Με την σύμφωνη γνώμη των δημιουργών-καλλιτεχνών (ΜΙILT & x2), κάνω και τον σχολιασμό των ωραίων εικόνων που μάς χάρισαν εδώ.
Ετσι θα είναι και λίγο πιό κατανοητή και ευχάριστη η θέασή τους.
ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ2009 ΩΡΑ: 10:00: ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΙΔΑΝΙΚΟ ΚΑΙΡΟ,
Η ΜΕΓΑΛΗ KAI ΕΥΔΙΑΘΕΤΗ ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ V-STROM...
Η προετοιμασία για αναχώρηση στον Σκαραμανγκά. (γέφυρα Σχιστού)
Τελευταίες οδηγίες και έτοιμασίες...
Από Ελευσίνα πρός Μάνδρα...
Οι πρώτες "γλυκές" στροφές της διαδρομής απο την Μάνδρα προς τα Δερβενοχώρια...
Ο φοβερός κινηματογραφιστης μας Χρήστος (Bretsos), με την κάμερα on-board, χαιρετά με άψογο στύλ!
Φωτογραφία για έκθεση από την Γιώτα (Χ2)...πάνω στην μηχανή του MILT.
H τέλειες συνθήκες διαδρομής, οδοστρόματος και σήμανσης στα Δερβενοχώρια...
Ο Χρήστος έτοιμος να καταγράψει με την on-board camera την πορεία μας πρός Πλαταιές...
Η Χ2 (Γιώτα) στις Πλαταιές.
ΜΙLT & EASYRIDER παρκάρουν τα Στρομ στις Πλαταιές...
Αφιξη όλων στην είσοδο του σημερινού χωριού των Πλαταιών...(απέχει περί τα 500 μέτρα από το αρχαίο της εποχής της μάχης.)
Ο σχολιάζων (THUNDER STORM-1) ψάχνει στον ορίζοντα "οπτικό πεδίο", ενώ διέρχετε μια πομπή μηχανών απο BMW club (με 5-6 μοτόρια...!) και μας χαιρετούν...
Η ωραία παρέα μας, έτοιμη να ακούσει για την φοβερή "υπέρ πάντων" μάχη...
Από Βορρά προς Ν.Δ. στο βάθος, οι θέση των Ελληνικών δυνάμεων τις πρώτες 7-8 ημέρες προ της μάχης.
Η αφήγηση των γεγονότων του πολέμου...
Οι πιό άνετα βολεμένοι στο γρασίδι...Βρετσος και Μίλτος
Η εξιστόρηση του μεγάλου αγώνα απο τον THUNDER STORM-1 (Θάνος, ο γράφων δηλαδή...)
MILT και Bretsos απολαμβάνουν την ωραία μέρα...."πρώτη θέση πίστα"..!
Η αφήγηση απο τον "Κύριο καθηγητή". Στο βάθος οι λόφοι όπου στήθηκαν τα μνημεία της μάχης απο τις πόλεις που πήραν μέρος σαυτήν.
Οι ανασκαφές έφεραν στο φώς ομαδικούς τάφους Ελλήνων πολεμιστών, (μερικών εκατοντάδων αν θυμάμαι καλά, ανα πόλη-κράτος, χωρίς κτερίσματα)
Ωραία εικόνα που φαίνονται και οι θέσεις των Ελληνικών δυνάμεων από Δυτικά (Αθηναίοι) πρός Ανατολικά έως σε βάθος 5 km περίπου (θέση Σπαρτιατών-Τεγεατών στα άκρα, τιμητικά)
MILT & Bretsos οι πιό άνετοι..
Κάτι λένε και σχολιάζουν αυτοί...
Μια υπέροχη εικόνα: Ολες οι V-Strom σε συστάδα, σε ένα απο τα Ιστορικότερα μέρη της Ελλάδας!
Το πεδίο μάχης των Πλαταιών.
Αλλη μια ιστορική εικόνα: Η Συστάδα των V-Strom μας στη Καδμεία Ακρόπολη των Θηβών...
Ο μεσημεριάτικος καφές περιμένει στο BAR-CODE τού Κώστα.
Θαυμάσιος χώρος, για μηχανές και αναβάτες, που κανόνισε ο φίλος και συνεργάτης μου στην εκδρομή. Κώστα Ευχαριστώ.
Θανάσης (KOURSAROS) και Γιώτα (Χ2) σε mia ωραία φωτό στην Καδμεία των Θηβών.
"Εισβολή" με τέλεια παράταξη στην Χαλκίδα...άψογα και πειθαρχημένα.
Κάθοδος προς την παραλία του Ευρίπου...
Μέ εντυπωσιακή πομπή προς το "Παλλίροια"....
Η πανέμορφη ημικυκλική παράταξη προκαλεί το δέος και θαυμασμό των διερχομένων...
Ιδαίτερα της ωραίας κοπέλλας που μας φωτογραφίζει...
Είχε δικιο ο ioarma για τα κάλλη της περιοχής του...
Η Σουηδική γυμναστική κάνει καλόοο...Ο Μίλτος με στύλ αθλητή!
Εε! Κουράστηκε...λίγη ξεκούραση...
Χρήστος Μπρέτσος: Ο ωραίος της παρέας!
Ο Τηλέμαχος (oldman), σκαρφαλώνει στα βράχια για να πετύχει τις καλυτερες πόζες κοντά στη Χαλκίδα...
Ρε Μάχο, του φωνάζω...είναι επικύνδυνα αυτά που κάνεις, πρόσεχε!
Ομορφη εικόνα παράταξης και στο βάθος η γέφυρα του Ευρίπου.
Ακόμα μιά εικόνα απο την σύντομη στάση μας με φόντο την γέφυρα και το Βαθύ της Χαλκίδος.
Ωραία εικόνα της παράταξης φωτογράφησης λίγο πριν την Χαλκίδα.
Η "ουρά" της ομάδας με τον Φίλιππο (BIG DRIVER) "TAIL"="σκούπα" και τον Ηλία (Iliasb1967) "φαράσι" της πομπής.
Θάνος (THUNDER STORM-1 & υιός) με Τηλεμαχο (oldman & υιός) στην πολύ δροσερή ταβέρνα το "Συντριβάνι τού Περήφανου".
Βρήκαμε και μουσικάντηδες στη Μαλακάσα...
Ο άθλιος ο Μπρέτσος...έστειλε τον κλαριντζή στα αυτιά μου για να μου κάνει "πλάκα"...
Ακόμα βουίζουν τα αυτιά μου! Εεε ρε γλέντια...
Εκτός απο γεροί καβαλαρέοι, αποδειχτήκαμε και τα "γερά μαχαιροπήρουνα" στην Μαλακάσα!
Η μάσα ήταν εξαιρετική! Μπριζόλες, παιδάκια, μπιφτέκια, λουκάνικα, σαλάτες, ορεκτικά, τζατζίκια, πατάτες φρέσκες κομμένες στο χέρι, ζυμωτό ψωμί, μπύρες, κρασιά και επιδόρπιο φρούτα και παραδοσιακό χαλβαδάκι...τα απολααύσαμε όλα!
Κάτι μου λέει οτι είχες και εκλεκτό τσιπουράκι από την πατρίδα σου την Λάρισα Χρήστο (Bretsos)...
Κάτω απο το δροσερό πλατάνι, την πυκνόφυλλη καστανιά, με τόσα μεζεδάκια..."πάει"!
Τί ήπιες ρε Χρήστο..? είχες και εκείνο το "αγίασμα" από το Συκούριο..??
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΟΥ.
ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΜΑΖΙ
ΠΑΝΤΑ ΤΕΟΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...
ΣΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΙ'ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΕΚΔΡΟΜΗ...
ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ
ΘΑΝΟΣ
THUNDER STORM-1