Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

ΦόρουμΕικονοθήκηLatest imagesΕγγραφήΣύνδεση

Μοιραστείτε | 

Τα φρένα μου μέσα...

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω 
Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Guskafetzo
Member
Member
Guskafetzo

Τόπος : ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.....ΣΥΝΕΧΕΙΑ !!!!!
Registration date : 27/03/2010

Τα φρένα μου μέσα... - Σελίδα 3 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τα φρένα μου μέσα...   Τα φρένα μου μέσα... - Σελίδα 3 Icon_minitimeΚυρ Σεπ 04 2011, 11:46

Μια σχετικη αναφορα για το θεμα μας !!!!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
bandit
vstromhellasforum Fanatic
bandit

Τόπος : θεσσαλονικη
Registration date : 09/01/2011

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τα φρένα μου μέσα...   Τα φρένα μου μέσα... - Σελίδα 3 Icon_minitimeΚυρ Σεπ 04 2011, 11:52

[quote="geoman87"]

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης καθε ποτε θελουν αλλαγμα τα λαστιχα??

Σε τι χιλιόμετρα

ανάλογα το λάστιχο και την χρίση 15000 - 20000 χμ

ή

ποσα χρονια.. 2 με 2,5

Οπτικα φενονται ενταξει...

μπορεί να είναι ξερά
και δεν λειτουργού σωστά
Τα φρένα μου μέσα... - Σελίδα 3 451272

http://rider-s-land.pblogs.gr/570937.html
kafetzo
Member
Member
kafetzo

Τόπος : Αθήνα - Σεπόλια
Registration date : 25/11/2010

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τα φρένα μου μέσα...   Τα φρένα μου μέσα... - Σελίδα 3 Icon_minitimeΚυρ Σεπ 04 2011, 20:50

geoman87 έγραψε:
Φιλε μου περστικα στην καλη σου και παλι καλα που δεν χτυπησες...Εγω δεν ξερω αν θα αντιδρουσα το ιδιο λογο της μικρης εμπειριας που εχω οποτε παλι καλα...

Μη νομίζεις ότι μιλάς και σε κάποιον έμπειρο. Το strom είναι η πρώτη μου μηχανή και την έχω από το Νοέμβριο. Προηγούμενη εμπειρία από δίκυκλο μόνο με το ποδήλατο!!

Όσον αφορά το πότε θέλουν αλλαγή τα λάστιχα, αυτό που θυμάμαι από τη σχολή οδηγών είναι είτε στα 35000km είτε στα τρία χρόνια όποιο έρθει πρώτο. Δηλαδή ότι ακριβώς συμβαίνει και με το αμάξι. Άλλα είναι εμφανέστατο ότι δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο όπως πολύ αν όχοι όλοι από εδώ παραδέχονται.
Hypersonic
vstromhellasforum Enthusiast
Hypersonic

Τόπος : Πετρουπολη, Καλλιθεα
Registration date : 12/04/2010

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τα φρένα μου μέσα...   Τα φρένα μου μέσα... - Σελίδα 3 Icon_minitimeΚυρ Σεπ 04 2011, 21:18

geoman87 έγραψε:
,...Ισως φταιω και γω γτ φοβαμαι να πατησω πολυ το μπροστα σε αποτομο φρεναρισμα για να μην μου διπλωσει και ψαχνομαι... Το μηχανακι ειναι μοντελο 2004 και εννοειται δεν εχει ABS...
..

Οι μηχανες σταματανε με το μπροστινο. Αυτο παταμε.
Το πισω ειναι επικουρικο ή για "ειδικες περιπτωσεις" οδοστρωματος......

Επισης πριν χρονια που τα μηχανακια δεν ειχαν ABS , σταματουσαν με τα φρενα τους........

Βρες ενα χωρο χωρις κινηση (το παρκιγκ ενος σουπερμαρκετ την Κυριακη ειναι ο,τι πρεπει) και παιξε με τα φρενα σου....
Bretsos
gold member
gold member
Bretsos

Τόπος : Φυλακισμένος στην Αθήνα...
Registration date : 06/03/2009

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τα φρένα μου μέσα...   Τα φρένα μου μέσα... - Σελίδα 3 Icon_minitimeΚυρ Σεπ 04 2011, 21:24

geoman87 έγραψε:

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης καθε ποτε θελουν αλλαγμα τα λαστιχα??Σε τι χιλιομετρα ή ποσα χρονια..

Προσωπικά τα αλλάζω κάθε 6-8 μήνες ή 10-13.000χλμ. αυστηρά.
kafetzo
Member
Member
kafetzo

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τα φρένα μου μέσα...   Τα φρένα μου μέσα... - Σελίδα 3 Icon_minitimeΚυρ Σεπ 04 2011, 21:34

Hypersonic έγραψε:
Επισης πριν χρονια που τα μηχανακια δεν ειχαν ABS , σταματουσαν με τα φρενα τους........

Βασιζόμενοι δηλαδή στην τεχνολογία του ABS μείωσαν το κόστος (δηλαδή ποιότητα) των φρένων? Τόσο ανώτερα ήταν τα φρένα σε παλαιότερα μοντέλα?
DHMOKRITOS69
moderator
moderator
DHMOKRITOS69

Τόπος : Θεσσαλονικη
Registration date : 18/05/2010

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τα φρένα μου μέσα...   Τα φρένα μου μέσα... - Σελίδα 3 Icon_minitimeΔευ Σεπ 05 2011, 00:45

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
1ο περαστικα
2ο δικια μου αποψη ειναι οτι πρεπει να μαθουμαι τα φρενα μας στην αρχη νομηζα οτι ειναι για γελια και ρωτουσα και εγω για αλλαγη αλλα ενα απογευμα καθως κατεβενα με ενα φυλο μου να δω την μεγαλη ΑΡΙΑΝΑΡΑ χρειαστηκα γερα φρενα τα οποια οπως εχουμαι πει ολοι δεν υπαρχουν και με της μανετες να κοντεβουν να σπασουν κανω απελπιδα κινηση αποφηγης και ΝΑ ΤΟ ΦΩΣ το ζουζουνι ακουη και περναμε με τερμα τα φρενα και με εναλαξ πλαγιασμα χωρις πτωση απο τα εμποδια που πεταχτηκαν(κουτια με 4 ροδες) και τοτε καταλαβα οτι τα φρενα δεν ειναι τοσο για την απολυτη ακινητοποιηση αλλα για τον απολυτο ελεγχο ακομα και σε κατασταση πανικου και οπως καποιο δωσανε την λυση ενα σουπερ μαρκετ οταν θα ειναι κλειστο οπως εκανα και εγω και δοκιμασα αμετρητες φορες το φρεναρησμα πανικου με πλαγιασμα της μηχανης και μου αρεσε αρκετα.
3ο την μηχανη την σταματαμε παντα με μπροστινο το πισω ειναι για ελαχιστες περηπτοσης και καλο ειναι να μην το χρεισημοποιης καθολου και να προσπαθησης να το κανεις βιομα μονο μπροστα ΜΟΝΟ
deamon
Member
Member
deamon

Τόπος : ΣαΛΛονίκη σε λεω
Registration date : 16/02/2009

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τα φρένα μου μέσα...   Τα φρένα μου μέσα... - Σελίδα 3 Icon_minitimeΔευ Σεπ 05 2011, 01:02

Το πίσω είναι καλό για το σταμάτημα σε φανάρια, σε φρακάρισμα στη κίνηση, μέσα στη πόλη με πολύ χαμηλές ταχύτητες και γενικός οπουδήποτε θέλεις απλά να ελαττώσεις χαλαρά ταχύτητα . . . άλλο να αλλάζεις ένα σετ τακάκια και άλλο δυο που έχουμε μπροστά. . .
είπαμε λεφτά υπάρχουν αλλά που πήγαν τα λεφτά ? ? ?

Όχι κε πάρεδρε ναμ δεν είμαι τσιγκούνης . . . δεν το κάμω για μένα . . . αλλά για τα ρημάδια τα φράγκα μου ναμ. . .
mikios
mikios

Τόπος : Ηράκλειο, Κρήτη
Registration date : 25/02/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τα φρένα μου μέσα...   Τα φρένα μου μέσα... - Σελίδα 3 Icon_minitimeΔευ Σεπ 05 2011, 07:43

ρε σεις, σε συνδυασμό δουλεύουν τα φρένα! Πάντα και τα 2! Το πίσω βοηθάει το μπροστά.
Όποιος αμφιβάλλει ας κάνει ένα πείραμα να δει πόσο παραπάνω βυθίζεται η μπροστινή ανάρτηση όταν δεν πατάμε πίσω φρένο.
Hypersonic
Hypersonic

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τα φρένα μου μέσα...   Τα φρένα μου μέσα... - Σελίδα 3 Icon_minitimeΔευ Σεπ 05 2011, 08:57

Καποιοι πατανε πρωτα το πισω (στιγμες) πριν το μπροστα για να αποφορτισουν λιγο το μπροστα συστημα....

Αλλαγη ελαστικων.... καθε πότε.... ?
Ειναι πολυ σχετικο αυτο....
Εξαρταται απο πολλους παραγοντες....

1. "Τρελα" ιδιοκτητη (καθε 2.000χλμ ή ...οταν σκασουν.... )
2. Ποσα χιλιομετρα κανει και ποσο συχνα.... (για να "δουλευουν" τα λαστιχα)
3. Που παρκαρεται η μηχανη (διαφορετικη η φθορα τους σε κλειστο παρκιγκ με το πεζοδρομιο -ηλιος, υγρασια, ζεστη, κρυο κλπ)
4. Ποσο "φρεσκα" ειναι κατα την τοποθετηση (ποσο καιρο δηλ τα ειχε το μαγαζι στην αποθηκη του, αλλα και ποιες ηταν οι συνθηκες αποθηκευσης)
5. Τροπος οδηγησης-σχεση-φθορα ελαστικων (ξεκιναμε με κρυα λαστιχα και παμε φετες ή περιμενουμε να ζεσταθουν λιγο... πρινα τα καψουμε)

kafetzo έγραψε:
Hypersonic έγραψε:
Βασιζόμενοι δηλαδή στην τεχνολογία του ABS μείωσαν το κόστος (δηλαδή ποιότητα) των φρένων? Τόσο ανώτερα ήταν τα φρένα σε παλαιότερα μοντέλα?

Σε καμια περιπτωση.....Αντιθετως το ανεβαζει το κοστος.
Το ABS βελτιωσε τα φρενα, γιατι ο σκοπος τους ειναι να σταματανε τη ροδα, αλλα οχι να την μπλοκαρουν...
Θα υπαρξουν περιπτωσεις που θα τσαρουχωσεις τα φρενα, χωρις να μπλοκαρουν λογω ABS, χωρις να πεσεις, γαιτι θα κανεις ελιγμο ή θα εισαι πανω σε στροφη.... που θα πεις "αν δεν ειχα ABS θα ημουν κατω λογω μπλοκαρισμενου τροχου" .

Οταν ειχα το Transalp, χωρις ABS, ειχα στο μυαλο μου σε φρεναρισμα πανικου, μαζι με ολα τα υπολοιπα που κατεβαζει το μυαλο, ΚΑΙ το "προσοχη στις μανετες μην μπλοκαρει" και "αν μπλοκαρει, αφηνω μανετα και ξανα πατω".....
Με το ABS αυτη την εννοια δεν την εχω.... οποτε το μυαλο μπορει να διαχειριστει άλλα πραγματα...

gandalf
gandalf

Τόπος : Πάτρα
Registration date : 24/10/2010

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τα φρένα μου μέσα...   Τα φρένα μου μέσα... - Σελίδα 3 Icon_minitimeΔευ Σεπ 05 2011, 10:42

mikios έγραψε:
ρε σεις, σε συνδυασμό δουλεύουν τα φρένα! Πάντα και τα 2! Το πίσω βοηθάει το μπροστά.
Όποιος αμφιβάλλει ας κάνει ένα πείραμα να δει πόσο παραπάνω βυθίζεται η μπροστινή ανάρτηση όταν δεν πατάμε πίσω φρένο.

Εννοείται το καλύτερο φρενάρισμα όπως λέει και ο μικιος είναι και με τα 2 φρένα .... πατάμε ελάχιστα πιο γρήγορα το πίσω και αμέσως μετά το μπροστινό .... έτσι επιτυγχάνεται και καλύτερη σταθεροποίηση της μηχανής και μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος

Μάλιστα καλό είναι να μάθει κάποιος να φρενάρει και με τα 2 και με τη συγκεκριμένη σειρά στην καθημερινότητά του
(ακόμα και όταν δεν του χρειάζεται πραγματικά) .... έτσι όταν ο μηγένητο γίνει στραβή, χέρι και πόδι θα συνδυαστούν αυτόματα και μηχανικά (αφού θα του έχει γίνει συνήθεια) και θα εκμεταλλευτεί το μέγιστο δυνατό φρενάρισμα (δεν θα χάσει χρόνο να σκεφτεί να πατήσει και το πίσω αλλά και ούτε θα φρενάρει μηχανικά μονάχα με το μπροστινό)...

Εμένα πάντως από προσωπικής εμπειρίας σε κατηφορική στροφή όπου ξεμύτισε αμάξι από δρόμο στην κορυφή της στροφής πάτησα ενστικτωδώς φρένα ενεργοποιήθηκε το ABS, έκανε τον κλασικό λόξιγκα το μηχανάκι και σταμάτησα - επιβράδυνα κανονικότατα ... είμαι σχεδόν σίγουρος (παρότι γενικά ενεργοποιείται λίγο νωρίτερα απ' ότι πρέπει ) ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση με γλύτωσε από καλούλα σαβούρα ....
kafetzo
Member
Member
kafetzo

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τα φρένα μου μέσα...   Τα φρένα μου μέσα... - Σελίδα 3 Icon_minitimeΔευ Σεπ 05 2011, 21:02

mikios έγραψε:

OK Σωστός ο mikios! Αισθητά λιγότερο βούλιαγμα σε συνδυασμό των δύο φρένων. Εγώ στην πλειοψηφία των φρεναρισμάτων μου πατάω και τα δύο ταυτόχρονα. Με ενοχλεί η τραμπάλα που γίνεται μόνο με το μπροστά.
DHMOKRITOS69
moderator
moderator
DHMOKRITOS69

Τόπος : Θεσσαλονικη
Registration date : 18/05/2010

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τα φρένα μου μέσα...   Τα φρένα μου μέσα... - Σελίδα 3 Icon_minitimeΔευ Σεπ 05 2011, 21:30

ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΠΡΩΣΤΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΥΛΟ ΠΟΥ ΦΡΕΝΑΡΗ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΩ ΜΟΝΟ ΑΣ ΣΥΝΗΘΙΣΗ ΝΑ ΠΑΤΑΕΙ ΤΟ ΜΠΡΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΕΝΟΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ Η ΜΗΧΑΝΗ ΦΡΕΝΑΡΗ ΠΟΙΟ ΟΜΟΡΦΑ
ΦΥΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ
mikios
mikios

Τόπος : Ηράκλειο, Κρήτη
Registration date : 25/02/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τα φρένα μου μέσα...   Τα φρένα μου μέσα... - Σελίδα 3 Icon_minitimeΤρι Σεπ 06 2011, 07:46

Gandalf έγραψε:
...το καλύτερο φρενάρισμα ... είναι και με τα 2 φρένα ....
...με γλύτωσε από καλούλα σαβούρα ....

you shall get +1 👅

Μπράβο μάγε, αναλυτικότατα τα έγραψες.
Ο καλός οδηγός είναι αυτός που πασχίζει να έχει καλές συνήθειες. Αν είναι και αρκετά άτυχος, μια μέρα θα δοκιμαστεί πάνω σε αυτές όπως εσύ.
bandit
bandit

Τόπος : θεσσαλονικη
Registration date : 09/01/2011

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τα φρένα μου μέσα...   Τα φρένα μου μέσα... - Σελίδα 3 Icon_minitimeΤρι Σεπ 06 2011, 08:33

ας ρίξουμε και μια ματιά εδώ από ένα από μας τη λέει για τα v strom

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=72117&perpage=15&pagenumber=1
Hypersonic
Hypersonic

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τα φρένα μου μέσα...   Τα φρένα μου μέσα... - Σελίδα 3 Icon_minitimeΤρι Σεπ 06 2011, 11:56

Ε, καλα τωρα....

Αν απο ΟΛΑ τα μηχανακια του κοσμου παρουμε τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ κομματια τους, τοτε το Μοτο-Φρανκενστάιν που θα φτιαξουμε θα ειναι εννοειται το καλυτερο εργαλειο....

sartzegian
Member
Member
sartzegian

Τόπος : ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗ
Registration date : 22/01/2010

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τα φρένα μου μέσα...   Τα φρένα μου μέσα... - Σελίδα 3 Icon_minitimeΤρι Σεπ 06 2011, 14:17

Hypersonic έγραψε:
Ε, καλα τωρα....

Αν απο ΟΛΑ τα μηχανακια του κοσμου παρουμε τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ κομματια τους, τοτε το Μοτο-Φρανκενστάιν που θα φτιαξουμε θα ειναι εννοειται το καλυτερο εργαλειο....

YOU! μου αρεσε αυτο που ειπες!!! success
terino
gold member
gold member
terino

Τόπος : Athens
Registration date : 15/01/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τα φρένα μου μέσα...   Τα φρένα μου μέσα... - Σελίδα 3 Icon_minitimeΤρι Σεπ 06 2011, 14:39

bandit έγραψε:
ας ρίξουμε και μια ματιά εδώ από ένα από μας τη λέει για τα v strom

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=72117&perpage=15&pagenumber=1

Υπάρχει και εδώ μέσα κάπου αυτό! Ήταν ο πρώτος που μας έδειξε τον δρόμο της βελτίωσης! Laughing Laughing
http://www.schoolofdance.gr

Τα φρένα μου μέσα...

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή 

Παρόμοια θέματα

+
Σελίδα 3 από 3Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
 :: ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ.... :: Δυσάρεστα.....-
Μετάβαση σε: