Θέμα: Το μηχανάκι τραβάει αριστερά Σαβ Μαρ 06 2021, 15:29
Καλησπέρα,
θα μπορούσε κάποιος να μου προτείνει κάποιον ειδικό στα θέματα ανάρτησης/ευθυγράμμισης να ελένξει το στρώμα μου παιδιά? Το μηχανάκι τραβάει αριστερά και αλλάζω τσιμούχες κλπ κάθε 10Κ χιλιόμετρα. Πέρα από τα έξοδα είναι κουραστικό να οδηγώ στραβά (αναγκάζομαι διορθώνω κάθε τόσο με μικρά τρίγωνα αν με καταλαβαίνετε) και πρέπει να εντοπίσω το πρόβλημα διότι έχω πάει σε δέκα μαστόρους και έχω ακούσει δέκα διαφορετικές γνώμες. Γενικά το μπροστινό είναι τελείως ασαφές και τρομοκρατεί σε ταχύτητες μεγαλύτερες από 100χλμ/ω. Το μηχανάκι είχε στατικό ατύχημα πριν χρόνια και χρειάστηκε καλίμπρα στα καλάμια. από τότε δεν έγινε ποτέ σωστό αλλά η αίσθηση μου είναι ότι χειροτέρεψε κι άλλο. Έχω 160Κ χιλιόμετρα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Sifounas Administrator
1.... Το μηχανάκι τραβάει αριστερά και αλλάζω τσιμούχες κλπ κάθε 10Κ χιλιόμετρα. 2.... χρειάστηκε καλίμπρα στα καλάμια. 3.... από τότε δεν έγινε ποτέ σωστό αλλά η αίσθηση μου είναι ότι χειροτέρεψε κι άλλο..
Επειδή δεν έχω πλήρη εικόνα της ζημιάς, εκτιμώ ότι και ένας έλεγχος της ζάντας δεν θα ήταν κακό. Με τα 3 κυριότερα σημεία που επισημαίνω από αυτά που έγραψες. Η εκτίμηση μου είναι ότι δεν έγινε σωστή ευθυγράμμιση των καλαμιών. Το πρόβλημα παραμένει και ίσως με την παρέμβαση που έγινε να χειροτέρεψε. Φυσικό είναι λοιπόν να φθείρονται ανομοιόμορφα τσιμούχες, ξύστρες κλπ. Για εμένα καλύτερα θα ήταν η αντικατάσταση τους με καινούργιους σωλήνες και να μην αποπειραθείς να πας ξανα για καλιμπρα - ευθυγράμμιση. Επίσης ο μάστορας που θα σου κάνει την αντικατάσταση των καλαμιών, να σου κάνει και ένα πλήρες σέρβις της μπροστινής ανάρτησης, αλλάζοντας όλα τα αναλώσιμα με το πλήρες κιτ της εταιρίας, στο τέλος ας φροντίσει να σφίξει τα πάντα με τις προβλεπόμενες ροπές του κατασκευαστή.