Ρε, τη Nautilus Compact να πάρουμε, ή τη magnum; Διάβασα (νυχτιάτικο) όλο το νήμα από την αρχή, ο Κώστας (mathosalas) έβαλε την magnum στη μανίσια καλωδίωση Μήπως η nautilus, έστω και compact, θέλει ρελέδες και τζάτζαλα μάτζαλα;
Υ.Γ. τη Nautilus την κανονική που είχα πάρει το πάλαι ποτέ από το power buy, τη χάρισα στο γαμπρό μου για το αμάξι (πολύ κουμούτσα αδερφάκι μου, αλλά από ήχο... ματώνει αυτιά λέμε)
tazakos gold member
Ηλικία : 44 Τόπος : Καλλιθέα ,από Καβαλα Registration date : 22/05/2008
η nautilus θέλει ρελέ ναι επειδή τραβάει φορτίο αλλά δεν έγινε κ τίποτα, ένα απλό ρελέ, 4 καλωδιάκια είναι δεν έγινε τίποτα, κ παίρνει σήμα από τα μαμά βίσματα κόρνας.
iannag vstromhellasforum Enthusiast
Άμα πέσουμε αρκετά στην τιμή είμαι και εγώ μέσα. Ρίξτε και μια ματιά τι λέει εδώ. Στο μέσο της σελίδας έχει και τους ήχους για σύγκριση. Εδώ είναι η αρχική σελίδα για τα reviews της κάθε μίας ξεχωριστά.
z0rbas Member
Ηλικία : 44 Τόπος : Βόλος-Λάρισα- ΒΑΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ Registration date : 01/06/2010
Όταν με το καλό παντως τις πάρετε, καντε τους τη χάρη και μην τις βάλετε μέσα στα πλαινα τα πλαστικα. Θα σας ξακουφαίνει, θα νομίζετε και σεις ότι έχετε κόρνα αλλα στην ουσία οι άλλοι θα σας ακούν λιγότερο από ότι αν τη βάζατε έξω.Θα είναι σαν να βάζετε έναν τραγουδιστη να τραγουδήσει σε χίλια άτομα και του παίρνετε το μικρόφωνο.Αμαρτία.Σε ότι αφορά τη βροχη μη μασατε καθόλου. Μια χαρα χωρίς το παραμικρό προβλημα έναν χειμώνα με πολυ βροχη και μια χαρα και στα πλυσίματα.
Hypersonic vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 47 Τόπος : Πετρουπολη, Καλλιθεα Registration date : 12/04/2010
Sound Output: 139 dB Operating Voltage: 12 Volts Absorbed Current: less than 18A Fundamental Frequency: 530 Hz & 680 Hz Weight: 0.6 kg (1.3 lbs) Dimensions: Approximately 4.8"x4.5"x3" Reaction time: less than 90 milli-seconds
Εχω μπλεξει με κατι υποθεσεις του μαρκετιγκ στη δουλεια και δεν εχω προλαβει....
Αν παντως τραβαει less than 18A φαινεται "πολυ" (γιατι δεν υπαρχει πανω απο 15Α σχετικη ασφαλεια στη μηχανη) εκτος και αν αναφερεται στα στιγμιαια Αμπερ που τραβαει κατα την εναρξη....
groi1000 vstromhellasforum Fanatic
Εχω μπλεξει με κατι υποθεσεις του μαρκετιγκ στη δουλεια και δεν εχω προλαβει....
Αν παντως τραβαει less than 18A φαινεται "πολυ" (γιατι δεν υπαρχει πανω απο 15Α σχετικη ασφαλεια στη μηχανη) εκτος και αν αναφερεται στα στιγμιαια Αμπερ που τραβαει κατα την εναρξη....
Αναμένουμε νέα σου
NewFish gold member
Ηλικία : 47 Τόπος : Όπου γης και πατρίς Registration date : 13/02/2008
Εγώ πάντως την Nautilus Compact που φοράω την έχω εγκαταστήσει με ρελεδάκι ώστε να μην υπερφορτώνεται το κύκλωμα του μαμά διακόπτη και επιπλέον καλωδίωση, με 20Α ασφάλεια, που παίρνει απευθείας από την μπαταρία, γιατί οι ανάγκες της σε ρεύμα είναι αυξημένες.
Η Magnum 80 είναι ηλεκτομαγνητική (και όχι ηλεκτροπνευματική σαν τη Nautilus), όπως η μαμά. Και μιας και "τραβάει" μόνο 6Α, την αντικαθιστά χωρίς την ανάγκη ρελέ ή επιπλέον ασφάλειας...
Η Nautilus χρειάζεται για την εγκατάστασή της κάτι ΤΕΤΟΙΟ
msp vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 48 Τόπος : Athens, Ellas - Shantou, China Registration date : 27/10/2009
Υπάρχει η ΤΜ 80/1 Magnum και η ΤΜ 80/2 Magnum. Η πρώτη είναι μονή κόρνα, τραβάει 6Α και λογικά δεν έχει ανάγκη ρελέ. Η δεύτερη είναι διπλή (δύο ίδιες Magnum με διαφορετικό τόνο) και το σετάκι τραβάει 12Α οπότε σίγουρα χρειάζεται ρελέ. Άσε που σε όγκο η διπλή μπορεί να φτάνει ή να ξεπερνάει και τη Nautilus Compact κι αφού θα σε αναγκάσει να βάλεις ρελέ και ίσως επιπλέον ασφάλεια, μήπως η Nautilus είναι καλύτερη λύση;
Το σχεδιάγραμμα που παρέθεσες φίλε Hypersonic νομίζω πως αναφέρεται στην ΤΜ 80/2 με διπλή διάταξη κόρνας...
terino gold member
Ρε καμάρια ... βαριέμαι να τραβάω πάλι καλωδιώσεις... λυπηθείτε με. Ας πάρουμε τη μικρή να την κουμπώσουμε κατευθείαν πάνω. Πιο δυνατή είναι σίγουρα από τη μαμά...
K0k0$ vstromhellasforum Fanatic
Ερωτηση προς κατεχοντες τα ηλεκτρικα: Αν βγαλω τη μαμα κορνα και βαλω εναν απο τους 2 τενορους που εχουν συνηθως τα αυτοκινητα, θα χρειαστω παλι καλωδιωση και ρελε ή το ρευμα που τραβαει ο ενας τενορος ειναι το ιδιο?
Anyone? Μου εχει περισσεψει το ενα τενορακι "υψηλης" (400MHz) απο ενα σετακι που ειχε αντικαταστησει τον ενα τενορο σε ενα παλιο αμαξι μου. Aν μετρησω την αντισταση της κορνας με το πολυμετρο και διαιρεσω 13V/χΩ που θα βρω θα στεκει?
bandit vstromhellasforum Fanatic
Ηλικία : 59 Τόπος : θεσσαλονικη Registration date : 09/01/2011
Ρε καμάρια ... βαριέμαι να τραβάω πάλι καλωδιώσεις... λυπηθείτε με. Ας πάρουμε τη μικρή να την κουμπώσουμε κατευθείαν πάνω. Πιο δυνατή είναι σίγουρα από τη μαμά...
στο τέλος βλέπω τα vstrom
K0k0$ vstromhellasforum Fanatic
Παρτε την magnum 80 απλη αντικατασταση.. Εγω εγραψα για την NAUTILUS COMPACT... Και καντε ενα κοπο να διαβασετε ολο το θεμα απο την αρχη θα σας λυθουν ολες οι αποριες..