| Αυτοσχεδιο καλωδιο μπαταριας (εκκινησης) | |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
billaras
Τόπος : Θεσσαλονικη Registration date : 11/04/2012
| Θέμα: Αυτοσχεδιο καλωδιο μπαταριας (εκκινησης) Τρι Μάης 26 2015, 14:03 | |
| Καλησπερα σας. Μου εχει καρφωθει εδω και λιγο καιρο η ιδεα (απο εναν σκουτερα την εκλεψα! ) να φτιαξω μονος μου αυτοσχεδια καλωδια εκκινησης για την μπαταρια τα οποια θα εχουν πιο compact μεγεθος απο αυτα του εμποριου και θα μπορω να τα κουβαλαω συνεχως στον χωρο κατω απο την σελα. Το ερωτημα μου προς τους γνωστες ειναι: Ποιες ειναι οι προδιαγραφες του καλωδιου που θα χρησιμοποιησω (διατομη, ταση, ενταση κλπ) ωστε να αντεξει για την χρηση που το θελω και να μην αρπαξουμε καμια φωτια ??? Ευχαριστω!! |
|
| |
lmb990 vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 35 Τόπος : ATHENS GREECE Registration date : 01/06/2013
| Θέμα: Απ: Αυτοσχεδιο καλωδιο μπαταριας (εκκινησης) Τρι Μάης 26 2015, 14:42 | |
| http://www.moto-discovery.com/eshop/light/chargers-12v-accessories/battery-charging-cable-kit.html?___store=el&___from_store=el |
|
| |
billaras
| Θέμα: Απ: Αυτοσχεδιο καλωδιο μπαταριας (εκκινησης) Τρι Μάης 26 2015, 15:23 | |
| Αν ηξερα το ακριβες μεγεθος του κιτ, θα το επαιρνα αυτουσιο χωρις να σχοληθω, αλλα δεν το αναφερει καπου! Βεβαια με ενα τηλεφωνακι πιστευω θα λυθει το θεμα! Αν δεν λυθει προχωραμε κανονικα στο project λαμβανοντας υποψιν τις προδιαγραφες των καλωδιων που μου εστειλες... |
|
| |
rafel vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 35 Τόπος : Άγιοι Ανάργυροι - Σαλαμίνα Registration date : 19/09/2014
| Θέμα: Απ: Αυτοσχεδιο καλωδιο μπαταριας (εκκινησης) Τρι Μάης 26 2015, 15:48 | |
| - Max.: 80 Amp - Εξωτερική διάμετρος καλωδίων: Ψ 5 mm
δεν πιστευω να πας να το αγορασεις. 3 ευρω θα σου παρει να το φτιαξεις μονος σου |
|
| |
mateo1 Member
| Θέμα: Απ: Αυτοσχεδιο καλωδιο μπαταριας (εκκινησης) Τρι Μάης 26 2015, 17:56 | |
| Νομιζω αυτο ειναι αυτο που ψαχνεις |
|
| |
lmb990 vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 35 Τόπος : ATHENS GREECE Registration date : 01/06/2013
| Θέμα: Απ: Αυτοσχεδιο καλωδιο μπαταριας (εκκινησης) Τρι Μάης 26 2015, 18:01 | |
| - rafel7 έγραψε:
- - Max.: 80 Amp
- Εξωτερική διάμετρος καλωδίων: Ψ 5 mm
δεν πιστευω να πας να το αγορασεις. 3 ευρω θα σου παρει να το φτιαξεις μονος σου και αυτο που εστειλα εγω 3 ευρω κανει.... και 7 ευρω η θηκη!!! |
|
| |
billaras
| Θέμα: Απ: Αυτοσχεδιο καλωδιο μπαταριας (εκκινησης) Τρι Μάης 26 2015, 18:37 | |
| |
|
| |
billaras
| Θέμα: Απ: Αυτοσχεδιο καλωδιο μπαταριας (εκκινησης) Τρι Μάης 26 2015, 23:12 | |
| Νομιζω βρηκα λυση στο προβλημα μου! Θα υπολογισω την δατομη του καλωδιου βαση του ρευματος της μιζας! Ξερει καποιος ποσα Ampere ειναι η ασφαλεια της μιζας στο 650? |
|
| |
matthaios Member
| Θέμα: Απ: Αυτοσχεδιο καλωδιο μπαταριας (εκκινησης) Τετ Μάης 27 2015, 02:06 | |
| Τα καλώδια υπάρχουν σε διάφορους τύπους και διάφορες διατομές, ανάλογα με την διατομή πού έχουμε επιτρέπεται να περνάνε και τα ανάλογα Α (ampere) , τα παραπάνω Α έχουν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του καλωδίου. Διατομμή αγωγού............Μέγιστη επιτρέπόμενη σε mm2..........................ένταση σε Α 0,75....................................9 1.....................................11 1,5...................................14 2,5....................................20 4.....................................25 6.....................................33 10....................................43 16....................................60 25....................................83 35...................................100 50...................................127 70...................................147 95...................................181 |
|
| |
andreasp vstromhellasforum Fanatic
| Θέμα: Απ: Αυτοσχεδιο καλωδιο μπαταριας (εκκινησης) Τετ Μάης 27 2015, 07:20 | |
| Εγω πάντως δεν εχω καταλαβει τι ακριβως θέλεις να κάνεις. Καλώδια να φτάνουν σε αυτοκίνητο για να πάρεις ρεύμα απο την μπαταρία του? Ενα απλό In στην μπαταρία σου για να κουμπώνεις φορτιστή? Ενα απλό IN που θα δώσει ρεύμα να γυρίσει και η μίζα? |
|
| |
Highlander vstromhellasforum Enthusiast
| Θέμα: Απ: Αυτοσχεδιο καλωδιο μπαταριας (εκκινησης) Τετ Μάης 27 2015, 07:36 | |
| Τα περισσότερα καλώδια που υπάρχουν στην αγορά (τύπου Pr@ktiker) είναι gtp. Αν ανοίξετε ένα, θα δείτε ένα καλώδιο το πολύ του 1mm άντε 1.5 στην καλύτερη περίπτωση και όλο το άλλο είναι πλαστικό περίβλημα.
Έχω τύχη σε αρκετές περιπτώσεις που τα έχω δει λιωμένα, στην προσπάθεια κάποιος να βάλει ανεπιτυχώς μπροστά ένα όχημα.
Καλύτερα να πάρετε καλώδια και να το φτιάξετε μόνοι σας, εκτός κι αν βρείτε κάποιο πιστοποιημένο.
|
|
| |
energia
Τόπος : ΞΑΝΘΗ Registration date : 13/04/2015
| Θέμα: Απ: Αυτοσχεδιο καλωδιο μπαταριας (εκκινησης) Τετ Μάης 27 2015, 10:55 | |
| - matthaios έγραψε:
- Τα καλώδια υπάρχουν σε διάφορους τύπους και διάφορες διατομές, ανάλογα με την διατομή πού έχουμε επιτρέπεται να περνάνε και τα ανάλογα Α (ampere) , τα παραπάνω Α έχουν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του καλωδίου.
Διατομμή αγωγού............Μέγιστη επιτρέπόμενη σε mm2..........................ένταση σε Α 0,75....................................9 1.....................................11 1,5...................................14 2,5....................................20 4.....................................25 6.....................................33 10....................................43 16....................................60 25....................................83 35...................................100 50...................................127 70...................................147 95...................................181 Αυτά όντως ισχύουν αλλά είναι για συνεχή λειτουργία τώρα για λειτουργία δευτερολέπτων είναι τεράστια η διαφοροποίηση, γι αυτό όπως είπε και ο Highlander στο εμπόριο οι περισσότερες διατομές είναι 1 ή 1,5 mm2 Πιστεύω ένα καλώδιο εύκαμπτο 4mm2 να σου κάνει την δουλειά που το θέλεις |
|
| |
billaras
| Θέμα: Απ: Αυτοσχεδιο καλωδιο μπαταριας (εκκινησης) Τετ Μάης 27 2015, 11:02 | |
| - andreasp έγραψε:
- Καλώδια να φτάνουν σε αυτοκίνητο για να πάρεις ρεύμα απο την μπαταρία του?
Αυτο θελω να κανω χρησιμοποιωντας την σωστη (απολυτως απαραιτητη) διατομη καλωδιου ωστε, ναι μεν αυτο να ειναι χρηστικο και να μπορει να μεταφερεται ευκολα κατω απο την σελα, αλλα να αντεξει κιολας στο ρευμα που θα περασει και να μην αρχισει να λιωνει οταν το χρησιμοποιησω! Και επειδη παρατηρησα, οπως λεει και ο φιλος highlander, πως τα καλωδια του εμποριου ουτε χρηστικα ειναι γιατι εχουν ενα καρο επιστρωσεις ωστε να φαινονται πιο στιβαρα και ανθεκτικα (συνεπως αυξνεται ο ογκος τους δραματικα) ουτε ανθεκτικα ειναι στην χρηση που προοριζονται γιατι ο πυρηνας του χαλκου στην ουσια ειναι ανυπαρκτος, αποφασισα να φτιαξω μονος μου τα δικα μου καλωδια. Αυτο που σκεφτηκα λοιπον ειναι να δω ποσα Ampere ειναι η ασφαλεια της μιζας (νομιζω 30) και να φτιαξω καλωδια τα οποια να αντεχουν οριακα περισσοτερο ρευμα (ετσι η ασφαλεια θα συνεχισει να ειναι ο πιο "αδυναμος κρικος" του κυκλωματος. |
|
| |
billaras
| Θέμα: Απ: Αυτοσχεδιο καλωδιο μπαταριας (εκκινησης) Τετ Μάης 27 2015, 11:09 | |
| - energia έγραψε:
- Πιστεύω ένα καλώδιο εύκαμπτο 4mm2 να σου κάνει την δουλειά που το θέλεις
Η αληθεια εινα πως μετα απο επιπονο googlαρισμα και εγω πιο κοντα σε αυτην την διατομη κατεληξα (με το δεδομενο των 30Α που θα ελενξω σε λιγο), παρα σε αυτην που αναφερει στο πινακακι του ο matthaios χωρις να σημαινει πως εγω ειμαι ο σωστος(γι αυτο ρωταω αλλωστε, επειδη εχω ναυρα μεσανυχτα!!!). |
|
| |
energia
| Θέμα: Απ: Αυτοσχεδιο καλωδιο μπαταριας (εκκινησης) Τετ Μάης 27 2015, 11:42 | |
| Καλώδιο 1 Χ 4 mm2 έχει επιτρεπόμενη ΣΥΝΕΧΗ φόρτηση στον αέρα 43 amper |
|
| |
billaras
| Θέμα: Απ: Αυτοσχεδιο καλωδιο μπαταριας (εκκινησης) Τετ Μάης 27 2015, 11:51 | |
| - energia έγραψε:
- Καλώδιο 1 Χ 4 mm2 έχει επιτρεπόμενη ΣΥΝΕΧΗ φόρτηση στον αέρα 43 amper
Αν και ξεφευγω λιγο, θα το ρωτησω απλα για να επιβεβαιωσω το googlαρισμα. Αυτο που ειχα καταληξει στα 3,3mm2 δεν ειναι λαθος φανταζομαι? |
|
| |
energia
| Θέμα: Απ: Αυτοσχεδιο καλωδιο μπαταριας (εκκινησης) Τετ Μάης 27 2015, 11:56 | |
| και 2,5mm2 καλώδιο να χρησιμοποιήσεις πάλι δεν θα έχεις πρόβλημα , αλλά η διαφορά από το 4αρι και σαν κόστος και σαν όγκο είναι ασήμαντη |
|
| |
NIKOlaS505 vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 49 Τόπος : ΜΟΣΧΑΤΟ - . . . -ΚΟΡΙΝΘΟΣ-. . . -AΧΕΡΟΝΤΑΣ- Registration date : 30/06/2012
| Θέμα: Απ: Αυτοσχεδιο καλωδιο μπαταριας (εκκινησης) Τετ Μάης 27 2015, 11:57 | |
| ληπων εχουμαι και λεμε ενα καλωδιο εχει πολλες μικρες μεταλλικες "ινες" αν παρατηρησετε τα απλα ηλεκτρολογικα καλωδια και τα καλα αυτοκινητων/μηχανων ειναι διαφορετικου χρωμματος (χρυσοκιτρινα / ασπρα) και διατομης τις "ινας" αυτο γηνεται λογο διαφορετικου υλικου κατασκευης για θεμα ογκου των αυτοκηνητων ειναι απο πιο ανθεχτικο κραμα
τα εξωτερικα καληματα προστασιας τωρα πυκηλουν αναλογα με την χρηση καλωδιου πχ υπαρχει 3χ1,5 απλο με μηκρο (σε παχος) προστατευτικο αλλα και με χοντρο (για εξωτερικη χρηση οποτε πρεπει να αντεχει στις καιρικες συνθικες) συμπερασμα καθε καλωδιο ειναι συμφονα με τι χρηση θα του κανεις μην κυτατε μονο τις διατομες απο εναν απλο πυνακα σχεσεις διατομης / αμπερ |
|
| |
| Αυτοσχεδιο καλωδιο μπαταριας (εκκινησης) | |
|