| Μακαρονάδα καλωδίων στην μπαταρία | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
pantelos Member
Ηλικία : 46 Τόπος : Θεσσαλονίκη Registration date : 31/08/2009
| Θέμα: Μακαρονάδα καλωδίων στην μπαταρία Τρι Απρ 16 2013, 23:00 | |
| Καλησπέρα, ο χειμώνας πέρασε με την μηχανή ακινητοποιημένη λόγω ανεργίας, παιδιού και και και ..... Δυστυχώς η γυναίκα μου έβγαλε τη μπαταρία από πάνω και άφησε όλα τα καλώδια χύμα. Θερμαινόμενα, xenon, προβολάκια, συναγερμός, πρίζα 12V και άλλα πολλά. Τώρα θέλω να βάλω πάνω μια καινούρια μπαταρία για να πάω στο ΚΤΕΟ κι ελπίζω και καμιά βόλτα. Δεν ξέρω όμως ποια καλώδια πάνε στον θετικό και ποια στον αρνητικό πόλο; Τα χρώματα δεν βοηθάνε. Υπάρχει τρόπος να βρω άκρη και να μην κάνω ζημιά; Υπάρχει πρόσβαση σε πολύμετρο αλλά πρέπει να μου πείτε ακριβώς τι να κάνω με αυτό... Σας ευχαριστώ προκαταβολικά |
|
| |
LORDOS gold member
| Θέμα: Απ: Μακαρονάδα καλωδίων στην μπαταρία Τρι Απρ 16 2013, 23:11 | |
| γιατί δεν συνδέεις μόνο τα καλώδια της μηχανής (τους πόλους) να το περάσεις ΚΤΕΟ και μετά πέρνα από έναν ηλεκτρολόγο να σου τα ξανασυνδέσει όλα.
|
|
| |
pantelos Member
| Θέμα: Απ: Μακαρονάδα καλωδίων στην μπαταρία Τρι Απρ 16 2013, 23:36 | |
| Αν υπάρχει τρόπος να το κάνω μόνος μου θα το προτιμήσω. Νομίζω πρέπει να συνδέσω το ελάχιστο τον συναγερμό, τα φώτα, την κόρνα και τα καλώδια της μηχανής για να πάω μέχρι το ΚΤΕΟ. Μου φαίνεται ότι η μισή δουλειά θα έχει γίνει ήδη. |
|
| |
bandit vstromhellasforum Fanatic
Ηλικία : 59 Τόπος : θεσσαλονικη Registration date : 09/01/2011
| Θέμα: Απ: Μακαρονάδα καλωδίων στην μπαταρία Τρι Απρ 16 2013, 23:56 | |
| οτι ειναι κόκκινο ειναι το + και μαύρο το -
και θεωρητικά θα έχουν διαφορετικο μήκος αναλόγως από ποια μεριά έρχονται τα καλώδια
|
|
| |
pantelos Member
| Θέμα: Απ: Μακαρονάδα καλωδίων στην μπαταρία Τετ Απρ 17 2013, 00:12 | |
| Δυστυχώς τα χρώματα είναι μπερδεμένα, ανάλογα το στοκ που είχε ο "μάστορας". Το γράφω στο αρχικό μου. Υπάρχει κάποιος τρόπος με μέτρηση ρεύματος ή κάτι παρόμοιο; Μπορεί να λέω και βλακεία γιατί δεν σκαμπάζω από ηλεκτρολογικά |
|
| |
| Θέμα: Απ: Μακαρονάδα καλωδίων στην μπαταρία Τετ Απρ 17 2013, 00:29 | |
| - pantelos έγραψε:
Υπάρχει κάποιος τρόπος με μέτρηση ρεύματος ή κάτι παρόμοιο; μόνο με πολύμετρο |
|
| |
pantelos Member
| Θέμα: Απ: Μακαρονάδα καλωδίων στην μπαταρία Τετ Απρ 17 2013, 00:39 | |
| Πολύμετρο έχω όπως γράφω και στο αρχικό ποστ και μέτρησα την μπαταρία. Αν θέλεις πες μου τι πρέπει να μετρήσω και που να το έχω ρυθμισμένο. |
|
| |
jasonR Member
Ηλικία : 37 Τόπος : ανω κατω ραχουλα Registration date : 11/11/2012
| Θέμα: Απ: Μακαρονάδα καλωδίων στην μπαταρία Τετ Απρ 17 2013, 00:42 | |
| και τι ακριβως θα μετρησεις με το πολυμετρο?
η λυση ειναι να λυσεις το πλαστικο για τα οργανα και να ψαξεις να βρεις τα χρωματα που ψαχνεις στην μπαταρια. |
|
| |
pantelos Member
| Θέμα: Απ: Μακαρονάδα καλωδίων στην μπαταρία Τετ Απρ 17 2013, 00:56 | |
| Μου προτάθηκε το πολύμετρο... Εγώ δεν ξέρω τι να μετρήσω. Εσύ μου προτείνεις ν' ακολουθήσω τα καλώδια από την πηγή τους αν κατάλαβα καλά. Πάλι δεν θα μπορώ να ξέρω ποιο είναι το + και το - Σας ζάλισα νυχτιάτικα |
|
| |
george83 vstromhellasforum Enthusiast
| Θέμα: Απ: Μακαρονάδα καλωδίων στην μπαταρία Τετ Απρ 17 2013, 00:58 | |
| Τα καλώδια του συναγερμού δεν ειναι μαζί(ενωμένα) με αυτα που τροφοδοτείται η μηχανη;
Τέλος πάντων, γράψε ακριβώς εξαρτήματα που θέλεις να ενώσεις και τη μάρκα τους(και μοντέλο) και θα σου πω αύριο το πρωί αν προλάβω. Πάντως χρειάζεσαι οπωσδήποτε και πολυμετρο για καποια. |
|
| |
jasonR Member
| Θέμα: Απ: Μακαρονάδα καλωδίων στην μπαταρία Τετ Απρ 17 2013, 00:59 | |
| |
|
| |
pantelos Member
| Θέμα: Απ: Μακαρονάδα καλωδίων στην μπαταρία Τετ Απρ 17 2013, 01:10 | |
| Θα κατέβω το πρωί (μην με περάσουν και για κλέφτη τέτοια ώρα) και θα σας ενημερώσω για να με βοηθήσετε. Σας ευχαριστώ και πάλι. |
|
| |
pisherman Member
Ηλικία : 49 Τόπος : ΓΙΩΡΓΟΣ - Αθήνα, Ηράκλειο - Κρήτης Registration date : 24/10/2011
| Θέμα: Απ: Μακαρονάδα καλωδίων στην μπαταρία Τετ Απρ 17 2013, 01:40 | |
| Νομίζω εάν κάνεις έλεγχο συνέχειας με το πολύμετρο ίσως να βρείς την άκρη. Εάν δεν κάνω λάθος το βάζεις στα Ω και περιμένεις να δεις 1. Εάν έχεις και ήχο στο πολύμετρο μπορείς να το βάλεις και εκεί. Στην ουσία βάζεις το + του πολυμέτρου στην μια άκρη του καλωδίου και το - στην άλλη άκρη και βλέπεις τα αποτελέσματα. Όμως θα πρέπει να ξέρεις το καλώδιο από εκεί που ξεκινάει εαν είναι το αρνητικό ή το θετικό. Ετσι ίσως να γλυτώσεις κάποιο γδύσιμο.
Τώρα μου ήρθε και κάτι άλλο...δεν ξέρω μήπως μπορεί να γίνει έλεγχος της γείωσης...δηλαδή βλέπεις πιο από τα δύο καλώδια κάνουν γείωση πάνω στην μηχανή.
Περισσότερα απο τους πιο έμπειρους γιατί είμαι νέος στο άθλημα.
|
|
| |
socrates vstromhellasforum Fanatic
Τόπος : Αθήνα, Χαλκίδα Registration date : 25/06/2010
| Θέμα: Απ: Μακαρονάδα καλωδίων στην μπαταρία Τετ Απρ 17 2013, 08:13 | |
| Την συνέχεια στο πολύμετρο την μετράς στο "->|-" και εμφανίζει 1 στην οθόνη αντί για 0 (σε μερικά πολύμετρα βγάζει και ήχο). |
|
| |
Morniac vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 81 Τόπος : Οχι εδω παντως Registration date : 28/04/2010
| Θέμα: Απ: Μακαρονάδα καλωδίων στην μπαταρία Τετ Απρ 17 2013, 08:44 | |
| Δλδ ΟΛΑ τα καλωδια μπορουνε να φτασουνε και στο θετικο και στον αρνητικο πολο της μπαταριας σου??Εχουνε τοσο μηκος δλδ?? |
|
| |
hristos13gr gold member
Ηλικία : 43 Τόπος : Αθήνα - Νέα Σμύρνη Registration date : 26/02/2009
| Θέμα: Απ: Μακαρονάδα καλωδίων στην μπαταρία Τετ Απρ 17 2013, 09:36 | |
| Ξέρεις ποια καλώδια ανήκουν σε κάθε εξάρτημα ή ουτε αυτό μπορείς να δεις? Τι εννοώ? Ξέρεις για παράδειγμα ποια είναι τα 2 καλώδια που αντιστοιχούν στο πριζάκι? Αν όχι τότε ξήλωσε τα πλαστικά & δες κατ'αρχάς ποια καλώδια ανοίκουν σε ποιο εξάρτημα. Σε κάποια εξαρτήματα (για να μην πω στα περισσότερα) μπορείς να πειραματιστείς με τους πόλους χωρίς να κυνδινεύουν μην καούν, πχ πριζάκι. Σε όσα υπάρχει κίνδυνος, προσπάθησε να βγάλεις άκρη για το ποιο είναι θετικό/αρνητικό, ακολουθώντας το καλώδιο από το αξεσουάρ (φαντάζομαι ότι εκεί μπορείς να δεις ποιο είναι το αρνητικό/θετικό) μέχρι την μπαταρία. Σε κάθε περίπτωση σημείωσε πάνω στον ακροδέκτη σε τι πόλο αντιστοιχεί το κάθε καλώδιο... |
|
| |
| Θέμα: Απ: Μακαρονάδα καλωδίων στην μπαταρία Τετ Απρ 17 2013, 09:50 | |
| pantelos σε ποια περιοχή μένεις Α Α Α - pantelos έγραψε:
- Δυστυχώς η γυναίκα μου έβγαλε τη μπαταρία από πάνω και άφησε όλα τα καλώδια χύμα. Θερμαινόμενα, xenon, προβολάκια, συναγερμός, πρίζα 12V και άλλα πολλά.
και πες την γυναίκα σου να μην βάζει χέρι άλλη φορά στην μηχανή |
|
| |
pantelos Member
| Θέμα: Απ: Μακαρονάδα καλωδίων στην μπαταρία Τετ Απρ 17 2013, 11:21 | |
| Καλημέρα κι ευχαριστώ για το ενδιαφέρον - Morniac έγραψε:
- Δλδ ΟΛΑ τα καλωδια μπορουνε να φτασουνε και στο θετικο και στον αρνητικο πολο της μπαταριας σου??Εχουνε τοσο μηκος δλδ??
Κάποια φτάνουν. Αν βάλω ένα μόνο ανάποδα και καεί το σύμπαν είναι αποδεκτό για εσένα; - hristos13gr έγραψε:
- Ξέρεις ποια καλώδια ανήκουν σε κάθε εξάρτημα ή ουτε αυτό μπορείς να δεις?
Για ξήλωμα πλαστικών θα πάω, το βλέπω. - hristos13gr έγραψε:
- Σε κάποια εξαρτήματα (για να μην πω στα περισσότερα) μπορείς να πειραματιστείς με τους πόλους χωρίς να κυνδινεύουν μην καούν, πχ πριζάκι.
Δεν ξέρω ποια θεωρούνται επικίνδυνα - hristos13gr έγραψε:
Σε όσα υπάρχει κίνδυνος, προσπάθησε να βγάλεις άκρη για το ποιο είναι θετικό/αρνητικό, ακολουθώντας το καλώδιο από το αξεσουάρ (φαντάζομαι ότι εκεί μπορείς να δεις ποιο είναι το αρνητικό/θετικό) μέχρι την μπαταρία. Μακάρι να γράφουν πάνω τα αξεσουάρια - bandit έγραψε:
- pantelos σε ποια περιοχή μένεις
Στο Θεαγένειο δίπλα - bandit έγραψε:
- και πες την γυναίκα σου να μην βάζει χέρι άλλη φορά στην μηχανή
Τις πρώτες μέρες μετά την απόλυση δεν ήμουν για τίποτε. Στο δικό της μηχανάκι είναι όλα τακτοποιημένα (έχει μόνο συναγερμό) |
|
| |
jasonR Member
| Θέμα: Απ: Μακαρονάδα καλωδίων στην μπαταρία Τετ Απρ 17 2013, 11:29 | |
| Μεγαλος καφρος ο ηλεκτρολογος... |
|
| |
pantelos Member
| Θέμα: Απ: Μακαρονάδα καλωδίων στην μπαταρία Τετ Απρ 17 2013, 11:42 | |
| Κάθε ηλεκτρολόγος το ίδιο έλεγε για τον προηγούμενο. Γι' αυτό προσπαθώ να τα βάλω σε μια τάξη μόνος μου. |
|
| |
| Θέμα: Απ: Μακαρονάδα καλωδίων στην μπαταρία Τετ Απρ 17 2013, 11:55 | |
| Μη ξηλωσεις πλαστικά.
Πάρε ένα πολύμετρο και εύκολα βρίσκεις ποιο καλώδιο ανήκει που. |
|
| |
| Θέμα: Απ: Μακαρονάδα καλωδίων στην μπαταρία Τετ Απρ 17 2013, 11:57 | |
| Όσον αφορά τους πόλους...
Στο πριζάκι το (+) πηγαίνει στο λαμάκι που βρίσκεται στον πάτο και το (-) στα πλαϊνά λαμάκια.
Βάζεις το πολύμετρο στη θέση ανίχνευσης της συνέχειας και ύστερα ακουμπάς τον έναν ακροδέκτη στη βάση του πριζακίου και με τον άλλο ψάχνεις ένα-ένα καλώδιο για να δεις που θα ακούσεις το μπιπ. Στο καλώδιο που θα το ακούσεις είναι το (+) του πριζακίου. Αντίστοιχα και για το (-).
Για τα υπόλοιπα εξαρτήματα, περιμένω μάρκα και τύπο.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την george83 στις Τετ Απρ 17 2013, 12:00, 1 φορά |
|
| |
hristos13gr gold member
Ηλικία : 43 Τόπος : Αθήνα - Νέα Σμύρνη Registration date : 26/02/2009
| Θέμα: Απ: Μακαρονάδα καλωδίων στην μπαταρία Τετ Απρ 17 2013, 11:59 | |
| Αν συνδέσεις κάτι ανάποδα σίγουρα δεν θα καεί το σύμπαν. Με σειρά περισσότερων πιθανοτήτων προς λιγότερο πιθανό τα σενάρια είναι: - δεν θα καεί τίποτα - να καεί η ασφάλεια του κάθε αξεσουάρ (φαντάζομαι έχει ασφάλεια το κάθε εξάρτημα ε?) - να καεί το αξεσουάρ/εξτρά.
Πες μου τι εξτρά έχεις για να σου πω ποια πιστεύω ότι μπορείς σχετικά άφοβα να πειραματιστείς με την πολικότητα...
Τα πιο πολλά εξτρά είτε έχουν γραμμένα κάποια σύμβολα για να δείξουν την πολικότητα, είτε μπορείς να καταλάβεις από τα χρώματα των καλωδίων που φεύγουν από εκεί. πχ. Συνήθως η γείωση/αρνητικό είναι με μαύρο καλώδιο. Αν δεν υπάρχει το μαύρο τότε συνήθως έχει λευκό για γείωση, κ.ο.κ |
|
| |
pantelos Member
| Θέμα: Απ: Μακαρονάδα καλωδίων στην μπαταρία Τετ Απρ 17 2013, 12:19 | |
| Πάρτε μια λίστα από τα κοκοψίνια πριζάκι touratech θερμαινόμενα Oxford φώτα xenon μάρκα τρέχα γύρευε συναγερμός meta φώτα μπαγαζιέρας givi (νομίζω δεν συνδέονται πάνω στην μπαταρία προβολάκια touratech (ένα xenon κι ένα αλογόνου) κόρνα stebel νομίζω αυτά |
|
| |
pisherman Member
Ηλικία : 49 Τόπος : ΓΙΩΡΓΟΣ - Αθήνα, Ηράκλειο - Κρήτης Registration date : 24/10/2011
| Θέμα: Απ: Μακαρονάδα καλωδίων στην μπαταρία Τετ Απρ 17 2013, 12:25 | |
| - pantelos έγραψε:
- Πάρτε μια λίστα από τα κοκοψίνια
πριζάκι touratech θερμαινόμενα Oxford φώτα xenon μάρκα τρέχα γύρευε συναγερμός meta φώτα μπαγαζιέρας givi (νομίζω δεν συνδέονται πάνω στην μπαταρία προβολάκια touratech (ένα xenon κι ένα αλογόνου) κόρνα stebel
νομίζω αυτά Μήπως να το σκεφτόσουν να βάλεις καμιά ασφαλειοθήκη? |
|
| |
| Μακαρονάδα καλωδίων στην μπαταρία | |
|