|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
spyrosk58 vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 66 Τόπος : Αθήνα - Νότια Registration date : 17/04/2009
| Θέμα: Αυτό το ξέρατε ??? Τετ Νοε 11 2009, 11:24 | |
| |
|
| |
sakismip vstromhellasforum Fanatic
| Θέμα: Απ: Αυτό το ξέρατε ??? Τετ Νοε 11 2009, 12:07 | |
| |
|
| |
chefbf vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 51 Τόπος : ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΤΤΙΚΗΣ Registration date : 29/02/2008
| Θέμα: Απ: Αυτό το ξέρατε ??? Τετ Νοε 11 2009, 13:32 | |
| |
|
| |
mikios vstromhellasforum Fanatic
Ηλικία : 42 Τόπος : Ηράκλειο, Κρήτη Registration date : 25/02/2008
| Θέμα: Απ: Αυτό το ξέρατε ??? Πεμ Νοε 12 2009, 01:08 | |
| δυστηχώς... και αναρρωτήσου πχ, που είδες το 9 να γράφεται έτσι όπως λεει ο χαζούλης που το έγραψε |
|
| |
| Θέμα: Απ: Αυτό το ξέρατε ??? Πεμ Νοε 12 2009, 15:59 | |
| - mikios έγραψε:
- δυστηχώς... και αναρρωτήσου πχ, που είδες το 9 να γράφεται έτσι όπως λεει ο χαζούλης που το έγραψε
Αυτές είναι οι πρωταρχικές μορφές των αριθμών. Στη συνέχεια και αφού υιοθετήθηκε η χρήση τους από πολλούς, ήρθε σταδιακά ο "εκφυλισμός" του σχήματος. Όμως αυτό που αντιπροσώπευε π.χ. ο αριθμός 8 (π.χ. το πλήθος 8 αντικειμένων) παρέμεινε κι έτσι πλέον είναι "σύμβολα" και όχι ένας πρακτικός "αλγόριθμος". (1. Αν κάποιος ξέρει διαφορετικά , ας το πει. 2. Δεν είμαι εγώ ο συντάκτης της εν λόγω παρουσίασης, αν αυτό έχει καμιά σημασία) |
|
| |
| Θέμα: Απ: Αυτό το ξέρατε ??? Πεμ Νοε 12 2009, 17:34 | |
| - spyrosk58 έγραψε:
- Αυτές είναι οι πρωταρχικές μορφές των αριθμών. Στη συνέχεια και αφού υιοθετήθηκε η χρήση τους από πολλούς, ήρθε σταδιακά ο "εκφυλισμός" του σχήματος.....
τσου... οι αριθμοί αυτοί προήλθαν από Ινδούς μαθηματικούς, υιοθετήθηκαν από Πέρσες, Άραβες και έφτασαν σε εμας μέσω της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας (με επιφύλαξη το τελευταίο) Η δε σημερινή τους μορφή που χρησιμοποιούμε εμείς καθιερώθηκε στη Βενετία σε μια απόπειρα να σταματήσει η "παραχάραξη" των αριθμών για το "μαγείρεμα" των λογιστικών βιβλίων δες και εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Arabic_numerals κ μην πας πολύ κόντρα γιατί δεν το έχω σε πολύ.... |
|
| |
| Θέμα: Απ: Αυτό το ξέρατε ??? Πεμ Νοε 12 2009, 19:04 | |
| Φιλιππάκο, το link που έχεις στην wikipedia, δεν αντιτίθεται σε ότι αναφέρει η παρουσίαση. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στην 1η παράγραφο λέει : "The numerals were modified in shape as they were passed along, and developed their European shapes by the time they reached North Africa. From there they were transmitted to Europe in the Middle Ages." Άρα ίσως η πληροφόρηση να είναι τελικά σωστή !!! |
|
| |
| Θέμα: Απ: Αυτό το ξέρατε ??? Παρ Νοε 13 2009, 08:51 | |
| πάλι τσου... παρερμηνεύεις λιγάκι τα γραφόμενα :drunken: το λινκ σου δείχνει πως ήταν και πως έγιναν εδώ: άαααντε να το τραβήξεις λίγο ακόμα να τα κάνεις πιο καρικατούρες.... δεν μου έχεις δείξει όμως εσύ το 9 με 9 γωνίες άρα ίιιιισως να είναι μπούρδες κατάλαβες; γκρρρραααρρρρ.... φυσικά κ μιλάω με πολύ χιούμορ κ χωρίς παρεξήγηση |
|
| |
| Θέμα: Απ: Αυτό το ξέρατε ??? Παρ Νοε 13 2009, 13:00 | |
| - mikios έγραψε:
φυσικά κ μιλάω με πολύ χιούμορ κ χωρίς παρεξήγηση εννοείται, κι εγώ το ίδιο, και κανένα πρόβλημα Φίλιππε. Ίσως και να 'χεις δίκιο, δεν ξέρω. Τις αρχικές μορφές όμως δεν τις έχει ο πίνακας, ίσως κανείς δεν τις ξέρει πια, ίσως κάτι άλλο ... |
|
| |
| Θέμα: Απ: Αυτό το ξέρατε ??? Παρ Νοε 13 2009, 17:16 | |
| - spyrosk58 έγραψε:
- ... ίσως κανείς δεν τις ξέρει πια, ίσως κάτι άλλο ...
και ίσως να ζουν ανάμεσά μας Φίλε Σπύρο, η δικιά μου λογική έχει ως εξής.... βλέπω αυτή την εξήγηση, η οποία μου κεντρίζει το ενδιαφέρον και μου δείχνει κάτι που δεν έχω δει / ακούσει ποτέ ξανά... είναι όμως κάτι που απορρίπτεται ακόμα κ με ένα γρήγορο γκούγκλι όπου δεν φαίνεται τπτ παρόμοιο, ούτε καν μια αναφορά του είδους κλπ κλπ.... ακόμα και "περίεργα" search όπως "nine corners of nine" βγάζουν αποτελέσματα για "The Feng Shui Way of Life" (μη χ@σω). εδώ η δική μου λογική φωνάζει ότι αυτός που το έγραψε είναι μπούρδας. Τέλος, έχοντας πλέο πειστεί καταφεύγω στα μεγάλα μέσα.... σε καθηγητή πανεπιστημίου στα μαθηματικά, με ειδίκευση σε, πολλά άρθρα πάνω σε, και διδακτορικό στην "Ιστορία των Μαθηματικών" (και μέλος οικογενείας) αν αυτό ισχύει, οπότε και η απάντηση ήταν ένα σήκωμα των φρυδιών και ένα απλό ... "τσου" .... εγώ πείστηκα. |
|
| |
| Θέμα: Απ: Αυτό το ξέρατε ??? Παρ Νοε 13 2009, 17:25 | |
| |
|
| |
@lex_73 vstromhellasforum Enthusiast
| Θέμα: Απ: Αυτό το ξέρατε ??? Παρ Νοε 13 2009, 18:02 | |
| |
|
| |
Rory moderator
| |
| |
| Θέμα: Απ: Αυτό το ξέρατε ??? Παρ Νοε 13 2009, 21:34 | |
| |
|
| |
nikSalonik Administrator
Ηλικία : 63 Τόπος : Νεάπολη θεσσαλονίκη Registration date : 09/10/2008
| Θέμα: Απ: Αυτό το ξέρατε ??? Σαβ Νοε 14 2009, 19:31 | |
| φιλιπ...το "στα βράχια της πειραϊκής " χορεύεις .....η κατι μου διαφεύγει _________________ VIDEO απο τις εξορμησεις μας
το καλύτερο δ ώ ρ ο σ 'εναν μοτοσυκλετιστή ειναι η ...επόμενη βόλτα... ...γιατι η ζωή ειναι σαν την μοτοσυκλέτα...δεν έχει όπισθεν !!!
Vstromhellasforum...μεσα μου κι εξω μου ....
|
|
| |
|