γιατρέ σωστός είσαι αλλά νομίζω πως το 90άρι λάδι παραείναι παχύρευστο για να περάσει από το σταγονόμετρο που είναι για τη ρευστότητα του νερού. Επίσης παίζουν κάτι δυσκολίες σε ένα τέεοιο σύστημα καθαρά "βαρυτικό" που το καθιστούν αναξιόπιστο. Η μόνη λύση είναι αντλία η οποία δυστηχώς αυξάνει και την πολυπλοκότητα του συστήματος.
Όσο για τη θέση του μπέκ 1. λειτουργεί με κάποια χαω. 2. είναι σε πειραματικό στάδιο, η καλύτερη θέση είναι χαμηλά μπροστά στο γρανάζι, εκει που το πρωτοβρίσκει η αλυσίδα για τους λόγους που λες
έχοντας δει από κοντά το σύστημα, ένα έχω να πω: JEFFoiler rulz! :drunken:
GIANNHS1967 Member
Τόπος : ΑΘΗΝΑ ΣΕΡΡΕΣ Registration date : 28/05/2008
Πολύ ωραίο το σύστημα αλλά έχω ενα ενδοιασμό. Στη θέση που έχουν μπεί τα μπέκ δηλ. εξωτερικά της αλυσίδας θα μένει καθόλου λάδι από την φυγόκεντρο δύναμη; Μήπως να έμπενε το μπέκ εσωτερικά της αλυσίδας; Εγω έχω πάρει το loobman, να και το λίνκ να πάρετε μια ιδέα
http://www.loobman.com/index.html
Δεν το έχω βάλει επάνω ακόμη αλλά όταν το βάλω θα σας πώ εντυπώσεις. Βαρέθηκα το σκύψε μπήξε δείξε με τη λίπανση της αλυσίδας.
Πάντος η όλη προσπάθεια όντος αξίζει συγχαρητήρια. Να πώ οτι σύμφωνα με την loobman όσο πιο μακρυά είναι η διαδρομή του σωλήνα τόσο πιο πολύ κρατάει η λίπανση με μια παροχή (με ενα ζούπηγμα του δοχείου) οπότε ανάλογα με το πόσο μακρυνές είναι οι βόλτες που κάνεις συνήθως θα πρέπει να μακρύνεις και την διαδρομή του σωλήνα. Αντίθετα αν έχεις μακρύ σωλήνα και κάνεις σύντομες βολτίτσες τότε θα στάζει λαδάκι ακόμη και μετά το τέλος της βόλτας.
Παρεπιπτόντος τι λάδι χρησιμοποιείς JEFFakhs;
rallistas Member
Ηλικία : 38 Τόπος : Πετρουπολη Registration date : 22/10/2008
Σήμερα το πρωί εγκατέστησα το loobman και επανέρχομαι με εντυπώσεις. 1. Η τοποθέτηση μου πήρε 2 ώρες και .... Πολλή λεπτοδουλειά και θέλει πιστή τήρηση των οδηγιών και υπομονή..... 2. Μετα από μια μικρή βόλτα των 150 χμ οι εντυπώσεις είναι θετικότατες!!! Το σύστημα είναι πολύ απλό και δουλεύει υπέροχα !!!! Μόλις ευκαιρήσω θα βάλω και φότο.
Υ.Γ.: Αν θεωρηθεί οτι ξεφεύγω από το τόπικ τότε ας το μεταφέρει ο administrator σε νέο τόπικ.
mikios vstromhellasforum Fanatic
Ηλικία : 42 Τόπος : Ηράκλειο, Κρήτη Registration date : 25/02/2008
εεεεεεεεε..............ΟΚ........άλλα ήθελα να γράψω αλλά το βίδεο του Φίλιππα.......αξίζει όσο 1000 λέξεις!!!
Κι εγώ θεωρώ ότι πραγματικά άξιζε τον κόπο και την υπομονή για να βλέπω αυτές τις σταγονίτσες να ξεπροβάλλουν και να ''ταξιδεύουν'' με βαγόνια τα ''O-RINGS''!!!
thedentist Member
Τόπος : Θεσσαλονικη Registration date : 07/03/2008
jeff δεν θελω να σε ξενερωσω ρε φιλε αλλα ετσι οπως το εκανες αν τρυπήσει το δοχειο η η συνδεση και αρχιζει να βγαζει λαδι κατευθείαν στη ροδα θα εχεις προβλημα
JEFFakhs vstromhellasforum Enthusiast
Τόπος : Volos-->Piraeus-->Heraklion-->? Registration date : 28/09/2008
jeff δεν θελω να σε ξενερωσω ρε φιλε αλλα ετσι οπως το εκανες αν τρυπήσει το δοχειο η η συνδεση και αρχιζει να βγαζει λαδι κατευθείαν στη ροδα θα εχεις προβλημα
Φίλε μου γιατρέ....έτσι όπως έχει τοποθετηθεί, πίστεψε με, μόνο απο......''μπαλωτάρισμά'' που λέν επαέ μπορεί να τρυπήσει το δοχείο!!!
Αυτό είναι το τελευταίο που με απασχολεί.......το μοναδικό ψεγάδι που έχω παρατηρήσει μέχρι στιγμής είναι το γεγονός ότι απο τη στιγμή που δίνεις την εντολή του ΣΤΟΠ με το κουμπί, ενώ η αντλία μπαίνει σε stop mode και εμποδίζει την περαιτέρω ροή, η ποσότητα του λαδιού που έχει περάσει απο την αντλία μέχρι εκείνη τη στιγμή και έχει μείνει μέσα στα 2 σωληνάκια πριν καταλήξει στην αλυσίδα, λόγω του ότι το σύστημα λειτουργεί ''βαρυτικά'', δε μένει μέσα στις σωληνώσεις αλλά οdηγείται σιγα-σιγα (μέσα σε 5 λεπτά το έχω υπολογίσει απο τη στιγμή που του δίνεις το ''off'' μέσω του push button) στις 2 απολήξεις του συστήματος.
Απλά θέλει να το έχει κανείς υπόψιν του όπως είναι στημένο και να διακόψει την παροχή λίγο πριν θεωρήσει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία λίπανσης και να υπολογίσει και την εξτρά ποσότητα του λαδιού που θα καταλήξει στην αλυσίδα μέσα στο 5λεπτο αργά-αργά απο την απενεργοποίηση της αντλίας!
Αυτό βέβαια συμβαίνει λόγω του οξυγόνου, αν διακόψω με κάποιο τρόπο παράλληλα και το οξυγόνο που περνάει απο το καπάκι του τεποζιτου λαδιού μέσω 1 μικρής οπής που έχει (π.χ. παρεμβάλλοντας 1 μικρή ηλεκτρομαγνητική βαλβιδούλα) τότε η ποσότητα αυτή του λαδιού θα παραμένει μέσα στις σωληνώσεις χωρίς να κουνιέται χιλιοστό!!!
Μέχρι τώρα λοιπόν έχω παρατηρήσει 2 φαινόμενα:
1) θέλει περίπου 90'' απο τη στιγμή που θα δώσω την εντολή μέχρι να φτάσει η ροή στην αλυσίδα (μέχρι δηλαδή να ανοίξει η βαλβίδα της αντλίας και να επιτρέψει-σπρώξει το λάδι νοτιότερα......γιατί απο το τεποζιτάκι μέχρι την αντλία λόγω της βαρύτητας το σύστημα σωλήνωσης διατηρεί λάδι μέχρι το στοπ της αντλίας) 2) θέλει περίπου 5 λεπτά ώστε απο τη στιγμή που θα διακόψω την εντολή να σταματήσει τελείως η ροή, ''αδειάζοντας'' την ποσότητα του λαδιού που έχει ήδη περάσει απο τη βαλβίδα της αντλίας στο splitter και απο κει στην κατάληξη στις 2 απολήξεις
Εαν βρω τρόπο να απομονώνω το οξυγόνο, τότε 8α ήταν σχεδόν ακαριαία η ενεργοποίηση-απενεργοποίηση της ροής με το πάτημα του κουμπιού απο το χρήστη!!
......πάντως το σύστημα δουλεύει ''ταμάμ''.....αλλα το πειραματάκι συνεχίζεται ''φορεμένο'' πλέον στο μηχανάκι μου και αυτό είναι το πιο σημαντικό και με μερικά adjustments πάμε πλέον για την όσο πιο ΤΕΛΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ!!!!
alex-vstrom vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 48 Τόπος : ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΑΤΤΙΚHΣ Registration date : 18/01/2008
σαν του JEFFakhs (ΜΑΓΚΑ'Ι'ΒΕΡ) δεν ειναι αλλα http://www.motoraid.eu/shop/product_info.php?products_id=2922 με ενα Power Buy στον jeff ισως να ερΘει πιο φτηνα αποτι στην motoraid
JEFFakhs vstromhellasforum Enthusiast
Τόπος : Volos-->Piraeus-->Heraklion-->? Registration date : 28/09/2008
Μετα απο 4 και κατι χρονια επαναφερω το θεμα απλα για να ρωτησω Χρηστο αν εξακολουθεις να φτιαχνεις το συγκεκριμενο εργαλειο!!!Αν ναι το θελω..Σε ευχαριστω
REDPOWER vstromhellasforum Enthusiast
Μετα απο 4 και κατι χρονια επαναφερω το θεμα απλα για να ρωτησω Χρηστο αν εξακολουθεις να φτιαχνεις το συγκεκριμενο εργαλειο!!!Αν ναι το θελω..Σε ευχαριστω
πωπω ρε αδερφέ.......! που το ξέθαψες το προτζεκτακι ρε συ?
φιλε μου ο μόνος τρόπος να φτιάξω κατι τέτοιο ειναι να εχω το ''υποψήφιο'' μηχανάκι εδω στο νησί και να ασχοληθώ με την εγκατάσταση και τις ρυθμίσεις προσωπικά! είναι μια 100% custom-made κατασκευη με ανεξάρτητα-εξαρτήματα και όχι κάποια εμπορική λύση ''πάρτο-βάλτο''!!!
παρ'ολα αυτα.....νομίζω πως δινεται το απαραίτητο οπτικοακουστικό υλικό για κάποιον που θελει να φτιάξει κατι αντιστοιχο να αντλησει ιδεες!