|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
andreasp vstromhellasforum Fanatic
| Θέμα: Απ: Βελτιωτικό καυσίμου... Παρ Αυγ 01 2014, 13:12 | |
| - kimonas έγραψε:
Μιας και δουλευω αεροδρομιο οφειλω να σα πω οτι ναι μεν σε ολα τα βενζιναδικα λενε την 95 οτι ειναι στα 95 αλλα παιδια οταν βαζω την 95 απο την shell που ειναι στο αεροδρομιο,το μηχανακι πεταει. Το αποφευγω γιατι ειναι πανακριβη ομως στα 1,720 η απλη!! Αρα οσο καλυτερη ποιοτικα ειναι η βενζινη τοσο καλυτερη αποδοση και εξαρταται απο σενα και η αυτονομια.
Ολα τα βενζινάδικα της Αττικής Οδού έχουν την απολύτος κορυφαία βενζίνη που υπάρχει στην αγορά. Οταν πάω για Κόρινθο, πολλές φορές βάζω στο ΕΚΟ που ειναι επάνω στην Αττική Οδό. Η 95αρα της , έχει φανερά καλύτερα απόδοση, απο την καλύτερη βενζίνη που έχω δοκιμάσει έξω. Παίζει όλες οι βενζίνες στην αγορά να είναι ελαφρά νοθευμένες, σε σχέση με αυτές στην Αττική Οδό, που είναι όλα ιδιόκτητα και μαγαζιά "πρώτο τραπέζι πίστα" για τις εταιρίες. Απο εκεί και πέρα, με καμία άλλη βενζίνη στην αγορά δεν έχω δει την παραμικρή διαφορά. Τι 100αρες... τι 200αρες... το ίδιο ακριβώς πάει και το αμάξι και η μηχανή. Απο την φθηνότερη, μέχρι την ακριβότερη. |
|
| |
K0k0$ vstromhellasforum Fanatic
| Θέμα: Απ: Βελτιωτικό καυσίμου... Παρ Αυγ 01 2014, 13:13 | |
| Τι να πω ρε παιδια... Ακομη κι αν φας ολα τα 22 λιτρα του τεποζιτου στα 600χλμ , σημαινει μια καταναλωση της ταξης των 3.7lt/100km. Προσωπικα τη θεωρω αδυνατη αλλα εξαρταται παντα και απο το πως το πας το μηχανακι...
(Oι καλυτερες καταναλωσεις που βλεπω στις σελιδες που καταγραφουν τις καταναλωσεις για το Στρομ 650 ειναι 4.8lt/100km. ) |
|
| |
sifalios Member
| Θέμα: Απ: Βελτιωτικό καυσίμου... Παρ Αυγ 01 2014, 13:25 | |
| - K0k0$ tis Aravias έγραψε:
- Τι να πω ρε παιδια... Ακομη κι αν φας ολα τα 22 λιτρα του τεποζιτου στα 600χλμ , σημαινει μια καταναλωση της ταξης των 3.7lt/100km. Προσωπικα τη θεωρω αδυνατη αλλα εξαρταται παντα και απο το πως το πας το μηχανακι...
(Oι καλυτερες καταναλωσεις που βλεπω στις σελιδες που καταγραφουν τις καταναλωσεις για το Στρομ 650 ειναι 4.8lt/100km. ) Και το σημαντικότερο, είναι πιο κάτω απ' ότι λέει ο κατασκευαστής Fuel consumption 54 mpg-US (4.4 L/100 km; 65 mpg-imp) από http://en.wikipedia.org/wiki/Suzuki_V-Strom_650 |
|
| |
ΤΑΚΗΣ81 Member
| Θέμα: Απ: Βελτιωτικό καυσίμου... Παρ Αυγ 01 2014, 14:45 | |
| - kimonas έγραψε:
- Ο δε συμφουριτης μας εχει βγαλει μαζι μου 545 μεχρι να του σβησει
Δεν είναι λίγο επίφοβο-κακό να μένει η αντλία χωρίς καύσιμο;; |
|
| |
| Θέμα: Απ: Βελτιωτικό καυσίμου... Παρ Αυγ 01 2014, 14:55 | |
| Μια-δυο φορες οχι, αν το κανεις συνεχεια ναι.
Δεν ειναι ντιζελ. |
|
| |
| Θέμα: Απ: Βελτιωτικό καυσίμου... Παρ Αυγ 01 2014, 22:28 | |
- Μια-δυο φορες οχι, αν το κανεις συνεχεια ναι.
Δεν ειναι ντιζελ. Τι σημασία έχει αν είναι diesel? Η αντλία ψύχεται απο το καύσιμο. Και μία δυο φορές να το κάνεις, η αντλία υπερθερμένεται. Ειδικά αν είναι καλοκαίρι. Εξάλλου δεν υπάρχει και λόγος να το κάνει κάποιος. Ευκολα μπορείς να μετρήσεις κατανάλωση, αν γεμίσεις και ξαναγεμίσεις. |
|
| |
| Θέμα: Απ: Βελτιωτικό καυσίμου... Παρ Αυγ 01 2014, 22:29 | |
- Τι να πω ρε παιδια... Ακομη κι αν φας ολα τα 22 λιτρα του τεποζιτου στα 600χλμ , σημαινει μια καταναλωση της ταξης των 3.7lt/100km. Προσωπικα τη θεωρω αδυνατη αλλα εξαρταται παντα και απο το πως το πας το μηχανακι...
Μια χαρά δυνατόν είναι! Στο γκρεμό και σβηστό!... |
|
| |
| Θέμα: Απ: Βελτιωτικό καυσίμου... Παρ Αυγ 01 2014, 22:45 | |
| Η αντλια υπερθερμαινεται κι αν το αφηνεις συχνα να πεφτει στην παυλα της ρεζερβας. Εξωτερικα την ψυχει η βενζινη, περιβαλοντας την, οχι περνωντας απο μεσα της.
Για το ντιζελ, δεν ηταν το θεμα για την αντλια. Αν εχεις ντιζελ και μεινεις απο καυσιμο την εκανες απο κουπες γιατι θελει εξαερωση ολο το συστημα. |
|
| |
| Θέμα: Απ: Βελτιωτικό καυσίμου... Παρ Αυγ 01 2014, 23:22 | |
- Η αντλια υπερθερμαινεται κι αν το αφηνεις συχνα να πεφτει στην παυλα της ρεζερβας. Εξωτερικα την ψυχει η βενζινη, περιβαλοντας την, οχι περνωντας απο μεσα της.
Για το ντιζελ, δεν ηταν το θεμα για την αντλια. Αν εχεις ντιζελ και μεινεις απο καυσιμο την εκανες απο κουπες γιατι θελει εξαερωση ολο το συστημα. Για υπερθέρμανση μιλάω και εγώ. |
|
| |
kimonas gold member
| Θέμα: Απ: Βελτιωτικό καυσίμου... Σαβ Αυγ 02 2014, 00:17 | |
| - sifalios έγραψε:
- K0k0$ tis Aravias έγραψε:
(Oι καλυτερες καταναλωσεις που βλεπω στις σελιδες που καταγραφουν τις καταναλωσεις για το Στρομ 650 ειναι 4.8lt/100km. ) Και το σημαντικότερο, είναι πιο κάτω απ' ότι λέει ο κατασκευαστής
Fuel consumption 54 mpg-US (4.4 L/100 km; 65 mpg-imp)
από http://en.wikipedia.org/wiki/Suzuki_V-Strom_650 Η κατανάλωση καυσίμου που λες είναι ο μικτος κύκλος. Πάντα σου δίνουν 3 καταναλώσεις. Πόλεως, εκτός Πόλεως και μικτος κύκλος. Τα καινούργια 650 καίνε χαμηλά έως και 3,5.(BMW) Εγώ μέχρι 3,7 έχω δει σε βελτιστες συνθήκες. 4,3 έχω συνήθως. Όπως είπα είναι όλα θέμα καρπού,ρυθμίσεων κινητήρα και συνθήκες οδήγησης |
|
| |
NikoStrom
| Θέμα: Απ: Βελτιωτικό καυσίμου... Κυρ Αυγ 03 2014, 14:01 | |
| Για τη καταναλωση στο strom.... δεν εχω λογο να μη το πιστεψω για τα 400-500-600 χιλιομετρα.. αλλα μπορω να πω οτι δεν εχω την υπομονη στο ταξιδι να πηγαινω με 100 για να φτασω αυτα τα χιλιομετρα... εχουμε και λεμε... 1)αθηνα - λαμια με ταχυτητεσ απο 140 και πανω... μεσο ορο 160... στη λαμια λαμπακι.... και το αναποδο... 2)αθηνα λαμια με σταθερα 100-120 οχι παραπανω οχι λιγοτερο στη λαμια ελειπε μονο η πρωτη παυλα... 2αθηνα θεσσαλονικη... με σταθερα 120-140 και μερικα χαζογκαζα λογο παρεας... ενα ντεποζιτο εβγαλε 340 και αναψε η πρωτη ρεζερβα η οποια εχει 5 λιτρα αν θυμαμαι καλα.... αν τωρα υπολογισις το κλασσικο 5 ανα 100 και καψω τα 4 λιτρα της ρεζερβας και χαζοβγαλει αλλα 80 λεμε.. και 340 θα βγαλει στα 400.. αλλα προσωπικα δε το δοκιμαζω.. καταναλωση στη πολη.... στο 20αρικο που βαζω παντα... εντος πολης... βλεπω στο μηδενισμα απο 190 το χειροτερο που εχω ζησει εως 240 και μετα αναβει η ρεζερβα η πρωτη...... κατι ακομα... στα οσα χρονια εχω το μοτορι... δεν εχω αφησει πανω απο 3 φορες να αναψει η μικρη ρεζερβα με τα 2-3 λιτρα που μενουν μεσα... απο εκει και περα... η αληθεια ειναι οτι ενα καλοσυντηριμενο μηχανακι με λαστιχα κτλ κτλ και σταθερο γκαζι... θα βγαλει περισσοτερα χιλιομετρα.. το 1-2 λιτρα στα 100 στο ντεποζιτο κανουν διαφορα... 22 λιτρα... ειναι 4 5αρια.. και κατι (2) αν καις 5 ανα 100 ειναι 400 σωστα... αν καις και λιγοτερο μαθηματικα βγαινει... αλλα αυτο για να το πετυχεις πρεπει να ειναι ολα πολυ... πολυ. ιδανικα ταχυτητα οδοστρωμα αναβατης τροπος οδηγησης και τετοια... ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 1 ΕΥΡΩ Η ΤΙΜΗ ΣΤΑ ΚΑΥΣΗΜΑ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΜΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ! :p :p :p |
|
| |
loverdos11 moderator
Ηλικία : 40 Τόπος : ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ Registration date : 11/03/2012
| Θέμα: Απ: Βελτιωτικό καυσίμου... Κυρ Αυγ 03 2014, 20:54 | |
| Σήμερα γέμισα μιας και αρχισε να αναβοσβήνει η ρεζέρβα ( το άσπρο - διάφανο ). 321 έγγραφε ο χιλιομετρητής στο κοντερ 18,7 λίτρα πήρε μεχρι να γεμίσει . Άρα είχα αλλα 3 λίτρα ( τουλάχιστον αλλα 20 με 25 km ) Όλα τα km εγιναν μεσα στην πόλη με σταμάτα- ξεκίνα . |
|
| |
|