χθες τους εστειλε ο μεσιε,,,,,,να δουμε ποσο θα κανει |
|
| |
nikolasr200 vstromhellasforum Fanatic
Τόπος : Αθήνα Registration date : 10/10/2010
| Θέμα: Απ: Τοποθέτηση για τετραπίστονες δαγκάνες (BREMBO/NISSIN/TOKICO) how to!!! Σαβ Ιαν 05 2013, 01:58 | |
| Εύγε..όλο το σετ έτοιμο..άντε με το καλό να τα βάλεις.. |
|
| |
aetos Member
Ηλικία : 64 Τόπος : Χολαργος-Λαγονησι-Πεντελη Registration date : 12/12/2012
| Θέμα: Απ: Τοποθέτηση για τετραπίστονες δαγκάνες (BREMBO/NISSIN/TOKICO) how to!!! Σαβ Ιαν 05 2013, 10:46 | |
| Καλοριζικο ολο το σετ με πολλα πολλα ορθια χλμ και οταν το βαλεις θελουμε φωτο και αμμεσες εντυπωσεις!!! |
|
| |
tasos78 vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 46 Τόπος : ΚΥΜΗ - ΒΟΛΟΣ Registration date : 23/03/2011
| Θέμα: Απ: Τοποθέτηση για τετραπίστονες δαγκάνες (BREMBO/NISSIN/TOKICO) how to!!! Σαβ Ιαν 05 2013, 12:14 | |
| Καλως ηρθες στο club!!!!!! Καλοφορετες!!!!! |
|
| |
tazakos gold member
Ηλικία : 44 Τόπος : Καλλιθέα ,από Καβαλα Registration date : 22/05/2008
| Θέμα: Απ: Τοποθέτηση για τετραπίστονες δαγκάνες (BREMBO/NISSIN/TOKICO) how to!!! Σαβ Ιαν 05 2013, 14:35 | |
| - Adder έγραψε:
- λαμακια και πυροι με ασφαλειιες μιας και λαμακια δεν ειχε και οι πυροι ηταν σκουριασμενοι
τακάκια θα βάλεις μπρέμπο? ποια? εγώ είχα βάλει τα οργανικά κ δεν ήμουν καθόλου χάπι, μετά με τα EBC FA95hh άλλαξε το σκηνικό |
|
| |
| Θέμα: Απ: Τοποθέτηση για τετραπίστονες δαγκάνες (BREMBO/NISSIN/TOKICO) how to!!! Σαβ Ιαν 05 2013, 14:56 | |
| https://store.bevelheaven.com/brake-related-parts/pads-fit-brembo-30/34-1-pin-40mm-mount-caliper-brembo-standard-compound/ https://store.bevelheaven.com/brake-related-parts/pads-fit-brembo-30/34-1-pin-40mm-mount-caliper-galfer-green-kevlar-compound/ https://store.bevelheaven.com/brake-related-parts/pads-fit-brembo-30/34-1-pin-40mm-mount-caliper-surflex-organic-compound/ προς το παρων ειχε τακακια σε καλη κατασταση τα μαυρα.brembo .δεν ξερω αν EBC με μικρες τρυπες στην ακρη εχει στο εμποριο |
|
| |
theofilos Member
Τόπος : ΙΩΑΝΝΙΝΑ Registration date : 14/03/2011
| Θέμα: Απ: Τοποθέτηση για τετραπίστονες δαγκάνες (BREMBO/NISSIN/TOKICO) how to!!! Σαβ Ιαν 05 2013, 15:11 | |
| - tazakos έγραψε:
- Adder έγραψε:
- λαμακια και πυροι με ασφαλειιες μιας και λαμακια δεν ειχε και οι πυροι ηταν σκουριασμενοι
τακάκια θα βάλεις μπρέμπο? ποια? εγώ είχα βάλει τα οργανικά κ δεν ήμουν καθόλου χάπι, μετά με τα EBC FA95hh άλλαξε το σκηνικό αυτα που εχεις τωρα τρωνε τη δισκοπλακα? |
|
| |
apogt moderator
| Θέμα: Απ: Τοποθέτηση για τετραπίστονες δαγκάνες (BREMBO/NISSIN/TOKICO) how to!!! Σαβ Ιαν 05 2013, 15:18 | |
| Και εμένα όταν είχαν έρθει, είχαν brembo μαύρα σχεδόν καινούργια, ζήτησα από το μάστορα να τα αλλάξει με τη τοποθέτηση για να είμαστε σίγουροι, εκείνος ήταν αμετακίνητος δεν μου τα άλλαζε με τίποτα, μετά από κανένα μήνα έψαχνα να βρω τι φταίει και τα φρένα έχουν αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά! με αποκορύφωμα ένα φρενάρισμα με 30χλμ στη Β. Σοφίας σε ένα κόκκινο που ήμουν αφηρημένος και η μηχανή παραλίγο να σταματήσει στη μέση διασταύρωσης! Έβγαλα τις δαγκάνες τις καθάρισα, έψαξα ότι υπήρχε και τελικά λέω δεν αλλάζω τα ρημάδια τα τακάκια με τα EBC FA95hh και ξαφνικά απέκτησα φρένα! Απλώς μεταφέρω την εμπειρία μου, δεν ήταν καινούργια τα τακάκια, δεν ξέρω το ιστορικό τους, φαίνονταν εντάξει αλλά τελικά δεν ήταν! μετά από αυτό και για ψυχολογικούς λόγους brembo δεν ξαναβάζω! Αφού τα έχεις δοκιμάζεις και βλέπεις! |
|
| |
| Τοποθέτηση για τετραπίστονες δαγκάνες (BREMBO/NISSIN/TOKICO) how to!!! | |
|