|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
bozosd vstromhellasforum Fanatic
Ηλικία : 49 Τόπος : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Registration date : 12/12/2009
| Θέμα: Κατασκευή Βάσης-Μπαράκι Παρ Απρ 09 2010, 18:56 | |
| Καθώς κατά την γνώμη μου είναι χρήσιμο ένα μπαράκι-βάση ,στο οποίο θα μπορούμε να τοποθετούμε το gps αλλά και ότι αλλό έξτρα χρειάζετε στήριξη,και καθώς πιστεύω πως η καταληλότερη θέση είναι πάνω απ'το καντράν έφιαξα μία και την παρουσιάζω. Ο λόγος που δείχνω την κατασκευή της ,είναι οτι θέλω να μεταφέρω μέσο της εικόνας ,σε ορισμένους αδερφούς που πιθανόν να τους αρέσει αλλά να δυσκολεύοντε να το υλοποιήσουν το πόσο εύκολα και οικονομίκα μπορούν να το κατασκευάσουν. Δείχνω λοιπόν τα υλικά και βήμα-βήμα την δική μου παντέντα ,χωρίς να σημαίνει οτι ο καθένας δεν μπορεί να χρεισημοποιήσει τα δικά του υλικά ή τις δικές του διαστάσεις. ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Σωλήνας αλουμινίου πάχους 12mm 2 λαμάκια μήκους 8cm 2 λαμάκια μήκους 6cm 2 λαμάκια σχήματος πί (αντίκρισμα απο σύρτες) 2 τάπες λαστιχένιες για σωλήνα με εσωτερική διάμετρο 12mm 6 βίδες ολόπασες Μ5 6 παξιμάδια Μ5 ασφαλείας + 6 ροδέλες 1. Υλικά κατασκευής 2. Πάχος σωλήνα αλουμινίου 12mm 3. Λαμάκι 8cm 4. Λαμάκι 6cm 5. Ξετρύπημα της μιάς τρύπας ,της μεγάλης λάμας,με 6.5mm τρυπάνι(εκεί περνάει και βιδώνουμε την Μ6 βίδα,από την βάση της ζελατίνας) 6. Ξετρύπημα του πί με 6.5mm τρυπάνι 7. Βιδώνουμε τις δύο λάμες μεταξύ τους ,και μαζί και απο πάνω το πί 8. Κόβουμε ότι περισεύει απο τις ολόπασες βίδες 9. Λιμάρουμε ,χαρτόνουμε και ασταρώνουμε τα κοψίματα 10. Βάφουμε με μαύρο 11. Κόβουμε σωλήνα στα 22cm 12. Ξεβιδώνουμε την πάνω βίδα απο την βάση της ζελατίνας (η βάση είναι στην πρώτη την μαμά θέση) 13. Τοποθετούμε τις βάσεις 14. Περνάμε τον σωλήνα και βάζουμε τις τάπες 15. Απο μιά τσιμπιά διάφανη σιλικόνη ανάμεσα σε σωλήνα και το πί |
|
| |
| Θέμα: Απ: Κατασκευή Βάσης-Μπαράκι Παρ Απρ 09 2010, 19:03 | |
| |
|
| |
gmavrid gold member
Ηλικία : 44 Τόπος : Σέρρες-Θεσσαλονίκη Registration date : 20/02/2008
| Θέμα: Απ: Κατασκευή Βάσης-Μπαράκι Παρ Απρ 09 2010, 19:09 | |
| Άρχων του Σκότους! Μπράβο! |
|
| |
Nommos Member
Ηλικία : 39 Τόπος : Νέα Σμύρνη Registration date : 03/07/2008
| Θέμα: Απ: Κατασκευή Βάσης-Μπαράκι Παρ Απρ 09 2010, 19:25 | |
| Πολυ ωραιο !! - Παράθεση :
- και καθώς πιστεύω
πως η καταληλότερη θέση είναι πάνω απ'το καντράν Συμφωνω |
|
| |
johnnyb gold member
Ηλικία : 42 Τόπος : Θεσσαλονίκη Registration date : 03/06/2009
| Θέμα: Απ: Κατασκευή Βάσης-Μπαράκι Παρ Απρ 09 2010, 19:31 | |
| Πολύ ωραίος και πιθανόν να σε χρειαστώ |
|
| |
| Θέμα: Απ: Κατασκευή Βάσης-Μπαράκι Σαβ Απρ 10 2010, 13:17 | |
| - johnny(hack) έγραψε:
- Πολύ ωραίος και πιθανόν να σε χρειαστώ
Αδέρφια μου ,γι'αυτό είμαστε όλοι εδώ.Για να βοηθάμε ο ένας τον άλλον με όποιον τρόπο και όποιο μέσο μπορεί ο καθένας μας! |
|
| |
johnnyb gold member
| Θέμα: Απ: Κατασκευή Βάσης-Μπαράκι Σαβ Απρ 10 2010, 18:34 | |
| |
|
| |
gmavrid gold member
| Θέμα: Απ: Κατασκευή Βάσης-Μπαράκι Σαβ Απρ 10 2010, 18:35 | |
| |
|
| |
shadow.gr. vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 48 Τόπος : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Registration date : 25/05/2008
| Θέμα: Απ: Κατασκευή Βάσης-Μπαράκι Σαβ Απρ 10 2010, 19:49 | |
| φιλε μου πολυ καλος.... αλλα γιατι εβαλες λαμακι στο λαμακι και οχι μονοκοματο?? γλιτωνες τις βιδες.... επειδη σκεφτομσι να κανω κατι παραπλησιω για πες εχεις τιποτα τρεμουλα στην ζελατινα??? |
|
| |
| Θέμα: Απ: Κατασκευή Βάσης-Μπαράκι Σαβ Απρ 10 2010, 22:35 | |
| - shadow.gr. έγραψε:
- φιλε μου πολυ καλος....
αλλα γιατι εβαλες λαμακι στο λαμακι και οχι μονοκοματο?? γλιτωνες τις βιδες.... επειδη σκεφτομσι να κανω κατι παραπλησιω για πες εχεις τιποτα τρεμουλα στην ζελατινα??? Η ζελατίνα έχει καργάρει ,δεν υπάρχει απολύτος κανένα πρόβλημα. Χρεισημοποίησα δύο λαμάκια ,επειδή δεν βρήκα μονοκόμματο και κατόπιν δοκιμών αυτές οι διαστάσεις με βόλεψαν. Είναι μια βίδα επιπλέον ,και άλλοστε δεν δείχνει άσχημα,απεναντίας ακολουθεί μια συμετρία. |
|
| |
johnnyb gold member
| Θέμα: Απ: Κατασκευή Βάσης-Μπαράκι Κυρ Απρ 11 2010, 02:03 | |
| |
|
| |
| Θέμα: Απ: Κατασκευή Βάσης-Μπαράκι Κυρ Απρ 11 2010, 10:22 | |
| - bozosd έγραψε:
- shadow.gr. έγραψε:
- φιλε μου πολυ καλος....
αλλα γιατι εβαλες λαμακι στο λαμακι και οχι μονοκοματο?? γλιτωνες τις βιδες.... επειδη σκεφτομσι να κανω κατι παραπλησιω για πες εχεις τιποτα τρεμουλα στην ζελατινα??? Η ζελατίνα έχει καργάρει ,δεν υπάρχει απολύτος κανένα πρόβλημα. Χρεισημοποίησα δύο λαμάκια ,επειδή δεν βρήκα μονοκόμματο και κατόπιν δοκιμών αυτές οι διαστάσεις με βόλεψαν. Είναι μια βίδα επιπλέον ,και άλλοστε δεν δείχνει άσχημα,απεναντίας ακολουθεί μια συμετρία. εαν καταλαβα καλα το λαμακι σου πιανει μονο στην επανω βιδα απο την βαση τις ζελατινας γιαυτο ρωτησα αν σε κανει τρεμουλο. ετσι η ζελατινα σου πρεπει να εχει και μια κλιση προς τα εξω... |
|
| |
| Θέμα: Απ: Κατασκευή Βάσης-Μπαράκι Κυρ Απρ 11 2010, 12:41 | |
| Η βάση της ζελατίνας και κατα συνέπεια και η ίδια η ζελατίνα,έχει πάρει όπως λες μια μικρή κλίση προς τα έξω ,λόγο προσθήκης λάμας ,αλλά είναι πολύ μικρή και τόσο λίγο που δεν είναι αντιληπτό,και δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στο μοντάρισμα.
Κανένα πρόβλημα με τρέμουλα τριξίματα και λοιπούς θορύβους. Δοκιμασμένο και σε υψηλές ταχύτητες. |
|
| |
asterix2 Member
| Θέμα: Απ: Κατασκευή Βάσης-Μπαράκι Κυρ Απρ 11 2010, 17:27 | |
| τα υλικά από που τα πήρες και πόσο σου κόστισαν? |
|
| |
| Θέμα: Απ: Κατασκευή Βάσης-Μπαράκι Κυρ Απρ 11 2010, 19:25 | |
| - asterix2 έγραψε:
- τα υλικά από που τα πήρες και πόσο σου κόστισαν?
Αυτά τα συγκεκριμένα τα βρήκα στο Leroy merlyn (δεν ξέρω αν το έγραψα σωστά), είναι αυτή η γαλλική αλυσίδα στύλ Praktiker. Φυσικά μπορείς να τα βρείς και σε κάποιο μαγαζί με σηδηρικά. Βέβαια πάντοτε στις παντέντες χρειάζετε λίγο ψάξιμο για να βρείς τελικά υλικά τα οποία ταιριάζουν κατασκευαστικά αλλά είναι και του γούστου σου. Καλή επιτυχία και όπου μπορώ να βοηθείσω ευχαρίστως. |
|
| |
| Θέμα: Απ: Κατασκευή Βάσης-Μπαράκι Κυρ Απρ 11 2010, 19:36 | |
| - asterix2 έγραψε:
- τα υλικά από που τα πήρες και πόσο σου κόστισαν?
Το κόστος παιδιά είναι μηδαμινό. |
|
| |
JEFFakhs vstromhellasforum Enthusiast
Τόπος : Volos-->Piraeus-->Heraklion-->? Registration date : 28/09/2008
| Θέμα: Απ: Κατασκευή Βάσης-Μπαράκι Κυρ Απρ 11 2010, 22:19 | |
| - bozosd έγραψε:
Δείχνω λοιπόν τα υλικά και βήμα-βήμα την δική μου παντέντα ,χωρίς να σημαίνει οτι ο καθένας δεν μπορεί να χρεισημοποιήσει τα δικά του υλικά ή τις δικές του διαστάσεις.
μπράβο στο φίλο bozosd για την κατασκεύη και την αναλυτική φωτογραφική παρουσίαση (ποτέ δεν έχω καταφέρει να ασχολούμαι με το μηχανάκι μου (συνήθως solo) και να έχω το νου μου και στη φωτογραφική μηχανή για μια τέτοια ολοκληρωμένη φωτογραφική παρουσίαση της ''δουλειας'')!!! χαιρετίζω κάθε απόπειρα πρωτότυπης και ιδιόχειρης υλοποίησης (πατέντα)!!! |
|
| |
| Θέμα: Απ: Κατασκευή Βάσης-Μπαράκι Δευ Απρ 12 2010, 09:43 | |
| Να'σαι καλά φίλε JEFFakh για τα καλά σου λόγια. Και εσύ άλλοστε είσαι απο αυτούς που με πολούς τρόπους έχεις βοηθείσει τον λαό μας ,στο να βελτιώσει ο καθένας την καλή του με διάφορα καλούδια οικονομικά. Έτσι λοιπόν γνωρίζεις απο πρώτο χέρι οτι όλα απαιτούν τον κόπο τους. Σίγουρα το να κάνεις μια εργασεία ,και να προσπαθείς να την φωτογραφίζεις συνχρόνος δεν είναι και ότι πιο εύκολο όταν είσαι μόνος.Γι'αυτό χρεισημοποίησα το κινητό τηλ. που είναι πιο πρακτικό.(εκτός μιας φώτο που τράβειξε ο μικρός μου). |
|
| |
| Θέμα: Απ: Κατασκευή Βάσης-Μπαράκι Δευ Απρ 12 2010, 21:20 | |
| φιλε μου λογο του ποστ σου ειπα να ασχοληθω και εγω επιτελους με την κατασκευη του συγκεκριμενου αξεσουαρ.λογου τις δουλειας μου ομως ειπα να το παω λιγο παραπανω ομως....πχ βρηκα ταπες που μπαινουν εσωτερικα και αντι για τα λαμακια που εχεις πηρα αλουμινιο οποτε θα δειχνει πιο ολοκληρωμενω το συνολο.....
δεν το κανω για να πικαρω την προσπαθεια σου........
αν θες μια που εισαι και σαλονικα θα χαρω να βρεθουμε για εναν καθε καφε και να ριξουμε και αλλες ιδεες..... |
|
| |
| Θέμα: Απ: Κατασκευή Βάσης-Μπαράκι Τρι Απρ 13 2010, 09:00 | |
| Φίλε shadow ευχαρίστως να συναντηθούμε όποτε θες. Εάν δεν βολέψει,στο καφέ θα είμαι την επόμενη Τετάρτη.
Πρίν αρχίσεις τα τρυπήματα της λάμας,ένωσε τα υλικά σου με μανταλάκια-σφυκτηράκια για να δείς αν σου αρέσει το αποτέλεσμα οπτικά.(Πάνω στην μηχανή) Εγώ πάντος ,καθώς το δοκίμασα και με λαμάκια αλουμινίου του ίδιου χρώματος με το μπαράκι δεν μου άρεσε. Θεωρώ πως χρειάζετε αντίθεση χρωμάτων. Βέβαια λένε περί ορέξεως......
Καλή επιτυχία! |
|
| |
| Θέμα: Απ: Κατασκευή Βάσης-Μπαράκι Τρι Απρ 13 2010, 20:38 | |
| το κοκοψινι ειναι ετοιμο ....τελικα το εβαψα ολο μαυρο εκτος απο το μπαρακι οπου το αφησα στο χρωμα του αλουμινιου......
επειδη αφηνε ενα κενο απο επανω η βαση της ζελατινας εκανα και 2 λαμακια τα οποια ειναι υπο γωνια για να κλεισει ακριβως......να δουμε στο τελος ποιο σετ θα βαλω....εξαλου θα περαστει μολις παρω το gipro μου....
ειμαι μεσα για το καφε.....αν θες βρισκομαστε και εκτος τεταρτης...... |
|
| |
gmavrid gold member
| Θέμα: Απ: Κατασκευή Βάσης-Μπαράκι Τρι Απρ 13 2010, 20:40 | |
| - shadow.gr. έγραψε:
- το κοκοψινι ειναι ετοιμο ....τελικα το εβαψα ολο μαυρο εκτος απο το μπαρακι οπου το αφησα στο χρωμα του αλουμινιου......
επειδη αφηνε ενα κενο απο επανω η βαση της ζελατινας εκανα και 2 λαμακια τα οποια ειναι υπο γωνια για να κλεισει ακριβως......
ειμαι μεσα για το καφε.....αν θες βρισκομαστε και εκτος τεταρτης...... Μια φωτό μάνα μου, χίλιες λέξεις! Παλιά κινέζικη παροιμία! Ε, καταπληκτικέ Χρήστε??? |
|
| |
| Θέμα: Απ: Κατασκευή Βάσης-Μπαράκι Τρι Απρ 13 2010, 22:17 | |
| δυστηχως εδω εχω μονο το μπαρακι τα υπολοιπα κομματια αναρωνουν υπομονετικα για να στεγνωσει επανω τους το μαυρο ματ το γληγορο.... |
|
| |
| Θέμα: Απ: Κατασκευή Βάσης-Μπαράκι Τρι Απρ 13 2010, 22:46 | |
| αλλα αφου το ζηταει ο λαος ειδου ..... |
|
| |
| Θέμα: Απ: Κατασκευή Βάσης-Μπαράκι Τρι Απρ 13 2010, 22:52 | |
| ....ειναι παλι στους 22 ποντους απο φ12 αλουμινιο αλλα με εσωτερικες ταπες οπου γινεται πραγματικα αγνωριστο........ |
|
| |
|