| Βοήθεια για συνδεσμολογία LED προβολέων | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
kostis-k4
Ηλικία : 56 Τόπος : Αθήνα-Κόρινθος Registration date : 28/02/2015
| Θέμα: Απ: Βοήθεια για συνδεσμολογία LED προβολέων Πεμ Μαρ 26 2015, 00:30 | |
| - Χείρων έγραψε:
- kostis-k4 έγραψε:
- XAROntaS έγραψε:
- ....
Χείρων κατάλαβα ...άρα και μία ασφάλεια πριν το ρελέ...
........ Αν κατάλαβα κι εγώ καλά το ρελέ θα τροφοδοτεί την ασφαλειοθήκη. Άρα και μία ασφάλεια πριν το καλώδιο που τροφοδοτεί το ρελέ που τροφοδοτεί την ασφαλειοθήκη. Δεν ασφαλίζουμε το ρελέ ούτε την ασφαλειοθήκη. Ασφαλίζουμε το καλώδιο που τα τροφοδοτεί.
Η ερώτηση που πρέπει να κάνουμε γενικά σε μία εγκατάσταση είναι:
"Αυτή η ασφάλεια ποιον αγωγό προστατεύει; ή "Αυτός ο αγωγός από ποια ασφάλεια προστατεύεται;"
Αν μπορούμε να απαντήσουμε και στα δύο ερωτήματα τότε είμαστε ΟΚ!
εχεις ενα πμ φίλε... |
|
| |
ck69 Member
| Θέμα: Απ: Βοήθεια για συνδεσμολογία LED προβολέων Πεμ Μαρ 26 2015, 00:33 | |
| Οταν θα πας και μπεις στο πνευμα της παρεας θα καταλαβεις. |
|
| |
kostis-k4
| Θέμα: Απ: Βοήθεια για συνδεσμολογία LED προβολέων Πεμ Μαρ 26 2015, 00:38 | |
| |
|
| |
Χείρων Member
| Θέμα: Απ: Βοήθεια για συνδεσμολογία LED προβολέων Πεμ Μαρ 26 2015, 00:40 | |
| - kostis-k4 έγραψε:
εχεις ενα πμ φίλε... ΟΚ αν και οι απορίες καλό είναι να τίθενται δημόσια. Μπορεί και να απαντήσω με βλακία που κάποιος θα βρεθεί να με διορθώσει. |
|
| |
kostis-k4
| Θέμα: Απ: Βοήθεια για συνδεσμολογία LED προβολέων Πεμ Μαρ 26 2015, 00:45 | |
| σωστα...η ερωτηση ήταν εάν μετά απο την τοποθέτηση της ασφαλειοθήκης σύμφωνα με τα πιό πάνω που είπαμε χρειάζεται πάλι ρελέ στα αξεσουάρ που θα οδηγήσουμε απο αυτή. Η απάντηση (θεωρώ πολύ σωστή)....εξαρτάται από τι οδηγούμε και μέσω πόσων Αμπέρ διακόπτη τα οδηγούμε....σ ευχαριστώ...
(την θεώρησα χαζή και την έκανα πριβέ,,,,χαχαχα) |
|
| |
NIKOlaS505 vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 49 Τόπος : ΜΟΣΧΑΤΟ - . . . -ΚΟΡΙΝΘΟΣ-. . . -AΧΕΡΟΝΤΑΣ- Registration date : 30/06/2012
| Θέμα: Απ: Βοήθεια για συνδεσμολογία LED προβολέων Πεμ Μαρ 26 2015, 00:56 | |
| - kostis-k4 έγραψε:
(την θεώρησα χαζή και την έκανα πριβέ,,,,χαχαχα) καμια ερωτησει δεν ειναι χαζη ............ χαζος ειναι μονο αυτος που νομηζει οτι εχει ολες τις απαντησεις |
|
| |
kostis-k4
| Θέμα: Απ: Βοήθεια για συνδεσμολογία LED προβολέων Πεμ Μαρ 26 2015, 00:58 | |
| γηράσκω αεί διδασκόμενος....ο λαός μας είναι σοφός.... |
|
| |
sot_pal
Registration date : 16/09/2013
| Θέμα: Απ: Βοήθεια για συνδεσμολογία LED προβολέων Παρ Οκτ 27 2017, 22:37 | |
| Καλησπέρα στην ομάδα! Εχω παραγγείλει τα προβολάκια Cree U5 και επειδή έχω δει πολλά βιντεο και συζητήσεις εδω μέσα, έχω 3 ερωτήσεις. 1. Για ποιο λόγο βάζουμε τον ρελέ? μονο και μονο για να μην ανάβουν τα προβολάκια χωρις να είναι αναμενη η μηχανη? 2. Οι βάσεις τους περιστρέφονται? (εννοώντας το κυκλωμένο στη φωτο) ή πρέπει να τοποθετηθούν έτσι οπως φαινονται? 3. το παρακάτω σχήμα είναι σωστό? επειδη σκοπεύω να τα εγκαταστήσω μονος μου. |
|
| |
NIKOlaS505 vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 49 Τόπος : ΜΟΣΧΑΤΟ - . . . -ΚΟΡΙΝΘΟΣ-. . . -AΧΕΡΟΝΤΑΣ- Registration date : 30/06/2012
| Θέμα: Απ: Βοήθεια για συνδεσμολογία LED προβολέων Σαβ Οκτ 28 2017, 16:32 | |
| - sot_pal έγραψε:
- Καλησπέρα στην ομάδα!
Εχω παραγγείλει τα προβολάκια Cree U5 και επειδή έχω δει πολλά βιντεο και συζητήσεις εδω μέσα, έχω 3 ερωτήσεις.
1. Για ποιο λόγο βάζουμε τον ρελέ? μονο και μονο για να μην ανάβουν τα προβολάκια χωρις να είναι αναμενη η μηχανη?
2. Οι βάσεις τους περιστρέφονται? (εννοώντας το κυκλωμένο στη φωτο) ή πρέπει να τοποθετηθούν έτσι οπως φαινονται?
3. το παρακάτω σχήμα είναι σωστό? επειδη σκοπεύω να τα εγκαταστήσω μονος μου.
αναμεσα στο διακοπτη κ το + τις μπαταριας καλο θα ηταν να βαλεις και μια ασφαλεια περιστρεφονται (οστε να τα ρυθμησεις να χτυπανε στον δρομο σωστα )το θεμα ειναι που θελεις να τα τοποθετησεις το ρελε μπενει για να μην αναβουν τα φωτα με κληστη την μηχανη κ σου πεφτη η μπαταρια |
|
| |
terino gold member
| Θέμα: Απ: Βοήθεια για συνδεσμολογία LED προβολέων Κυρ Οκτ 29 2017, 17:06 | |
| Το ρελέ στα παλιότερα προβολάκια έμπαινε γιατί το ρεύμα που τραβούσαν τα προβολάκια ήταν πολύ περισσότερο απ'όσο μπορούσε να διαχειριστεί ο διακόπτης με αποτέλεσμα να λιώνει ο διακόπτης και να προκαλείται βραχυκύκλωμα με ότι αυτό συνεπάγεται. Στα πιο καινούρια προβολάκια (συνήθως τεχνολογίας λεντ) τα ρεύματα είναι πολύ μικρότερα και μπορεί να τα διαχειριστεί ο διακόπτης. Παρόλα αυτά, αν δεν θες να σου τα ανάβει ο κάθε περαστικός και να σου αδειάζει την μπαταρία, θα πρέπει να κάνεις μια συνδεσμολογία που να μην επιτρέπει να ανάψουν με κλειστό τον διακόπτη της μηχανής. |
|
| |
sot_pal
Registration date : 16/09/2013
| Θέμα: Απ: Βοήθεια για συνδεσμολογία LED προβολέων Δευ Οκτ 30 2017, 09:25 | |
| [/quote] αναμεσα στο διακοπτη κ το + τις μπαταριας καλο θα ηταν να βαλεις και μια ασφαλεια περιστρεφονται (οστε να τα ρυθμησεις να χτυπανε στον δρομο σωστα )το θεμα ειναι που θελεις να τα τοποθετησεις το ρελε μπενει για να μην αναβουν τα φωτα με κληστη την μηχανη κ σου πεφτη η μπαταρια [/quote] Έχω αυτά τα κάγκελα και θέλω να τα βάλω στο σημείο που έχω μαρκάρει με κόκκινο. Γι αυτό ρωτάω αν οι βάσεις περιστρέφονται. Πρέπει να περιστραφεί η βάση 90 μοίρες για να μπουν εκεί που θέλω.. |
|
| |
| Βοήθεια για συνδεσμολογία LED προβολέων | |
|