| σκουρια στα μπροστινα καλαμια! | |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
papister
| Θέμα: σκουρια στα μπροστινα καλαμια! Πεμ Μαρ 20 2014, 19:32 | |
| καλησπερα και συγνωμη για το καινουργιο τοπικ.Ειμαι ολοφρεσκος στο φορουμ και μεσα απο εδω και με τις πολυτιμες συμβουλες σας θα καταφερω και εγω να παρω τα χαμπαρια μου για το 650 αρι μου που ειχα παραμελλημενο.Αρκετα με τις σαλτσες,οπως λεει και ο τιτλος εχω θεμα με σκουρια,τι μπορω να κανω αν οχι να την εξαφανησω να την περιορισω.Εριξα αντισκουριακο σπρει και τις ετριψα με πολυ προσοχη αλλα βλεπω οτι δεν εχουν φυγει εντελως,και πως παλι μετα απο καιρο θα ξαναπαιταξει,τι μπορω να κανω?ευχαριστω πολυ εκ των προτερων. |
|
| |
terino gold member
| Θέμα: Απ: σκουρια στα μπροστινα καλαμια! Πεμ Μαρ 20 2014, 19:36 | |
| Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα... θα μάθεις να ζεις μαζί τους... το μόνο που μπορείς να κάνεις από εδώ και πέρα είναι προληπτική ιατρική... ρίχνε σπρέι σιλικόνης στα ευαίσθητα μέρη που και που για συντήρηση. |
|
| |
papister
| Θέμα: Απ: σκουρια στα μπροστινα καλαμια! Πεμ Μαρ 20 2014, 19:48 | |
| ευχαριστω πολυ!!!!!!αν χρεισιμοποιησω σπρει για ανοξειδωτα που εχουν στα κοτερα δεν θα εχω καλυτερο αποτελεσμα?Για σπρει σιλικονης ποιο μου προτεινεις?και ποσο συχνα να ριχνω γιατι μενω σε παραθαλασσια περιοχη.
|
|
| |
terino gold member
| Θέμα: Απ: σκουρια στα μπροστινα καλαμια! Πεμ Μαρ 20 2014, 20:06 | |
| - papister έγραψε:
- ευχαριστω πολυ!!!!!!αν χρεισιμοποιησω σπρει για ανοξειδωτα που εχουν στα κοτερα δεν θα εχω καλυτερο αποτελεσμα?Για σπρει σιλικονης ποιο μου προτεινεις?και ποσο συχνα να ριχνω γιατι μενω σε παραθαλασσια περιοχη.
Υπάρχουν διάφορα ματζούνια που μπορούν μέχρι και να βγάλουν τελείως τη σκουριά... αν μένεις σε παραθαλάσσια περιοχή τότε ανεβαίνει ο πήχης. Θα το δεις εμπειρικά... εγώ όταν ήμουν σε παραθαλάσσια περιοχή πάντως, έριχνα σπρέι σιλικόνης μετά από κάθε πλύσιμο... Σπρέι πάρε όποιο θες, όλα πάνω κάτω την ίδια δουλειά κάνουν. |
|
| |
georgaras gold member
| Θέμα: Απ: σκουρια στα μπροστινα καλαμια! Πεμ Μαρ 20 2014, 20:11 | |
| - papister έγραψε:
- ευχαριστω πολυ!!!!!!αν χρεισιμοποιησω σπρει για ανοξειδωτα που εχουν στα κοτερα δεν θα εχω καλυτερο αποτελεσμα?Για σπρει σιλικονης ποιο μου προτεινεις?και ποσο συχνα να ριχνω γιατι μενω σε παραθαλασσια περιοχη.
Φιλε Θα μιλήσω γενικά μιας και το εχω αναφέρει πολυ συχνά το πρόβλημα μου... Αν είσαι κοντά σε θάλασσα σαν και εμένα δεν μπορείς να κάνεις και πολλά δυστυχώς και η λύση κουκούλας χειροτερεύει την κατάσταση μιας και κρατάει υγρασία και επιταχύνει το φαινόμενο.... ... εγώ εκτός από τα καλάμια (που ευτυχώς ειναι καλά μεχρι στιγμής) , οπου έχει αλουμίνιο βγάζει ψωρίαση, (Πλαίσιο, ψαλίδι, μαζί και τα καπάκια μοτέρ). Τώρα τελευταία την περνάω συχνά με DW40 που αφήνει λίγο λαδάκι επάνω για προστασία (για καλάμια δεν ξέρω αν κανει, αλλα για ολη την υπόλοιπη μηχανή ειναι μια χαρα) . Υπόψιν αν την περάσεις με σπρέι σιλικόνης σε σημείο που θέλεις να βάψεις αργότερα είναι μπελάς...Επίσης να αποφεύγεις τα πολλά πολλά πλυσίματα, μόνο κακό της κάνεις.... δούλεψε και λίγο swifferακι, σπρέι για τα πλαστικά και πανάκια για καθάρισμα. Σπρέι σιλικόνης ακόμα δεν έχω περάσει... μάλλον μπορεί να περάσω μόνο σε υγιείς μέρη της μηχανής επιλεκτικά...θα δούμε... Καλά τα νησιά , καλές οι παραθαλάσσιες περιοχές αλλά η γαμο-αλμύρα και ο θαλασσινός αέρας κάνει μεγάλη ζημιά...τα γ@μαει όλα σε χρονο dt...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την georgaras στις Πεμ Μαρ 20 2014, 20:23, 5 φορές συνολικά |
|
| |
georgaras gold member
| Θέμα: Απ: σκουρια στα μπροστινα καλαμια! Πεμ Μαρ 20 2014, 20:20 | |
| - terino έγραψε:
- Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα... θα μάθεις να ζεις μαζί τους... το μόνο που μπορείς να κάνεις από εδώ και πέρα είναι προληπτική ιατρική....
+650 |
|
| |
papister
| Θέμα: Απ: σκουρια στα μπροστινα καλαμια! Πεμ Μαρ 20 2014, 20:25 | |
| Με το πλυσιμο εχω θεμα,(καλοκαιρι)καθε μερα σχεδον η μηχανη ειναι σε παραλια,και θεωρω εγω καλο να την πλενω τουλαχιστον 2 φορες τον μηνα να μην μενει πολυ το αλατι πανω της,πλεον θα τις ριχνω και σπρει σιλικονης.Ευχαριστω πολυ παιδια!!!!!!!!! αν και εμαθα οτι ολες οι μηχανες dl εχουν αυτο το ελαττωμα με την σκουρια,και εγω θελω να την προστατευσω οσο μπορω |
|
| |
georgaras gold member
| Θέμα: Απ: σκουρια στα μπροστινα καλαμια! Πεμ Μαρ 20 2014, 20:30 | |
| |
|
| |
tolismark vstromhellasforum Enthusiast
| Θέμα: Απ: σκουρια στα μπροστινα καλαμια! Πεμ Μαρ 20 2014, 20:58 | |
| Προσωπικα στα καλαμια οταν καποια στιγμη παρατηρησα καποια ΄΄μπιμπικιά΄΄ σκουριας τα ετριψα ελαφρα με το μικροτερο νουμερο γιαλοχαρτου και εγιναν καθρεφτης. Εκτοτε μετα απο καθε πλυσιμο, καλο στεγνωμα και μετα ψεκαζα DW40 σε ενα χαρτομαντηλο και τα σκουπιζα. Ποτε ξανα δεν βγηκε το παραμικρο. |
|
| |
andreasp vstromhellasforum Fanatic
| Θέμα: Απ: σκουρια στα μπροστινα καλαμια! Πεμ Μαρ 20 2014, 22:40 | |
| Φιλος που εχει σκάφη αναψυχής για ενοικίαση, τον χειμώνα κάνει μπάνιο τα τρέιλερ με WD40, εννοείται αφού τα πλύνει καλά. Το αγοράζει σε 20λιτρα και το ψεκάζει με ραντιστήρα. Ιχνος σκουριάς! |
|
| |
georgaras gold member
| Θέμα: Απ: σκουρια στα μπροστινα καλαμια! Πεμ Μαρ 20 2014, 23:01 | |
| - andreasp έγραψε:
Το αγοράζει σε 20λιτρα και το ψεκάζει με ραντιστήρα. Ιχνος σκουριάς! Thanks θα το ψαξω |
|
| |
power Member
Τόπος : ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ Registration date : 15/02/2014
| Θέμα: Απ: σκουρια στα μπροστινα καλαμια! Πεμ Μαρ 20 2014, 23:37 | |
| [quote="georgaras"] - andreasp έγραψε:
Το αγοράζει σε 20λιτρα και το ψεκάζει με ραντιστήρα. Ιχνος σκουριάς! Thanks θα το ψαξω georgaras ρωτα τον nikod που ειναι κοινος μας γνωστος να σου πει τι κανω εγω να παθεις ΚΟΚΟΜΠΛΟΚΟ.την αλλη φορα τον ΜΟΥΡΛΑΝΑ.σηκωσε τα ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ μου ειπε φυγε δεν σε ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑ...ΚΑ...χαχααχχα. |
|
| |
JIMSTAMOS vstromhellasforum Enthusiast
| Θέμα: σκουρια στα μπροστινα καλαμια! Δευ Απρ 21 2014, 23:08 | |
| |
|
| |
giorgoshat
| Θέμα: Απ: σκουρια στα μπροστινα καλαμια! Τετ Νοε 08 2023, 10:15 | |
| Αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα, σκουριά στα καλάμια, καθώς ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ζούσε στη Σαλαμίνα. Διάβασα και έψαξα τη λύση του αλουμινόχαρτου, το έκανα και τα καλάμια έγιναν καινούργια στην κυριολεξία. Πολλοί ισχυρίζονται αλουμινόχαρτο με νερό μόνο, αυτό έκανα αρχικά και καθάρισε στο 80%. Στη συνέχεια, για να ολοκληρώσω τον καθαρισμό, αντί νερού χρησιμοποίησα wd40. |
|
| |
| σκουρια στα μπροστινα καλαμια! | |
|