| Αftermarket κορνα Stebel Magnum 80 | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
socrates vstromhellasforum Fanatic
Τόπος : Αθήνα, Χαλκίδα Registration date : 25/06/2010
| Θέμα: Απ: Αftermarket κορνα Stebel Magnum 80 Παρ Οκτ 14 2011, 10:54 | |
| Ααααααα γεια σου βρε Hypersonic.... παίδες μην μπερδεύεστε με τα dB.
Είναι λογαριθμική μονάδα και ανα -/+ 3 πάει υποδιπλασιασμός/διπλασιασμός της έντασης. ΔΕΝ είναι μικρή η διαφορά. |
|
| |
iannag vstromhellasforum Enthusiast
| Θέμα: Απ: Αftermarket κορνα Stebel Magnum 80 Παρ Οκτ 14 2011, 10:58 | |
| Εγώ ψηφίζω την Magnum αν και έχω σκοπό να τραβήξω έξτρα καλώδιο, ρελέ και μπουτον για να έχω και τις 2. Όσο για την σύνδεση της Nautilus βρήκα αυτό: πηγή: http://www.3kyklo.gr/forum/viewtopic.php?f=8&t=435 |
|
| |
gmavrid gold member
Ηλικία : 44 Τόπος : Σέρρες-Θεσσαλονίκη Registration date : 20/02/2008
| Θέμα: Απ: Αftermarket κορνα Stebel Magnum 80 Παρ Οκτ 14 2011, 12:09 | |
| - Hypersonic έγραψε:
- ν βαλεις 2 μαμα κορνες 109dB+109dB = 112dB (και τοσο κανει +3dB SPL) στην ουσια θα εχεις το iδιο ηχητικο αποτελεσμα απο αποψη εντασης....
Έτσι όπως το έγραψες θα τους κάψεις τον εγκέφαλο... 109 dB -> "απολογαριθμοποίηση" -> Α [όπου Α ένας φυσικός αριθμός σε μονάδες mbar (0 dB -> 0.0002 mbar)] 2xA=B -> "λογαριθμοποίηση" -> 112 dB |
|
| |
massai gold member
| Θέμα: Απ: Αftermarket κορνα Stebel Magnum 80 Παρ Οκτ 14 2011, 12:14 | |
| |
|
| |
gmavrid gold member
Ηλικία : 44 Τόπος : Σέρρες-Θεσσαλονίκη Registration date : 20/02/2008
| Θέμα: Απ: Αftermarket κορνα Stebel Magnum 80 Παρ Οκτ 14 2011, 12:16 | |
| |
|
| |
andreasp vstromhellasforum Fanatic
| Θέμα: Απ: Αftermarket κορνα Stebel Magnum 80 Παρ Οκτ 14 2011, 12:19 | |
| Πάντως... δική μου άποψη... ότι κόρνα και αν βάλετε, ΟΧΙ μεσα στο φέρινγκ. Οταν έκανα την δοκιμή, δεν μπορούσα να οδηγήσω. Κάθε φορά που πάταγα κόρνα, όχι μόνο τρόμαζα, αλλά έκλειναν και τα μάτια μου. Τελικά την έβγαλα, και έμεινα με την μαμά!
|
|
| |
Hypersonic vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 47 Τόπος : Πετρουπολη, Καλλιθεα Registration date : 12/04/2010
| Θέμα: Απ: Αftermarket κορνα Stebel Magnum 80 Παρ Οκτ 14 2011, 12:29 | |
| - massai έγραψε:
ΠΑΙΔΕΣ ΒΓΑΙΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ.
Πάω για Nautilus κανονική... Γιατι βιαζεσαι? Μπορει να κανουμε 2 λιστες..... |
|
| |
| Θέμα: Απ: Αftermarket κορνα Stebel Magnum 80 Παρ Οκτ 14 2011, 12:37 | |
| - 4kings (ΓΙΩΡΓΟΣ-k9) έγραψε:
- https://www.youtube.com/watch?v=28gNFhbgME8&hd=1&t=3s ....12,30 και παει 11,90 τι σημαινει αυτο θα χρειαστουμε extra καλωδια ή οχι (υποψιν οτι "τραβαει" το τραβαει χωρις ρελε)
...εμενα μου ειπαν οτι εκει που θα βγαλω την κορνα θα ενωσω στα μαμα καλωδια πρωτα το ρελε και μετα την καινουργια κορνα και ειμαι οκ!
ΙΣΧΥΕΙ???????....ΕΝΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ ....12,30 και παει 11,90 ... Μονο με αυτο δε μπορει να γινει κατι (εκτος και αν κολλησε το μυαλο μου) ΑΛΛΑ αν η ΜΑΜΑ λεει 3A (χωρις να ειναι απαραιτητο οτι τραβαει και τοσα) και οι αλλες ειναι πιο πανω σε Αμπ, λογικα χρειαζεται ρελε.... Θα προσπαθησω να μετρησω μεσα στο ΣΚ τη μαμα και τα αμπερ της. Αν δεν κανω λαθος ομως ειναι ασφαλισμενη στην ιδια 15Α ασφαλεια με τα φλας (αν δεν κανω λαθος περιπου 7Α) αρα (λεμε τωρα) περισσευουν αλλα 7-8Α για την κορνα... Περναμε ομως μετα στην αντοχη καλωδιου και επαφων διακοπτη.... |
|
| |
| Θέμα: Απ: Αftermarket κορνα Stebel Magnum 80 Παρ Οκτ 14 2011, 12:42 | |
| http://www.stebel.it/public/tm80magnum_tech.pdf
http://www.stebel.it/public/nautilus_tech.pdf
Ανοιγουν...? |
|
| |
......... vstromhellasforum Fanatic
Τόπος : Registration date : 31/03/2010
| Θέμα: Απ: Αftermarket κορνα Stebel Magnum 80 Παρ Οκτ 14 2011, 12:53 | |
| ...Δηλαδη αν παρακαμψουμε μπαταρια και ασφαλεια θα μπορουσε να γινει οπως η φοτο απο πανω?? και αν ναι το αρνητικο (-) θα παει και αυτο πανω στο ρελε ή οχι ! αν γινει ετσι θα υπαρχει προβλημα με τα "μαμα" καλωδια? |
|
| |
massai gold member
| Θέμα: Απ: Αftermarket κορνα Stebel Magnum 80 Παρ Οκτ 14 2011, 12:57 | |
| Ρε συ Τζωρτζ (Hyper) κοίτα να δεις πως έχουν τα πράγματα... Τη Nautilus την είχα πάρει από παλιότερο power buy (κάπως έτσι γνώρισα και το Μάνο ) αλλά τελικά τη χάρισα στο γαμπρό μου για το αμάξι. Κάποια στιγμή που είχα ξεβρακώσει τελείως τη μηχανή (για να περάσω Xenon αν θυμάμαι καλά) κοίταζα να δω που θα τη βάλω, που θα τη στερεώσω κτλ... δεν ξέρω, ψιλοστράβωσα και λέω δε βαριέσαι, άστη στην άκρη και βλέπουμε. Στο μεταξύ καίγεται η κόρνα του γαμπρού και πιάνει τόπο το κλάξον. Από τότε μέχρι τώρα με τρώει λίγο το θέμα κόρνα (βασικά με εκνευρίζει το μπιπ μπιπ της μανίσιας) αλλά βαριέμαι κιόλας τα γδυσίματα τις καλωδιώσεις κτλ... Ε τώρα, γύρισε το μυαλό πάλι και λέω... άμα είναι να κάνω κάτι, ας το κάνω σωστά. Οπότε πάω για Nautilus κουμούτσα (την καλή λέμε). |
|
| |
σαλιγκάρι gold member
Ηλικία : 50 Τόπος : Περιστέρι Registration date : 11/09/2008
| Θέμα: Απ: Αftermarket κορνα Stebel Magnum 80 Παρ Οκτ 14 2011, 13:03 | |
| |
|
| |
| Θέμα: Απ: Αftermarket κορνα Stebel Magnum 80 Παρ Οκτ 14 2011, 13:04 | |
| Την Nautilus την compact.... εννοεις.... Ιδια χαρακτηριστικα εχει με τη σκετη Nautilus ... απλα πιο μικρες διαστασεις... - 4kings (ΓΙΩΡΓΟΣ-k9) έγραψε:
...Δηλαδη αν παρακαμψουμε μπαταρια και ασφαλεια
θα μπορουσε να γινει οπως η φοτο απο πανω??
και αν ναι το αρνητικο (-) θα παει και αυτο πανω στο ρελε ή οχι !
αν γινει ετσι θα υπαρχει προβλημα με τα "μαμα" καλωδια? ΟΧΙ..... γιατι ολο το ρευμα περναει απο τα μαμα καλωδια |
|
| |
massai gold member
| Θέμα: Απ: Αftermarket κορνα Stebel Magnum 80 Παρ Οκτ 14 2011, 13:06 | |
| Ρε συ Γκάρι, για τη magnum 80 που δε θέλει καλωδιώσεις έλεγα κι εγώ, μέχρι που είδα οτι ξήλωσε μιά τέτοια ίδια ο βεζούβιος από το βαν και ξενέρωσα Νταξ, είπαμε. Όχι και βαν... Scania ΝΑΙ! |
|
| |
| Θέμα: Απ: Αftermarket κορνα Stebel Magnum 80 Παρ Οκτ 14 2011, 13:06 | |
| - σαλιγκάρι έγραψε:
- .... η μια μπαινει επι το πεος ....
|
|
| |
massai gold member
| Θέμα: Απ: Αftermarket κορνα Stebel Magnum 80 Παρ Οκτ 14 2011, 13:07 | |
| Επιτοπίως |
|
| |
σαλιγκάρι gold member
Ηλικία : 50 Τόπος : Περιστέρι Registration date : 11/09/2008
| Θέμα: Απ: Αftermarket κορνα Stebel Magnum 80 Παρ Οκτ 14 2011, 13:16 | |
| |
|
| |
painterakis gold member
Ηλικία : 49 Τόπος : Ο Δρόμος ... Registration date : 18/01/2008
| Θέμα: Απ: Αftermarket κορνα Stebel Magnum 80 Παρ Οκτ 14 2011, 13:24 | |
| ένα τρόπος για να μήν ξεβρακώσεις όλο το μηχανάκι για να τοποθετήσεις τη stebel, όποιο και αν είναι το μοντέλο, είναι κάτι σαν αυτό που έχω κάνει εγώ ... εγώ της έχω βάλει ρελέ και έξτρα κουμπάκι στο τιμόνι απο τον eastern beaver. με αυτό το τρόπο έχω και τις δυο κόρνες. αρχικά όμως είχα την stebel με το μπουτόν της μαμάς κόρνας, αφού είχα βγάλει τα καλώδια του διακόπτη απο τις φύσες που είναι πάνω απο το ψυγείο, πάντα με ρελέ και ασφάλεια 20Α. πρόβλημα δεν είχα κανένα ... μέχρι το γάμο του γιάννη (tanuki) που μετά απο ένα 20λεπτο πάτημα της κόρνας το διακόπτης τη πάτησε. το ελατήριο μέσα έχασε την επαναφορά του και με δυσκολία πατιώταν. τελικά άλλαξα ελατήριο, εφαγα το κόσμο αλλα τελικά βρήκα (σιγά μη δώσω 180? για το μπουτόν της κόρνας) και τώρα έχω συνδέσει ξανά τη "μαμά" κόρνα. ο λόγος που έχω δυο κόρνες δεν είναι άλλος πέρα οτι παρατήρησα τα εξής: - μες την πόλη η "μαμά" κόρνα "χανότανε", ενώ με τη stebel χέζονται και τα πεζοδρόμια
- στην εθνική η "μαμά" λόγω του ότι είναι ποιό πρίμα ακούγεται καλύτερα μέσα στο αμάξι.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την painter στις Παρ Οκτ 14 2011, 13:27, 1 φορά |
|
| |
| Θέμα: Απ: Αftermarket κορνα Stebel Magnum 80 Παρ Οκτ 14 2011, 13:25 | |
| ουτε ετσι μπορει να γινει??? τοσο "μικρα" ειναι τα καλωδια μας? |
|
| |
| Θέμα: Απ: Αftermarket κορνα Stebel Magnum 80 Παρ Οκτ 14 2011, 13:34 | |
| |
|
| |
massai gold member
| Θέμα: Απ: Αftermarket κορνα Stebel Magnum 80 Παρ Οκτ 14 2011, 13:35 | |
| |
|
| |
iannag vstromhellasforum Enthusiast
| Θέμα: Απ: Αftermarket κορνα Stebel Magnum 80 Παρ Οκτ 14 2011, 14:27 | |
| - painter έγραψε:
- ....
..... εγώ της έχω βάλει ρελέ και έξτρα κουμπάκι στο τιμόνι απο τον eastern beaver.
με αυτό το τρόπο έχω και τις δυο κόρνες. ...... .......
Σου είναι εύκολο να μου πεις/δείξεις την συνδεσμολογία της κόρνας στο έξτρα μπουτόν; |
|
| |
| Θέμα: Απ: Αftermarket κορνα Stebel Magnum 80 Παρ Οκτ 14 2011, 17:46 | |
| ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ!!!!!!!!! ...λυνω την αριστερη πλευρα βγαζω τη μαμα κορνα "σακατευω" (κοβω) ενα πλαστικο προστατευτικο που ειχε εκει νομιζοντας οτι θα χωραει τελικα δεν χωραει ....με πηρε η ωρα και αρχισα να ξαναδενω αρων αρων και τωρα ειμαι χωρις nautilus compact και χωρις μαμα κορνα!! ...που στο καλο θα την βαλω????? εκτος απο .... |
|
| |
K0k0$ vstromhellasforum Fanatic
| Θέμα: Απ: Αftermarket κορνα Stebel Magnum 80 Παρ Οκτ 14 2011, 18:05 | |
| Βαλε 2 καλωδια προεκτασεις στη μαμα φισα για την κορνα και πηγαινε τα μεσα στο φερινγκ. Εκει ολο και καπου θα βρεις να βαλεις την κορνα. |
|
| |
andreasp vstromhellasforum Fanatic
| Θέμα: Απ: Αftermarket κορνα Stebel Magnum 80 Παρ Οκτ 14 2011, 18:31 | |
| - 4kings (ΓΙΩΡΓΟΣ-k9) έγραψε:
- ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ!!!!!!!!!
...λυνω την αριστερη πλευρα βγαζω τη μαμα κορνα "σακατευω" (κοβω) ενα πλαστικο προστατευτικο που ειχε εκει νομιζοντας οτι θα χωραει τελικα δεν χωραει ....με πηρε η ωρα και αρχισα να ξαναδενω αρων αρων και τωρα ειμαι χωρις nautilus compact και χωρις μαμα κορνα!!
...που στο καλο θα την βαλω?????
εκτος απο .... Δεν χωράει εκει κάτω. ή θα την δέσεις στα κάγκελα που δεν μου αρέσει, ή θα την χώσεις μέσα στα φέρινγκ, που κάνει ηχείο και σε κάθε κορνάρισμα θα την τρώς στη μούρη και θα πηγαίνεις για έμφραγμα. |
|
| |
| Αftermarket κορνα Stebel Magnum 80 | |
|