Γι αυτο που λες θεωρητικα αλλα και πρακτικα η γεννητρια παραγει σταθερη ισχυ, ασχετα με τις απαιτησεις των φορτιων (φορτιση μπαταριας, μπουζι, φωτα, κορνα κλπ) και ειναι υπολογισμενη να παραγει τοση ισχυ οση χρειαζεται η μοτοσυκλετα.... Η επιπλεον ισχυς που δεν καταναλωνεται εκεινη τη στιγμη (αλλα πρεπει να παραχθει γιατι μπορει να χρειαστει πχ για να φορτιστει η πιο ξεφορτιστη μπαταρια ταυτοχρονα με τα αλαρμ, τα φωτα στοπ και την κορνα που θα πατησεις) μετατρεπεται σε θερμοτητα στον ανορθωτη (και "καταναλωνεται" απο τον ανορθωτη)...
Σκεψου λοιπον τον ανορθωτη που ειναι φτιαγμενος να "ψηνεται" με τα 50Watt επιπλεον ισχυος... τι θα γινει σε βαθος χρονου αν του δωσεις αλλα 100Watt απο τις σβηστες λαμπες, να τα κανει και αυτα θερμοτητα...
Προβλημα στη μπαταρια οχι... στον ανορθωτη ναι...
- terino έγραψε:
- Να ανάψω και εγώ φωτιές...
Υπάρχει ρελέ το οποίο κρατάει τα φώτα σβηστά μέχρι να πατήσετε μία φορά το σινιάλο. Μετά μένουν αναμμένα μέχρι να κλείσετε το κλειδί...
Σφαχτείτε!!
Εχει να κανει με το "απο που" θα παρει την εντολη το αναλογο κυκλωμα... αυτο που λες παιρνει την εντολη απο το σινιαλο..
τα αλλα με την χρονοκαθυστερηση παιρνουν την εντολη εναρξης του χρονου απο το on του κλειδιου...
Η κεντρικη ιδεα ειναι ιδια... μη σφαχτουμε κιολας.... προτιμω αυτο με την χρονοκαθυστερηση...
Οσο για τα κιτ απο την Κινα.... (και επειδη ειχα φτιαξει δικο μου κυκλωμα χρονοκαθυστερησης για το στρωμα)
1. Το ρελε που εχουν στα 10Αμπερ ειναι ΜΙΚΡΟ για τις 2 λαμπες του strom, γι αυτο κολλαει σε βαθος χρονου.
2. Το αρχικο "φλασαρισμα" που λετε οτι κανει το ενα κυκλωματακι ειναι -πιθανον- γιατι παιρνει ως εντολη την ταση τροφοδοσιας, οποτε δεν προλαβαινει να ξεκινησει το χρονο και να οπλισει ταυτοχρονα.
Αυτο που εχω φτιαξει, παιρνει μονιμα ταση το κυκλωμα (ελαχιστη καταναλωση ως καθολου, χωρις αγχος για την αποφορτιση της μπαταριας) και ξεχωριστη εντολη (on κλειδιου) για την εναρξη την χρονοκαθυστερησης/οπλισης.