Γεια σας!
Η μηχανή, που την έχω 12 χρόνια, παρουσιάζει διαδοχικά προβλήματα τα τελευταία 2 - 3 χρόνια. Αλυσίδα, δίσκος ταχυτήτων, διακόπτης, μίζα, καρβουνάκια μίζας. Μπαταρία και ελαστικά μάλλον προβλέπονταν. Μάλλον λογικό είναι, αλλά θα ήθελα και τη γνώμη σας. Τώρα έχω πρόβλημα με τα φώτα. Είδα εδώ δύο ποστ - οδηγούς για το καθάρισμα των επαφών και το έκανα, αλλά πάλι τίποτα. Ο διακόπτης κάνει 100 - 150 ο καινούριος; Μεταχειρισμένο έχει νόημα να βάλω;
Και στο θέμα συνεργείο. Την πήγαινα στον Ρακκά στην αρχή και ήμουν ικανοποιημένος γιατί και έλεγε τι θα σου κάνει και έδινε το περιθώριο γνήσιου ή ιμιτασιόν ανταλλακτικού εξηγώντας σου πόσο θα κρατήσει το ένα και πόσο το άλλο. Αλλά κάθε φορά μου έβαζε λάδια στις μπουκάλες της μπροστινής ανάρτησης λέγοντας μου ότι έχουν χάσει, πράγμα που εγώ φυσικά δεν μπορώ να καταλάβω.
Πριν πέντε χρόνια περίπου, την πήγα στον Νικητάκη από ανάγκη, γιατί δουλεύω εκεί κοντά κι έμεινα γιατί μου είπε ότι θα μου κάνει καλή τιμή. Από τότε βγάζει προβλήματα συνέχεια και δεν ξέρω αν είναι από φυσιολογική φθορά της μηχανής ή κάτι άλλο. Για παράδειγμα, μίζα άλλαξα τον Αύγουστο του 2017. Πριν ένα μήνα, μου άλλαξαν καρβουνάκια μίζας γιατί δεν έπαιρνε μπρος. Είναι λογικό αυτό; Του ζήτησα αν έχει μια μεταχειρισμένη χούφτα (όχι ζευγάρι) να μου δώσει γιατί είχε σπάσει η δική μου και μου την χρέωσε σαν καινούρια. Οι ταχύτητες, ενώ έχει αλλάξει δίσκο συμπλέκτη, έχουν πρόβλημα, δυσκολεύομαι αρκετές φορές να αλλάξω. Και διακόπτη άλλαξα πριν δυο χρόνια, πάλι γιατί δεν άναβαν τα φώτα. Είναι λογικό να χαλάσει τόσο σύντομα;
Είδα κάποιες προτάσεις για συνεργείο εδώ μέσα. Εγώ μένω Συκιές - Νεάπολη. Έχει στη Ρήγα Φερραίου ένα Moto Casis. Γνωρίζετε κάτι γι αυτό; Μου φαίνεται τακτοποιημένο, όπως περνάω απ' έξω, αλλά δεν ξέρω, μπορεί να είναι επειδή δεν έχει δουλειά.
Οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν μπορώ να δίνω κάθε τρεις και λίγο για επισκευές. Γι αυτό το έψαξα με τον διακόπτη και προσπάθησα να το καθαρίσω μόνος μου, για να γλιτώσω την αλλαγή. Που φαίνεται ότι δεν την γλιτώνω τελικά. Και καταλαβαίνω ότι είναι πολύ πιο εύκολο για τον κάθε μηχανικό να αλλάξει διακόπτη και να μην ασχοληθεί να τον καθαρίσει.
Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιες απαντήσεις.