|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Lordjohn vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 47 Τόπος : N. Smirni-Athens Registration date : 15/02/2008
| Θέμα: Απ: Tακάκια Σαβ Μαρ 01 2008, 09:47 | |
| Ναι Alex υπαρχει. Απομακρυνει απο τοιχον λαδια, γρασσα, βρωμιες. Το κακο ειναι οτι δεν θυμαμαι την ονομασια του. Θα ρωτησω και θα σου πω. Παντως υπαρχει σιγουρα... |
|
| |
frankxgr Member
Ηλικία : 56 Τόπος : ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Registration date : 14/01/2008
| Θέμα: Απ: Tακάκια Σαβ Μαρ 01 2008, 12:28 | |
| Alex όπως ειπώθηκε τα τακάκια τα αλλάζεις όποτε φαγωθούν. Για την ενημέρωσή σου πάντως εγώ έχω 53.600 χλμ στη μηχανή και δεν έχω αλλάξει τακάκια. |
|
| |
salouthos Member
Ηλικία : 50 Τόπος : Κορυδαλλός, Πάρος, Κρέστενα Registration date : 17/01/2008
| Θέμα: Απ: Tακάκια Σαβ Μαρ 01 2008, 14:28 | |
| - frankxgr έγραψε:
- Alex όπως ειπώθηκε τα τακάκια τα αλλάζεις όποτε φαγωθούν.
Για την ενημέρωσή σου πάντως εγώ έχω 53.600 χλμ στη μηχανή και δεν έχω αλλάξει τακάκια. Φρανκι μηπως εχεις αλαξει δισκους πλατο; |
|
| |
frankxgr Member
| Θέμα: Απ: Tακάκια Σαβ Μαρ 01 2008, 16:19 | |
| - salouthos έγραψε:
Φρανκι μηπως εχεις αλαξει δισκους πλατο; Οχι ακόμα αλλά αρχίζω να σκέφτομαι σοβαρά την πιθανότητα να αλλάξω πρώτα αυτά και μετά τακάκια. |
|
| |
jiannis
| Θέμα: Απ: Tακάκια Σαβ Μαρ 01 2008, 17:22 | |
| - alex-vstrom έγραψε:
- Υπάρχει τρόπος η υλικό να καθαρίζει βρομιές και ότι άλω μπορεί να κάθετε ανάμεσα σε τακάκια και δικούς (CD η ΚΑΣΕΤΕΣ)
υπάρχει http://www.louis.de?topic=artnr_gr&artnr_gr=10004977 |
|
| |
Lordjohn vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 47 Τόπος : N. Smirni-Athens Registration date : 15/02/2008
| Θέμα: Απ: Tακάκια Σαβ Μαρ 01 2008, 19:45 | |
| Ρε Frank τι εννοεις δεν εχεις αλλαξει ποτε τακακια??? Μην μου πεις οτι κρατησαν 56.000 χλμ γιατι με φρικαρες... Εκτος και αν ο δισκος εχει γινει αλουμινοχαρτο... Αλλα και παλι μιλαμε για πολλα χλμ... |
|
| |
frankxgr Member
| Θέμα: Απ: Tακάκια Σαβ Μαρ 01 2008, 20:07 | |
| 53.600 είναι τα χιλιόμετρα χωρίς αλλαγή τακάκια και όχι 56.000. Μην είμαστε και υπερβολικοί. Και ο δίσκος δεν έχει γίνει αλουμινόχαρτο. Αν τσεκάρεις τους δίσκους μου για να δεις εαν έχει γράψει χιλιόμετρα το μηχανάκι σίγουρα δεν θα πεις ότι έχει κάνει τόσα χιλιόμετρα. Και τα τακάκια είναι ακόμα επάνω και δεν φρεναρω με τα σίδερα. Αλλάζω όμως συχνά σόλες στα παπούτσια !!! Και για να εξηγήσω πώς γίνεται : 1) Δεν πηγαίνεις πάντα με χίλια και φρενάρεις μονίμως λίγα μέτρα πριν το φανάρι τσεκάροντας εάν έχει αυξηθεί η απόσταση φρεναρίσματος 2) Κατεβάζεις ταχύτητες μειώνοντας την ανάγκη για φρενάρισμα. (εδώ κολάει το μήπως χρειαστώ δίσκο-πλατό πριν τα τακάκια) 3) Η καθημερινή σου διαδρομή περιλαμβάνει 60 χλμ στην εθνική ή αττική οδό όπου δεν φρενάρεις και συχνά. |
|
| |
alex-vstrom vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 48 Τόπος : ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΑΤΤΙΚHΣ Registration date : 18/01/2008
| Θέμα: Απ: Tακάκια Πεμ Μαρ 13 2008, 15:43 | |
| - alex-vstrom έγραψε:
- Υπάρχει τρόπος η υλικό να καθαρίζει βρομιές και ότι άλω μπορεί να κάθετε ανάμεσα σε τακάκια και δικούς (CD η ΚΑΣΕΤΕΣ)
εψαξα αλλα δεν βρηκα εχει τελειωσει εκι που εψαξα ξερει κανεις αλος να μου πει καπιο τροπο δηλ. azax palmolive fairy η κατι αλο |
|
| |
alex-vstrom vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 48 Τόπος : ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΑΤΤΙΚHΣ Registration date : 18/01/2008
| Θέμα: Απ: Tακάκια Πεμ Μαρ 13 2008, 16:51 | |
| - alex-vstrom έγραψε:
- alex-vstrom έγραψε:
εψαξα αλλα δεν βρηκα εχει τελειωσει εκι που εψαξα ξερει κανεις αλος να μου πει καπιο τροπο δηλ. azax palmolive fairy η κατι αλο Μύρισε |
|
| |
Rama
Ηλικία : 53 Τόπος : Παντα μπροστα σου!!! Registration date : 08/03/2008
| Θέμα: Απ: Tακάκια Πεμ Απρ 03 2008, 12:51 | |
| - alex-vstrom έγραψε:
- alex-vstrom έγραψε:
- alex-vstrom έγραψε:
εψαξα αλλα δεν βρηκα εχει τελειωσει εκι που εψαξα ξερει κανεις αλος να μου πει καπιο τροπο δηλ. azax palmolive fairy η κατι αλο Μύρισε υπαρχη σε σπρει και λεγετε brake cleaner και εχουν ολες οι λαδοετεριες νομιζω εγω επερνα της bardal απο ενα λαδα στη κατεχακη αλλα ξερω οτι εχη και η βιρτ σιγουρα το ιδιο κανη και για καθαρισμο καρμπιρατερ
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rama στις Σαβ Απρ 19 2008, 00:18, 1 φορά |
|
| |
der650
| Θέμα: Απ: Tακάκια Τετ Απρ 16 2008, 10:21 | |
| Εγω με σωληνακια υψηλης μπροστα ειδα καποια διαφορα. Μικρη μεν αλλα υπαρχει. Οσο για τακακια μπροστα δεν εχω αλλαξει ακομα(35000χλμ) και πισω επειδη το χρησιμοποιω πολυ μεσα στην αθηνα και τα μαμα φαγωνονται γρηγορα βαζω της nisin. Eιναι καλυτερα απο τα μαμα. Οταν ερθει η ωρα για μπροστα μαλλον nisin θα βαλω. |
|
| |
Rama
| Θέμα: Απ: Tακάκια Σαβ Απρ 19 2008, 00:13 | |
| - der650 έγραψε:
- Εγω με σωληνακια υψηλης μπροστα ειδα καποια διαφορα. Μικρη μεν αλλα υπαρχει.
Οσο για τακακια μπροστα δεν εχω αλλαξει ακομα(35000χλμ) και πισω επειδη το χρησιμοποιω πολυ μεσα στην αθηνα και τα μαμα φαγωνονται γρηγορα βαζω της nisin. Eιναι καλυτερα απο τα μαμα. Οταν ερθει η ωρα για μπροστα μαλλον nisin θα βαλω. αν δεν κανω λαθος (που δεν πεζη) νισσιν φορα απο μαμα το στρωμα πισω εγω βαζω τα ebc τα αμερικανικα και δεν εχη καμια σχεση με μαμα το φρενο και μου βγαζουν πανω απο 10000χλμ πισω και τα διπλα και χλμ τα μπροστα δεν εινε φτηνα αλλα μερα με νυχτα λεμε |
|
| |
der650
| Θέμα: Απ: Tακάκια Σαβ Απρ 19 2008, 06:21 | |
| - Rama έγραψε:
- der650 έγραψε:
- Εγω με σωληνακια υψηλης μπροστα ειδα καποια διαφορα. Μικρη μεν αλλα υπαρχει.
Οσο για τακακια μπροστα δεν εχω αλλαξει ακομα(35000χλμ) και πισω επειδη το χρησιμοποιω πολυ μεσα στην αθηνα και τα μαμα φαγωνονται γρηγορα βαζω της nisin. Eιναι καλυτερα απο τα μαμα. Οταν ερθει η ωρα για μπροστα μαλλον nisin θα βαλω.
αν δεν κανω λαθος (που δεν πεζη) νισσιν φορα απο μαμα το στρωμα πισω
εγω βαζω τα ebc τα αμερικανικα και δεν εχη καμια σχεση με μαμα το φρενο και μου βγαζουν πανω απο 10000χλμ πισω και τα διπλα και χλμ τα μπροστα
δεν εινε φτηνα αλλα μερα με νυχτα λεμε Δικιο εχεις. Ηθελα να πω οτι βαζω τα μεταλικα οχι τα ημιμεταλικα που (νομιζω) φοραει απο τη μανα του |
|
| |
cris
Ηλικία : 51 Τόπος : ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Registration date : 19/04/2008
| Θέμα: ΤΙ ΤΑΚΑΚΙΑ? Τρι Απρ 22 2008, 14:58 | |
| Ρε παιδιά να ρωτήσω και εγώ κάτι, γιατί ειμαι έτοιμος να αλλάξω και τα δικά μου εμπρός. Τι μου προτείνετε???
Έχει επεξεργασθεί από τον/την cris στις Τρι Δεκ 30 2008, 12:22, 1 φορά |
|
| |
spyrakos35 Member
| Θέμα: Απ: Tακάκια Τρι Απρ 22 2008, 15:05 | |
| - cris έγραψε:
- Ρε παιδιά να ρωτήσω και εγώ κάτι, γιατί ειμαι έτοιμος να αλλάξω και τα δικά μου εμπρός.
Τα πίσω τα άλλαξα πριν από 1000χλμ περίπου και μετά από παρέμβαση ενός φίλου έβαλα DAYTONA - JAPAN .Είδα διαφορά ειναι μεταλικά και όχι ημί (βλ.μαμά), αλλά προβληματίζομαι εάν βάλω και μπροστά τα ίδια! Τι μου προτείνετε??? ΜΟΝΟ ΜΑΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!!!! πόσα χλμ έχεις και αλλάζεις τα μπροστινα τακάκια??? |
|
| |
Rama
| Θέμα: Απ: Tακάκια Παρ Μάης 02 2008, 10:33 | |
| - spyrakos35 έγραψε:
- cris έγραψε:
- Ρε παιδιά να ρωτήσω και εγώ κάτι, γιατί ειμαι έτοιμος να αλλάξω και τα δικά μου εμπρός.
Τα πίσω τα άλλαξα πριν από 1000χλμ περίπου και μετά από παρέμβαση ενός φίλου έβαλα DAYTONA - JAPAN .Είδα διαφορά ειναι μεταλικά και όχι ημί (βλ.μαμά), αλλά προβληματίζομαι εάν βάλω και μπροστά τα ίδια! Τι μου προτείνετε??? ΜΟΝΟ ΜΑΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!!!!
πόσα χλμ έχεις και αλλάζεις τα μπροστινα τακάκια??? αν και οποτε εχης χρονο και διαθεση φιλε σπυρακο γραψε για να καταλαβουμε τι αλλα τακακια εχης δοκιμαση/συγκρινη με τα μαμα ωστε να εισε βεβεος για το συμπερασμα μονο μαμα? |
|
| |
spyrakos35 Member
| Θέμα: Απ: Tακάκια Παρ Μάης 02 2008, 11:10 | |
| - Rama έγραψε:
- spyrakos35 έγραψε:
- cris έγραψε:
Τα πίσω τα άλλαξα πριν από 1000χλμ περίπου και μετά από παρέμβαση ενός φίλου έβαλα DAYTONA - JAPAN .Είδα διαφορά ειναι μεταλικά και όχι ημί (βλ.μαμά), αλλά προβληματίζομαι εάν βάλω και μπροστά τα ίδια! Τι μου προτείνετε??? ΜΟΝΟ ΜΑΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!!!!
πόσα χλμ έχεις και αλλάζεις τα μπροστινα τακάκια???
αν και οποτε εχης χρονο και διαθεση φιλε σπυρακο γραψε για να καταλαβουμε τι αλλα τακακια εχης δοκιμαση/συγκρινη με τα μαμα ωστε να εισε βεβεος για το συμπερασμα μονο μαμα? είναι απλό..... είθισται τα τακάκια να συνεργάζονται με τους δίσκους σε ότι αφορά τα υλικά κατασκευής με αποτέλεσμα να έχεις την μικρότερη δυνατή φθορά σε τακάκια και δίσκους ταυτόχρονα.... καθότι τα μηχανάκια φρενάρουν με τα μπροστινά φρένα, καλώς ή κακώς ακολουθώ αυτή την τακτική μόνο σε ότι αφορά τα μπροστινά φρένα και από το 2000 περίπου που πήρα μοτο με διπλά μπροστινά.... ενώ λοιπόν έχω μπροστινές δισκόπλακες αστέρι με 55000 χλμ και με μία αλλαγή σε τακάκια (η οποία αποδείχτηκε αχρείαστη αλλά έφευγα ταξίδι έξω οποτε και εκρινα καλό να βάλω καινούργια τακακια), η πίσω είναι για να την κλαίνε οι ρέγγες (πίστα εντούρο) .... δεν λέω, αν ψαχτεί κάποιος ενδεχομένως να βρει τακάκια καλύτερα από τα μαμίσια από όλες τις απόψεις αλλά μέχρι τότε ίσως να χρειαστεί και αγορά δίσκου..... τώρα, αν μου πεις να αγοράσουμε τα ίδια τακάκια με τα μαμίσια (μαρκα) αλλά όχι με την ένδειξη της σουζούκι αλλά με την ένδειξη της κατασκευάστριας εταιρίας, θα σου απαντήσω οτι θεωρητικά πρεπει να είναι ίδιας απόδοσης και ποιοτητας με τα μαμίσια.... πρακτικά δεν ξέρω..... εξάλλου η διαφορά στην τιμή σε σχέση με την συχνότητα αλλαγής είναι αμελητέα... thanks |
|
| |
Rama
| Θέμα: Απ: Tακάκια Παρ Μάης 02 2008, 22:59 | |
| - spyrakos35 έγραψε:
- Rama έγραψε:
- spyrakos35 έγραψε:
- cris έγραψε:
πόσα χλμ έχεις και αλλάζεις τα μπροστινα τακάκια???
αν και οποτε εχης χρονο και διαθεση φιλε σπυρακο γραψε για να καταλαβουμε τι αλλα τακακια εχης δοκιμαση/συγκρινη με τα μαμα ωστε να εισε βεβεος για το συμπερασμα μονο μαμα? είναι απλό.....
είθισται τα τακάκια να συνεργάζονται με τους δίσκους σε ότι αφορά τα υλικά κατασκευής με αποτέλεσμα να έχεις την μικρότερη δυνατή φθορά σε τακάκια και δίσκους ταυτόχρονα....
καθότι τα μηχανάκια φρενάρουν με τα μπροστινά φρένα, καλώς ή κακώς ακολουθώ αυτή την τακτική μόνο σε ότι αφορά τα μπροστινά φρένα και από το 2000 περίπου που πήρα μοτο με διπλά μπροστινά....
ενώ λοιπόν έχω μπροστινές δισκόπλακες αστέρι με 55000 χλμ και με μία αλλαγή σε τακάκια (η οποία αποδείχτηκε αχρείαστη αλλά έφευγα ταξίδι έξω οποτε και εκρινα καλό να βάλω καινούργια τακακια), η πίσω είναι για να την κλαίνε οι ρέγγες (πίστα εντούρο) ....
δεν λέω, αν ψαχτεί κάποιος ενδεχομένως να βρει τακάκια καλύτερα από τα μαμίσια από όλες τις απόψεις αλλά μέχρι τότε ίσως να χρειαστεί και αγορά δίσκου.....
τώρα, αν μου πεις να αγοράσουμε τα ίδια τακάκια με τα μαμίσια (μαρκα) αλλά όχι με την ένδειξη της σουζούκι αλλά με την ένδειξη της κατασκευάστριας εταιρίας, θα σου απαντήσω οτι θεωρητικά πρεπει να είναι ίδιας απόδοσης και ποιοτητας με τα μαμίσια.... πρακτικά δεν ξέρω..... εξάλλου η διαφορά στην τιμή σε σχέση με την συχνότητα αλλαγής είναι αμελητέα...
thanks ευχαριστω φιλε μου...με καλυψες |
|
| |
cris
Ηλικία : 51 Τόπος : ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Registration date : 19/04/2008
| Θέμα: Απ: Tακάκια Σαβ Μάης 03 2008, 19:06 | |
| - spyrakos35 έγραψε:
- cris έγραψε:
πόσα χλμ έχεις και αλλάζεις τα μπροστινα τακάκια??? Eχω 30.000χλμ περίπου! Μάλλον δε χρειάζομαι αλλαγή ακόμα, αλλά πρέπει να ξέρω τι να κάνω. Ευχαριστώ πάντως όλους σας!! |
|
| |
Man With No Name Member
Ηλικία : 52 Τόπος : Minara City Registration date : 17/01/2008
| Θέμα: Απ: Tακάκια Κυρ Μάης 04 2008, 18:58 | |
| Παρόλα αυτά εγώ έβαλα Carbonne Lorraine Α3 = 80? (μπρος - πίσω) Τα άλλαξα στα 38.000km και μένει να δούμε πως θα τα πάνε. Από αίσθηση πολύ καλά φαίνονται. Δε φαίνεται να έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα Τokiko. |
|
| |
Rama
| Θέμα: Απ: Tακάκια Κυρ Μάης 04 2008, 23:32 | |
| |
|
| |
Man With No Name Member
Ηλικία : 52 Τόπος : Minara City Registration date : 17/01/2008
| Θέμα: Απ: Tακάκια Δευ Μάης 05 2008, 01:50 | |
| |
|
| |
Rama
| Θέμα: Απ: Tακάκια Δευ Μάης 05 2008, 11:07 | |
| |
|
| |
frankxgr Member
| Θέμα: Απ: Tακάκια Πεμ Μάης 22 2008, 13:20 | |
| Λοιπόν κύριοι έχω να δηλώσω ότι μετά από 59.000 χλμ. άλλαξα τακάκια. Οχι οτι δεν βγάζανε καμιά 10αρία χιλιάδες ακόμα αλλά είχαν αρχίσει να σφυρίζουν λίγο και με χαλάγανε. Φυσικά μιας και τραβήξανε τόσο τα μαμά ξαναέβαλα της suzuki. Αντε και στα 120.000 τα ξαναλέμε...... |
|
| |
spyrakos35 Member
| Θέμα: Απ: Tακάκια Πεμ Μάης 22 2008, 14:19 | |
| - frankxgr έγραψε:
- Λοιπόν κύριοι έχω να δηλώσω ότι μετά από 59.000 χλμ. άλλαξα τακάκια.
Οχι οτι δεν βγάζανε καμιά 10αρία χιλιάδες ακόμα αλλά είχαν αρχίσει να σφυρίζουν λίγο και με χαλάγανε. Φυσικά μιας και τραβήξανε τόσο τα μαμά ξαναέβαλα της suzuki. Αντε και στα 120.000 τα ξαναλέμε...... θα το έχεις ακόμα μέχρι τότε ρε θηρίο??? |
|
| |
|