|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
socrates vstromhellasforum Fanatic
Τόπος : Αθήνα, Χαλκίδα Registration date : 25/06/2010
| Θέμα: Project Ζεστά δάκτυλα! Δευ Ιαν 14 2013, 13:53 | |
| Το γνωστό πρόβλημα για εμάς που κινούμαστε χειμώνα με τις μηχανές... κάτω από κάποια θερμοκρασία ό,τι γάντι μηχανής και να φορέσεις (προσωπικά θεωρώ ότι έχω καλά χειμερινά γάντια) το κρύο θα περάσει, ειδικά στα δάκτυλα. Δίνω βάση στο γάντι μηχανής γιατί δεν θες να χάσεις και την αίσθηση που έχεις στα χειριστήρια.
Λύσεις...
α. θερμαινόμενα grips β. θερμαινόμενα γάντια γ. έξτρα ισοθερμικά γάντια από μέσα δ. κλειστές χούφτες ε. θερμαινόμενα καλύμματα χειρολαβών πχ http://www.motomad.gr/proddetail.asp?prod=HeatedGRIPS%5FOxford%2DHOTHANDS
Για πείτε γνώμες όσοι έχετε εμπειρία. Εγώ γλυκοκοιτάζω την τελευταία επιλογή (ε) αλλά δεν ξέρω τίποτες για την αποτελεσματικότητα τους.
|
|
| |
man_OS gold member
Ηλικία : 47 Τόπος : Αγ. Παρασκευή Registration date : 23/08/2008
| Θέμα: Απ: Project Ζεστά δάκτυλα! Δευ Ιαν 14 2013, 14:02 | |
| μαν ξέρεις τι γίνεται με δαύτα; Όταν είχα κι εγώ θερμαινόμενα, ουσιαστικά μου ζέσταιναν τις παλάμες Επειδή στο δεξί χέρι έχω δυο δαχτυλάκια πάντα πάνω στο φρένο και στο αριστερό χέρι τα δάχτυλα είναι χαλαρά, μπορεί να ζεσταίνονταν οι παλάμες, αλλά τα ακροδάκτυλά μου ήταν παγωμένα... Βεβαια άλλα παιδιά μπορεί να μην έχουν τέτοιο θέμα, κι εμένα απλά το κυκλοφορικό μου να δουλεύει όπως αυτό γουστάρει! |
|
| |
socrates vstromhellasforum Fanatic
Τόπος : Αθήνα, Χαλκίδα Registration date : 25/06/2010
| Θέμα: Απ: Project Ζεστά δάκτυλα! Δευ Ιαν 14 2013, 15:02 | |
| Αυτό που ζητάω είναι κάτι πρακτικό, αλλά και αποτελεσματικό... Επειδή ωστόσο δεν έχω προσωπική εμπειρία από δαύτα (τα θερμαινόμενα) για αυτό ρωτάω όσους είχαν/έχουν. Μάναρε για αυτό εστίασα στα δάκτυλα! |
|
| |
@lex_73 vstromhellasforum Enthusiast
| Θέμα: Απ: Project Ζεστά δάκτυλα! Δευ Ιαν 14 2013, 16:08 | |
| Θα το ξαναπώ, η μόνη πραγματική λύση είναι το β., τουλάχιστον γι' αυτούς που τα άκρα τους έχουν πρόβλημα και δεν την παλεύουν με το κρύο. Με διαφορά είναι η πιο ακριβή επιλογή, αλλά είναι η λύση στους "προβληματικούς"! Εγώ έχω πάρει αυτά, τα οποία συγκριτικά παράγουν και τα περισσότερα watt. Πλέον διανύω το δεύτερο χειμώνα και όποτε τα χρησιμοποιώ κατεβαίνω από τη μηχανή με ζεστά δάχτυλα, όχι μόνο χέρια. Το μόνο ας πούμε μειονέκτημα (εκτός του κόστους ), είναι η διαφορετική αίσθηση που έχεις στην παλάμη από το πάνω μέρος του χεριού που βρίσκονται οι αντιστάσεις. Νοιώθεις κρύες τις παλάμες επειδή είναι πολύ ζεστό όλο το πάνω μέρος του χεριού. Στην πραγματικότητα όμως ούτε οι παλάμες είναι κρύες και το καταλαβαίνεις αφού βγάλεις τα γάντια. Τα κουβερτάκια της Oxford τα έχει πάρει φίλος και μπορώ να πω ότι είναι εξαιρετικά ζεστά, αλλά έχουν δύο βασικά μειονεκτήματα κατά τη γνώμη μου: 1ον κάνουν τα γκριπ σαν παχύσαρκα Αμερικανάκια και 2ον αυτό που ανέφερε ο Μάνος νωρίτερα, αν έχεις κάποια δάχτυλα στις μανέτες φρένου και συμπλέκτη, δε θα ζεσταθούν ποτέ. Για τις υπόλοιπες επιλογές, τα θερμαινόμενα γκριπ ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τ ακουβερτάκια πάνω κάτω και για τα ισοθερμικά γάντια μέσα από το κανονικό γάντι δεν είναι ούτε άξιο αναφοράς. Το μόνο που προκαλεί είναι ακαμψία στα δάχτυλα και έλλειψη αίσθησης σε μανέτες, γκριπ, διακόπτες κτλ. |
|
| |
vatikan
Ηλικία : 40 Τόπος : Πειραιάς - Νεάπολη Λακωνίας Registration date : 03/03/2012
| Θέμα: Απ: Project Ζεστά δάκτυλα! Δευ Ιαν 14 2013, 22:07 | |
| Εγώ πάντως μετά από αρκετό ψάξιμο πριν από κανά μήνα έβαλα αυτά oxford premium hot grips Οι μέχρι τώρα εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Ακόμα και με το πολύ κρύο και τα grip να δουλεύουν στο 50%, οι παλάμες έκαιγαν. Το πάνω μέρος των χεριών βέβαια δεν ζεσταίνεται ιδιαίτερα αλλά σε αυτό φταίει πως τα γάντια μου είναι φθαρμένα και δεν κόβουν τίποτα. Νομίζω πως και με ένα καλό γαντάκι δεν θα καταλάβεις τίποτα.
Επίσης έχουν και ενσωματωμένο Battery Saving Mode που ακόμα και αν τα έχεις ξεχάσει αναμμένα ή σου τα πειράξει κανείς, όταν η μπαταρία πέσει κάτω από κάποιο επίπεδα, κόβει την παροχή. |
|
| |
nikolasr200 vstromhellasforum Fanatic
Τόπος : Αθήνα Registration date : 10/10/2010
| Θέμα: Απ: Project Ζεστά δάκτυλα! Δευ Ιαν 14 2013, 22:30 | |
| Και εγω με θερμαινομενα γκριπ ειμαι ευχαριστημενος.. Πραγματι καποια σημεια ισως μεινουν κρυα, αλλα το οτι ζεσταίνεται το μεγαλύτερο μέρος της παλάμης βοηθαει να μην ειναι τοσο επωδυνο το κρυο στα μερη που δεν ζεσταινονται.. |
|
| |
verylife78 Member
| Θέμα: Απ: Project Ζεστά δάκτυλα! Τρι Ιαν 15 2013, 00:52 | |
| αρα αμα το παμε σε στυλ ερωτηματολογιου και ποσοστων το μεγαλυτερο μερος ψηφιζει θερμαινόμενα grips σε συνδυασμο με καλα γαντια. το θεμα παντως για μενα ειναι να βαζω τα γαντια παντα απο το σπιτι οπου τα χερια μου ειναι ζεστα...συνηθως μενουν και ζεστα για περισσοτερο διαστημα. Αναλογως καταστασεων παντως μας δηκιουργουντε και αναγκες, λεω εγω παντα αντε καλο βραδυ, τα λεμε παλι αυριο |
|
| |
Translatoras Member
Ηλικία : 52 Τόπος : τα Βράχια της Πειραϊκής Registration date : 21/11/2009
| Θέμα: Απ: Project Ζεστά δάκτυλα! Τρι Ιαν 15 2013, 17:00 | |
| Μεγάλη κουβέντα ανοίγει.... Βλέπε και εδώ........... εδώ ντεεεεε!Τα έβαλα στις μανέτες και τολμώ να πω ότι η διαφορά είναι ενθαρρυντική (δεδομένου του κόστους των 50 σεντς για 1 μέτρο θερμοσυστελλόμενο, το ρεύμα δεν το υπολόγισα διότι χρησιμοποίησα πιστολάκι και πρίζα φίλου ). Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι χοντρό γάντι και θερμαινόμενα γκριπ(ς) κάπου δεν κολλάνε. Από τη στιγμή που ένα γάντι έχει θερμομόνωση, αυτή λειτουργεί και προς τις δύο κατευθύνσεις (μιας και εμποδίζει τη μεταφορά θερμότητας από το θερμότερο σώμα προς το ψυχρότερο). |
|
| |
pisherman Member
Ηλικία : 49 Τόπος : ΓΙΩΡΓΟΣ - Αθήνα, Ηράκλειο - Κρήτης Registration date : 24/10/2011
| Θέμα: Απ: Project Ζεστά δάκτυλα! Τρι Ιαν 15 2013, 17:17 | |
| κάτι τέτοιο ξέρει κάνεις εάν παράγει θερμότητα...
http://www.ebay.com/itm/Motorcycle-Heated-Grip-Pads-Heaters-MX-Enduro-Road-Bike-Quick-Warm-Flexible-New-/120940353969?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&hash=item1c289b59b1&vxp=mtr
μου έχει έρθει κάτι κουλό στο μυαλό, και η τιμή για πείραμα φαίνεται καλή.
|
|
| |
jk_prince vstromhellasforum Enthusiast
| Θέμα: Απ: Project Ζεστά δάκτυλα! Τρι Ιαν 15 2013, 20:06 | |
| - pisherman έγραψε:
- κάτι τέτοιο ξέρει κάνεις εάν παράγει θερμότητα...
http://www.ebay.com/itm/Motorcycle-Heated-Grip-Pads-Heaters-MX-Enduro-Road-Bike-Quick-Warm-Flexible-New-/120940353969?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&hash=item1c289b59b1&vxp=mtr
το μονο που με ανησυχεί ειναι οτι δε λενε στα ποσα V παιζουν και δε λεει να ζεσταθεις με πραγματικη φωτια |
|
| |
mAthosalas vstromhellasforum Enthusiast
| Θέμα: Απ: Project Ζεστά δάκτυλα! Τρι Ιαν 15 2013, 21:55 | |
| Tα δακτυλα του χεριου ειναι απο τα πιο εκτεθειμενα στο κρυο σημεια του σωματος.Συγχρονως και πολυ δυσκολο σημειο για να κρατησεις ζεστο.Και ειναι γνωστο σε ολους οτι αν κρυωνουν τα ακρα μας,τοτε κρυωνει ολο το σωμα...ειδικά σε ταξιδι αν εχεις κρυα χερια σε χαλαει πολυ στην οδηγηση και στην αισθηση που εχεις... Τι μπορεις να κανεις για να προστατεψεις λοιπον τα χερια;?! Η ιδανικοτερη λυση ισως,οπου πραγματικα τα χερια μενουν ανεπηρεαστα απο τα στοιχεια της φυσης,κρυο και βροχη ειναι αυτη... ειναι οι ειδικες χουφτες που στην Ευρωπη ειναι γνωστες χρονια και δειλα δειλα ερχονται και στη Χωρα μας...Προσωπικα αν και κατανοω την πρακτικοτητα τους,δεν τις θεωρω μοτοσυκλετιστικο "πρεπει"...δεν μου αρεσει η εικονα...γουστα βεβαια ειναι αυτα και καποιος που θα προβαλλει την πρακτικοτητα και την απολυτη προστασια δεν θα φερω αντίρρηση. Αν δεν θελεις να καταφυγεις σε τοσο ακραιες λυσεις,τοτε για να προφυλαχθεις απο το κρυο και να διατηρησεις τα χερια ζεστά τοτε χρειαζεσαι πανω απο ενα "οπλο".Και εννοειται οτι οσο μεγαλωνει ο χρονος οδηγησης τοσο πιο δυσκολο ειναι να πετυχεις το απολυτο. Καλα γαντια.Το Α & το Ω για την προστασια.Ειναι αυτα που εχρονται σε αμεση επαφη με ολοκληρο το χερι χαμηλα και εχουν το μεγαλυτερο μεριδιο "υποχρεωσης" να σε κρατησουν ζεστο.Τα περι προστασιας(παθητικη ασφαλεια)τα παραβλεπω διοτι τα θεωρω ισως δεδομενα.Αρα ενα καλο γαντι θελουμε εκτος απο προστασια απο το κρυο να μας προφυλαξει και απο την κακια στιγμη.Εκει λοιπον επιλεγουμε ενα γαντι με οσο το δυνατο καλυτερη προστασια...Παμε στο κομματι για το κρυο.Οσο πιο καλο το γαντι τοσο καλυτερο.Το δερμα ειναι μια πολυ καλη λυση(οχι διατρητο)ενω καλυτερη θεωρω τη λυση τεχνικου υλικου(πχ cordura)ή και συνδιασμο δερματος με τεχνικο υλικο.Ετσι εξασφαλιζουμε και προσασια απο κρυο και προστασια απο "ασχημη"... Ισοθερμικα εσωτερικα γαντια.Δινουν ποντους στην υποθεση ζεστο χερι.Ειναι πολυ λεπτα ειδικα ισοθερμικα γαντια που φοριουνται εσωτερικα απο το κυριως γαντι...Καλο ειναι να υπαρχουν αν ξεκιναμε ενα ταξιδι μακρυ ή υπο βροχη. Χουφτες στα γκριπ.Μειωνουν κατα πολυ τον αερα που χτυπαει στα χερια μας.Γνωστο οτι ο αερας που χτυπα συνεχομενα τα χερια με κρυες συνθηκες σχεδον μας μηδενιζει την πιθανοτητα να εχουμε απολυτως ζεστα χερια.Αρα βοηθά κατα πολυ η τοποθετηση ή υπαρξη πλαστικης χουφτας στα γκριπ.Σχεδον για ολες τις μοτοσυκλετες υπαρχουν καλες λυσεις. Θερμαινομενα γκριπ.Και αυτο το οπλο,συμπληρωνει την προσπαθεια που κανουμε για να διατηρησουμε τα χερια ζεστά.Ναι μεν ζεσταινουν τις παλαμες αλλά η θερμοτητα δε μενει στην παλαμη αλλά μεταφερεται σε ολο το χερι και φυσικα εξαδσαλιζει τη σωστη κυκλοφορια του αιματος αφου δεν παγωνει το χερι.Ειδικα σε συνδιασμο με ενα καλο γαντι τα αποτελεσματα ειναι θεαματικα! Ενα καλο λοιπον συνολο εξοπλισμου αναβατη & μοτοσυκλετας μάς εξασφαλιζει οσο πιο καλη προστασια απο το ψυχος και το νερο γινεται.Καποιες φορες πετυχαινουμε το απολυτο καποιες σχεδον.Το σιγουρο ειναι οτι εαν δεν προνοησουμε για σωστο εξοπλισμο τοτε...δεν ισχυει το "κρυα χερια ζεστη καρδια" αλλά ενα σχεδον βεβαιο αποκαρδιωτικο ταξιδι και οδηγηση βασανο. |
|
| |
bandit vstromhellasforum Fanatic
Ηλικία : 59 Τόπος : θεσσαλονικη Registration date : 09/01/2011
| Θέμα: Απ: Project Ζεστά δάκτυλα! Τρι Ιαν 15 2013, 22:55 | |
| - jk_prince έγραψε:
- pisherman έγραψε:
το μονο που με ανησυχεί ειναι οτι δε λενε στα ποσα V παιζουν και δε λεει να ζεσταθεις με πραγματικη φωτια 10 wat ειναι τα έχω πάρει αλλά δεν τα έβαλα να τα δοκιμασω από πέρυσι |
|
| |
pisherman Member
Ηλικία : 49 Τόπος : ΓΙΩΡΓΟΣ - Αθήνα, Ηράκλειο - Κρήτης Registration date : 24/10/2011
| Θέμα: Απ: Project Ζεστά δάκτυλα! Τρι Ιαν 15 2013, 23:03 | |
| |
|
| |
| Θέμα: Απ: Project Ζεστά δάκτυλα! Τρι Ιαν 15 2013, 23:09 | |
| |
|
| |
LARRY Member
| Θέμα: Απ: Project Ζεστά δάκτυλα! Τετ Ιαν 16 2013, 13:17 | |
| - @lex_73 έγραψε:
- Θα το ξαναπώ, η μόνη πραγματική λύση είναι το β., τουλάχιστον γι' αυτούς που τα άκρα τους έχουν πρόβλημα και δεν την παλεύουν με το κρύο. Με διαφορά είναι η πιο ακριβή επιλογή, αλλά είναι η λύση στους "προβληματικούς"!
Εγώ έχω πάρει αυτά, τα οποία συγκριτικά παράγουν και τα περισσότερα watt. Πλέον διανύω το δεύτερο χειμώνα και όποτε τα χρησιμοποιώ κατεβαίνω από τη μηχανή με ζεστά δάχτυλα, όχι μόνο χέρια. Το μόνο ας πούμε μειονέκτημα (εκτός του κόστους ), είναι η διαφορετική αίσθηση που έχεις στην παλάμη από το πάνω μέρος του χεριού που βρίσκονται οι αντιστάσεις. Νοιώθεις κρύες τις παλάμες επειδή είναι πολύ ζεστό όλο το πάνω μέρος του χεριού. Στην πραγματικότητα όμως ούτε οι παλάμες είναι κρύες και το καταλαβαίνεις αφού βγάλεις τα γάντια.
Τα κουβερτάκια της Oxford τα έχει πάρει φίλος και μπορώ να πω ότι είναι εξαιρετικά ζεστά, αλλά έχουν δύο βασικά μειονεκτήματα κατά τη γνώμη μου: 1ον κάνουν τα γκριπ σαν παχύσαρκα Αμερικανάκια και 2ον αυτό που ανέφερε ο Μάνος νωρίτερα, αν έχεις κάποια δάχτυλα στις μανέτες φρένου και συμπλέκτη, δε θα ζεσταθούν ποτέ.
Για τις υπόλοιπες επιλογές, τα θερμαινόμενα γκριπ ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τ ακουβερτάκια πάνω κάτω και για τα ισοθερμικά γάντια μέσα από το κανονικό γάντι δεν είναι ούτε άξιο αναφοράς. Το μόνο που προκαλεί είναι ακαμψία στα δάχτυλα και έλλειψη αίσθησης σε μανέτες, γκριπ, διακόπτες κτλ. Για δώσε λεπτομέρειες.... |
|
| |
| Θέμα: Απ: Project Ζεστά δάκτυλα! Τετ Ιαν 16 2013, 14:14 | |
| - bandit έγραψε:
- jk_prince έγραψε:
- pisherman έγραψε:
το μονο που με ανησυχεί ειναι οτι δε λενε στα ποσα V παιζουν και δε λεει να ζεσταθεις με πραγματικη φωτια
10 wat ειναι
τα έχω πάρει αλλά δεν τα έβαλα να τα δοκιμασω από πέρυσι εν μιλαγα για Βατ(Watt) αλλα για Βολτ(Volts). Πχ αν εχουν ανοχη 12-24 V οπως πολλα αλλα προιοντα η ειναι καθαρα 12V που εκει ειναι ο φοβος της πυρας γιατι η μηχανη δινει περισσοτερα. |
|
| |
REDPOWER vstromhellasforum Enthusiast
| Θέμα: Απ: Project Ζεστά δάκτυλα! Τετ Ιαν 16 2013, 14:19 | |
| - jk_prince έγραψε:
- bandit έγραψε:
- jk_prince έγραψε:
- pisherman έγραψε:
το μονο που με ανησυχεί ειναι οτι δε λενε στα ποσα V παιζουν και δε λεει να ζεσταθεις με πραγματικη φωτια
10 wat ειναι
τα έχω πάρει αλλά δεν τα έβαλα να τα δοκιμασω από πέρυσι εν μιλαγα για Βατ(Watt) αλλα για Βολτ(Volts). Πχ αν εχουν ανοχη 12-24 V οπως πολλα αλλα προιοντα η ειναι καθαρα 12V που εκει ειναι ο φοβος της πυρας γιατι η μηχανη δινει περισσοτερα. 12 v ειναι αν πας και δεις τη σελιδα του προιοντος...Οποτε παιζει θεμα???? |
|
| |
| Θέμα: Απ: Project Ζεστά δάκτυλα! Τετ Ιαν 16 2013, 14:41 | |
| - REDPOWER έγραψε:
- jk_prince έγραψε:
- bandit έγραψε:
- jk_prince έγραψε:
- pisherman έγραψε:
10 wat ειναι
τα έχω πάρει αλλά δεν τα έβαλα να τα δοκιμασω από πέρυσι εν μιλαγα για Βατ(Watt) αλλα για Βολτ(Volts). Πχ αν εχουν ανοχη 12-24 V οπως πολλα αλλα προιοντα η ειναι καθαρα 12V που εκει ειναι ο φοβος της πυρας γιατι η μηχανη δινει περισσοτερα.
12 v ειναι αν πας και δεις τη σελιδα του προιοντος...Οποτε παιζει θεμα???? στειλε ενα μειλ και ρωτα τους αν θα δημιουργηθει προβλημα απο τα 14,5 που βγαζει η μηχανη οταν δουλευει. Αν ειναι 12V καθαρα.... ναι παιζει θεμα |
|
| |
pisherman Member
| Θέμα: Απ: Project Ζεστά δάκτυλα! Πεμ Ιαν 17 2013, 19:02 | |
| |
|
| |
| Θέμα: Απ: Project Ζεστά δάκτυλα! Πεμ Ιαν 17 2013, 21:24 | |
| - pisherman έγραψε:
προσαρμόζεις στις χούφτες αλλά από την εσωτερική πλευρά.
οχι μαλλον εξωτερικά
Δεν ξέρω βέβαια αν θα δίνουν καθόλου θερμότητα προς τα δάχτυλα.
ούτε εγώ δεν τα έβαλα να τα δοκιμασω
|
|
| |
|