Και μόνο που είναι το ίδιο και για αυτοκίνητα και για moto,φτάνει να καταλάβετε οτι δεν κάνει.Μετά από έρευνα πάντως και συγκριτικά tests μεταξύ πολλών αντιτριβικών,το μόνο που δουλεύει άψογα σε μοτο,με εντιπωσιακά αποτελεσματα είναι τα αντιτριβικά της interfloor ή κάπως έτσι,Τα οποία δεν ξέρω καν αν εισάγωνται στην Ελλάδα.Το άρθρο ήταν αρκετά παλιό και δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομα της εταιρίας,αν θέλετε πάντως θα το ψάξω.
Δεν βρίσκεις το άρθρο να μορφωθούμε και εμείς , και γιατί δεν κάνη επειδή είναι κοινό για όλους του κινητήρες ,τι διαφορά θα έπρεπε να έχει για να κάνει σε μότο, και τι πρόβλημα μπορεί να σου δημιουργήσει ?
TomK8ww vstromhellasforum Enthusiast
Και μόνο που είναι το ίδιο και για αυτοκίνητα και για moto,φτάνει να καταλάβετε οτι δεν κάνει.Μετά από έρευνα πάντως και συγκριτικά tests μεταξύ πολλών αντιτριβικών,το μόνο που δουλεύει άψογα σε μοτο,με εντιπωσιακά αποτελεσματα είναι τα αντιτριβικά της interfloor ή κάπως έτσι,Τα οποία δεν ξέρω καν αν εισάγωνται στην Ελλάδα.Το άρθρο ήταν αρκετά παλιό και δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομα της εταιρίας,αν θέλετε πάντως θα το ψάξω.
Μπορείς να αποδείξης ότι και ΤΑ ΛΑΔΙΑ που βάζεις δεν κάνουν για αυτοκίνητο και το ανάποδο?????????????Την απάντηση την ψάχνουν χρόνια σε Αμερική και Γερμανία.......και δεν.......
hailander Member
Ηλικία : 49 Τόπος : Σαλαμίνα-Περιστέρι Registration date : 16/06/2009
Αυτό το λέω λόγω των διαφορών που έχουν τα μοτό(από παπιά εως τα μεγάλα)με τα Ι.Χ και εξηγούμε:Οι στροφές που ανεβάζουν τα μοτο σε σχέση με ένα Ι.Χ είναι τρελές...Εμένα το παπάκι μου ας πούμε, έχει κάνει 40.000 χλμ όλα στα κόκκινα.Οι θερμοκρασίες δε που ανεβάζει το καλοκαίρι είναι μουρλές.Το ίδιο και με το STROM,To στροφόμετρο φλερτάρει με την "κόκκινη περιοχή"απείρως συχνότερα από ότι το ΤΟΥΟΤ άκι μου.Ίσως την οδήγηση που κάνουν οι μηχανόβιοι γενικά να μπορούσα να την παρομοιάσω με αγωνιστική οδήγηση spoor αυτοκινήτου,πράγμα που για την πλειονότητα των Ι.Χδων δεν συμβαίνει.Απο αυτό λοιπόν βγάζω ένα πρόχειρο και ίσως λανθασμένο συμπέρασμα,πως τα μοτό έχουν αυξημένες απαιτήσεις συντήρησης ,λίπανσης από ένα κοινό αυτοκίνητο,και για αυτό θεωρώ πως τα προϊόντα που απευθύνονται στα μοτο θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα προκειμένου να καλύπτουν κάποιες εξειδικευμένες παραμέτρους που στα Ι.Χ αυτές είναι ανύπαρκτες.Και τελειώνοντας θέτω και ένα ακόμα ερώτημα.Ο πατέρας μου αλλάζει λάδια στο αυτοκίνητο κάθε 6.500 χλμ.Το στροφόμετρο του δεν ξεπερνά σχεδόν ποτέ τοις 3.000 στροφές,και παίρνει περίπου 4,5 Lt λάδι.Κάπως δεν μου κολλάει καλά να αλλάζω και εγώ λάδια στα ίδια χλμ,αλλά βάζοντας την μισή ποσότητα,σε ένα μοτέρ με μεγαλύτερη καταπόνηση.¨Η θα έπρεπε το λάδι μου να είναι καλύτερο,ή θα έπρεπε να το αλλάζω συχνότερα (αν είναι το ίδιο λάδι για auto και μοτο)Μπορεί τόση ώρα να λέω αρλούμπες, δεν είμαι μηχανικός και δηλώνω παντελώς άσχετος με μαστοριλικια.Απλά καταθέτω μερικούς προβληματισμούς κατά πόσο μπορούν να χρησιμοποιούνται τα ίδια προϊόντα σε 4τροχα και 2τροχα.Όσο για εκείνο το άρθρο,μου φαίνεται πως κάποιος φοιτητής του πανεπιστημίου στα πλαίσια μιας έρευνας για τα αντιτριβικά,είχε παρουσιάσει τα αποτελέσματα μετά από πάρα πολλά πειράματα με όλα τα προϊόντα της αγοράς δοκιμασμένα σε κινητήρες,και εξέταζε όλες τις παραμέτρους(τριβές κατά την εκίνιση,θερμοκρασία,κατανάλωση,ρύπους κ.λ.π)Τα οποία παρουσίαζε με γραφικές παραστάσεις νούμερα κ.α Ομολογουμένως τα εντυπωσιακότερα αποτελέσματα ήταν του συγκεκριμένου προιόντος(interfloor ή κάπως έτσι)Τα υπόλοιπα δεν έκαναν τίποτα,τώρα που το σκαλίζεται θα προσπαθήσω να το βρώ.
TomK8ww vstromhellasforum Enthusiast
Για να μην ανυσηχείς για τα λαδάκια σου(σε σχέση με του πατέρα σου),ένα μεγάλο ποσοστό v-stromers στην Αμερική χρησιμοποιεί.......για DIESEL........(αυτό το κράταγα για επιδόρπιο στην ενότητα ΛΑΔΙΑ ΚΑΘΕ 3500 ΚΜ?????ΩΧ ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ)..........τυχερέ.........
firebike Member
Ηλικία : 44 Τόπος : ΑΧΑΡΝΑΙ-ΠΡΩΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ... Registration date : 04/07/2008
Δεν βρίσκεις το άρθρο να μορφωθούμε και εμείς , και γιατί δεν κάνη επειδή είναι κοινό για όλους του κινητήρες ,τι διαφορά θα έπρεπε να έχει για να κάνει σε μότο, και τι πρόβλημα μπορεί να σου δημιουργήσει ?
Επειτα απο επικοινωνια με την κατασκευαστρια εταιρεια του ΜΟΤΟRKOTE,για το αν το προιον ειναι καταλληλο για μοτο πηρα την εξης απαντηση:
Yes, MotorKote can be used in motorcycles. It will not cause the wet clutch to slip. In Motorcycles use 1 oz. of Hyper lubricant in the engine/crankcase per qt of oil. A lot of customers have used it this way and have had great results. You should see the same! Thank you. Customer Support
hailander Member
Ηλικία : 49 Τόπος : Σαλαμίνα-Περιστέρι Registration date : 16/06/2009
Επειτα απο επικοινωνια με την κατασκευαστρια εταιρεια του ΜΟΤΟRKOTE,για το αν το προιον ειναι καταλληλο για μοτο πηρα την εξης απαντηση:
Yes, MotorKote can be used in motorcycles. It will not cause the wet clutch to slip. In Motorcycles use 1 oz. of Hyper lubricant in the engine/crankcase per qt of oil. A lot of customers have used it this way and have had great results. You should see the same! Thank you. Customer Support
Ναι, MotorKote μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μοτοσικλέτες. Δεν θα προκαλέσει το υγρό συμπλέκτη να γλιστρήσει. Σε Μοτοσικλέτες χρήση 1 ουγκιές λιπαντικού Hyper στον κινητήρα / στροφαλοθάλαμο ανά qt του πετρελαίου. Πολλοί πελάτες έχουν χρησιμοποιήσει αυτό τον τρόπο και να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Θα πρέπει να δείτε το ίδιο! Σε ευχαριστώ. Υποστήριξη Πελατών
MILT vstromhellasforum Fanatic
παντως αυτο που πουλαει τωρα ο Λαμπρ δεν εχει καμια σχεση με το παλιο που ειχα βαλει πριν 3 χρονια (χειροτερο) και απο οτι εχω δει δεν μπορεις να το φερεις μονος απο Αμερικα...
Translatoras Member
Ηλικία : 52 Τόπος : τα Βράχια της Πειραϊκής Registration date : 21/11/2009
Για να μην παρανοηθεί το σχόλιο μου σας διευκρινίζω ότι είναι άκρως κολακευτικό έως και διθυραμβικό!!
Και για να μην φανώ γλ@φτης ή ό,τι άλλο ομολογώ ότι δεν τον γνωρίζω προσωπικά, απλά η άποψή μου έχει βγει από τις δημοσιεύσεις του.
Και τέλος για να τα κάνω ακόμα πιο λιανά, μου αρέσει να υπάρχουν άνθρωποι με τεχνική κατάρτιση που δεν φοβούνται τη μουτζούρα, που την ψάχνουν τη δουλειά και έχουν πάντα ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν και πράγματα που δεν γνωρίζουν.
Πιστεύω ότι ο Μίλτος είναι ένας από αυτούς και όταν εκφράζεται με τόση σιγουριά δεν χωρούν αμφιβολίες.
Χαιρετώ...
MILT vstromhellasforum Fanatic
Εδώ http://www.trade-wind.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=574&category_id=54&option=com_virtuemart&Itemid=57&lang=el λέει για 60ml/lt ενώ απ' ότι διάβασα εδώ οι περισσότεροι βάζετε 40 με 50ml. Γιατί;;;
tazakos gold member
Ηλικία : 44 Τόπος : Καλλιθέα ,από Καβαλα Registration date : 22/05/2008
Εδώ http://www.trade-wind.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=574&category_id=54&option=com_virtuemart&Itemid=57&lang=el λέει για 60ml/lt ενώ απ' ότι διάβασα εδώ οι περισσότεροι βάζετε 40 με 50ml. Γιατί;;;
γιατί έτσι γουστάρουμε ρε!
χεχε,εγώ αν θυμάμαι καλά 150 είχα βάλει..
george83 vstromhellasforum Enthusiast
Ρε παιδια απο που παιρνετε το Motorkote? Διαβασα κατι για 17 euros. Τοσο παει?
Εχω κανει γυρω στις 8000 km. Στην επομενη αλλαγη να το βαλω?
Τελος, καθε ποσα km το χρησιμοποιειτε??
Θα το βρείς εδώ. Πρέπει να αλλάζει κάθε τρείς με τέσσερις αλλαγές λαδιού. Υπάρχει και ένα μαγαζάκι γωνιακό στην Αμβροσίου Φραντζή με το που μπαίνεις από την Καλλιρρόης στο 2ο στενό από την αντίθετη μεριά καθώς ανεβαίνεις. Έχει 17 γιούργια.
george83 vstromhellasforum Enthusiast
γιατί έτσι γουστάρουμε ρε!
χεχε,εγώ αν θυμάμαι καλά 150 είχα βάλει..
....Να τι έπαθαν τα μηχανάκια,από τα ζουμιά,που τους χώνει ο ΤΑΖ............................................................................... στη φωτό ο ΤΑΖ επί το έργον
tazakos gold member
Ηλικία : 44 Τόπος : Καλλιθέα ,από Καβαλα Registration date : 22/05/2008
και σε καινούριο μοτόρι μπορούμε να βάλουμε? ή πρέπει να κάνει πρώτα κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα?Οταν το βάλουμε πρέπει να μειώσουμε καθόλου την ποσότητα του λαδιού?
gmavrid gold member
Ηλικία : 44 Τόπος : Σέρρες-Θεσσαλονίκη Registration date : 20/02/2008