|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
metallidhs Member
| Θέμα: Απ: Λάδια Da Vinci Τετ Αυγ 27 2014, 20:54 | |
| - kalamaria έγραψε:
- και που βρισκουμε τον γερασιμο?
Ενημέρωσα το post.. |
|
| |
terino gold member
| Θέμα: Απ: Λάδια Da Vinci Πεμ Οκτ 02 2014, 22:33 | |
| Σήμερα έβαλα και εγώ το εν λόγω λαδάκι... ίδωμεν... θα επανέλθω με εντυπώσεις.
Υ.Γ.: Όποιος σκοπεύει να πάει να πάρει λάδια ας πάρει πρώτα ένα τηλ τον Κο Γεράσιμο για να σιγουρευτεί ότι θα είναι εκεί. Έτσι με συμβούλεψε ο άνθρωπος και μου είπε να σας το μεταφέρω. |
|
| |
terino gold member
| Θέμα: Απ: Λάδια Da Vinci Παρ Οκτ 10 2014, 19:36 | |
| Επανέρχομαι με πρώτες εντυπώσεις μετά από περίπου 300χλμ...
Τα πρώτα 50-60 χιλιόμετρα ξενέρωσα άσχημα... μου φαινόταν εξίσου χάλια (μη πω και χειρότερα) από τα IPONE τα οποία και δεν πρόκειται να ξαναβάλω. Μετά σταδιακά άρχισε να μαλακώνει το σύμπαν... στην αρχή λίγο, μετά περισσότερο... οι ταχύτητες μπαίνουν βούτυρο στο 90% των περιπτώσεων. Σε κάποιες φάσεις μπαίνουν τόσο μαλακά και αθόρυβα που νομίζω ότι δεν έπιασε και κάνω διπλό ανέβασμα... Το υπόλοιπο 10% που άφησα, είναι υπό συνθήκες έντονης κίνησης με πολλά σταμάτα-ξεκίνα... σε αυτό το σενάριο οι ταχύτητες τουλάχιστον, μπαίνουν με αρκετά περισσότερο ζόρι αλλά όμως σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν το χάλι του IPONE ή και του MOTUL (σε κάποιες φάσεις). Το μόνο που μένει τώρα είναι να τα δω και σε βάθος χρόνου ώστε να δοκιμάσω την αντοχή τους και προς το τέλος της ζωής τους και όχι μόνο τώρα που είναι φρέσκα και δουλεύουν καλά.
Νιώθω και τη μηχανή πιο χαλαρή και λυμένη, σα να δουλεύουν όλα πιο αβίαστα... δεν ξέρω πως να το εκφράσω σωστά με λόγια... αν τα δοκιμάσετε θα καταλάβετε τι εννοώ. Σε γενικές γραμμές και μέχρι στιγμής τα θεωρώ καλή επιλογή. Αν παραμείνουν οι ιδιότητες τους μέχρι το τέλος τότε θα έχω καταλήξει σε λάδι. Νομίζω πως τουλάχιστον μια δοκιμή την αξίζουν... παρά την ανεβασμένη τιμή τους! |
|
| |
lmb990 vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 35 Τόπος : ATHENS GREECE Registration date : 01/06/2013
| Θέμα: Απ: Λάδια Da Vinci Παρ Οκτ 10 2014, 19:51 | |
| |
|
| |
aris_n gold member
| Θέμα: Απ: Λάδια Da Vinci Παρ Οκτ 10 2014, 20:48 | |
| - terino έγραψε:
- Επανέρχομαι με πρώτες εντυπώσεις μετά από περίπου 300χλμ...
Τα πρώτα 50-60 χιλιόμετρα ξενέρωσα άσχημα... μου φαινόταν εξίσου χάλια (μη πω και χειρότερα) από τα IPONE τα οποία και δεν πρόκειται να ξαναβάλω. Μετά σταδιακά άρχισε να μαλακώνει το σύμπαν... στην αρχή λίγο, μετά περισσότερο... οι ταχύτητες μπαίνουν βούτυρο στο 90% των περιπτώσεων. Σε κάποιες φάσεις μπαίνουν τόσο μαλακά και αθόρυβα που νομίζω ότι δεν έπιασε και κάνω διπλό ανέβασμα... Το υπόλοιπο 10% που άφησα, είναι υπό συνθήκες έντονης κίνησης με πολλά σταμάτα-ξεκίνα... σε αυτό το σενάριο οι ταχύτητες τουλάχιστον, μπαίνουν με αρκετά περισσότερο ζόρι αλλά όμως σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν το χάλι του IPONE ή και του MOTUL (σε κάποιες φάσεις). Το μόνο που μένει τώρα είναι να τα δω και σε βάθος χρόνου ώστε να δοκιμάσω την αντοχή τους και προς το τέλος της ζωής τους και όχι μόνο τώρα που είναι φρέσκα και δουλεύουν καλά.
Νιώθω και τη μηχανή πιο χαλαρή και λυμένη, σα να δουλεύουν όλα πιο αβίαστα... δεν ξέρω πως να το εκφράσω σωστά με λόγια... αν τα δοκιμάσετε θα καταλάβετε τι εννοώ. Σε γενικές γραμμές και μέχρι στιγμής τα θεωρώ καλή επιλογή. Αν παραμείνουν οι ιδιότητες τους μέχρι το τέλος τότε θα έχω καταλήξει σε λάδι. Νομίζω πως τουλάχιστον μια δοκιμή την αξίζουν... παρά την ανεβασμένη τιμή τους! Man νομίζω δεν θα σε απογοητεύσουν ακόμα και σε βάθος χρόνου. Εγω παω για τρίτη αλλαγή σε 1000 χλμ και θα τα προτιμήσω με κλειστά μάτια. Έχω σχεδόν 85000 χλμ οπότε είναι δουλεμένο αρκετά το μοτέρ. MOTUL και εγώ ποτέ ξανα...καμία σχέση με τα Da Vinci. Θέλω το feedback σου και στο μέλλον για να έχουμε μια οσο το δυνατόν πιο σφαιρική και με καλύτερη στατιστική άποψη για τα λάδια αυτά. Keep stroming!!! |
|
| |
ioarma gold member
| Θέμα: Απ: Λάδια Da Vinci Τρι Οκτ 14 2014, 09:26 | |
| - terino έγραψε:
- Επανέρχομαι με πρώτες εντυπώσεις μετά από περίπου 300χλμ...
Νιώθω και τη μηχανή πιο χαλαρή και λυμένη, σα να δουλεύουν όλα πιο αβίαστα... δεν ξέρω πως να το εκφράσω σωστά με λόγια... αν τα δοκιμάσετε θα καταλάβετε τι εννοώ. Σε γενικές γραμμές και μέχρι στιγμής τα θεωρώ καλή επιλογή. Αν παραμείνουν οι ιδιότητες τους μέχρι το τέλος τότε θα έχω καταλήξει σε λάδι. Νομίζω πως τουλάχιστον μια δοκιμή την αξίζουν... παρά την ανεβασμένη τιμή τους! +650 Δεν θα μπορούσα να γράψω κάποια καλύτερη περιγραφή απο αυτή του φίλου terino Υ.Σ.1.Το σασμάν έμενα μου «μαλάκωσε» μετά από τουλάχιστον 400κλμ
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ioarma στις Τρι Οκτ 14 2014, 11:31, 1 φορά |
|
| |
vstromolado Member
| Θέμα: Απ: Λάδια Da Vinci Τρι Οκτ 14 2014, 11:08 | |
| Ας κοιτάξουμε και το ενδεχόμενο για "clutch slipping" δηλαδή για πρόωρη καταστροφή των δίσκων του συμπλέκτη από το πρόσθετο για την τριβή που έχουν τα λάδια. Μην το θεωρήσετε δεδομένο αυτό που λέω απλά το αναφέρω από τα λεγόμενα διαφόρων μηχανικών περί πρόσθετων σε λάδια κτλ κτλ. προσωπικά δεν έχω ιδέα. Θα δούμε σε βάθος χρόνου πως λειτουργούν σε όσους τα έχουν δοκιμάσει. |
|
| |
devisor
Registration date : 25/08/2010
| Θέμα: Απ: Λάδια Da Vinci Σαβ Ιαν 31 2015, 14:33 | |
| Μετά από 600km περίπου, μπορώ να πω ότι η αίσθηση είναι απίστευτη. Διαφορά είδα κι εγώ μετά τα 400km. |
|
| |
Soulis185
| Θέμα: Απ: Λάδια Da Vinci Παρ Φεβ 06 2015, 16:12 | |
| |
|
| |
Highlander vstromhellasforum Enthusiast
| Θέμα: Απ: Λάδια Da Vinci Τετ Φεβ 18 2015, 10:57 | |
| Επειδή σε 1000χλμ θα κάνω ξανά αλλαγή λαδιών, έχει κανείς νεότερες εντυπώσεις με αρκετά γραμμένα χιλιόμετρα ; Έχω βαρεθεί με το να κοπανάει στις αλλαγές. Όλα είναι καλά στην αρχή με ότι λάδι κι αν έχω δοκιμάσει. Μόλις περάσουν τα 500-600χλμ, τότε κοπανάνε άσχημα...
|
|
| |
aris_n gold member
| Θέμα: Απ: Λάδια Da Vinci Τετ Φεβ 18 2015, 11:18 | |
| - Highlander έγραψε:
- Επειδή σε 1000χλμ θα κάνω ξανά αλλαγή λαδιών, έχει κανείς νεότερες εντυπώσεις με αρκετά γραμμένα χιλιόμετρα ;
Έχω βαρεθεί με το να κοπανάει στις αλλαγές. Όλα είναι καλά στην αρχή με ότι λάδι κι αν έχω δοκιμάσει. Μόλις περάσουν τα 500-600χλμ, τότε κοπανάνε άσχημα...
Εγω τα φοράω για τριτη αλλαγή και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Εχε υπόψιν σου πάντως ότι τα κοπανηματα στις αλλαγές δεν ειναι μόνο εξάρτηση του λαδιού που φοράς αλλά και άλλων παραγόντων όπως κυρίως της κατάστασης της αλυσίδας σου, το πόσο σφιγμενη ή όχι ειναι καθώς και της κατάστασης του σαζμαν σου γενικότερα. Στην πατρα μπορείς να τα βρεις ΕΔΩ |
|
| |
loverdos11 moderator
Ηλικία : 40 Τόπος : ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ Registration date : 11/03/2012
| Θέμα: Απ: Λάδια Da Vinci Τετ Φεβ 18 2015, 14:52 | |
| Τα έβαλα πριν 400 κμ μετά από προτροπή του Τερίνου. Η ταχύτητες κάθε μέρα κουμπώνουν και καλύτερα . Όλα τα λάδια που ειχα βάλει μέχρι τώρα δεν μου ειχε κάψει τίποτα. Αν και με αυτά δεν κάψει δεν ξαναλλάζω λάδια. |
|
| |
aris_n gold member
| Θέμα: Απ: Λάδια Da Vinci Τετ Φεβ 18 2015, 14:54 | |
| - loverdos11 έγραψε:
- Τα έβαλα πριν 400 κμ μετά από προτροπή του Τερίνου.
Η ταχύτητες κάθε μέρα κουμπώνουν και καλύτερα . Όλα τα λάδια που ειχα βάλει μέχρι τώρα δεν μου ειχε κάψει τίποτα. Αν και με αυτά δεν κάψει δεν ξαναλλάζω λάδια. Εμένα εδω και τρεις αλλαγές δεν μου έχει κάψει σταγόνα στα 6000 χλμ που τα αλλάζω. Τα χιλιόμετρα βέβαια γίνονται με νορμαλ οδήγηση, δεν το κυνηγάω το μηχανάκι. |
|
| |
JORDAN AFRICANOS Member
Ηλικία : 55 Τόπος : Θεσσαλονίκη Registration date : 11/10/2010
| Θέμα: Απ: Λάδια Da Vinci Σαβ Φεβ 21 2015, 17:44 | |
| ΜΠΡΆΒΟ ΠΑΙΔΙΑ !!!!!!!!!!!! Πολυ καλη κίνηση- ενημέρωση !!!!!!! Εν τέλει για Θεσ/νίκη βρήκαμε προμηθευτή ?? Θέλω να τα δοκιμάσω κι εγώ στο επόμενο service.......... |
|
| |
nikSalonik Administrator
Ηλικία : 63 Τόπος : Νεάπολη θεσσαλονίκη Registration date : 09/10/2008
| Θέμα: Απ: Λάδια Da Vinci Σαβ Φεβ 21 2015, 18:07 | |
| - JORDAN AFRICANOS έγραψε:
-
Εν τέλει για Θεσ/νίκη βρήκαμε προμηθευτή ?? Θέλω να τα δοκιμάσω κι εγώ στο επόμενο service.......... εσένα αγόρι μου ετσι στα κοκινα που το πας το "τουμπανο" ....ποια Leonardo Da Vinci και ποια Leonardo Di Caprio ... δε σε σωζει τιποτα λεμε Spam Off _________________ VIDEO απο τις εξορμησεις μας
το καλύτερο δ ώ ρ ο σ 'εναν μοτοσυκλετιστή ειναι η ...επόμενη βόλτα... ...γιατι η ζωή ειναι σαν την μοτοσυκλέτα...δεν έχει όπισθεν !!!
Vstromhellasforum...μεσα μου κι εξω μου ....
|
|
| |
JORDAN AFRICANOS Member
Ηλικία : 55 Τόπος : Θεσσαλονίκη Registration date : 11/10/2010
| Θέμα: Απ: Λάδια Da Vinci Κυρ Φεβ 22 2015, 13:22 | |
| |
|
| |
Σπυριδων V
Ηλικία : 41 Τόπος : Πετρουπολη Registration date : 01/05/2015
| Θέμα: Απ: Λάδια Da Vinci Τετ Μάης 06 2015, 18:22 | |
| Γεια κ χαρα ομαδα,τελικα τ γνωμη εχετε σχηματισει γι αυτα τα da vinci ολοι εσεις που τ χρησιμοποιησατε;Συνεχιζετε ακομα;Επισης εχει κανεις παραπονο ή υποψια πατιναρισματος; Αυτη την απορια κανεις δν εχει καταφερει ν μου την απαντησει μ σιγουρια(υπερλιπαντικα ή σουπερ αντιτριβικα στους συμπλεκτες μηχανων) |
|
| |
Highlander vstromhellasforum Enthusiast
| Θέμα: Απ: Λάδια Da Vinci Τετ Μάης 06 2015, 20:20 | |
| Σήμερα πήγα στον "Αντιπρόσωπο" στην Πάτρα και μου είπε ότι δεν έχει ημισυνθετικά. Θα πάρω τη "μαμά" εταιρία αύριο να δω...
|
|
| |
Σπυριδων V
Ηλικία : 41 Τόπος : Πετρουπολη Registration date : 01/05/2015
| Θέμα: Απ: Λάδια Da Vinci Τετ Μάης 06 2015, 20:41 | |
| ΟΚ |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: Λάδια Da Vinci Σαβ Αυγ 08 2015, 21:41 | |
| Καλησπέρα αδέλφια μια βοήθεια
Κάποιος που να έχει στα χερια του μπουκάλι davinci ημισυνθετικα 15-50 μπορει να γραψει τις προδιαγραφές του λαδιου; api και jaso ma/mb
Ευχαριστώ |
|
| |
loverdos11 moderator
| Θέμα: Απ: Λάδια Da Vinci Σαβ Αυγ 08 2015, 21:57 | |
| - BLaCkXs.... έγραψε:
- Καλησπέρα αδέλφια μια βοήθεια
Κάποιος που να έχει στα χερια του μπουκάλι davinci ημισυνθετικα 15-50 μπορει να γραψει τις προδιαγραφές του λαδιου; api και jaso ma/mb
Ευχαριστώ API SJ/CG4 ACEA A1-98,A3-98,A2-96 ISO 9002 Αυτά γράφει πάνω |
|
| |
Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: Λάδια Da Vinci Σαβ Αυγ 08 2015, 22:24 | |
| Ευχαριστώ πάρα πολύ Αντώνη για την άμεση απάντηση σου να σαι καλά
Για jaso ma ή mb δε γράφει τπτ ε; |
|
| |
loverdos11 moderator
| Θέμα: Απ: Λάδια Da Vinci Σαβ Αυγ 08 2015, 22:47 | |