| τι λαδια & φιλτρο προτεινεται? | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
LARRY Member
| Θέμα: Απ: τι λαδια & φιλτρο προτεινεται? Τετ Απρ 11 2012, 22:27 | |
| Έχει βάλει κανέάς belray exp, να μας πει εντυπώσεις;Λέω να δοκιμάσω την προσφορά του μπαρμπέρη.... |
|
| |
IKARUS Member
Ηλικία : 54 Τόπος : Καπου ψιλα με θεα Registration date : 26/01/2012
| Θέμα: Απ: τι λαδια & φιλτρο προτεινεται? Τετ Απρ 11 2012, 22:55 | |
| - Bretsos έγραψε:
- @lex_73 έγραψε:
- painterakis έγραψε:
- α ... κάποια στιγμή είχα βάλει και το motorkote (αν το λέω σωστά) σαν συμπλήρωμα του λαδιού, εγώ προσωπικά δεν είδα διαφορά, όπως και δεν είδα ποτέ διαφορά με τα μπουζί ιριδίου.
εγώ τώρα φοράω μπουζί ιριδίου αλλά και μόνο για θέμα τιμής/χιλιόμετρα αλλαγής. Δεν είσαι ο μόνος Μανώλη... ειπαμε μονο το souper Dynamic κανει δουλεια. Παιδια το souper Dynamik ειναι το παλιο motorkote που εχει αλλαξει ονομα αν δεν το ξερετε! |
|
| |
Bretsos gold member
Τόπος : Φυλακισμένος στην Αθήνα... Registration date : 06/03/2009
| Θέμα: Απ: τι λαδια & φιλτρο προτεινεται? Τετ Απρ 11 2012, 23:19 | |
| - IKARUS έγραψε:
- Bretsos έγραψε:
- @lex_73 έγραψε:
- painterakis έγραψε:
- α ... κάποια στιγμή είχα βάλει και το motorkote (αν το λέω σωστά) σαν συμπλήρωμα του λαδιού, εγώ προσωπικά δεν είδα διαφορά, όπως και δεν είδα ποτέ διαφορά με τα μπουζί ιριδίου.
εγώ τώρα φοράω μπουζί ιριδίου αλλά και μόνο για θέμα τιμής/χιλιόμετρα αλλαγής. Δεν είσαι ο μόνος Μανώλη... ειπαμε μονο το souper Dynamic κανει δουλεια. Παιδια το souper Dynamik ειναι το παλιο motorkote που εχει αλλαξει ονομα αν δεν το ξερετε! εχει γινει απειρες φορες αυτη η κουβεντα, ωστοσο εχουν δοκιμαστει και τα δυο προιοντα και το S.D αποδειχτηκε καλυτερο. |
|
| |
......... vstromhellasforum Fanatic
Τόπος : Registration date : 31/03/2010
| Θέμα: Απ: τι λαδια & φιλτρο προτεινεται? Τετ Απρ 11 2012, 23:52 | |
| - LARRY έγραψε:
- Έχει βάλει κανέάς belray exp, να μας πει εντυπώσεις;Λέω να δοκιμάσω την προσφορά του μπαρμπέρη....
σε κανενα 15μερο 20μερο θα κανω και εγω αυτη την αλλαγη να δω τι ψαρια πιανουν τα belray! ....στις αρχες εβαζα motul μετα δοκιμασα τα ipone απο το oils moto τα οποια μου αρεσουν πολυ και η επομενη θα ειναι δοκιμη belray απο το moto troxos ! υ.γ Λαζαρε η προσφορα ειναι του moto troxos οχι του μπαρμπερη ..........αν ηταν του μπαρμπερη θα ειχε ξυρισμα δωρο |
|
| |
IKARUS Member
Ηλικία : 54 Τόπος : Καπου ψιλα με θεα Registration date : 26/01/2012
| Θέμα: Απ: τι λαδια & φιλτρο προτεινεται? Πεμ Απρ 12 2012, 00:04 | |
| - Bretsos έγραψε:
- IKARUS έγραψε:
- Bretsos έγραψε:
- @lex_73 έγραψε:
- painterakis έγραψε:
εγώ τώρα φοράω μπουζί ιριδίου αλλά και μόνο για θέμα τιμής/χιλιόμετρα αλλαγής. Δεν είσαι ο μόνος Μανώλη... ειπαμε μονο το souper Dynamic κανει δουλεια. Παιδια το souper Dynamik ειναι το παλιο motorkote που εχει αλλαξει ονομα αν δεν το ξερετε! εχει γινει απειρες φορες αυτη η κουβεντα, ωστοσο εχουν δοκιμαστει και τα δυο προιοντα και το S.D αποδειχτηκε καλυτερο. Οκ το εχω βαλει και εγω, αλλα οι περισοτεροι που το πουλανε λενε πως ειναι το παλιο motorkote και ειναι γνωστες. |
|
| |
GD Member
Ηλικία : 43 Τόπος : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Registration date : 15/03/2011
| Θέμα: Απ: τι λαδια & φιλτρο προτεινεται? Πεμ Απρ 12 2012, 01:44 | |
| Λοιπόν τα belray τα φοράω και μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ευχαριστημένος.Ούτε θόρυβος στο σασμάν.Κρατάω μια επιφύλαξη ότι έχει διάφορους τύπους και δεν θυμάμαι πιο φοράω αλλά σίγουρα δεν είναι το απλό.Πάντως από τα motul νομίζω το σασμάν δουλεύει καλύτερα... |
|
| |
liakosvol vstromhellasforum Enthusiast
| Θέμα: Απ: τι λαδια & φιλτρο προτεινεται? Παρ Απρ 13 2012, 10:42 | |
| - dimnik83 έγραψε:
- Δεν μου πίνει ούτε γραμμάριο λαδιού. Είτε με τα Ipone, είτε με τα Motul (τουλάχιστον μέχρι την προηγούμενη αλλαγή). Τώρα που θα ξαναλλάξω σε Motul θα έχω το νου μου μπας και...
Κι εμένα δεν πίνει ούτε γραμμάριο!Και πέρασα απο μοτούλ σε αι-πον.Η διαφορά : με τα αι-πον δυσκολεύεται μετά απο διάρκεια σε ταξίδι να κατεβάσω ταχύτητα εν στάση.Δηλ. αν σταματήσω μετα απο μια ώρα ταξιδιού κι εχω δευτέρα στο κιβώτιο δυσκολεύεται να μπεί η νεκρά....κατα τα άλλα κανένα πρόβλημα.Α!Και σε λίγο θα κάνω σέρβις στα 29.000 μίλια και θα βάλω φίλτρο hilfo.Άντε να δούμε.... |
|
| |
gogosmama
| Θέμα: Απ: τι λαδια & φιλτρο προτεινεται? Τετ Ιουν 20 2012, 00:55 | |
| Εγώ βάζω αυτόόόόόόόόόόόόό΄....................... γι΄αυτούς που ξέρουν από καλό λάδι !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Εξαιρετικά παρθένο με 0 οξύτητα. Και φίλτρο λαδιού αυτό Ως τώρα απόλυτα ικανοποιημένος |
|
| |
Soul_Giannis
| Θέμα: Απ: τι λαδια & φιλτρο προτεινεται? Πεμ Αυγ 02 2012, 13:33 | |
| Έχει κανείς άποψη για τα motul 300v ????? |
|
| |
metallidhs Member
| Θέμα: Απ: τι λαδια & φιλτρο προτεινεται? Πεμ Αυγ 02 2012, 15:10 | |
| - Soul_Giannis έγραψε:
- Έχει κανείς άποψη για τα motul 300v ?????
το εχω εγω στο δικο μου . πολυ καλο λαδι αλλα χτυπαει λιγο παραπανω η πρωτη οταν την βαζεις απο σταση. |
|
| |
Επισκέπτ Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: τι λαδια & φιλτρο προτεινεται? Πεμ Αυγ 02 2012, 23:37 | |
| - liakosvol έγραψε:
- dimnik83 έγραψε:
- Δεν μου πίνει ούτε γραμμάριο λαδιού. Είτε με τα Ipone, είτε με τα Motul (τουλάχιστον μέχρι την προηγούμενη αλλαγή). Τώρα που θα ξαναλλάξω σε Motul θα έχω το νου μου μπας και...
Κι εμένα δεν πίνει ούτε γραμμάριο!Και πέρασα απο μοτούλ σε αι-πον.Η διαφορά : με τα αι-πον δυσκολεύεται μετά απο διάρκεια σε ταξίδι να κατεβάσω ταχύτητα εν στάση.Δηλ. αν σταματήσω μετα απο μια ώρα ταξιδιού κι εχω δευτέρα στο κιβώτιο δυσκολεύεται να μπεί η νεκρά....κατα τα άλλα κανένα πρόβλημα.Α!Και σε λίγο θα κάνω σέρβις στα 29.000 μίλια και θα βάλω φίλτρο hilfo.Άντε να δούμε.... Μία απ' τα ίδια Λιάκο. Σταματημένος κι εμένα δυσκολεύεται να απελευθερώσει τις ταχύτητες. Λες και μαγκώνουν μέσα. Επίσης, για να μπει η πρώτη από νεκρά, καμιά φορά χρειάζεται να παίξω με το συμπλέκτη. Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με τα Roadtwin της IPONE γι' αυτό θα ξαναβάλω τα Motulια μου και οψόμεθα. Γενικά, νιώθω μια άγρια λειτουργία του κινητήρα που δεν μου προσδίδει καμία εμπιστοσύνη τελευταία. (Ρε λέτε να τρελαίνομαι και να 'ναι όλα ιδέα μου;;; ) |
|
| |
gogosmama
| Θέμα: Απ: τι λαδια & φιλτρο προτεινεται? Πεμ Αυγ 02 2012, 23:47 | |
| Παιδιά τα Motul 5100 είναι τα καλύτερα. Το σασμαν δουλευει λες και του έχεις βάλει βούτυρο . Μην το ψαχνετε άλλο. |
|
| |
Επισκέπτ Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: τι λαδια & φιλτρο προτεινεται? Πεμ Αυγ 02 2012, 23:50 | |
| Τώρα μου το λες;;; Κι εγώ παρήγγειλα ήδη ένα τενεκέ 15άρι απ' αυτό! |
|
| |
man_OS gold member
Ηλικία : 47 Τόπος : Αγ. Παρασκευή Registration date : 23/08/2008
| Θέμα: Απ: τι λαδια & φιλτρο προτεινεται? Πεμ Αυγ 02 2012, 23:56 | |
| μάναροι, πολύ βασική προϋπόθεση για να μπαινοβγαίνει η ταχύτητα όμορφα είναι η σωστή θέση του συμπλέκτη (να συμπλέκει και να αποσυμπλέκει σωστά) και το δεύτερο είναι μια καλολαδωμένη αλυσιδούλα Το να αποσυμπλέκει καλά σημαίνει ότι όταν είναι στο διπλό σταντ και βάλουμε πρώτη, δεν κουνιέται η πίσω ρόδα Όλα αυτά τα λέω από προσωπικές εμπειρίες, καθότι όταν έχω καλολαδωμένη αλυσίδα και σωστό συμπλέκτη (όπως και ρυθμισμένο σκουλήκι) αλλά και φυσικά και λαδάκια, οι ταχύτητες γίνονται χοντίσιες! |
|
| |
kalampokas gold member
Ηλικία : 50 Τόπος : Κυψελάρα πάουα Registration date : 06/10/2008
| Θέμα: Απ: τι λαδια & φιλτρο προτεινεται? Τετ Αυγ 08 2012, 10:23 | |
| συνυπογράφω τις αρνητικές εντυπώσεις του dimnik για τα IPONE... μετά από πολύ σβέλτη βόλτα μέχρι Επίδαυρο με τις γνωστές θερμοκρασίες δεν μας τα λέει καθόλου καλά ο συμπλέκτης. θα προτιμήσω και εγώ την safe επιλογή των MOTUL, τα οποία ήταν μια χαρά μέχρι τώρα !
Έχει επεξεργασθεί από τον/την kalampokas στις Τετ Αυγ 08 2012, 11:50, 1 φορά |
|
| |
Soul_Giannis
| Θέμα: Απ: τι λαδια & φιλτρο προτεινεται? Τετ Αυγ 08 2012, 11:48 | |
| - metallidhs έγραψε:
- Soul_Giannis έγραψε:
- Έχει κανείς άποψη για τα motul 300v ?????
το εχω εγω στο δικο μου . πολυ καλο λαδι αλλα χτυπαει λιγο παραπανω η πρωτη οταν την βαζεις απο σταση. Το έβαλα και εγω!Κοπαναει και ζοριζει τη πρώτη!Την επόμενη εγγυημένη απόδοση 5100!!!! |
|
| |
georgaras gold member
| Θέμα: Απ: τι λαδια & φιλτρο προτεινεται? Τετ Αυγ 08 2012, 12:52 | |
| Τι να πω ρε παίδες... δεν έχω συγκρίνει τα 2 λαδάκια, πάντα βάζω motul ... αλλά σε όποιον το λέω μου λέει να δοκιμάσω και τα Ipone για να μπαίνουν βούτυρο οι ταχύτητες.... από όσα διαβάζω όμως δεν ξέρω αν τα προτιμήσω στην επόμενη αλλαγή. Εμένα πάντως το σασμάν κοπανάει αρκετά και μερικές φορές για να μπει ταχύτητα πρέπει να αφήσω λίγο συμπλέκτη..... Συμπλέκτη τσέκαρα στο service πριν 2 εβδομάδες και δεν θέλει μάζεμα, το μόνο που δεν έχω κάνει ακόμα είναι να λύσω το καπάκι του μπροστινού γραναζιού για να καθαρίσω την μούργα και την μπιχλα... (4,5 χρόνια δεν το έχω ανοίξει ποτέ αρκούδες θα βγάλει... ) |
|
| |
katsmanivx
Ηλικία : 50 Τόπος : Πυργος (καταγωγη) - Πατρα (διαμονη) Registration date : 26/10/2011
| Θέμα: Απ: τι λαδια & φιλτρο προτεινεται? Πεμ Αυγ 09 2012, 10:38 | |
| παιδες,ακολουθωντας τη συμβουλη των περισοτερων ψαχτηκα για motul 5100 15-50 ημισυνθετικο.αρχικα βρηκα τιμες ειτε απο μαγαζι εδω στην πατρα ειτε στο ιντερνετ απο 11-15 ευρωπουλα.ψαχνοντας λιγο παραπανω επεσε το ματι μου σε αυτο http://www.car.gr/parts/view/1791166/?lang=en ,μαζι με τα μεταφορικα μου βγαινει 44 (4 lt x 9 =36 + 8 ).θα το βαλω και σε αλλα ποστ σχετικα με λαδια για οποιον πληρωνει ακομα ακριβα |
|
| |
massai gold member
| Θέμα: Απ: τι λαδια & φιλτρο προτεινεται? Πεμ Αυγ 09 2012, 11:05 | |
| Ρε αγόρι, δε χρειάζεται να γεμίσεις ολόκληρο το φόρουμ! Σε ένα σημείο αρκεί!!! |
|
| |
katsmanivx
Ηλικία : 50 Τόπος : Πυργος (καταγωγη) - Πατρα (διαμονη) Registration date : 26/10/2011
| Θέμα: Απ: τι λαδια & φιλτρο προτεινεται? Πεμ Αυγ 09 2012, 12:27 | |
| - massai έγραψε:
- Ρε αγόρι, δε χρειάζεται να γεμίσεις ολόκληρο το φόρουμ! Σε ένα σημείο αρκεί!!!
φιλαρακι νομιζω οτι σε τεσσερα σημεια θα το δουν περισοτερα ματια,ασε που δεν μου ηταν κοπος οσον αφορα τα λαδακια τα βρηκα και αλλου ιδια τιμη (9ευρω/lt,ενας στα χανια το δινει 8ευρω/lt) μια αναζητηση στο car.gr δινει λυσεις τελικα ουτε βιδα δεν πρεπει να παιρνεις χωρις να ψαχτεις |
|
| |
georgaras gold member
| Θέμα: Απ: τι λαδια & φιλτρο προτεινεται? Πεμ Αυγ 09 2012, 22:15 | |
| - katsmanivx έγραψε:
τελικα ουτε βιδα δεν πρεπει να παιρνεις χωρις να ψαχτεις Να ξερες πόσα χρήματα έχω πετάξει επειδή δεν έκανα ερεύνα αγοράς.... Από τότε πάθαμε και μάθαμε... |
|
| |
2FAST4U(GEORGES) Member
| Θέμα: Απ: τι λαδια & φιλτρο προτεινεται? Παρ Αυγ 24 2012, 19:45 | |
| παίδες valvoline συνθετικά 10-40 έχει βαλει κανένας να μου πεί εντυπώσεις? Έβαλα σήμερα και μου φάνηκε οτι γλύκινε το σασμάν αλλά ίσως επειδή είναι καινούρια ακόμη. |
|
| |
Λεωνίδας
| Θέμα: Απ: τι λαδια & φιλτρο προτεινεται? Τρι Σεπ 18 2012, 09:01 | |
| Το ιξωδες του λαδιου κινητηρα παιζει σημαντικο ρολο στην καταναλωση. Οσοι προσπαθειτε με λαδια 20 50 που ζοριζουν τον κινητηρα να φτιαξουν μαλακο κιβωτιο ταχυτητων αναθεωρειστε αποψη. Φυσικα τετοια λαδια το καλοκαιρι γινονται πιο λεπτορευστα ευνοωντας την ευστροφια αρα και την καταναλωση...
ΥΓ.Μεσα απο την ερευνα και αναπτυξη του εργοστασιου της fuchs (αν το γραφω σωστα ) οι συγχρονοι κινητηρες χρειαζονται λαδια 10 40 ολο το χρονο στις δικες μας συνθηκες και μονο .
ΥΓ2.Οι φθορες του κινητηρα πολλαπλασιαζονται με χοντρα λαδια, η γνωμη του ειδικου ηταν οσο λεπτοτερο λαδι καλης ποιοτητας τοσο το καλυτερο.Τα μεταλλα εχουν βελτιωθει πολυ, δεν ειναι τυχαιο οτι η Honda στα σαζμαν αυτοκινητων της χρησιμοποιει απλο λαδι και οχι χοντρες βαλβολινες .Μην φοβαστε λοιπον τα 10 40...κανουν καλο παντου
ΥΓ3.Εγω χρησιμοποιω Amsoil 10 40 και δεν αλλαζω μαρκα.(και στο αυτοκινητο ) |
|
| |
theofilos Member
Τόπος : ΙΩΑΝΝΙΝΑ Registration date : 14/03/2011
| Θέμα: Απ: τι λαδια & φιλτρο προτεινεται? Σαβ Δεκ 01 2012, 23:54 | |
| καλησπερα, χθες πηγα στο μαστορα για σερβις, μου εβαλε λαδι motul 3000 και οχι το 5100.
μου ειπε οτι ειναι πολυ καλυτερο απο το 5100 εσεις τι λετε?
υπαρχει περιπτωση να το καιει λιγο αυτο? |
|
| |
terino gold member
| Θέμα: Απ: τι λαδια & φιλτρο προτεινεται? Κυρ Δεκ 02 2012, 00:43 | |
| Εγώ λέω την επόμενη φορά να μη βάλεις κανένα από αυτά τα 2, να δοκιμάσεις ΙΡΟΝΕ και μετά να μπεις και να πεις πως σου φάνηκε... |
|
| |
| τι λαδια & φιλτρο προτεινεται? | |
|