αν αυτη κουμπωνει πανω χωρις καλωδια λεω να την παρουμε ειναι λογικα πιο δυνατη και βγαζει ηχο αεροκορνας!!
Απο ότι λένε τα παιδιά παραπάνω
NewFish έγραψε:
Εγώ πάντως την Nautilus Compact που φοράω την έχω εγκαταστήσει με ρελεδάκι ώστε να μην υπερφορτώνεται το κύκλωμα του μαμά διακόπτη και επιπλέον καλωδίωση, με 20Α ασφάλεια, που παίρνει απευθείας από την μπαταρία, γιατί οι ανάγκες της σε ρεύμα είναι αυξημένες.
Η Magnum 80 είναι ηλεκτομαγνητική (και όχι ηλεκτροπνευματική σαν τη Nautilus), όπως η μαμά. Και μιας και "τραβάει" μόνο 6Α, την αντικαθιστά χωρίς την ανάγκη ρελέ ή επιπλέον ασφάλειας...
Η Nautilus χρειάζεται για την εγκατάστασή της κάτι ΤΕΤΟΙΟ
χρειάζεται άλλη καλωδίωση και ρελέ γιατί τραβάει πολύ ρεύμα.
τον πηρα τηλεφωνο και ειπε οτι "καμια δεν θελει αλλη καλωδιωση" και "οτι εχει δωσει παρα πολλες και δεν του εχει αναφερει κανεις τιποτα για καινουργια καλωδιωση"
....αυτα ειπε αυτος!!
και οταν του μιλησα για 10 - 20 ακομα και στα 30 κομματια μου μιλησε για το πολυ κανενα 0,50 κατω (κουβαρντας)
iannag vstromhellasforum Enthusiast
τον πηρα τηλεφωνο και ειπε οτι "καμια δεν θελει αλλη καλωδιωση" και "οτι εχει δωσει παρα πολλες και δεν του εχει αναφερει κανεις τιποτα για καινουργια καλωδιωση"
....αυτα ειπε αυτος!!
και οταν του μιλησα για 10 - 20 ακομα και στα 30 κομματια μου μιλησε για το πολυ κανενα 0,50 κατω (κουβαρντας)
Και εμείς άμα τις αγοράζαμε απο αυτόν δεν νομίζω να έμπαινε κανείς στον κόπο να τον ενημερώσει οτι βάλαμε καινούργια καλωδίωση. Το τηλεφώνημα θα κόστιζε περισσότερο απο την"έκπτωση" που μας κάνει!
Vezouvios Administrator
Ηλικία : 46 Τόπος : Mακεδονια Registration date : 09/10/2009
Λοιπόν δειτε πως εχουν τα πράγματα.... Πριν λιγο ξήλωσα την κορνα απο το PEUGEOT BOXER (Επαγγελματικό Βαν που εχω) Ο λόγος που το εκανα αυτο ειναι επειδή ειχε καεί εδω και 6 μήνες αλλα και πριν καεί αντιμετώπιζα κάποιες φόρες πρόβλημα Για αυτο ήθελα κατά κύριο λόγο να αγοράσω κόρνα. Υπόψιν οτι στο φορτηγάκι εχει ρελε για την κορνα.
Παρακάτω είναι οι φώτο της κόρνας που έβγαλα απο το van
Και ναι κυριες και κυριοι. Η μαμα κορνα ειναι STEBEL TMagnum 80
σορρυ για το μεγεθος της φωτο αλλα τις εβαλα απευθείας απο το κινητο,σε λιγη ωρα θα κανω την σμίκρυνση
ρωτησα ενα μαγαζι εδω στο Ν.Ηρακλειο και μου ειπε 30ευρο για την nautilus compact τον ρωτησα και αυτον αν θελει extra καλωδιωση και μου ειπε οχι μονο το ρελε θελει
για 15-20 κομματια μπορει να κανει 15%εκπτωση!
Vezouvios Administrator
Πήγα για μαλλί και βγήκα κουρεμενος που λέει και η παροιμία.Πήγα στο κατάστημα της Θεσσαλονίκης για να πάρω την magnum.Δεν την είχε ετοιμοπαραδοτη μονο κατόπιν παραγγελίας.Είχε ομως ενα κομμάτι nautilus compact στα 32 ευρω την οποία και πηρα.Επειδή ομως ο τύπος εκτός απο ανιδεος ειναι και βλάκας αντί να μου κόψει τιμολόγιο που ζήτησα γιατι το χρειάζομαι μου έκοψε σκέτη απόδειξη. Λοιπόν ο τύπος εκει αγνοούσε πλήρως την ύπαρξη της Magnum καθώς και οτι την είχε στο site.Τεσπα με τα πολλα και αφού του την έδειξα στο site του μου ειπε οτι είναι διπλό σαλιγκάρι που κάνει απλά μπιμπ οπως η Μαμα κόρνα.Μιλάμε το άτομο ειναι αλλού.Μονο να τον δεις πως κοιτουσε το site του η τα χαρτια που ειχε μπροστα του φτάνει για να καταλάβεις τι τύπος ειναι.
Στο ρεζουμε.... η nautilus ύστερα απο δοκιμή που εκανα πάνω στην μηχανη θεωρώ οτι ειναι υπερβολή παιδιά.Δεν υπάρχει λογος να με ακούνε 3 τετράγωνα πιο κάτω.Και με την magnum θεωρώ πως είμαστε αρκετά καλά. Exω και βιντεο Αύριο εάν του τηλεφωνήσω θα φέρει όσες magnum η nautilus θέλουμε
Οποίος δεν χρειάζεται τιμολόγιο απόδειξη ας μου το πει όταν αγοράσει για να το πάρω εγω.
Υπόψιν την κορνα δεν την εγκατέστησα,απλα συνδέσαμε απευθείας πανω στην μπαταρια με ενα καλωδιο χωρίς ρελε για να ακουσουμε τον ηχο. Η κορνα ειναι στο κουτι της εαν την θελει καποιος αλλος.
Οριστε και το βιντεακι το οποιο δειχνει και την κατανάλωση της κορνας στο βολτόμετρο την ωρα που ακουμπάμε το καλωδιο στους πολους της https://www.youtube.com/watch?v=28gNFhbgME8&hd=1&t=3s Υ.Σ το βιντεακι τραβηχτηκε απο κινητο σε πεζοδρομο με πολυ κινηση μπροστα απο το μαγαζι του Ναρκισου Περιττο να σας πω οτι μας κοιτουσαν ολοι με μια απορια του τυπου απο που βγαινει ο ηχος αυτος ρε παιδια?
1. Hypersonic 2. massai 3. terino 4. 4kings 5. msp (αν όντως αντικαθιστά την μαμά) 6.mavras 7. socrates (με ενα ? γιατι ειμαι στα κοκκινα αυτον τον μηνα) 8. LARRY 9.iannag[/quote] 10. STAMOS V-STROM
μέχρι στιγμής
Τελικα τι θα κανουμε? Αν παμε για την nautilus σαφως και θα ακουγετε πολυ δυνατα αλλα ισως θα χρειαστουμε καλωδιωση ρελε κλπ? Με την magnum 80 θα ακουγομαστε καλυτερα απο τη μαμα αυτο ειναι σιγουρο αλλα δεν ξερω αν θα ακουγομαστε και παρα πολυ, να σκεφτουμε ποσες φορες και ποσο χρησιμοποιουμε την κορνα εγω προσωπικα ελαχιστες φορες. Αλλα αν θελησω να την πατησω θα ηθελα να ακουστει δυνατα. Για μενα θα ηθελα στην nautilus αν δεν εχει εξτρα καλωδιωση, εκτος αν κρατησω και την μαμα εντος πολης και με διακοπτακι να γυριζω την nautilus σε ταξιδι
Οτι αποφασησουν οι πολοι εγω μεσα
msp vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 48 Τόπος : Athens, Ellas - Shantou, China Registration date : 27/10/2009
Τελικα τι θα κανουμε? Αν παμε για την nautilus σαφως και θα ακουγετε πολυ δυνατα αλλα ισως θα χρειαστουμε καλωδιωση ρελε κλπ? Με την magnum 80 θα ακουγομαστε καλυτερα απο τη μαμα αυτο ειναι σιγουρο αλλα δεν ξερω αν θα ακουγομαστε και παρα πολυ, να σκεφτουμε ποσες φορες και ποσο χρησιμοποιουμε την κορνα εγω προσωπικα ελαχιστες φορες. Αλλα αν θελησω να την πατησω θα ηθελα να ακουστει δυνατα. Για μενα θα ηθελα στην nautilus αν δεν εχει εξτρα καλωδιωση, εκτος αν κρατησω και την μαμα εντος πολης και με διακοπτακι να γυριζω την nautilus σε ταξιδι
Εγώ πάλι θα σου πρότεινα ειδικά στην πόλη να έχεις την nautilus...
groi1000 vstromhellasforum Fanatic
Εγώ πάλι θα σου πρότεινα ειδικά στην πόλη να έχεις την nautilus...
Με τον Ελληνάρα οδηγό δεν είναι να παίζεις...Και γώ συμφωνώ πως χρειάζεται συνεχώς να έχουμε πολύ δυνατή κόρνα,είτε μέσα είτε έξω από την πόλη.Τελικά τί αποφασίσατε?Για ποιά κοιτάτε?Δεν έχω καταλάβει προς τα πού γέρνει η αγορά
msp vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 48 Τόπος : Athens, Ellas - Shantou, China Registration date : 27/10/2009
https://www.youtube.com/watch?v=28gNFhbgME8&hd=1&t=3s ....12,30 και παει 11,90 τι σημαινει αυτο θα χρειαστουμε extra καλωδια ή οχι (υποψιν οτι "τραβαει" το τραβαει χωρις ρελε)
...εμενα μου ειπαν οτι εκει που θα βγαλω την κορνα θα ενωσω στα μαμα καλωδια πρωτα το ρελε και μετα την καινουργια κορνα και ειμαι οκ!
ΙΣΧΥΕΙ???????....ΕΝΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ
Έχει επεξεργασθεί από τον/την 4kings (ΓΙΩΡΓΟΣ-k9) στις Παρ Οκτ 14 2011, 09:55, 1 φορά
Vezouvios Administrator
1. Να ακούγεται καλά χωρίς να ξεκουφαίνει. 2. Να μην θέλει έξτρα καλωδιώσεις και ρελέ κτλ, αλλά απλή αντικατάσταση της μαμίσιας.
Η μόνη κόρνα που πλήρεί τα 2 κριτίρια είναι η Magnum 80.
H magnum χωραει να μπει στην θεση της μαμας?η θελει προεκταση καλωδιωσης και τοποθετηση στο φερινγ ? Η nautlilus σιγουρα δεν χωραει παντως,και θελει και τον ρελε (τον οποιο τον εχει στην συσκευασια),και προεκταση!!
4kings (ΓΙΩΡΓΟΣ-k9) έγραψε:
https://www.youtube.com/watch?v=28gNFhbgME8&hd=1&t=3s ....12,30 και παει 11,90 τι σημαινει αυτο θα χρειαστουμε extra καλωδια ή οχι (υποψιν οτι "τραβαει" το τραβαει χωρις ρελε)
...εμενα μου ειπαν οτι εκει που θα βγαλω την κορνα θα ενωσω στα μαμα καλωδια πρωτα το ρελε και μετα την καινουργια κορνα και ειμαι οκ!
ΙΣΧΥΕΙ???????....ΕΝΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ
Ισχυει αυτο που λες αλλα μονο στην περιπτωση της nautilus.
Λοιπον, βαζω απο το site τις τεχνικες προδιαγραφες,.....
Nautilus Compact Haronized twin tone............ <18Α , 530+680Hz, >115dB (A) ---- ενα τεμαχιο part no. 11690019 TM80/1 Magnum Single High tone..................... <6Α , 500Hz, >112dB (A) ---- ενα τεμαχιο part no. 11451127 TM80/1 Magnum Single Low tone...................... <6Α , 410Hz, >112dB (A) ---- ενα τεμαχιο part no. 11451128 TM80/2 Magnum Haronized twin tone............... <12Α , 500+410Hz, >115dB (A) ---- δυο τεμαχια part no. 11452136
Δε βλεπω να υπαρχει Magnum 80 με 2πλη τρομπετα οπως η Nautilus .
Και τί ρόλο παίζει η διπλή τρομπέτα; Έχει η μαμά κόρνα διπλή;
Λοιπον..... η διπλη τρομπετα.... ειναι στην ουσια 2 ιδιες κορνες μαζι.... Διπλασιες απαιτησεις σε Αμπερ και διπλασια ακουστικη πιεση (τα +3dΒ SPL στο αφτι ειναι 2πλασια ενταση) Αν εχουν και 2 διαφορετικες συχνοτητες εχεις διαφορετικο ηχο...
Οχι βεβαια "Ηaronized twin tone" (οπως λεει ο κατασκευαστης) γιατι οι ΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ειναι τα άρτια ή περιττά πολλαπλάσια της βασικής-θεμελιώδους συχνότητας και οι 500+410Hz ή 530+680Hz δεν εχουν πολλαπλασιαζομενη σχεση. Στην ουσια ο ηχος απο τις 2 κορνες που αντιλαμβανεται το αφτι ειναι Combination Tones (Συνδυασμένοι τόνοι). Τους Συνδυασμένους τόνους αυτους τους παράγει το αφτι (οταν δεχτεί 2 ισχυρούς τόνους με διάφορα πάνω από 50Hz μεταξύ τους) και ειναι ένα σετ τόνων που δεν περιλαμβάνονταν στους 2 αρχικους τόνους και είναι ίσο με το άθροισμα και τη διάφορα των 2 αρχικών τόνων και επίσης με το άθροισμα και τη διάφορα των αρμονικών τους.
Πρακτικα παντως και με βαση αυτο
k0k05 έγραψε:
Η μαμα κορνα γραφει πανω 3Α - 109dB
αν βαλεις 2 μαμα κορνες 109dB+109dB = 112dB (και τοσο κανει +3dB SPL) στην ουσια θα εχεις το iδιο ηχητικο αποτελεσμα απο αποψη εντασης....