| Περι αναρτησεων και φρενων gια το 650 | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
tazakos gold member
Ηλικία : 44 Τόπος : Καλλιθέα ,από Καβαλα Registration date : 22/05/2008
| Θέμα: Απ: Περι αναρτησεων και φρενων gια το 650 Πεμ Σεπ 08 2011, 02:47 | |
| τους sk φοράω κ πήγαν φιλική τιμή 450.
Το ωραίο ειναι ότι εμενα ήταν ολόισιοι εννοείται, πριν τους βάλω δεν ειχα το κρακ κρακ το περιοδικό όταν φρέναρα κ μετά το απέκτησα, εμένα είναι περιοδικό όχι απεριόδικο. Δεν με απασχολει πια...το στροματακι μου φρενάρει απίστευτα, ας κάνει κ ενα ηχάκι!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την tazakos στις Πεμ Σεπ 08 2011, 03:06, 1 φορά |
|
| |
hque
Registration date : 12/08/2009
| Θέμα: Απ: Περι αναρτησεων και φρενων gια το 650 Πεμ Σεπ 08 2011, 02:59 | |
| κοιτα . το προβλημα ειναι πως εγω το εχω σε απεριοδικο στυλ . αρχικα με την τοποθετηση των brembo ολα ηταν οκ . ο ηχος ηταν παρων και περιοδικος . ομως μετα απο ενα μεγαλο και πολυ δυνατο φρεναρισμα σταματησε να ειναι περιοδικος . πριν την μετατροπη ο ηχος δεν υπηρχε. σε ενα beverly 400 με μια χρυση brembo που ειχα (χωρις πλευστους δισκους) παλι ειχα τον θορυβο(περιοδικο βεβαια) . και επειδη το ειχα για 3 χρονια σχεδον με ειχε παραξενεψει και εκει οταν το πρωτοπηρα αλλα δεν εδωσα σημασια . οταν εβαλα στο στρομα τις brembo ακουσα τον ιδιο ηχο και καταλαβα πως ειναι οi brembo που τον δημιουργουν . διαφωνω πως ο ηχος προερχεται απο τους δισκους γιατι αν ητανε ετσι τοτε επρεπε να μην υπηρχε ουτε στο beverly καθως δεν εχει πλευστους . πως αλλιως θα γινοτανε να εχω τον ιδιο βορυβο και σε πλευστους και σε κανονικους ? εν πασει περιπτωσει . με ενοχλει ο Απεριοδικος αυτος ηχος . αυριο θα βαλω τακακια brembo . θα δω τι θα γινει . ελπιζω να ειναι καποια αστοχια στα τακακια . ξερω πως δεν ειναι ευκολο αυτο ....αλλα .... η ελπιδα παιθενει τελευταια . αλλιως πρεπει να παω σε δισκους για να κανω αυτον τον ηχο περιοδικο . σκεψου τωρα να οδηγας την μηχανη καθε μερα και να εχεις σε καθε φρεναρισμα το μυαλο σου στο ρημαδι το θορυβο . εμενα προσωπικα κοντευει να μου γινει ψυχωση . θα το βλεπω στον υπνο μου στο τελος . δεν μπορω να το ευχαριστηθω με την καμια . |
|
| |
terino gold member
| Θέμα: Απ: Περι αναρτησεων και φρενων gια το 650 Πεμ Σεπ 08 2011, 09:13 | |
| Και μιας και είμαστε στο θέμα μας...
Λέω να αλλάξω δίσκους κάποια στιγμή και θέλω να ξεκινήσω μια ψιλοέρευνα αγοράς μιας και είναι σημαντικό έξοδο.
Τι προτείνετε?
Τι έχετε δοκιμάσει?
Από που?
Πόσο?
Για πείτε ιδέες ρε παιδιά μπας και βγάλουμε καμιά άκρη. |
|
| |
tazakos gold member
| Θέμα: Απ: Περι αναρτησεων και φρενων gια το 650 Πεμ Σεπ 08 2011, 10:19 | |
| εγώ φοράω τις braking κ ο μπατζανάκης (το άλλο Σάββατο θα γίνει κ επίσημα) newfish φοράει τις γκάλφερ. Και οι 2 κινούνται περίπου 400 με 500 ανάλογα αν θα τις πάρεις από μέσα ή από έξω. Εχεις το κεφάλι σου ήσυχο όμως με τούτες. Ο tassos.. πήρε κοντά στα 300 κάτι ανώνυμες αλλά ως τώρα όλα καλά λέει. |
|
| |
hque
| Θέμα: Απ: Περι αναρτησεων και φρενων gια το 650 Δευ Σεπ 19 2011, 01:24 | |
| |
|
| |
hque
| Θέμα: Απ: Περι αναρτησεων και φρενων gια το 650 Τρι Σεπ 20 2011, 01:04 | |
| problem solved . καινουριοι δισκοι απο busa και ελατε να κανουμε εντο .
|
|
| |
mavras vstromhellasforum Enthusiast
Registration date : 16/06/2010
| Θέμα: Απ: Περι αναρτησεων και φρενων gια το 650 Τρι Σεπ 20 2011, 01:08 | |
| - hque έγραψε:
- problem solved .
καινουριοι δισκοι απο busa και ελατε να κανουμε εντο .
για δωσε info και ανεβασε και καμια φωτο ωρεεεεεε |
|
| |
hque
| Θέμα: Απ: Περι αναρτησεων και φρενων gια το 650 Τρι Σεπ 20 2011, 01:22 | |
| τι info θες ? αχρησιμοποιητοι ειναι οι δισκοι 250 ευρω τους πηρα , σκοτωνουν . το μονο που μου την σπαει ειναι οτι το κροταλισμα με τις brembo υπαρχει και κατα την διαρκεια της πορειας (((( σε μικροτερο βαθμο)))) αλλα υπαρχει ενα σφυριγμα . πρεπει ομως να κατσουνε και τα τακακια καλα στους δισκους , να φαγωθουν να στρωσουν , ειναι πολλα πραγματα ακομα . βεβαια ειναι ολα κομπλε , ο ηχος δεν ειναι λειτουργικο προβλημα . ξεκιναει πανω απο τα 40 χλμ/ω και γενικα υπαρχει . ισως να ειναι θεμα με τα τακακια , ισως πολλα .δεν μας νοιαζει ομως γιατι δεν ειναι προβλημα . |
|
| |
tazakos gold member
| Θέμα: Απ: Περι αναρτησεων και φρενων gια το 650 Τρι Σεπ 20 2011, 02:10 | |
| ερώτηση: γιατί έχεις μαμά βίδες να ενώνουν αποστάτη κ μπότα? για να μην κόψεις τις ανοξείδωτες από το σετ των αποστατών? καλύτερα βάλε εκείνες, είναι ένα κλικ ποιο ανθεκτικές. |
|
| |
hque
| Θέμα: Απ: Περι αναρτησεων και φρενων gια το 650 Τρι Σεπ 20 2011, 02:19 | |
| οχι γιατ απλα δεν ειχε μεσα το πακετο μου αλλες . δεν θυμαμαι να ειχα βιδες που να μην εβαλα . ασχετο αλλα πρεπει να ειπωθει . αυτος ο αποστατης ειναι για κλαματα . πραγματικα κινεζικος . το παχος του αποστατη ειναι πολυ μικρο στο σημειο που "δενει" με την μποτα .για του λογου το αληθες δες το παχος της δαγκανας στο σημειο που ειναι οι βολτες για τις βιδες .καμια σχεση . ως εκ τουτου πολλες φορες ειχα κατα το φρεναρισμα συντονισμο του δισκου με τον αποστατη και τελικα τριξιμο απο την ταλαντωση του συστηματος δαγκανα-αποστατης . εγω δεν τους προτεινω .με την καμια .ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΤΕΛΕΙΑ (ασχετα με το τι εχω πει παλαιοτερα) , αλλα ειναι λεπτη κατασκευη . μπορεις με τα ιδια λεφτα(ισως και λιγοτερα) να φτιαξεις καλυτερους σε μαστορα της προκοπης .
|
|
| |
tazakos gold member
| Θέμα: Απ: Περι αναρτησεων και φρενων gια το 650 Τρι Σεπ 20 2011, 21:40 | |
| είναι φωσφοριζέ αλουμίνιο όμως, πολύ ανθεκτικό. παράλληλα αντέχει όσο φρένο θες με ΠΟΛΛΑ κιλά κ ορμή πάνω (δοκιμασμένα) εμένα δεν με προβληματίζει...τώρα αν έβγαιναν από το ίδιο υλικό πιο παχείς, το συζητούσαμε, φτανει να είχαν ολόιδια κέντρα κ όφσετ. |
|
| |
sga
| Θέμα: Απ: Περι αναρτησεων και φρενων gια το 650 Πεμ Οκτ 06 2011, 16:37 | |
| Nα ρωτησω αν υπαρχει καποιος που εχει βαλει hyperpro ελατηρια μπρος κ πισω με το μαμα αμοπτισερ; Αξιζει τον κοπο; Εγω εχω 2000χλμ με ricor-θωμελες-10w-500ml motul αλλα μου φαινεται λιιγο μαλακο με λιιιγη περισσοτερη βυθιση απ'οτι θα ηθελα! Σκεφτηκα για να το σκλυρηνω λιγο( αφου ειμαι ετοιμος να τοποθετησω κ brembo) να βαλω κ ελατηρια εμπρος,αλλα για να συμβαδισει κ το πισω να αλλαξω κ πισω μονο(δυστυχως) ελατηριο.Τι λετε; |
|
| |
σαλιγκάρι gold member
Ηλικία : 50 Τόπος : Περιστέρι Registration date : 11/09/2008
| Θέμα: Απ: Περι αναρτησεων και φρενων gια το 650 Πεμ Οκτ 06 2011, 16:44 | |
| - sga έγραψε:
- Nα ρωτησω αν υπαρχει καποιος που εχει βαλει hyperpro ελατηρια μπρος κ πισω με το μαμα αμοπτισερ; Αξιζει τον κοπο;
Εγω εχω 2000χλμ με ricor-θωμελες-10w-500ml motul αλλα μου φαινεται λιιγο μαλακο με λιιιγη περισσοτερη βυθιση απ'οτι θα ηθελα! Σκεφτηκα για να το σκλυρηνω λιγο( αφου ειμαι ετοιμος να τοποθετησω κ brembo) να βαλω κ ελατηρια εμπρος,αλλα για να συμβαδισει κ το πισω να αλλαξω κ πισω μονο(δυστυχως) ελατηριο.Τι λετε; εγω. και θεωρω οτι ειναι μια πολυ τιμια λυση αν δεν θες να δωσεις ενα σκασμο λεφτα. συνολο 390 ευρω. εμπρος ελατηρια,πισω ελατηριο και revalving στην μαμα αναρτηση . μεχρι στιγμης μετα απο 8000 χλμ περιπου ολα πανε καλα και πρτεινω την οικονομικη αυτη λυση ανεπιφυλακτα. στον τομεα των προσφορων θα βρεις και το αναλογο τοπικ της προσφορας απο το kshock. |
|
| |
akaliptos vstromhellasforum Enthusiast
| Θέμα: Απ: Περι αναρτησεων και φρενων gια το 650 Πεμ Οκτ 06 2011, 18:43 | |
| |
|
| |
hque
| Θέμα: Απ: Περι αναρτησεων και φρενων gια το 650 Πεμ Οκτ 06 2011, 18:47 | |
| - tazakos έγραψε:
- είναι φωσφοριζέ αλουμίνιο όμως, πολύ ανθεκτικό. παράλληλα αντέχει όσο φρένο θες με ΠΟΛΛΑ κιλά κ ορμή πάνω (δοκιμασμένα) εμένα δεν με προβληματίζει...τώρα αν έβγαιναν από το ίδιο υλικό πιο παχείς, το συζητούσαμε, φτανει να είχαν ολόιδια κέντρα κ όφσετ.
τι σημαινει φωσφοριζε ?ειναι το υλικο η το χρωμα/finish των βιδων? για τις βιδες των αποστατων μιλαμε ετσι ? |
|
| |
sga
| Θέμα: Απ: Περι αναρτησεων και φρενων gια το 650 Παρ Οκτ 07 2011, 00:36 | |
| - σαλιγκάρι έγραψε:
- sga έγραψε:
- Nα ρωτησω αν υπαρχει καποιος που εχει βαλει hyperpro ελατηρια μπρος κ πισω με το μαμα αμοπτισερ; Αξιζει τον κοπο;
Εγω εχω 2000χλμ με ricor-θωμελες-10w-500ml motul αλλα μου φαινεται λιιγο μαλακο με λιιιγη περισσοτερη βυθιση απ'οτι θα ηθελα! Σκεφτηκα για να το σκλυρηνω λιγο( αφου ειμαι ετοιμος να τοποθετησω κ brembo) να βαλω κ ελατηρια εμπρος,αλλα για να συμβαδισει κ το πισω να αλλαξω κ πισω μονο(δυστυχως) ελατηριο.Τι λετε; εγω. και θεωρω οτι ειναι μια πολυ τιμια λυση αν δεν θες να δωσεις ενα σκασμο λεφτα. συνολο 390 ευρω. εμπρος ελατηρια,πισω ελατηριο και revalving στην μαμα αναρτηση . μεχρι στιγμης μετα απο 8000 χλμ περιπου ολα πανε καλα και πρτεινω την οικονομικη αυτη λυση ανεπιφυλακτα. στον τομεα των προσφορων θα βρεις και το αναλογο τοπικ της προσφορας απο το kshock. Θα ηθελα πολυ να οδηγησω το στρωμα σου αλλα...δυσκολο!Για να μου φυγει η περιεργεια!!!! Εχεις ricor με θωμελες μηπως;Με την βυθιση τι αλλαξε απ'οταν εβαλες τα ελατηρια; sorry αν σε ζαλισα και ευχαριστω! |
|
| |
sga
| Θέμα: Απ: Περι αναρτησεων και φρενων gια το 650 Παρ Οκτ 07 2011, 00:38 | |
| |
|
| |
pitsirikas Member
Ηλικία : 42 Τόπος : ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗ Registration date : 21/12/2009
| Θέμα: Απ: Περι αναρτησεων και φρενων gια το 650 Παρ Οκτ 07 2011, 00:39 | |
| Το να κανεις αρκετα σκληρο το μπροστινο συστημα δεν σημαινει οτι εχεις και καλη αναρτηση αντιθετα... |
|
| |
sga
| Θέμα: Απ: Περι αναρτησεων και φρενων gια το 650 Παρ Οκτ 07 2011, 00:47 | |
| - pitsirikas έγραψε:
- Το να κανεις αρκετα σκληρο το μπροστινο συστημα δεν σημαινει οτι εχεις και καλη αναρτηση αντιθετα...
Αυτο θελω να καταλαβω! ΑΝ απλως σκληραινει ή αν γινεται καλυτερη γενικοτερα η αναρτηση! |
|
| |
pitsirikas Member
Ηλικία : 42 Τόπος : ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗ Registration date : 21/12/2009
| Θέμα: Απ: Περι αναρτησεων και φρενων gια το 650 Παρ Οκτ 07 2011, 01:02 | |
| Ricor-του θωμα οι ροδελες-και λαδι 10 αποτελεσμα Οταν η μηχανη παει στα ορια δουλευει καλα το συστημα στα νορμαλ δεν αποσβαινει τις εγκαρσιες ανωμαλιες τις αναπηδα Επομενο τεστ ειναι να μπει λαδι 7.5 αν δεν δουμε και εκει διαφορα παμε σε 5.. Θελουμε μια αναρτηση η οποια και να απορροφα τις ανωμαλιες γρηγορη-νορμαλ οδηγηση και αρα να αντεχει το "γονατισμα" απο τετραπιστονες.. Τεινω σιγα σιγα πια οτι ο EKEINOS εχει δικιο ως προς τις ολοκληρωμενες αλλαγες ειναι πιο καλες αλλα και πιο ακριβες..
Ολα αυτα που σου γραφω εξαρτωνται απο τον τροπο οδηγησης του καθενος.... αν ειναι ολα στο medium τοτε Ricor-του θωμα οι ροδελες-και λαδι 7.5 η 10 σου κανουν καλη δουλεια. |
|
| |
sga
| Θέμα: Απ: Περι αναρτησεων και φρενων gια το 650 Παρ Οκτ 07 2011, 01:10 | |
| - pitsirikas έγραψε:
- Ricor-του θωμα οι ροδελες-και λαδι 10 αποτελεσμα
Οταν η μηχανη παει στα ορια δουλευει καλα το συστημα στα νορμαλ δεν αποσβαινει τις εγκαρσιες ανωμαλιες τις αναπηδα Επομενο τεστ ειναι να μπει λαδι 7.5 αν δεν δουμε και εκει διαφορα παμε σε 5.. Θελουμε μια αναρτηση η οποια και να απορροφα τις ανωμαλιες γρηγορη-νορμαλ οδηγηση και αρα να αντεχει το "γονατισμα" απο τετραπιστονες.. Τεινω σιγα σιγα πια οτι ο EKEINOS εχει δικιο ως προς τις ολοκληρωμενες αλλαγες ειναι πιο καλες αλλα και πιο ακριβες..
Ολα αυτα που σου γραφω εξαρτωνται απο τον τροπο οδηγησης του καθενος.... αν ειναι ολα στο medium τοτε Ricor-του θωμα οι ροδελες-και λαδι 7.5 η 10 σου κανουν καλη δουλεια. Tο δικο μου με 'θωμελες' αποσβαινει κ στα γρηγορα κ μες την πολη!Ειναι ολα τελεια μεχρι να πατησω φρενο...κι αν ειναι λιγο πιο εντονο το φρεναρισμα; βουταει το μπροστινο!Προσπαθω να το κανω λιιιιγο πιο σκληρο για να μην βουταει τοσο!!!Με πιο σκληρα ελατηρια δεν θα γινει κατι τετοιο; |
|
| |
Bretsos gold member
Τόπος : Φυλακισμένος στην Αθήνα... Registration date : 06/03/2009
| Θέμα: Απ: Περι αναρτησεων και φρενων gια το 650 Παρ Οκτ 07 2011, 15:26 | |
| Μια πρόταση που για τα λεφτά της μοιάζει πολυ καλή VSTROM DL 650 - 1000 http://mouratisgp.gr/v2/gr/eng/newpart.html?t=29548bea66a366d6e4ae396c7ec74ee9 VSTROM DL 650 - ABS http://mouratisgp.gr/v2/gr/eng/newpart.html?t=207fa47083b40ffbfcb08ad9e34976f7 |
|
| |
Bretsos gold member
Τόπος : Φυλακισμένος στην Αθήνα... Registration date : 06/03/2009
| |
| |
terino gold member
| Θέμα: Απ: Περι αναρτησεων και φρενων gια το 650 Παρ Οκτ 07 2011, 19:02 | |
| Χρήστο............... δεν γ@μιέσ@ι λέω γω? Βαλτός είσαι??? |
|
| |
Bretsos gold member