| Aftermarket 4πίστονες Δαγκάνες (και τακάκια...) | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
apogt moderator
| Θέμα: Απ: Aftermarket 4πίστονες Δαγκάνες (και τακάκια...) Δευ Μάης 07 2012, 14:46 | |
| - toumpanos έγραψε:
- Aυτό που είπα ίσως έχει λογική σε έναν δρόμο ολισθηρό που κινείσαι με 30 -40 χλμ , να ενεργοποιείται αμέσως το ABS επειδή θα ναι ισχυρότερα τα φρένα. Τώρα στην εθνική με μεγαλύτερες ταχύτητες, να πω την αλήθεια ποτέ δεν έχω νιώσει να ενεργοποιείται. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!!
Τα φρένα εκτός από δυνατότερα είναι και πιο προοδευτικά, μπορεί να έχουν καλύτερο αρχικό δάγκωμα αλλά δεν είναι τις λογικής on -off, δεν κλείνουν αμέσως χωρίς λόγο με τη μέγιστη δύναμη. Σκέψου ότι όλες αυτές οι δαγκάνες ήταν φορεμένες σε μηχανάκια χωρίς ABS, αν δεν ήταν προοδευτικά με το που πατούσαν το φρένο οι αναβάτες αυτών των μηχανών κατευθείαν θα μπλόκαραν τους τροχούς. Όπως είπε και ο Χρήστος τώρα θα δουλεύει λιγότερο το ABS από πριν. |
|
| |
toumpanos gold member
Ηλικία : 43 Τόπος : νεα σμυρνη Registration date : 31/01/2008
| Θέμα: Απ: Aftermarket 4πίστονες Δαγκάνες (και τακάκια...) Δευ Μάης 07 2012, 15:07 | |
| - apogt έγραψε:
- toumpanos έγραψε:
- Aυτό που είπα ίσως έχει λογική σε έναν δρόμο ολισθηρό που κινείσαι με 30 -40 χλμ , να ενεργοποιείται αμέσως το ABS επειδή θα ναι ισχυρότερα τα φρένα. Τώρα στην εθνική με μεγαλύτερες ταχύτητες, να πω την αλήθεια ποτέ δεν έχω νιώσει να ενεργοποιείται. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!!
Τα φρένα εκτός από δυνατότερα είναι και πιο προοδευτικά, μπορεί να έχουν καλύτερο αρχικό δάγκωμα αλλά δεν είναι τις λογικής on -off, δεν κλείνουν αμέσως χωρίς λόγο με τη μέγιστη δύναμη. Σκέψου ότι όλες αυτές οι δαγκάνες ήταν φορεμένες σε μηχανάκια χωρίς ABS, αν δεν ήταν προοδευτικά με το που πατούσαν το φρένο οι αναβάτες αυτών των μηχανών κατευθείαν θα μπλόκαραν τους τροχούς. Όπως είπε και ο Χρήστος τώρα θα δουλεύει λιγότερο το ABS από πριν. Σε συμπέρασμα που κατέληξα με τον κανονικό μηχανικό μου είναι ότι με μια τρόμπα φρένου κ με σωληνάκια υψηλής λύνω το πρόβλημά μου μία κ καλά.!!!! |
|
| |
pantwd Member
| Θέμα: Απ: Aftermarket 4πίστονες Δαγκάνες (και τακάκια...) Δευ Μάης 07 2012, 15:33 | |
| - tazakos έγραψε:
- φίλε το έχουμε εξαντλήσει το θέμα σε ανάλυση...όλα είναι γραμμένα εδωμέσα...
επειδή μάλλον είσαι τεμπελάκος σου δίνω επιγραμματικά απάντηση... δίσκοι μεγαλύτεροι δεν χρειάζονται..4-έμβολες δεν μπαίνουν όλες αλλά όσες έχουν απόσταση βιδών στήριξης 40χλστ κ συγκεκριμένα από κάποια συγκεκριμένα ducati monster 900 , 600 κτλ. ο λόγος είναι ότι για αυτές τις συγκεκριμένες δαγκάνες υπάρχει δοκιμασμένος αποστάτης που τις τοποθετεί σωστά στην ωφέλιμη περιοχή του δίσκου μας. φιλε καταρχην σε ευχαριστω που μου εδωσες την απαντηση που δεν γνωριζα οσο αν αφορα στο σημειο που λες για την οφελιμη περιοχη του δισκου...αυτο αναρωτιομουν και αν κ εχω διαβασει σχεδον ολο το topic δεν καραφερα να λυσω την απορια μου..τωρα για τα αλλα που μου ειπες για την αποσταση μεταξυ των βιδων τα εχω ξαναδιαβασει σε πιο μικρο topic που αναφερεται κ ο τυπος της καθε δαγκανας αλλα δεν νομιζω να διαβασα πουθενα αν οι δισκολακες που υπαρχουν σε μηχανακια που φορανε τις εν λογο δαγκανες τι mm εχουν... ...εκτος και αν μου εχει ξεφυγει αρα μαλλον δεν ειμαι τεμπελακος,φιλικα... |
|
| |
hristos13gr gold member
Ηλικία : 43 Τόπος : Αθήνα - Νέα Σμύρνη Registration date : 26/02/2009
| Θέμα: Απ: Aftermarket 4πίστονες Δαγκάνες (και τακάκια...) Δευ Μάης 07 2012, 23:11 | |
| - toumpanos έγραψε:
- apogt έγραψε:
- toumpanos έγραψε:
Τα φρένα εκτός από δυνατότερα είναι και πιο προοδευτικά, μπορεί να έχουν καλύτερο αρχικό δάγκωμα αλλά δεν είναι τις λογικής on -off, δεν κλείνουν αμέσως χωρίς λόγο με τη μέγιστη δύναμη. Σκέψου ότι όλες αυτές οι δαγκάνες ήταν φορεμένες σε μηχανάκια χωρίς ABS, αν δεν ήταν προοδευτικά με το που πατούσαν το φρένο οι αναβάτες αυτών των μηχανών κατευθείαν θα μπλόκαραν τους τροχούς. Όπως είπε και ο Χρήστος τώρα θα δουλεύει λιγότερο το ABS από πριν. Σε συμπέρασμα που κατέληξα με τον κανονικό μηχανικό μου είναι ότι με μια τρόμπα φρένου κ με σωληνάκια υψηλής λύνω το πρόβλημά μου μία κ καλά.!!!! Παναγιώτη, ρώτα πόσο πάνε τα σωληνάκια υψηλής & αν σου πει κανά 150?-200? εγώ σου προτείνω να τα αφήσεις & να προτιμήσεις τις δαγκάνες. Η βελτίωση που θα δεις με τα σωληνάκια είναι 5%-10% ενώ με τις δαγκάνες 50%-60%. Αν θες έλα κάποια μέρα από το περίπτερο, όταν φύγεις από την δουλειά να τα πούμε πιο αναλυτικά!!! |
|
| |
toumpanos gold member
| Θέμα: Απ: Aftermarket 4πίστονες Δαγκάνες (και τακάκια...) Τρι Μάης 08 2012, 09:32 | |
| - hristos13gr έγραψε:
- toumpanos έγραψε:
- apogt έγραψε:
- toumpanos έγραψε:
Τα φρένα εκτός από δυνατότερα είναι και πιο προοδευτικά, μπορεί να έχουν καλύτερο αρχικό δάγκωμα αλλά δεν είναι τις λογικής on -off, δεν κλείνουν αμέσως χωρίς λόγο με τη μέγιστη δύναμη. Σκέψου ότι όλες αυτές οι δαγκάνες ήταν φορεμένες σε μηχανάκια χωρίς ABS, αν δεν ήταν προοδευτικά με το που πατούσαν το φρένο οι αναβάτες αυτών των μηχανών κατευθείαν θα μπλόκαραν τους τροχούς. Όπως είπε και ο Χρήστος τώρα θα δουλεύει λιγότερο το ABS από πριν. Σε συμπέρασμα που κατέληξα με τον κανονικό μηχανικό μου είναι ότι με μια τρόμπα φρένου κ με σωληνάκια υψηλής λύνω το πρόβλημά μου μία κ καλά.!!!! Παναγιώτη, ρώτα πόσο πάνε τα σωληνάκια υψηλής & αν σου πει κανά 150?-200? εγώ σου προτείνω να τα αφήσεις & να προτιμήσεις τις δαγκάνες. Η βελτίωση που θα δεις με τα σωληνάκια είναι 5%-10% ενώ με τις δαγκάνες 50%-60%. Αν θες έλα κάποια μέρα από το περίπτερο, όταν φύγεις από την δουλειά να τα πούμε πιο αναλυτικά!!! Xρήστο τετραπίστονες φοράω, ειναι μια χαρά οι δαγκάνες. Η τρόμπα είναι για τον π.....ο. 14άρα προπολεμική.. Αν την αλλάξω με 19άρα + τα σωληνάκια υψηλής, τότε θα δω πολύ διαφορά. Από μόνα τους τα σωληνάκια δεν κάνουν κ τίποτα, το ξέρω... |
|
| |
bandit vstromhellasforum Fanatic
Ηλικία : 59 Τόπος : θεσσαλονικη Registration date : 09/01/2011
| Θέμα: Απ: Aftermarket 4πίστονες Δαγκάνες (και τακάκια...) Τρι Μάης 08 2012, 09:43 | |
| - toumpanos έγραψε:
τετραπίστονες φοράω, ειναι μια χαρά οι δαγκάνες. Η τρόμπα είναι για τον π.....ο. 14άρα προπολεμική.. Αν την αλλάξω με 19άρα + τα σωληνάκια υψηλής, τότε θα δω πολύ διαφορά. Από μόνα τους τα σωληνάκια δεν κάνουν κ τίποτα, το ξέρω... μόνο τρόμπα και θα δις διαφορά μεγάλη λόγω βάρους που έχουμε τα σωληνάκια υψηλής δεν θα κάνουν διαφορά εκτός και αν τρέχεις σε αγώνες |
|
| |
kostaszs
| Θέμα: Απ: Aftermarket 4πίστονες Δαγκάνες (και τακάκια...) Τρι Μάης 08 2012, 09:49 | |
| συμφουριτες τη βοηθεια σας. επειδη τα χερια μου δεν πιανουν και εχω παραγκειλει κατι δαγκανες nissin μαζι με τους αποστατς. προτεινετε μου σας παρακαλω καποιον μηχανικο να μου τις τοποθετησει κ να ξερει το θεμα με τις εοδελλες για να ερθουν στα ισα τους. σας ευχαριστω |
|
| |
akaliptos vstromhellasforum Enthusiast
| Θέμα: Απ: Aftermarket 4πίστονες Δαγκάνες (και τακάκια...) Τρι Μάης 08 2012, 12:47 | |
| τουμπανε επειδη το μπαντιτ εχει και ο κουμπαρος, πιστεψε με οτι με μια τρομπα ειτε 19αρα (οπως η δικια μου) ειτε με 20αρα και σωληνακια υψηλης δεν θα πιστευεις τι φρεναρισμα θα εχεις!!! |
|
| |
Fanis83 Member
Ηλικία : 41 Τόπος : Άνω Γλυφάδα Registration date : 07/04/2008
| Θέμα: Απ: Aftermarket 4πίστονες Δαγκάνες (και τακάκια...) Τρι Μάης 08 2012, 22:58 | |
| - kostaszs έγραψε:
- συμφουριτες τη βοηθεια σας. επειδη τα χερια μου δεν πιανουν και εχω παραγκειλει κατι δαγκανες nissin μαζι με τους αποστατς. προτεινετε μου σας παρακαλω καποιον μηχανικο να μου τις τοποθετησει κ να ξερει το θεμα με τις εοδελλες για να ερθουν στα ισα τους. σας ευχαριστω
Να πας στον Μιχάλη στον Πειραιά, είναι και γαμώ τα παιδιά και κάνει και καλές τιμές. Και εγώ τις Nissin μου εκεί τις έβαλα |
|
| |
kostaszs
| Θέμα: Απ: Aftermarket 4πίστονες Δαγκάνες (και τακάκια...) Τρι Μάης 08 2012, 23:01 | |
| μπορεις να μου δωσεις διευθυνση? |
|
| |
tazakos gold member
Ηλικία : 44 Τόπος : Καλλιθέα ,από Καβαλα Registration date : 22/05/2008
| Θέμα: Απ: Aftermarket 4πίστονες Δαγκάνες (και τακάκια...) Τρι Μάης 08 2012, 23:06 | |
| |
|
| |
kostaszs
| Θέμα: Απ: Aftermarket 4πίστονες Δαγκάνες (και τακάκια...) Τρι Μάης 08 2012, 23:10 | |
| εγινε ευχαριστω για τη βοηθεια |
|
| |
akaliptos vstromhellasforum Enthusiast
| Θέμα: Απ: Aftermarket 4πίστονες Δαγκάνες (και τακάκια...) Τετ Μάης 09 2012, 10:13 | |
| τον μιχαλη τον προτεινω και εγω ανεπιφυλακτα!!!ειναι 5 βηματα απο το πατρικο μου και γραφειο μου...εκει παω για σερβις παντα....πολυ καλος μηχανικος και εξαιρετικο παιδι.... |
|
| |
toumpanos gold member
| Θέμα: Απ: Aftermarket 4πίστονες Δαγκάνες (και τακάκια...) Πεμ Μάης 31 2012, 17:13 | |
| Λοιπόν κύριοι έβαλα τρόμπα από GSXR 1000 K8 και είδα ΤΡΟΜΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ σε σημείο που δεν σας πίστευα όταν τα λέγατε.. Σωληνάκια υψηλής έχει από την μάνα του αλλά όχι ολόκληρο το κομμάτι, αυτό που ξεκινάει από την τρόμπα ψηλά μέχρι ένα σημείο, οπότε δεν χρειάστηκε να αλλάξω.. |
|
| |
Hulk
| Θέμα: Απ: Aftermarket 4πίστονες Δαγκάνες (και τακάκια...) Πεμ Αυγ 30 2012, 18:14 | |
| - akaliptos έγραψε:
- τουμπανε επειδη το μπαντιτ εχει και ο κουμπαρος, πιστεψε με οτι με μια τρομπα ειτε 19αρα (οπως η δικια μου) ειτε με 20αρα και σωληνακια υψηλης δεν θα πιστευεις τι φρεναρισμα θα εχεις!!!
Ερώτησις: Αυτό συμβαίνει και στα μηχανάκια μας με "συμβατικά" φρένα; Δηλαδή χωρίς τετραπίστονες (για την ώρα) αν βάλω μεγαλύτερη τρόμπα -19άρα- θα δώ διαφορά στο φρενάρισμα; σαν πρώτο βήμα θα ήταν καλό, ή θα πρέπει να βάλω τετραπίστονες και μετά τρόμπα; |
|
| |
DoUdoU vstromhellasforum Enthusiast
Τόπος : ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ Registration date : 02/09/2009
| Θέμα: Απ: Aftermarket 4πίστονες Δαγκάνες (και τακάκια...) Δευ Νοε 05 2012, 20:18 | |
| Μπορει να κανεις να προσθεση φωτογραφια για το που μπαινει ακριβως αυτη η ροδελα μισου χιλιοστου???? |
|
| |
mavras vstromhellasforum Enthusiast
Registration date : 16/06/2010
| Θέμα: Απ: Aftermarket 4πίστονες Δαγκάνες (και τακάκια...) Δευ Νοε 05 2012, 22:36 | |
| - DoUdoU έγραψε:
- Μπορει να κανεις να προσθεση φωτογραφια για το που μπαινει ακριβως αυτη η ροδελα μισου χιλιοστου????
αναμεσα στην μποτα και στην δαγκανα |
|
| |
| Θέμα: Απ: Aftermarket 4πίστονες Δαγκάνες (και τακάκια...) Δευ Νοε 05 2012, 22:56 | |
| εννοεις και στις 2 τρυπες που ποιανουν οι 8αρες? |
|
| |
mavras vstromhellasforum Enthusiast
Registration date : 16/06/2010
| Θέμα: Απ: Aftermarket 4πίστονες Δαγκάνες (και τακάκια...) Δευ Νοε 05 2012, 23:28 | |
| - DoUdoU έγραψε:
- εννοεις και στις 2 τρυπες που ποιανουν οι 8αρες?
δεν θυμαμαι τι διαμετρο εχουν οι βιδες, αν ειναι 8mm, τοτε οκ. το αν θα βαλεις και στις δυο εχει να κανει με τον αποστατη. Η λογικη λεει οτι θα βαλεις και στις δυο ιδιου παχους ροδελλα καθως θελεις να τραβηξεις ολη την δαγκανα προς τα εξω |
|
| |
| Θέμα: Απ: Aftermarket 4πίστονες Δαγκάνες (και τακάκια...) Δευ Νοε 05 2012, 23:33 | |
| οκ αυριο θα επιχειρησω την εγχειρηση! ευχαριστω ! |
|
| |
kostas Member
Ηλικία : 37 Τόπος : Peristeri Registration date : 20/09/2008
| Θέμα: Απ: Aftermarket 4πίστονες Δαγκάνες (και τακάκια...) Πεμ Ιαν 03 2013, 19:02 | |
| Παιδες καλη χρονια χρονια πολλα επειδη ειμαι ομως λιγο τεμπελης μπορει να μου πει καποιος τακακια για τις τετραπιστονες τις nissin νομιζω τα καλα τα ΕΒC τα χρυσα απο που τα περνουμε καλυτερη τιμουλα? |
|
| |
tazakos gold member
Ηλικία : 44 Τόπος : Καλλιθέα ,από Καβαλα Registration date : 22/05/2008
| Θέμα: Απ: Aftermarket 4πίστονες Δαγκάνες (και τακάκια...) Πεμ Ιαν 03 2013, 21:49 | |
| - kostas έγραψε:
- Παιδες καλη χρονια χρονια πολλα επειδη ειμαι ομως λιγο τεμπελης μπορει να μου πει καποιος τακακια για τις τετραπιστονες τις nissin νομιζω τα καλα τα ΕΒC τα χρυσα απο που τα περνουμε καλυτερη τιμουλα?
έχω εγώ σφραγισμeνα χρυσά ebc για δώσιμο. 40ευρά τα 2 σετ. στείλε πμ πότε θα περάσεις να τα τσιμπήσεις |
|
| |
vatikan
Ηλικία : 40 Τόπος : Πειραιάς - Νεάπολη Λακωνίας Registration date : 03/03/2012
| Θέμα: Απ: Aftermarket 4πίστονες Δαγκάνες (και τακάκια...) Τρι Ιαν 15 2013, 15:50 | |
| Μόλις ήρθαν και οι δικές μου δαγκάνες και σύντομα θα γίνει η εγκατάσταση. Είναι σε αρκετά καλή κατάσταση αλλά το μόνο που με χαλάει είναι πως οι βίδες είναι ψιλοσγουριασμένες. Μπορούμε να κάνουμε κάτι γι΄ αυτό? Μπορώ να βρω βίδες να τις αντικαταστήσω? Και αν ναι, γνωρίζει κανείς τι σκληρότητα έχουν? Γιατί στο σημείο που βρίσκονται σίγουρα θα δέχονται μεγάλη δύναμη. Αλλιώς τρίψιμο???? |
|
| |
mounodoulos vstromhellasforum Fanatic
| Θέμα: Απ: Aftermarket 4πίστονες Δαγκάνες (και τακάκια...) Τρι Ιαν 15 2013, 15:55 | |
| http://www.vrisko.gr/details/c7dab0ah04c57b6460acagd5be4jcbc0 και ρωτα τον αν εχει τις ιδιες ανοξειδωτες
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Adder στις Τρι Ιαν 15 2013, 15:58, 1 φορά |
|
| |
terino gold member
| Θέμα: Απ: Aftermarket 4πίστονες Δαγκάνες (και τακάκια...) Τρι Ιαν 15 2013, 15:56 | |
| Πήγαινε ΕΔΩ και πάρτες όλες καινούριες ανοξείδωτες. Πάρε μαζί σου δείγμα από την κάθε μία γιατί δεν είναι όλες ίδιες. |
|
| |
| Aftermarket 4πίστονες Δαγκάνες (και τακάκια...) | |
|