| ΟΝ/OFF Η ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΙΑΛΟΥ | |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
NIKOlaS505 vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 49 Τόπος : ΜΟΣΧΑΤΟ - . . . -ΚΟΡΙΝΘΟΣ-. . . -AΧΕΡΟΝΤΑΣ- Registration date : 30/06/2012
| Θέμα: ΟΝ/OFF Η ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΙΑΛΟΥ Παρ Μάης 01 2015, 20:41 | |
| μιας και έχουν γίνει πλέων μόδα τα προβολακια και λίγο πολύ όλοι βαζουμαι πλεων μια σχετική ερώτηση
πως θα βλέπατε το εχτος διακόπτη για το on/off να είχατε και επιλογή σινιάλου με τα προβολακια ? |
|
| |
endurasx vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 43 Τόπος : Περιστερι Registration date : 28/11/2012
| Θέμα: Απ: ΟΝ/OFF Η ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΙΑΛΟΥ Παρ Μάης 01 2015, 21:18 | |
| Φανταζομαι βαζωντας ξεχωριστω δικοπτη? Δωσε τα φωτα για ιδεα Νικολα! |
|
| |
terino gold member
| Θέμα: Απ: ΟΝ/OFF Η ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΙΑΛΟΥ Παρ Μάης 01 2015, 21:20 | |
| |
|
| |
endurasx vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 43 Τόπος : Περιστερι Registration date : 28/11/2012
| Θέμα: Απ: ΟΝ/OFF Η ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΙΑΛΟΥ Παρ Μάης 01 2015, 21:21 | |
| - terino έγραψε:
- Τα έχω ήδη έτσι
Αλητηριε..... Δωσε φωτα στο λαο! |
|
| |
Ηλικία : 49 Τόπος : ΜΟΣΧΑΤΟ - . . . -ΚΟΡΙΝΘΟΣ-. . . -AΧΕΡΟΝΤΑΣ- Registration date : 30/06/2012
| Θέμα: Απ: ΟΝ/OFF Η ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΙΑΛΟΥ Παρ Μάης 01 2015, 21:27 | |
| οχι φιλε μηλαω για διακοπτη 3 θέσεων , ΜΟΜ/OFF/ON (ΜΟΜ= synialo) οπως πχ αυτος τον οπιο σκευτομαι να ενσωματοσω στα αριστερα χηρηστιρια (πανο απο τον διακοπτη alarm) αυτο που σκευτομαι ειναι ποσο πραχτικο η επιβλαβες θα ειναι το συνιαλο στα προβολακια |
|
| |
Sailing vstromhellasforum Enthusiast
| Θέμα: Απ: ΟΝ/OFF Η ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΙΑΛΟΥ Παρ Μάης 01 2015, 22:50 | |
| Εγω εχω βαλει ενα ζευγαρι χαμηλα στα καγκελα με διακοπτη και ενα ψηλα στα φερινγκ συνδεδεμενο στους προβολεις/σινιαλο. |
|
| |
terino gold member
| Θέμα: Απ: ΟΝ/OFF Η ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΙΑΛΟΥ Σαβ Μάης 02 2015, 12:59 | |
| Τα προβολάκια led έχουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε πολλά on-off. Αντιθέτως δεν αντιδρούν καλά σε υπέρταση. Η συνδεσμολογία που έχω ακολουθήσει εγώ περιλαμβάνει dimmer αλλά δεν είναι απαραίτητο. Έχω λοιπόν διακόπτη on-off που όταν τον ανάψω, τα προβολάκια ανάβουν στην ένταση που τους έχω ρυθμίσει από το dimmer, αρκετά χαμηλά δηλαδή για να μην τυφλώνω (πολύ) τον μπροστά μου μιας και τα προβολάκια μου είναι flood. Με τη συνδεσμολογία μου, πατώντας το σινιάλο των φώτων της μηχανής, γίνεται bypass στο dimmer και τα προβολάκια πάνε στο 100% της ισχύς τους. Άρα όταν τα χρειαστώ πάνε στο 100% και έτσι αυξάνεται πολύ ο χρόνος ζωής τους μιας και συνήθως δουλεύουν στο 30% περίπου. Στο 100% ο μπροστινός μου νομίζει ότι του την πέφτουν εξωγήινοι. Για να κάνετε αυτή τη συνδεσμολογία, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα 5πινο ρελέ. Έτσι γλυτώνετε τον έξτρα διακόπτη και ενδεχομένως κάτι άσχημο να φαίνεται στο τιμόνι. Η συνδεσμολογία είναι η κάτωθι... |
|
| |
| Θέμα: Απ: ΟΝ/OFF Η ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΙΑΛΟΥ Κυρ Μάης 03 2015, 23:48 | |
| αρκετα ενδιαφερων terino ακομα μια απορεια με τι κρητιριο ρυθμηζουμαι ποσο ψυλα/χαμηλα πρεπει να χτυπανε τα προβολακια ? (με τον ιδιο τροπο που ελενχουμαι τα φωτα τα κανωνηκα ? ) |
|
| |
rafel vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 35 Τόπος : Άγιοι Ανάργυροι - Σαλαμίνα Registration date : 19/09/2014
| Θέμα: Απ: ΟΝ/OFF Η ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΙΑΛΟΥ Κυρ Σεπ 20 2015, 15:09 | |
| - terino έγραψε:
- Τα προβολάκια led έχουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε πολλά on-off. Αντιθέτως δεν αντιδρούν καλά σε υπέρταση. Η συνδεσμολογία που έχω ακολουθήσει εγώ περιλαμβάνει dimmer αλλά δεν είναι απαραίτητο.
Έχω λοιπόν διακόπτη on-off που όταν τον ανάψω, τα προβολάκια ανάβουν στην ένταση που τους έχω ρυθμίσει από το dimmer, αρκετά χαμηλά δηλαδή για να μην τυφλώνω (πολύ) τον μπροστά μου μιας και τα προβολάκια μου είναι flood. Με τη συνδεσμολογία μου, πατώντας το σινιάλο των φώτων της μηχανής, γίνεται bypass στο dimmer και τα προβολάκια πάνε στο 100% της ισχύς τους. Άρα όταν τα χρειαστώ πάνε στο 100% και έτσι αυξάνεται πολύ ο χρόνος ζωής τους μιας και συνήθως δουλεύουν στο 30% περίπου. Στο 100% ο μπροστινός μου νομίζει ότι του την πέφτουν εξωγήινοι. Για να κάνετε αυτή τη συνδεσμολογία, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα 5πινο ρελέ. Έτσι γλυτώνετε τον έξτρα διακόπτη και ενδεχομένως κάτι άσχημο να φαίνεται στο τιμόνι.
Η συνδεσμολογία είναι η κάτωθι...
παρακαλω ποστ τη συνδεσμολογια αλλη μια φορα |
|
| |
terino gold member
| Θέμα: Απ: ΟΝ/OFF Η ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΙΑΛΟΥ Κυρ Σεπ 20 2015, 16:31 | |
| - rafel7 έγραψε:
- παρακαλω ποστ τη συνδεσμολογια αλλη μια φορα
Νομίζω αυτό είχα ανεβάσει... anyway, αυτή είναι η συνδεσμολογία που έχω ακολουθήσει εγώ και δουλεύει άψογα! Προφανώς με dimmer.... |
|
| |
Hypersonic vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 47 Τόπος : Πετρουπολη, Καλλιθεα Registration date : 12/04/2010
| Θέμα: Απ: ΟΝ/OFF Η ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΙΑΛΟΥ Δευ Σεπ 21 2015, 10:46 | |
| Και εγω ετσι τα ειχα (χωρις dimmer)... μεγαλη διαφορα απο το απλο σινιαλο!! Ειχα βεβαια την καλωδιωση του καστορα και ειχα παρει εντολη απο το "εφεδρικο" καλωδιο.... |
|
| |
terino gold member
| Θέμα: Απ: ΟΝ/OFF Η ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΙΑΛΟΥ Τρι Σεπ 22 2015, 20:37 | |
| Αυτή είναι η συνδεσμολογία που δίνει ο πωλητής των προβολακίων που έχω πάρει εγώ. Καλή φάση αλλά έχει ένα λάθος που το πήρα χαμπάρι στα μισά τη υλοποίησης... ποιος μπορεί να το βρει?? |
|
| |
Χείρων Member
| Θέμα: Απ: ΟΝ/OFF Η ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΙΑΛΟΥ Τετ Σεπ 23 2015, 15:03 | |
| - terino έγραψε:
- Αυτή είναι η συνδεσμολογία που δίνει ο πωλητής των προβολακίων που έχω πάρει εγώ. Καλή φάση αλλά έχει ένα λάθος που το πήρα χαμπάρι στα μισά τη υλοποίησης... ποιος μπορεί να το βρει??
μήπως το "μπλε" καλώδιο συνδέεται στο "+" της εξόδου; Ή Edit αλλιώς Θα πρέπει τα προβολάκια (μωβ καλώδιο) να τροφοδοτηθούν από το "+" της εξόδου του dimmer. |
|
| |
Χείρων Member
| Θέμα: Απ: ΟΝ/OFF Η ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΙΑΛΟΥ Τετ Οκτ 07 2015, 20:29 | |
| Για να ξαναδούμε λίγο το κύκλωμα Λέει ο Κινέζος: "Dimmer and led lights feed power from low beam circuit, green wire" Και αναρωτιόμαστε εμείς: "Εντ γουατ χαπενς ιφ γουι σουιτς του χάι μπημ"; Μάλλον τα προβολάκια δεν θα ανάβουν μαζι με τη χάι μπημ. Φαίνεται πως το κύκλωμα αυτό φτιάχτηκε να λειτουργεί μόνο στη λοου μπημ και στο σινιάλο. Μήπως με ένα ρελέ ακόμα που θα ενεργοποιούνταν από την χαι μπημ και θα άλλαζε τροφοδοσία στα dimmer και led από την λόου στη χάι μπημ; Δηλαδή άκόμα ένα ρελέ με μεταγωγική επαφή; Αν δεν το σχεδιάσω στο χαρτί δεν μπορώ να ειμαι σίγουρος... |
|
| |
Hypersonic vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 47 Τόπος : Πετρουπολη, Καλλιθεα Registration date : 12/04/2010
| Θέμα: Απ: ΟΝ/OFF Η ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΙΑΛΟΥ Τετ Οκτ 07 2015, 23:29 | |
| Μαλλον αυτο που λες ειναι... Αν γυρισεις σε Hi, το low σβηνει.... αν και σε σινιαλο μενει αναμμενο... |
|
| |
terino gold member
| Θέμα: Απ: ΟΝ/OFF Η ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΙΑΛΟΥ Πεμ Οκτ 08 2015, 01:22 | |
| Ακριβώς αυτό είναι το λάθος του κυκλώματος, ευτυχώς το εντόπισα πριν αρχίσω τις επεμβάσεις και το διόρθωσα άμεσα παίρνοντας τροφοδοσία από αλλού...
Πάντως όσο καιρό τα έχω πάνω είναι απροβλημάτιστα, ανήκουν στις "καλές" αγορές που έχω κάνει. |
|
| |
Χείρων Member
| Θέμα: Απ: ΟΝ/OFF Η ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΙΑΛΟΥ Παρ Οκτ 09 2015, 22:14 | |
| Μου θυμίζεις αν έχεις την καλοσύνη ποια προβολάκια έχεις; Θυμάμαι μόνο ότι ήταν πολύ δυνατά. |
|
| |
Χείρων Member
| Θέμα: Απ: ΟΝ/OFF Η ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΙΑΛΟΥ Σαβ Οκτ 10 2015, 00:46 | |
| Και μια και μιλάμε για Led Dimmer: https://www.circuitlab.com/circuit/c8m48y/screenshot/1024x768/ Αυτό το σχηματικό εξηγεί πολύ καλά γιατί γειώνοντας το (-) παρακάμπτουμε το dimmer (παίρνουμε την μέγιστη τάση στην έξοδο). |
|
| |
terino gold member
| Θέμα: Απ: ΟΝ/OFF Η ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΙΑΛΟΥ Σαβ Οκτ 10 2015, 01:07 | |
| - Χείρων έγραψε:
- Μου θυμίζεις αν έχεις την καλοσύνη ποια προβολάκια έχεις; Θυμάμαι μόνο ότι ήταν πολύ δυνατά.
Από εδώ τα είχα ψωνίσει. Ήταν έκδοση με 3000 (ονομαστικά) lumen και εξωτερικό dimmer. Δεν τη βλέπω τώρα αυτή την έκδοση διαθέσιμη, δεν ξέρω γιατί. |
|
| |
Χείρων Member
| Θέμα: Απ: ΟΝ/OFF Η ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΙΑΛΟΥ Σαβ Οκτ 10 2015, 21:06 | |
| Τα αναβάθμισαν. Τώρα έχουν το dimmer ενσωματωμένο στο εσωτερικού του φαναριού. Και μάλλον χρησιμοποιούν πιο νέα led. Έτσι πήραν 500 Lumen περισσότερα. Όμως αυτή την απόχρωση των 6500Κ δεν την μπορώ. Μου θυμίζει παλιό νοσοκομείο. Τα δικά μου τα ανάβω μόνο μέρα για να μην τα βλέπω. Μου φτάνει που τα βλέπουν οι άλλοι. Περιμένω ένα ζευγάρι στα 3000Κ να δω πως θα φωτίζει. Μπορεί να του βάλω και κίτρινη ζελατίνα να το κάνω σαν τα παλιά ομίχλης. Νομίζω έτσι θα με προσέχουν περισσότερο την μέρα. |
|
| |
| ΟΝ/OFF Η ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΙΑΛΟΥ | |
|