Τόπος : Θεσσαλονίκη Registration date : 14/01/2013
Θέμα: Απ: Πρόβλημα Πηνια Παρ Μαρ 08 2019, 18:17
Έχει μαυρίσει γιατί έπαθε βραχυκύκλωμα. Αυτός που θα το φτιάξει, θα το καθαρισει, θα βάλει άλλο χαλκό και μονωτικο. Αν σου δείξω πως είχα βγάλει Εγώ πηνία, ήταν σα να ξέχασες μπριζόλα στα κάρβουνα
Θέμα: Απ: Πρόβλημα Πηνια Τετ Απρ 03 2019, 18:48
Επανέρχομαι στο θέμα για να παραθέσω την επισκευή. Το πηνίο στάλθηκε στη Θεσσαλονίκη και έγινε επισκευή. Όπως είπε ο φίλος pashaloua καθαρίστηκε, έγινε καινούργια μόνωση και μπήκε καινούργιος χαλκός.
Η εξαγωγή και η επανατοποθέτηση του πηνίου έγινε από μένα. Πού να βρεις μάστορα εμπιστοσύνης...και τα χρήματα που ζητάνε είναι αλλού για δέκα βίδες και μια αλλαγή φλάντζας. Κατά το άνοιγμα του αριστερού καπακιού έχασε περίπου 200ml λάδι για το οποίο ήμουν προετοιμασμένος και υπήρχε δοχείο από κάτω. Μπήκε καινούργια μαμά φλάντζα και με τη βοήθεια του εγχειριδίου, του φόρουμ και του παρακάτω βίντεο η δουλειά έγινε.
Μετρήθηκε στις τάσεις και στις αντιστάσεις πριν συνδέσω την φύσα και όλα έδειξαν στο προβλεπόμενο του εγχειριδίου. Μπήκε καινούργια μπαταρία γιατί η προηγούμενη πρέπει να άρπαξε μέντα αν και φορτίστηκε αλλά λόγω πενταετίας έχασε την εμπιστοσύνη μου και συμπληρώθηκε το λαδάκι που έχασε. Τέλος καλό όλα καλά και εδώ και δυο βδομάδες περπατάει απροβλημάτιστα. Το κόστος 100€ πηνίο, 15€ φλάντζα, 45€ μπαταρία συν τη προσωπική εργασία που είναι ανεκτίμητη με την καλή έννοια. Μετά από 10 και μισό χρόνια και 65Κ χλμ ήταν η πρώτη βλάβη. Όχι άσχημα για Ιάπωνα.
pashaloua Administrator
Τόπος : Θεσσαλονίκη Registration date : 14/01/2013
Θέμα: Απ: Πρόβλημα Πηνια Πεμ Απρ 04 2019, 00:03
Δυστυχώς τα πηνία είναι ένα πρόβλημα που εμφανίζεται σε πολλά vstrom. Καλά ταξίδια και πάλι να έχεις.
Θέμα: Απ: Πρόβλημα Πηνια Πεμ Απρ 04 2019, 03:26
Μιας και παθόν ... μήπως έχεις διακόπτη για να σβήνεις τα φώτα ? Αν ναι μήπως κυκλοφορείς με σβηστά φώτα ? Αν πάλι η απάντηση είναι ναι , τότε θα ξαναέχεις πρόβλημα με τα πηνία
Η λύση είναι να αλλάξεις ανορθωτή σε Series R/R, το έχω κάνει αλλά για να πω την αλήθεια μου επειδή τα έχω πάρει από φόβο τα πηνία παρόλο την αλλαγή του ανορθωτή τα έχω σβηστά μόνο όταν θέλω να πάρει μπρος και τα ανάβω αμέσως .
_________________ Αντώνης DL 650 L0 Black
Nigoutsi (Nikos) Member
Ηλικία : 39 Τόπος : Volos-Alex/poli Registration date : 03/08/2008
Θέμα: Απ: Πρόβλημα Πηνια Πεμ Απρ 04 2019, 14:35
loverdos11 έγραψε:
Μιας και παθόν ... μήπως έχεις διακόπτη για να σβήνεις τα φώτα ? Αν ναι μήπως κυκλοφορείς με σβηστά φώτα ? Αν πάλι η απάντηση είναι ναι , τότε θα ξαναέχεις πρόβλημα με τα πηνία
Η λύση είναι να αλλάξεις ανορθωτή σε Series R/R, το έχω κάνει αλλά για να πω την αλήθεια μου επειδή τα έχω πάρει από φόβο τα πηνία παρόλο την αλλαγή του ανορθωτή τα έχω σβηστά μόνο όταν θέλω να πάρει μπρος και τα ανάβω αμέσως .
Όχι δεν έχω διακόπτη φώτων. Είναι συνεχώς αναμμένα, τα έχω μαμά. Σε ρεύματα εκτός από θερμαινόμενα oxford, stebel κόρνα και έναν απλό συναγερμό δεν έχω κάτι άλλο. Βέβαια ούτε xenon ούτε πουθενά led για να κάνω εξοικονόμηση από κάπου. Αλλά από τα ποστ του Χείρωνα που είχα διαβάσει παλαιότερα με είχε βάλει στην πρίζα να βάλω ανορθωτή σε Series R/R. Επομένως το επόμενο που θα αντικατασταθεί είναι ο ανορθωτής.
paekeajiab Member
Τόπος : πατρα Registration date : 31/10/2015
Θέμα: Απ: Πρόβλημα Πηνια Σαβ Απρ 06 2019, 17:46
Γιατί δημιουργείται πρόβλημα στα πηνια με το να έχεις διακόπτη στα φώτα? ? Έχω γύρω στα 4 χρόνια χωρίς πρόβλημα. .
loverdos11 moderator
Ηλικία : 40 Τόπος : ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ Registration date : 11/03/2012
Θέμα: Απ: Πρόβλημα Πηνια Σαβ Απρ 06 2019, 18:02
Αν έχεις μαμά ανορθωτή και έχεις σβηστά τα φώτα που το vstrom δεν έχει σχεδιαστεί να τα έχει κλειστά , έχει ως αποτέλεσμα όλη η ενέργεια που δεν καταναλώνεται και δεν είναι και λίγη σκέψου οτι η μαμά λάμπες καταναλώνουν 120w καταλήγουν στα πηνία . Μετά από κάποιον καιρό εμένα μου το έκανε 1,5 χρόνο μετά καίγονται
paekeajiab Member
Τόπος : πατρα Registration date : 31/10/2015
Θέμα: Απ: Πρόβλημα Πηνια Σαβ Απρ 06 2019, 19:19
Έχω βάλει ανορθωτή σειράς.. θα έχω θέμα με κλειστά φώτα?
loverdos11 moderator
Ηλικία : 40 Τόπος : ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ Registration date : 11/03/2012
Θέμα: Απ: Πρόβλημα Πηνια Σαβ Απρ 06 2019, 19:37
Με βάσει αυτά που λένε όχι γιατί ο συγκεκριμένος δίνει ρεύμα όταν του ζητάει κάτι από ότι μου έχουν εξηγήσει με απλά λόγια . Αφού τον έβαλα και γω τότε μετά από κανένα 2μηνο μου κάηκαν αλλά η ζημιά είχε γίνει από πριν απ'ότι μου είπαν. Από τότε που άλλαξα πηνία να σου πω την αλήθεια τα φώτα έχω σβηστά μόνο για να βάλω μπρος την μηχανή και μετά τα ανάβω . Πες από φόβο πες από ότι θες δεν κυκλοφορώ πλέον με σβηστά .
K0k0$ vstromhellasforum Fanatic
Θέμα: Απ: Πρόβλημα Πηνια Σαβ Απρ 06 2019, 20:21
Ρε παιδες αφηστε ο,τι φωτα εχετε αναμμενα, και αναψτε κι αλλα, κακο δεν κανετε. Δε βλεπετε τι γινεται εκει εξω? Εχει ξεφυγει τελειως η κατασταση στους δρομους με την εντελως σταρχιδιστικη φυλη μας!!!