| Λαδια Μπροστινης Αναρτησης | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
socrates vstromhellasforum Fanatic
Τόπος : Αθήνα, Χαλκίδα Registration date : 25/06/2010
| Θέμα: Απ: Λαδια Μπροστινης Αναρτησης Κυρ Ιουν 30 2013, 14:04 | |
| |
|
| |
bozosd vstromhellasforum Fanatic
Ηλικία : 49 Τόπος : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Registration date : 12/12/2009
| Θέμα: Απ: Λαδια Μπροστινης Αναρτησης Κυρ Ιουν 30 2013, 15:02 | |
| |
|
| |
ioarma gold member
| Θέμα: Απ: Λαδια Μπροστινης Αναρτησης Δευ Ιουλ 01 2013, 08:50 | |
| *socrates Πάντα εκκλησία η μηχανή σου!!!! Τι ελατήρια έβαλες και τι λαδάκι? |
|
| |
Marcopolo gold member
| Θέμα: Απ: Λαδια Μπροστινης Αναρτησης Δευ Ιουλ 01 2013, 08:58 | |
| σοκρατες,για να αλλαξεις τα λαδια στις μπουκαλες .ξεβιδωσες την κατω βιδα κ απο την πανω τι εκανες; ξεβιδωσες την αλουμινοβιδα ή το ..αλουμινοπαξιμαδι στην τιμονοπλακα;
ιοαρμα,το λαδι στο μανιουαλι ειναι SS8 κ η ποσοτητα 524 κυβικα εκατοστα η καθε μπουκαλα |
|
| |
alexan2dros
| Θέμα: Απ: Λαδια Μπροστινης Αναρτησης Πεμ Φεβ 20 2014, 12:52 | |
| χμ μου ζητησαν 100 ευρω για τα λαδια και αν θελει τσιμουχες ελλατηρια η οπως αλλιως μου ειπε να σας πω δε θυμαμαι τι μου ειπε 150.. ακριβως? ειναι ομως πολυ καλος μηχανικος και τον εμπιστευομαι. βρισκομαι ροδο αν ξερεις καποιος αλλον καλο να μου πει! |
|
| |
liakosvol vstromhellasforum Enthusiast
| Θέμα: Απ: Λαδια Μπροστινης Αναρτησης Πεμ Φεβ 20 2014, 17:17 | |
| - alexan2dros έγραψε:
- χμ μου ζητησαν 100 ευρω για τα λαδια και αν θελει τσιμουχες ελλατηρια η οπως αλλιως μου ειπε να σας πω δε θυμαμαι τι μου ειπε 150.. ακριβως? ειναι ομως πολυ καλος μηχανικος και τον εμπιστευομαι. βρισκομαι ροδο αν ξερεις καποιος αλλον καλο να μου πει!
Οι τσιμούχες αν τις αγοράσεις απο ένα καλό μαγαζί με βιομηχανικά είδη ΔΕΝ κοστίζουν παραπάνω απο 15 ευρώ ΜΑΖΙ με τις ξύστρες!!!!Τώρα για τα θρόστ δεν γνωρίζω το κόστος τους. Άρα λοιπόν αν ο μηχανικός σου υπολογίζει κανένα 15άρι για τα θρόστ άντε να πάρει και 20 ευρώ παραπάνω για να τα αλλάξει;Πιστεύω οτι το κόστος έχει σχέση με τα ανταλλακτικά που θα βρείς και πόσο θα τα βρείς κι όχι με την εργασία του μηχανικού σου αφού την ίδια δουλειά θα κάνει....αυτά! |
|
| |
alexan2dros
| Θέμα: Απ: Λαδια Μπροστινης Αναρτησης Πεμ Φεβ 20 2014, 18:19 | |
| - liakosvol έγραψε:
- alexan2dros έγραψε:
- χμ μου ζητησαν 100 ευρω για τα λαδια και αν θελει τσιμουχες ελλατηρια η οπως αλλιως μου ειπε να σας πω δε θυμαμαι τι μου ειπε 150.. ακριβως? ειναι ομως πολυ καλος μηχανικος και τον εμπιστευομαι. βρισκομαι ροδο αν ξερεις καποιος αλλον καλο να μου πει!
Οι τσιμούχες αν τις αγοράσεις απο ένα καλό μαγαζί με βιομηχανικά είδη ΔΕΝ κοστίζουν παραπάνω απο 15 ευρώ ΜΑΖΙ με τις ξύστρες!!!!Τώρα για τα θρόστ δεν γνωρίζω το κόστος τους. Άρα λοιπόν αν ο μηχανικός σου υπολογίζει κανένα 15άρι για τα θρόστ άντε να πάρει και 20 ευρώ παραπάνω για να τα αλλάξει;Πιστεύω οτι το κόστος έχει σχέση με τα ανταλλακτικά που θα βρείς και πόσο θα τα βρείς κι όχι με την εργασία του μηχανικού σου αφού την ίδια δουλειά θα κάνει....αυτά! δηλαδη ζηταει υπερβολικα ακριβα? και λαδια ποσο στοιχιζουν της αναρτησεις της μπροστινεις? |
|
| |
andreasp vstromhellasforum Fanatic
| Θέμα: Απ: Λαδια Μπροστινης Αναρτησης Παρ Φεβ 21 2014, 01:20 | |
| Εχει δοκιμάσει κανείς να αδειάσει τα λάδια απο τις μπουκάλες, απο πάνω? Με την αναρρόφηση που έχουν στα συνεργεία εννοώ.
|
|
| |
massai gold member
| Θέμα: Απ: Λαδια Μπροστινης Αναρτησης Παρ Φεβ 21 2014, 11:43 | |
| - andreasp έγραψε:
- Εχει δοκιμάσει κανείς να αδειάσει τα λάδια απο τις μπουκάλες, απο πάνω?
Με την αναρρόφηση που έχουν στα συνεργεία εννοώ.
Δεν πρόκειται να γίνει δουλειά έτσι όπως λες Ανδρέα. Αν δεις στο service manual πως είναι φτιαγμένο το πηρούνι, θα καταλάβεις το γιατί. Για αλλαγή λαδιών μπροστινής ανάρτησης, 2 τρόποι υπάρχουν, ένας ιδανικός και ένας ημίμετρος: Ιδανικός αλλά βαβουρλίδικος και σχετικά δύσκολος: Παίρνεις τη μπουκάλα στο χέρι (αφού λύσεις δαγκάνες τροχό κτλ) ξεβιδώνεις την τάπα, βγάζεις αποστάτη και ελατήριο και αποστραγγίζεις τρομπάροντας συγχρόνως, να φύγουν όλα τα παλιά νερά εεεεεεε λάδια... Ημίμετρος, γρήγορος αλλά όχι τόσο αποτελεσματικός όσον αφορά την αποστράγγιση: Λύνεις τροχό, λεκανάκι από κάτω, ξεβιδώνεις τις βίδες/τάπες αποστράγγισης που βρίσκονται στο κάτω μέρος της μπότας, λύνεις τα καβαλέτα του τιμονιού για να αποκτήσεις πρόσβαση στις πάνω τάπες της μπουκάλας, τις ξεβιδώνεις και δίνεις χρόνο στη φύση να κάνει το έργο της.. ξαναβιδώνεις τις βίδες/τάπες αφού (αν θέλεις) αντικαταστήσεις τη χαλκοροδέλα που παίζει το ρόλο τσιμούχας, όπως στην τάπα του λαδιού του κάρτερ. |
|
| |
sifalios Member
| Θέμα: Απ: Λαδια Μπροστινης Αναρτησης Παρ Φεβ 21 2014, 16:06 | |
| Εγώ πάλι το στήριξα κάπως έτσι |
|
| |
liakosvol vstromhellasforum Enthusiast
| Θέμα: Απ: Λαδια Μπροστινης Αναρτησης Παρ Φεβ 21 2014, 17:29 | |
| - alexan2dros έγραψε:
- liakosvol έγραψε:
- alexan2dros έγραψε:
Οι τσιμούχες αν τις αγοράσεις απο ένα καλό μαγαζί με βιομηχανικά είδη ΔΕΝ κοστίζουν παραπάνω απο 15 ευρώ ΜΑΖΙ με τις ξύστρες!!!!Τώρα για τα θρόστ δεν γνωρίζω το κόστος τους. Άρα λοιπόν αν ο μηχανικός σου υπολογίζει κανένα 15άρι για τα θρόστ άντε να πάρει και 20 ευρώ παραπάνω για να τα αλλάξει;Πιστεύω οτι το κόστος έχει σχέση με τα ανταλλακτικά που θα βρείς και πόσο θα τα βρείς κι όχι με την εργασία του μηχανικού σου αφού την ίδια δουλειά θα κάνει....αυτά! δηλαδη ζηταει υπερβολικα ακριβα? και λαδια ποσο στοιχιζουν της αναρτησεις της μπροστινεις? Εξαρτάται σε τι τιμές θα βρεις τις νέες τσιμούχες και ξύστρες αλλά για τα θροστ δεν γνωρίζω τιμές. Αρκεί να σου πω οτι εδώ Βόλο αλλάζουν όλα (χωρίς θροστ) με 40 ευρώ την μνπουκάλα δηλ. σύνολο 80 ευρώ. Επίσης είναι καλύτερα να ψάξεις να βρείς εσύ τις τσιμούχες στο εμπόριο σίγουρα θα βρεις το καλύτερο...άλλωστε υπάρχει εδώ μέσα στα βοηθήματα σχετική συζήτηση και αναφέρονται και οι διαστάσεις. Τέλος να πω οτι καλύτερα να αλλάζεις τα λάδια στις μπουκάλες λύνοντάς τις παρά ξεβιδώνοντάς τες απο πάνω.... |
|
| |
sergio Member
Ηλικία : 41 Τόπος : ΡΟΔΟΣ DL650 K7 Registration date : 10/11/2009
| Θέμα: Απ: Λαδια Μπροστινης Αναρτησης Πεμ Οκτ 08 2015, 11:33 | |
| Για να μην ανοίγω καινούργιο θρέντ να εκφράσω εδώ την απορία μου. Για τα θρός εκτός απο τα μαμά έχουμε κάποια άλλη επιλογή? Επίσης για τους αποστάτες ξέρει κάποιος τις διαστάσεις και από τι υλικό μπορώ να φτιάξω? Μπάς και επιτέλους τοποθετήσω τα ιντιμίνια που τα έχω κάτι χρόνια στο συρτάρι και κάθονται! Ευχαριστώ. |
|
| |
MicAn Member
| Θέμα: Απ: Λαδια Μπροστινης Αναρτησης Πεμ Οκτ 08 2015, 18:28 | |
| Τα μόνα aftermarket θρος που είχα βρει (τουλάχιστον πριν λίγο καιρό που έψαχνα) ήταν αυτά
Δοκιμάζοντας τα όμως με το Μηνά είδαμε ότι ήταν κάτι δέκατα παχύτερα από τα μαμά και δεν έκαναν.
Οι μαμά αποστάτες έχουν μήκος 105mm, διάμετρο 34,5mm, και πάχος 0,5mm. Εννοείται ότι οι καινούργιοι που θα φτιάξεις θα έχουν μήκος μειωμένο κατά το ύψος των intiminators. H διάμετρος μπορεί να είναι μέχρι συν-πλην 1mm. Από υλικό θα σου πρότεινα inox σωλήνα. |
|
| |
rafel vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 35 Τόπος : Άγιοι Ανάργυροι - Σαλαμίνα Registration date : 19/09/2014
| Θέμα: Απ: Λαδια Μπροστινης Αναρτησης Πεμ Οκτ 08 2015, 18:31 | |
| αν ομως εισαι σκληροπυρηνικος πας για αυτο και μας λες και γατακια... |
|
| |
K0k0$ vstromhellasforum Fanatic
| Θέμα: Απ: Λαδια Μπροστινης Αναρτησης Πεμ Οκτ 08 2015, 18:47 | |
| Υλικό για αποστατες φθηνό και εύκολο στην κοπή και με μια χαρά αντοχή είναι και το PVC αλλά και το τεφλον. Στη χειρότερη στιβαζεις μερικές ροδέλες για βιδα δεκάρα και είσαι έτοιμος.
Το ινοξ το θεωρώ overkill αλλά και δύσκολο στην κοπή καθώς και επιπλέον βάρος. |
|
| |
Marcopolo gold member
| Θέμα: Απ: Λαδια Μπροστινης Αναρτησης Πεμ Οκτ 08 2015, 20:05 | |
| [quote="MicAn"]Τα μόνα aftermarket θρος που είχα βρει (τουλάχιστον πριν λίγο καιρό που έψαχνα) ήταν αυτά
αυτα τα εχω βαλει κ εγω .ναι με δυσκολεψαν να μπουν .αλλα μετα δεν ειχα-εχω προβλημα απο θεμα διαρροης λαδιου
|
|
| |
sergio Member
| Θέμα: Απ: Λαδια Μπροστινης Αναρτησης Πεμ Οκτ 08 2015, 23:16 | |
| Σας ευχαριστώ όλους. Μόλις προχωρήσω το project θα ενημερώσω για αποτελέσματα και για το πως επραξα. |
|
| |
sergio Member
| Θέμα: Απ: Λαδια Μπροστινης Αναρτησης Πεμ Οκτ 08 2015, 23:19 | |
| - rafel7 έγραψε:
- αν ομως εισαι σκληροπυρηνικος πας για αυτο και μας λες και γατακια...
Μακάρι αλλά το ταμείο είναι μείον |
|
| |
SOTHRHS vstromhellasforum Enthusiast
Registration date : 01/06/2008
| Θέμα: Απ: Λαδια Μπροστινης Αναρτησης Πεμ Οκτ 08 2015, 23:33 | |
| οπως πολυ σωστα προαναφερθηκε pvc-teflon η και ερταλον που ειχα φτιαξει τους δικους μου καποτε και μειωθηκαν λιγο τα γκαπα γκουπα και τελοσπαντον ολες οι βλακειες του μπροστινου
|
|
| |
Dimis gold member
Ηλικία : 50 Τόπος : Stuttgart- Κατερινη Registration date : 27/02/2009
| Θέμα: Απ: Λαδια Μπροστινης Αναρτησης Παρ Οκτ 09 2015, 00:11 | |
| Υπαρχει αλλο ενα σετ επισκευής εμπρός ανάρτησης απο την All Balls Racing , Επωνυμη και σοβαρη εταιρεια.
http://www.ebay.com/itm/Fork-Repair-Kit-inc-Oil-Dust-Seals-Suzuki-DL-650-V-Strom-All-Balls-Racing-/201190709816 |
|
| |
Marcopolo gold member
| Θέμα: Απ: Λαδια Μπροστινης Αναρτησης Παρ Οκτ 09 2015, 07:15 | |
| - Dimis έγραψε:
- Υπαρχει αλλο ενα σετ επισκευής εμπρός ανάρτησης απο την All Balls Racing , Επωνυμη και σοβαρη εταιρεια.
http://www.ebay.com/itm/Fork-Repair-Kit-inc-Oil-Dust-Seals-Suzuki-DL-650-V-Strom-All-Balls-Racing-/201190709816 πολλα τα λεφτα |
|
| |
sergio Member
| Θέμα: Απ: Λαδια Μπροστινης Αναρτησης Παρ Οκτ 09 2015, 07:57 | |
| Πάντως και στα 2 σετ απο οτι βλέπω δεν περιλαμβάνονται οι ξύστρες. Σωστά? |
|
| |
Dimis gold member
Ηλικία : 50 Τόπος : Stuttgart- Κατερινη Registration date : 27/02/2009
| Θέμα: Απ: Λαδια Μπροστινης Αναρτησης Παρ Οκτ 09 2015, 08:12 | |
| - MARKOS-V έγραψε:
- Dimis έγραψε:
- Υπαρχει αλλο ενα σετ επισκευής εμπρός ανάρτησης απο την All Balls Racing , Επωνυμη και σοβαρη εταιρεια.
http://www.ebay.com/itm/Fork-Repair-Kit-inc-Oil-Dust-Seals-Suzuki-DL-650-V-Strom-All-Balls-Racing-/201190709816 πολλα τα λεφτα Μαρκο το λινκ ειαι τυχαιο, ισως υπαρχουν και σε καλυτερη τιμη. Σε κατι τοσο σοβαρο ομως δεν θα κοιταξω την τιμη αλλα την ποιοτητα. |
|
| |
sergio Member
| Θέμα: Απ: Λαδια Μπροστινης Αναρτησης Παρ Οκτ 09 2015, 08:42 | |
| Ψάχνοντας βλέπω οτι σε σωλήνα pvc υπάρχουν μόνο Φ32 και μετά Φ40. Το Φ40 λογικά δεν κάνει, με το Φ32 τι γίνεται? |
|
| |
sergio Member
| Θέμα: Απ: Λαδια Μπροστινης Αναρτησης Δευ Οκτ 12 2015, 11:34 | |
| Μιας και δεν βρήκα σωλήνα pvc στην απαιτούμενη διάμετρο προχωράω με τη λύση των ροδελών αφού πλησιάζουν περισσότερο την επιθυμητή διάμετρο. Ο προβληματισμός μου είναι το βάρος τους. Είναι αρκετά βαρύτερες απο ότι οι αποστάτες, πιστεύετε θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα? |
|
| |
| Λαδια Μπροστινης Αναρτησης | |
|