|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
δίας vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 42 Τόπος : Θεσσαλονίκη Registration date : 07/06/2010
| Θέμα: Απ: Αγορά νέου κράνους Κυρ Νοε 24 2013, 21:38 | |
| - lmb650 έγραψε:
- Επίσης το agv το κ3 που ειναι θερμοπλαστικό εχει 5 αστέρια...
δεν τα λες καλά ούτε εσύ |
|
| |
sotirispap
Registration date : 04/08/2012
| Θέμα: Απ: Αγορά νέου κράνους Τετ Νοε 27 2013, 10:46 | |
| Επειδή λόγω κάποιας αναποδιάς πρέπει να περιοριστεί το budget για την αγορά κράνους, είμαι ανάμεσα σε αυτά τα 2.... Suomy Apex HJC RPHA 10+ Τα έχω δοκιμάσει και τα 2 και μου είναι κουτί σε small και τα 2. Έχω HJC FG-15 και είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Θέλω να ρωτησω αν κάποιος έχει εμπειρία σε κάποιο από αυτά τα 2 και το πιο σημαντικό αν υπάρχει κάποιος άλλος οργανισμός που να κάνει ''crash test'' σε κράνη γιατί το αγγλικό sharp δυστυχώς δεν έχει κάνει ακόμα test σε αυτά.
|
|
| |
andreasp vstromhellasforum Fanatic
| Θέμα: Απ: Αγορά νέου κράνους Τετ Νοε 27 2013, 10:47 | |
| - sotirispap έγραψε:
- Επειδή λόγω κάποιας αναποδιάς πρέπει να περιοριστεί το budget για την αγορά κράνους, είμαι ανάμεσα σε αυτά τα 2....
Suomy Apex HJC RPHA 10+ Τα έχω δοκιμάσει και τα 2 και μου είναι κουτί σε small και τα 2. Έχω HJC FG-15 και είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Θέλω να ρωτησω αν κάποιος έχει εμπειρία σε κάποιο από αυτά τα 2 και το πιο σημαντικό αν υπάρχει κάποιος άλλος οργανισμός που να κάνει ''crash test'' σε κράνη γιατί το αγγλικό sharp δυστυχώς δεν έχει κάνει ακόμα test σε αυτά.
http://www.evolvediffusion.com/it/en/store/category/abbigliamento_accessori_tecnici/integrali/Full+Face+Helmet.html |
|
| |
sotirispap
| Θέμα: Απ: Αγορά νέου κράνους Τετ Νοε 27 2013, 10:51 | |
| - andreasp έγραψε:
- sotirispap έγραψε:
- Επειδή λόγω κάποιας αναποδιάς πρέπει να περιοριστεί το budget για την αγορά κράνους, είμαι ανάμεσα σε αυτά τα 2....
Suomy Apex HJC RPHA 10+ Τα έχω δοκιμάσει και τα 2 και μου είναι κουτί σε small και τα 2. Έχω HJC FG-15 και είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Θέλω να ρωτησω αν κάποιος έχει εμπειρία σε κάποιο από αυτά τα 2 και το πιο σημαντικό αν υπάρχει κάποιος άλλος οργανισμός που να κάνει ''crash test'' σε κράνη γιατί το αγγλικό sharp δυστυχώς δεν έχει κάνει ακόμα test σε αυτά.
http://www.evolvediffusion.com/it/en/store/category/abbigliamento_accessori_tecnici/integrali/Full+Face+Helmet.html Ουοοοοοουυυυυ....... Δεν το ήξερα αυτό το site. Ευχαριστώ φίλε αλλά δυστυχώς τα Shoei που δοκίμασα δεν μου έκατσαν καλά και είμαι λίγο επιφυλάκτικός. Κάτι με ενοχλούσε όσο το είχα φορεμένο στο κεφάλι(κανά 10λεπτο νομίζω) |
|
| |
| Θέμα: Απ: Αγορά νέου κράνους Τετ Νοε 27 2013, 10:52 | |
| - sotirispap έγραψε:
- andreasp έγραψε:
- sotirispap έγραψε:
http://www.evolvediffusion.com/it/en/store/category/abbigliamento_accessori_tecnici/integrali/Full+Face+Helmet.html Ουοοοοοουυυυυ....... Δεν το ήξερα αυτό το site. Ευχαριστώ φίλε αλλά δυστυχώς τα Shoei που δοκίμασα δεν μου έκατσαν καλά και είμαι λίγο επιφυλάκτικός. Κάτι με ενοχλούσε όσο το είχα φορεμένο στο κεφάλι(κανά 10λεπτο νομίζω) Ποιο δοκίμασες? |
|
| |
sotirispap
| Θέμα: Απ: Αγορά νέου κράνους Τετ Νοε 27 2013, 10:54 | |
| δοκίμασα XR1100 και Qwest. Το συγκεκριμένο site δεν έχει και στο νούμερό μου από ότι βλέπω. |
|
| |
| Θέμα: Απ: Αγορά νέου κράνους Τετ Νοε 27 2013, 11:01 | |
| - sotirispap έγραψε:
- δοκίμασα XR1100 και Qwest.
Το συγκεκριμένο site δεν έχει και στο νούμερό μου από ότι βλέπω. τι νουμερο φοράς? |
|
| |
sotirispap
| Θέμα: Απ: Αγορά νέου κράνους Τετ Νοε 27 2013, 11:04 | |
| Γενικά small αλλά το AGV Veloce που δοκίμασα δεν μου έκανε το small και μου έκανε το medium. Στα περισσότερα κράνη φοράω small πάντως. |
|
| |
Miskin Member
Τόπος : ΑΘΗΝΑ Registration date : 25/05/2008
| - sotirispap έγραψε:
- Καλησπέρα και από εμένα. Επειδή είμαι και εγώ στην αναζήτηση κράνους, θέλω να ρωτήσω και ταυτόχρονα να προτείνω. Εϊμαι κοντά στην αγορά του HJC RPHA+, αν το θυμάμαι καλά. Νομίζω είναι κράνος που αν εξαιρέσεις την φιμέ ζελατίνα σε καλύπτει.
Παρόλα αυτά θέλω να ρωτήσω αν έχει κανείς άποψη για τα NEXX και συγκεκριμένα το NEXX XR1R, αν πάλι το θυμάμαι σωστά. Είναι νομίζω Ολλανδική εταιρεία, την είχα ακουστά αλλά δοκίμασα το κράνος της σήμερα, σε γνωστό μαγαζί στην Πειραιώς και ενθουσιάστηκα. Να τονίσω ότι δεν με νοιάζει αν είναι χοντροκομμένο ή άσχημο ή ροζ χρώμα αρκεί να είναι ασφαλές και, χτύπα ξύλο, αν πέσω να μείνει το κεφάλι μου στην θέση του και ας πάρω άλλο κράνος μετά. Γιατί κεφάλι, ακόμα τουλάχιστον δεν μπορώ να πάρω, άντε καμιά σπλήνα μόνο..!!!! www.vstromhellasforum.com/t26605-topic Κάποια στιγμή θα κάνω ένα update. Είναι πολύ καλό κράνος. |
|
| |
| To Xr-1000 το έχεις δοκιμάσει?
http://www.evolvediffusion.com/it/en/store/item/integrali/shoei_xr_1000_straight.html
|
|
| |
sotirispap
| Θέμα: Απ: Αγορά νέου κράνους Τετ Νοε 27 2013, 11:21 | |
| Όχι γιατί δεν είχα βρει στο νούμερό μου. |
|
| |
Byzantinos
Registration date : 22/10/2012
| Θέμα: Απ: Αγορά νέου κράνους Τρι Δεκ 31 2013, 12:03 | |
| προσωπική μου άποψη είναι ότι η Arai είναι ότι καλύτερο υπάρχει (έχω δοκιμάσει nolan,shoei,agv,axo,suomy) πανάκριβο αλλά αξίζει και το τελευταίο λεπτό που έχω δώσει. |
|
| |
filiatrinos
| Θέμα: Απ: Αγορά νέου κράνους Τετ Απρ 16 2014, 22:27 | |
| Caberg έχει κανείς;Έχω βρει τα V2RR και Duke που έχουν τα κύρια χαρακτηριστικά που θέλω(εσωτερική φιμέ ζελατίνα,5 αστέρια ασφάλεια,αφαιρούμενα εσωτερικά).Γιατί όμως είναι τόσο φθηνά(140-180 ευρώ).Σε τι χάνουν τόσο;Δεν έχουν καλή ηχομόνωση και χάνουν και σε design;Αν ξέρει κανείς θα το εκτιμούσα γιατί η ηχομόνωση για παράδειγμα είναι κάτι που δεν μπορείς να τσεκάρεις στο μαγαζί. |
|
| |
loverdos11 moderator
Ηλικία : 40 Τόπος : ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ Registration date : 11/03/2012
| Θέμα: Απ: Αγορά νέου κράνους Πεμ Απρ 17 2014, 00:06 | |
| - filiatrinos έγραψε:
- Caberg έχει κανείς;Έχω βρει τα V2RR και Duke που έχουν τα κύρια χαρακτηριστικά που θέλω(εσωτερική φιμέ ζελατίνα,5 αστέρια ασφάλεια,αφαιρούμενα εσωτερικά).Γιατί όμως είναι τόσο φθηνά(140-180 ευρώ).Σε τι χάνουν τόσο;Δεν έχουν καλή ηχομόνωση και χάνουν και σε design;Αν ξέρει κανείς θα το εκτιμούσα γιατί η ηχομόνωση για παράδειγμα είναι κάτι που δεν μπορείς να τσεκάρεις στο μαγαζί.
Ειναι σπαστά Αν ναι , δεν υπάρχει περιπτωση να εχεις ηχομόνωση . ειχα caberg πριν, τωρα εχω scorpion . έχει πολύ θόρυβο μεσα στο κρανος και ας ειναι όλα κλειστά ( ζελατινα, αεραγωγοί ). |
|
| |
filiatrinos
| Θέμα: Απ: Αγορά νέου κράνους Πεμ Απρ 17 2014, 16:31 | |
| - loverdos11 έγραψε:
Ειναι σπαστά
Αν ναι , δεν υπάρχει περιπτωση να εχεις ηχομόνωση . ειχα caberg πριν, τωρα εχω scorpion . έχει πολύ θόρυβο μεσα στο κρανος και ας ειναι όλα κλειστά ( ζελατινα, αεραγωγοί ). Μιλάμε για full face.Αν πάρω σπαστό,μετά μπαίνεις στο δίλλημα να το ανοίγεις στις ζέστες και χάνεις έτσι την ασφάλεια.Να σου πω την αλήθεια,προτιμώ να γλυτώσω 200-300 ευρώ και να έχω λίγο(ή πολύ) θόρυβο τον οποίο θα καλύπτω με τη μουσική που παίζω από το bluetooth του κράνους. |
|
| |
loverdos11 moderator
| Θέμα: Απ: Αγορά νέου κράνους Πεμ Απρ 17 2014, 19:06 | |
| - filiatrinos έγραψε:
και να έχω λίγο(ή πολύ) θόρυβο τον οποίο θα καλύπτω με τη μουσική που παίζω από το bluetooth του κράνους. Ναι αλλα έτσι δεν θα ακους καλα και συμβαίνει στο δρομο. Μιας και γράφεις ότι θελεις περισσότερη ασφάλεια γι'αυτο δεν επιλέγεις σπαστό στο λέω, καθώς με την μουσική μειώνεις την ασφάλειά σου. |
|
| |
filiatrinos
| Θέμα: Απ: Αγορά νέου κράνους Πεμ Απρ 17 2014, 19:17 | |
| - loverdos11 έγραψε:
- filiatrinos έγραψε:
και να έχω λίγο(ή πολύ) θόρυβο τον οποίο θα καλύπτω με τη μουσική που παίζω από το bluetooth του κράνους. Ναι αλλα έτσι δεν θα ακους καλα και συμβαίνει στο δρομο. Μιας και γράφεις ότι θελεις περισσότερη ασφάλεια γι'αυτο δεν επιλέγεις σπαστό στο λέω, καθώς με την μουσική μειώνεις την ασφάλειά σου. Έχεις δίκιο αλλά τη βάζω σε ένταση ώστε να καλύπτει τους θορύβους λόγω αέρα χωρίς όμως να με εμποδίζει να έχω ακουστική αντίληψη του δρόμου με κορναρίσματα,φρεναρίσματα κτλ.Σίγουρα το ιδανικό θα ήταν να μην έχω καθόλου μουσική αλλά πιστεύω ότι η σωστή χρήση της επηρεάζει ελάχιστα την οδηγική μου συμπεριφορά και τις αντιδράσεις μου. Από Scorpion βλέπω τα exo1000 και exo500 air με 4 αστέρια και φιμέ εσωτερική ζελατίνα.Έχεις κάποιο από αυτά και αν ναι πως σου έχουν φανεί συγκριτικά με το caberg. |
|
| |
loverdos11 moderator
| Θέμα: Απ: Αγορά νέου κράνους Πεμ Απρ 17 2014, 19:32 | |
| Eγω έχω το exo 900 μιας και παντα ειχα σπατά να σου πω ότι ή Caberg ή Scorpion ειναι τα ιδια πάνω κάτω.
Αν πας σε Scorpion, δες την προσφορα που εχουμε.https://www.vstromhellasforum.com/t23150-topic
Εγω να σου πω την αληθεια μου αν έπερνα fullface θα επέλεγα XR1100 ή Qwest. |
|
| |
filiatrinos
| Θέμα: Απ: Αγορά νέου κράνους Πεμ Απρ 17 2014, 21:34 | |
| - loverdos11 έγραψε:
- Eγω έχω το exo 900 μιας και παντα ειχα σπατά να σου πω ότι ή Caberg ή Scorpion ειναι τα ιδια πάνω κάτω.
Αν πας σε Scorpion, δες την προσφορα που εχουμε.https://www.vstromhellasforum.com/t23150-topic
Εγω να σου πω την αληθεια μου αν έπερνα fullface θα επέλεγα XR1100 ή Qwest. To XR1100 έχω τώρα.Πολύ καλά και τα 2 που προτείνεις αλλά έχω κολλήσει με εσωτερικό φιμέ ζελατινάκι. |
|
| |
δίας vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 42 Τόπος : Θεσσαλονίκη Registration date : 07/06/2010
| Θέμα: Απ: Αγορά νέου κράνους Παρ Απρ 18 2014, 10:27 | |
| - filiatrinos έγραψε:
- .......
φίλε μου το duke είναι σπαστό! ρίξε μια ματιά στο σαιτ της caberg για αυτά που θες, 5στερο και εσωτερική φιμέ πας για το vox. |
|
| |
tazakos gold member
Ηλικία : 44 Τόπος : Καλλιθέα ,από Καβαλα Registration date : 22/05/2008
| Θέμα: Απ: Αγορά νέου κράνους Παρ Απρ 18 2014, 11:55 | |
| - filiatrinos έγραψε:
- Caberg έχει κανείς;Έχω βρει τα V2RR και Duke που έχουν τα κύρια χαρακτηριστικά που θέλω(εσωτερική φιμέ ζελατίνα,5 αστέρια ασφάλεια,αφαιρούμενα εσωτερικά).Γιατί όμως είναι τόσο φθηνά(140-180 ευρώ).Σε τι χάνουν τόσο;Δεν έχουν καλή ηχομόνωση και χάνουν και σε design;Αν ξέρει κανείς θα το εκτιμούσα γιατί η ηχομόνωση για παράδειγμα είναι κάτι που δεν μπορείς να τσεκάρεις στο μαγαζί.
δεν είναι φτηνά φίλε μου, έχουν απλά όσο πρέπει...το v2rr δεν θα το βρεις πια, ήταν στα 200 πριν πέσει λόγω διακοπής. εχει αντικατασταθεί 2 χρόνια τώρα από το EGO που είναι η βελτίωσή του με μεγαλο εραγωγό πάνω,pinlock και τρομερή αντιιδρωτική επένδυση 2-dry. Εγώ το φοράω 2ο χρόνο κ είμαι πολύ ευχαριστημένος από το κρανάκι αυτό. Πριν 2 εβδομάδες αγόρασα ωστόσο κ το HJC IS-17 lorenzo είναι 5στερο, έχει πινλοκ χωνευτό, έχει από τις καλύτερες εφαρμογές που έχω δει σε κράνος κ φιμέ πτυσσόμενη εσωτερική δύο σταδίων για περίεργες μύτες. |
|
| |
loxias gold member
| Θέμα: Απ: Αγορά νέου κράνους Παρ Απρ 18 2014, 13:55 | |
| Εχει κανενας αποψη για το Schuberth SR1? Ψηνομαι πολυ ασχημα για το συγκεκριμενο https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/sec3b3edcd0b1/?ObjectID=17446051&ViewAction=ViewProduct |
|
| |
ALEX-ON/OFF
| Θέμα: Απ: Αγορά νέου κράνους Παρ Απρ 18 2014, 18:54 | |
| - tazakos έγραψε:
- filiatrinos έγραψε:
δεν είναι φτηνά φίλε μου, έχουν απλά όσο πρέπει...το v2rr δεν θα το βρεις πια, ήταν στα 200 πριν πέσει λόγω διακοπής. εχει αντικατασταθεί 2 χρόνια τώρα από το EGO που είναι η βελτίωσή του με μεγαλο εραγωγό πάνω,pinlock και τρομερή αντιιδρωτική επένδυση 2-dry. Εγώ το φοράω 2ο χρόνο κ είμαι πολύ ευχαριστημένος από το κρανάκι αυτό.
Πριν 2 εβδομάδες αγόρασα ωστόσο κ το HJC IS-17 lorenzo
είναι 5στερο, έχει πινλοκ χωνευτό, έχει από τις καλύτερες εφαρμογές που έχω δει σε κράνος κ φιμέ πτυσσόμενη εσωτερική δύο σταδίων για περίεργες μύτες. Εχει περιπου 2 εβδομαδες που πηρα ακριβως το ιδιο κρανος,φοβερο design,5 αστερια,πολυ καλη εφαρμογη! Θα προτεινα και εγω στον φιλο να το αγορασει,θα το ευχαριστηθει! |
|
| |
Giannis_79
Ηλικία : 44 Τόπος : Θεσσαλονίκη Registration date : 17/09/2013
| Θέμα: Απ: Αγορά νέου κράνους Παρ Απρ 18 2014, 19:41 | |
| Και εγώ αδερφέ για Caberg EGO ξεκίνησα που ήταν πεντάστερο αλλά στο HJC IS-17 κατέληξα που λένε τα παληκάρια. Η αϊσθηση του IS-17 δεν συγκρινόταν με του EGO. Επιπλέον με το EGO το πιγούνι μου σχεδόν ακουμπούσε στο κράνος. Αλλά η αίσθηση άνεσης είναι τελείως υποκειμενικό θέμα (και σχήματος κεφαλής). Άλλη μια ψήφο πάντος στο HJC το οποίο το έχω κάπου 2 βδομάδες και με έχει αφήσει κάτι παραπάνω από ικανοποιημένο. |
|
| |
filiatrinos
| Θέμα: Απ: Αγορά νέου κράνους Σαβ Μάης 10 2014, 16:04 | |
| - Giannis_79 έγραψε:
- Και εγώ αδερφέ για Caberg EGO ξεκίνησα που ήταν πεντάστερο αλλά στο HJC IS-17 κατέληξα που λένε τα παληκάρια. Η αϊσθηση του IS-17 δεν συγκρινόταν με του EGO. Επιπλέον με το EGO το πιγούνι μου σχεδόν ακουμπούσε στο κράνος. Αλλά η αίσθηση άνεσης είναι τελείως υποκειμενικό θέμα (και σχήματος κεφαλής). Άλλη μια ψήφο πάντος στο HJC το οποίο το έχω κάπου 2 βδομάδες και με έχει αφήσει κάτι παραπάνω από ικανοποιημένο.
Εμένα δυστυχώς δε μου έκανε το IS-17 οπότε στράφηκα στο EGO το οποίο και πήρα τελικά και αφού πλέον συνήθισα το σχήμα των μαξιλαριών του και το κλιπσάκι του(είχα το XR1100 πριν με double ring) μπορώ να πω ότι είναι εξαιρετικό value for money.Τεστ της Sharp δεν έχει περάσει ακόμα αλλά λογικά 5άρι θα βγει μιας και αντικατέστησε 5άρι και γενικά τα περισσότερα Caberg παίζουν σε 5 αστέρια και μερικά σε 4.Στα 170 ευρώ που μας το αφήνουν τα παιδιά(που είναι και η καλύτερη τιμή της αγοράς) αξίζει κάθε ευρώ του.Τα παιδιά στο μαγαζί όπως πάντα εξυπηρετικότατοι. |
|
| |
|