Επειδή φίλος ΣυνΣτρομίτης "άνοιξε" νέο τόπικ με το ίδιο θέμα (αλλά λάθος τίτλο: "Πίσω φώτα"), Καταθέτω ΚΑΙ εδώ την εργασία φωτισμού, πού έκανα στην δική μου βαλίτσα.
Ελπίζω να βοηθηθούν καί άλλοι φίλοι από την ιδέα μου αυτή και να γλυτώσουν ΠΟΛΛΑ "Γιούρια"
Απάντηση στον φίλο kalamaria (Μπάμπης) που με ρώτησε για λεπτομέρειες:
Kαλώς Μπάμπη (kalamaria) μόλις εβγαλα κάτι φωτο...ημερήσιες όμως, με την κωλο-κάμερα της πλάκας που έχω...
Το σετάκι για βαλιτσο-φωτισμό ειναι ΑΥΤΟ και έχει: 2 ωραιες ασημί πλακέτες με 6 led (έκαστη,στη φωτό είναι 6 όμως) όλη την καλωδίωση, βασούλα (αχρείαστη για εμάς με GIVI 46) και ταινία "διπλής". Στό πίσω μέρος έχει και οδηγίες στα Ελληνικά.
Στη δικιά μου βαλίτσα ταίριασε πολύ ωραία. Ξεβίδωσα από μέσα απο την βαλίτσα τις 3 βιδούλες και έβγαλα το κόκκινο πάστικό της. Αφαίρεσα προσεκτικά το λευκό χαρτονάκι κα έκοψα με ψαλίδι το κομμάτι που πρέπει να φύγει για να περνάει ο φωτισμός. Κόλλησα την μία "πλακέτα" πάνω και την άλλη κάτω απο το διαχωριστικό που υπάρχει στο "κόκκινο" τμήμα της βαλίτσας:
Τα καλώδια τα ένωσα και τα πέρασα απο μια τρυπούλα, πρώτα στο εσωτερικό της βαλίτσας και μετά τα έβγαλα απο τον πάτο της έξω, κάτω από την πλάκα στήριξης της βαλίτσας. Ο ηλεκτολόγος έκανε απλά την σύνδεση χωρί μάλιστα να λύση ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΒΙΔΑ της μηχανής! Το ένα "σέτ" των 6 led ανάβει με τα φώτα πορείας και το άλλο με τα φρένα ταυτόχρονα. (Τα καλώδια τα κάλυψα με μαύρη ισχυρή "πανο-ταινία" 2,50 € από το "Praktiker" (ισόγειο-χρώματα) aπέναντι απο το ΑLΕX-PACK (στην κάθοδο της Πειραιώς , μετά την Πέτρου Ράλλη)
Και έτσι η βαλίτσα μου έχει τα φώτα που ήθελα...όπως τα ήθελα!!
Εδώ με τα "πορείας":
Και εδώ και με τα φρένα πατημένα:
Συνολικό κόστος 12 € με τα φυσάκια από τον Κατουμά (για το "βάλε-βγάλε" της βαλίτσας απο την βάση της)
Πολύ καλύτερο και φθηνότερο από τα 45 € (και βάλε...) που θέλει ο αντιρπόσωπος της GIVI...
H γνώμη μου μου? Βάλτε τα. Είναι θέμα ασφάλειας να φαίνεσαι καλλίτερα την νύχτα από τα "νώτα" σου.
Οι Αθηναίοι θα τα βρούν εύολα στα "ALEX PACK". (στη Πειραιώς είδα 6-7 σετάκια ακόμα στο ράφι)
Εάν κάποιος από επαρχία δεν έχει τρόπο να τα βρεί, θα του τα στείλω εγώ (Εχω 2 σετάκια)
THUNDER STORM-1