Αν και δεν είμαι ειδικός, δεν νομίζω να προσφέρει τίποτα και θα σου πω γιατί:
----Προσπαθώ να τα γράχω όσο πιο μπακαλίστικα και απλα γίνεται-----
Αυτό που προκαλεί τον θάνατο σε βαρύ χτύπημα του κεφαλιού είναι συνήθως η αιμορραγία μεσα στο κρανίο από κάποιο αγγείο που σπάει ή το βαρύ οίδημα του εγκεφάλου που δημιουργείτα από την ανατάραξή του.Δηλαδή με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο ο εγκέφαλος πιέζεται μεσα στο κρανίο και επειδή δεν έχει από που να φύγει πάει να βγει από την τρύπα από την οποία βγαίνει ο νωτιαίος μυελός. Εκεί πάει και συμπιέζεται το κέντρο της αναπνοής και ο ασθενής πεθαίνει ακαριαία από ασφυξία.
Η αρχή και καλά είναι ότι παγώνοντας τα αγγεία του εγκεφάλου θα κλείσουν και θα μειωθεί η αιμορραγία.
1. Σε επείγοντα ποτέ δεν έχω δει ή διαβάσει να χρησιμοποιούν πάγωμα του κεφαλιού ή αντίστοιχες τεχνικές σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις (ΚΕΚ). Αν είχε αποδειχτεί αποτελεσματικό θα το κάναμε στα επείγοντα ή μέσα στα ασθενοφόρα γιατί είναι πολύ απλό. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι πάγος. Και αυτή η συσκευή πάγο δημιουργεί, σαν κάτι instant παγοκύστες αν έχεις δει που υπάρχουν για κάμπινγκ. Την ίδια αρχή έχουν.
2. Ο λόγος που δεν πιάνει είναι ότι το κρύο δεν μπορεί να διεισδύσει τόσο βαθιά στο κεφάλι γιατί μεσολαβούν μονωτικά υλικα : το τριχωτό της κεφαλής, το δέρμα της κεφαλής που είναι τρομερά παχύ, έως και 2 εκατοστά, το κρανίο που έχει δομή σαν μονωτικό τοίχου με 2 κυψελωτά μέρη και ένα συμπαγές στο ενδιάμεσο,οι μήνιγγες που είναι 3 μεμβράνες εκ των οποίων η μια είναι χοντρή σαν συσκευασία κρουασάν και το εγκεφαλονωτιαίο υγρό, το υγρό στο οποίο κολυμπάει ο εγκέφαλος. Αν μια χούφτα πάγου αρκεί για να περάσει όλα αυτά πριν να δημιουργηθεί αιμάτωμα εμένα να μου τρυπήσεις τη μύτη.
3. Σε μια τεχνική χειρουργείου στην οποία βάζουν τον άρρωστο σε υποθερμία για να προστατέψουν τον εγκέφαλο σκεπάζουν όλο το σώμα με πάγο και περιμένουν σχεδόν μισή ώρα για να πέσει η θερμοκρασία στον εγκέφαλο κάτω από 35. ΌΛΟ το σώμα.
Εύχομαι να κάνω λάθος.
Εύχομαι να σου έφτιαξα τη διάθεση. :rendeer: