|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
chefbf vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 51 Τόπος : ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΤΤΙΚΗΣ Registration date : 29/02/2008
| Θέμα: προβλημα ABS Σαβ Απρ 20 2013, 17:54 | |
| για σας κύριοι . σήμερα μου παρουσιαστηκε ένα θεματακη με το abs .
στα καλά καθούμενα ενώ ξεκίνησα την πορεία μου κανονικά μετά απο κανένα τρίλεπτο μου άναψε το λαμπάκι στο ταμπλό και διαπίστωσα απενεργοποιημενο το σύστημα . σταμάτησα έκλεισα την μηχανή την ξαναβάζω μπροστά και πάλι μετά απο λίγο το ξανάκανε . έβγαλα και καθάρισα τούς αισθητηρες όπως μου ειπε ο μηχανικός μου τηλεφωνικά και δουλεύει για λίγο και μετά και πάλη τα ίδια . έχει κανείς καμιά γνώμη τη άλλο να κοιτάξω που μπορεί να φταίει ? |
|
| |
bandit vstromhellasforum Fanatic
Ηλικία : 59 Τόπος : θεσσαλονικη Registration date : 09/01/2011
| Θέμα: Απ: προβλημα ABS Σαβ Απρ 20 2013, 18:51 | |
| |
|
| |
george kastoria Member
| Θέμα: Απ: προβλημα ABS Σαβ Απρ 20 2013, 19:37 | |
| - chefbf έγραψε:
- για σας κύριοι .
σήμερα μου παρουσιαστηκε ένα θεματακη με το abs .
στα καλά καθούμενα ενώ ξεκίνησα την πορεία μου κανονικά μετά απο κανένα τρίλεπτο μου άναψε το λαμπάκι στο ταμπλό και διαπίστωσα απενεργοποιημενο το σύστημα . σταμάτησα έκλεισα την μηχανή την ξαναβάζω μπροστά και πάλι μετά απο λίγο το ξανάκανε . έβγαλα και καθάρισα τούς αισθητηρες όπως μου ειπε ο μηχανικός μου τηλεφωνικά και δουλεύει για λίγο και μετά και πάλη τα ίδια . έχει κανείς καμιά γνώμη τη άλλο να κοιτάξω που μπορεί να φταίει ? φιλε και εγω το ιδιο προβλημα εχω Κ7 |
|
| |
| Θέμα: Απ: προβλημα ABS Σαβ Απρ 20 2013, 20:00 | |
| - george kastoria έγραψε:
- chefbf έγραψε:
- για σας κύριοι .
σήμερα μου παρουσιαστηκε ένα θεματακη με το abs .
στα καλά καθούμενα ενώ ξεκίνησα την πορεία μου κανονικά μετά απο κανένα τρίλεπτο μου άναψε το λαμπάκι στο ταμπλό και διαπίστωσα απενεργοποιημενο το σύστημα . σταμάτησα έκλεισα την μηχανή την ξαναβάζω μπροστά και πάλι μετά απο λίγο το ξανάκανε . έβγαλα και καθάρισα τούς αισθητηρες όπως μου ειπε ο μηχανικός μου τηλεφωνικά και δουλεύει για λίγο και μετά και πάλη τα ίδια . έχει κανείς καμιά γνώμη τη άλλο να κοιτάξω που μπορεί να φταίει ? φιλε και εγω το ιδιο προβλημα εχω Κ7 βρήκες λύση ? δοκίμασες τίποτα ? |
|
| |
Dimis gold member
Ηλικία : 50 Τόπος : Stuttgart- Κατερινη Registration date : 27/02/2009
| Θέμα: Απ: προβλημα ABS Σαβ Απρ 20 2013, 20:21 | |
| Μαγειρα, ειχα κι εγω προβλημα με το abs. Ενω ημουν σε διακοπες, αναψε ξαφνικα και δεν λειτουργουσε. Εκανα dealer mode και δεν μου εβγαζε σφαλμα. Δεν μπορουσα να καταλαβω τι φταει. Τελικα το προβλημα ητανε στην φισα της μοναδας του abs , κατω απο την μπαταρια. Στην μεγαλη αυτη φισα, αν θυμαμαι καλα ητανε το κοκκινο καλωδιο, ειχε πιασει σκουρια και δεν εκανε επαφη. πολυ δυσκολο να το δεις. Το καθαρισα πολυ προσωπικα με την μυτη ενος μικρου καρφιουκι αφου πρωτα το ειχα ψεκασει με wd40.
|
|
| |
| Θέμα: Απ: προβλημα ABS Σαβ Απρ 20 2013, 20:43 | |
| - Dimis έγραψε:
- Μαγειρα, ειχα κι εγω προβλημα με το abs.
Ενω ημουν σε διακοπες, αναψε ξαφνικα και δεν λειτουργουσε. Εκανα dealer mode και δεν μου εβγαζε σφαλμα. Δεν μπορουσα να καταλαβω τι φταει. Τελικα το προβλημα ητανε στην φισα της μοναδας του abs , κατω απο την μπαταρια. Στην μεγαλη αυτη φισα, αν θυμαμαι καλα ητανε το κοκκινο καλωδιο, ειχε πιασει σκουρια και δεν εκανε επαφη. πολυ δυσκολο να το δεις. Το καθαρισα πολυ προσωπικα με την μυτη ενος μικρου καρφιουκι αφου πρωτα το ειχα ψεκασει με wd40.
τώρα κατέβηκα και βρήκα τη φύσα τη μεγάλη στο μούτρο αριστερά και την καθάρισα και έβαλα υγρό επαφών την έβγαλα έξω βόλτα και δεν μου άναψε πάλη .θενκσ φίλος θα το έχω στο νου μου και την φύσα στο abs . |
|
| |
bandit vstromhellasforum Fanatic
Ηλικία : 59 Τόπος : θεσσαλονικη Registration date : 09/01/2011
| Θέμα: Απ: προβλημα ABS Σαβ Απρ 20 2013, 21:34 | |
| πετάξετε την εγκυκλοπαιδεια εγκυκλοπαιδεια ειναι το v strom hellas |
|
| |
Harryvstrom
| Θέμα: Απ: προβλημα ABS Δευ Μάης 26 2014, 21:55 | |
| Συμφουρίτες καλησπέρα....Θα μπώ κατευθείαν στο ψητό....Μου ανάβει το λαμπάκι του ABS... Σταματάω...σβήνω τη μηχανή..την ξαναβάζω μπροστά κάνω χλμ και το λαμπάκι παραμένει αναμμένο....το πήγα στη "μαμά" εδώ που είμαι (Χίο) τσεκάραμε ασφάλειες και είναι οκ...Το μαστόρι μου είπε οτι μάλλον είναι οι αισθητήρες (μου είπε δεν πιστεύω να είναι η κεντρική μονάδα του ABS λόγω κόστους..αλήθεια πόσο πάει αυτή?) και θα το βάλει στον "εγκέφαλο" να το δει και θα μου πεί αύριο... Επειδή δε θέλω να με πιάσει κορόιδο...αν κάνω DEALER MODE θα την εμφανίσει τη βλάβη?και αν ναι ποιός είναι ο κωδικός? (θα τσεκάρω και τη φύσσα κάτω απο τη σέλα για "βρώμα") Αν η μπαταρία δεν έχει καλή τάση (μου έκανε κάτι κόλπα το χειμώνα τώρα όμως οχι) έχει επίπτωση στο ABS? |
|
| |
loverdos11 moderator
Ηλικία : 40 Τόπος : ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ Registration date : 11/03/2012
| Θέμα: Απ: προβλημα ABS Δευ Μάης 26 2014, 21:58 | |
| |
|
| |
Dimis gold member
| Θέμα: Απ: προβλημα ABS Δευ Μάης 26 2014, 22:00 | |
| Πιανουν καθολου τα χερια σου ? Αν ναι λυσε και κοιτα την φυσα στην μοναδα του ABS Κατω απο την μπαταρια. |
|
| |
Harryvstrom
| Θέμα: Απ: προβλημα ABS Δευ Μάης 26 2014, 22:08 | |
| |
|
| |
Harryvstrom
| Θέμα: Απ: προβλημα ABS Δευ Μάης 26 2014, 22:12 | |
| - Dimis έγραψε:
- Πιανουν καθολου τα χερια σου ?
Αν ναι λυσε και κοιτα την φυσα στην μοναδα του ABS Κατω απο την μπαταρια. Δημήτρη όταν λες΄να τη λύσω..εννοείς να την κάνω "βίδες" ή απλά να ανοίξω το πλαστικό προστατευτικό και να την καθαρίσω? (το WD40 κάνει?) |
|
| |
loverdos11 moderator
Ηλικία : 40 Τόπος : ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ Registration date : 11/03/2012
| Θέμα: Απ: προβλημα ABS Δευ Μάης 26 2014, 22:12 | |
| εισαι και σε νησί , που εχει θεμα με την υγρασία ... Ανοιξε ή πηγαινε να σου ανοιξουν την μονάδα του ABS να δεις πως ειναι. |
|
| |
Dimis gold member
| Θέμα: Απ: προβλημα ABS Δευ Μάης 26 2014, 22:41 | |
| - Harryvstrom έγραψε:
- Dimis έγραψε:
Αν ναι λυσε και κοιτα την φυσα στην μοναδα του ABS Κατω απο την μπαταρια. Δημήτρη όταν λες΄να τη λύσω..εννοείς να την κάνω "βίδες" ή απλά να ανοίξω το πλαστικό προστατευτικό και να την καθαρίσω? (το WD40 κάνει?) Οχι βιδες απλα ξεκινας απο την μπαταρια και λυνωντας κατεβαινεις προς τα κατω. οταν φτασεις στην μοναδα βγαζεις την φυσα και την καθαριζεις. μπορει να εχει σκουρια και να μην κανει επαφη, αυτο ειχα παθει εγω. |
|
| |
Harryvstrom
| Θέμα: Απ: προβλημα ABS Δευ Μάης 26 2014, 22:58 | |
| - Dimis έγραψε:
- Harryvstrom έγραψε:
- Dimis έγραψε:
Αν ναι λυσε και κοιτα την φυσα στην μοναδα του ABS Κατω απο την μπαταρια. Δημήτρη όταν λες΄να τη λύσω..εννοείς να την κάνω "βίδες" ή απλά να ανοίξω το πλαστικό προστατευτικό και να την καθαρίσω? (το WD40 κάνει?) Οχι βιδες απλα ξεκινας απο την μπαταρια και λυνωντας κατεβαινεις προς τα κατω. οταν φτασεις στην μοναδα βγαζεις την φυσα και την καθαριζεις. μπορει να εχει σκουρια και να μην κανει επαφη, αυτο ειχα παθει εγω. Άναβε και σε εσένα το λαμπάκι? |
|
| |
kaligoulas78
| Θέμα: Απ: προβλημα ABS Κυρ Αυγ 07 2016, 16:01 | |
| Καλησπέρα στο φόρουμ και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού. Έχω το τελευταίο διάστημα το ίδιο πρόβλημα με το abs. Καθάρισα τη φυσα κάτω απο τη μπαταρία και αυτή που είναι πίσω απο το αριστερό φτερό αλλά παραμένει το Led αναμμένο και το abs νεκρό. Εδώ που μένω δεν υπάρχει συνεργείο Suzuki παρά μόνο στη Πάτρα. Υπάρχει κάτι άλλο να κάνω πριν πάρω τους δρόμους; ευχαριστώ |
|
| |
sergio Member
Ηλικία : 41 Τόπος : ΡΟΔΟΣ DL650 K7 Registration date : 10/11/2009
| Θέμα: Απ: προβλημα ABS Τρι Αυγ 09 2016, 09:47 | |
| |
|
| |
kaligoulas78
| Θέμα: Απ: προβλημα ABS Τρι Αυγ 09 2016, 11:24 | |
| Καλημέρα. Έβγαλα τη φυσα απο τη μονάδα του abs, έριξα wd40 καθαριστικό επαφών, με ένα κατσαβίδι εξησα τις επαφές και τα έβαλα πάλι στη θέση τους. Το ίδιο και στο φις που είναι πίσω απο το αριστερό φτερό. Καθάρισα και τους αισθητήρες στις ρόδες αλλά το led συνεχίζει να είναι αναμενο. |
|
| |
sergio Member
| Θέμα: Απ: προβλημα ABS Τετ Αυγ 10 2016, 14:50 | |
| Θα σου πρότεινα να ξανανοίξεις τη φύσα της μονάδας και να την ψεκάσεις με ένα καθεαυτού σπρέι επαφών και έπειτα να ρίξεις λίγο wd-40. Αν και πάλι δεν σβήσει πιθανόν υπάρχει πρόβλημα στη μονάδα. Κάτι τελευταίο, η μπαταρία σου είναι σε καλή κατάσταση έτσι?? |
|
| |
kaligoulas78
| Θέμα: Απ: προβλημα ABS Τετ Αυγ 10 2016, 21:36 | |
| Το καθάρισα πάλι σήμερα και συνεχίζει το ίδιο. Πήρα απο ηλεκτρονικό σπρέι και του έριξα. Η μπαταρία είναι yuasa αλλαγμενη το περασμένο καλοκαίρι. Κάτι άσχετο, πέρυσι απο λάθος μου είχα αδειάσει τα υγρά του μπροστινου φρενου και του έκανα εξαερωση μόνος μου αλλά δεν μου είχε παρουσιάσει κάτι. Υπάρχει περίπτωση να έχει αέρα και να το παρουσίασε τώρα; δε ξέρω τι άλλο να σκεφτώ. |
|
| |
sergio Member
| Θέμα: Απ: προβλημα ABS Πεμ Αυγ 11 2016, 08:43 | |
| Γιατί δεν δοκιμάζεις να ξανακάνεις εξαέρωση?
|
|
| |
kaligoulas78
| Θέμα: Απ: προβλημα ABS Κυρ Αυγ 28 2016, 18:04 | |
| Καλησπέρα για άλλη μια φορά. Έκανα εξαερωση στα φρένα αλλά δεν έβγαλε καθόλου αέρα. Υπάρχει περίπτωση να θέλει και το abs ή δεν γίνεται κάτι τέτοιο; σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να πάω σε κάποιο συνεργείο Suzuki; θέλω να τη πουλήσω για να πάρω gsxr αλλά βλέπουν το λαμπάκι αναμμένο και το καταλαβαίνουν αμέσως. |
|
| |
terino gold member
| Θέμα: Απ: προβλημα ABS Δευ Αυγ 29 2016, 17:21 | |
| Μα τι κακό και αυτό το κόλλημα κάποιων με το ABS.... |
|
| |
kaligoulas78
| Θέμα: Απ: προβλημα ABS Δευ Αυγ 29 2016, 19:49 | |
| Εγώ προσωπικά τους τελευταίους 2 μήνες νιώθω ότι έχω άλλη μηχανή γιατί όλο και κάπου χρειάζεται να πατήσω λίγο παραπάνω το φρένο και η μηχανή πάει κατά διαολου γιατί μπλοκαρουν οι ρόδες. Κίνδυνος θάνατος είναι. Μου θυμίζει το κ5 ενός φίλου μου (μόνο στα φρένα γιατί στην εκκίνηση θέλει και λίγη βοήθεια με τα πόδια). Αν το δώσω χωρίς abs θα πρέπει να κόψω και περίπου 700 ευρώ. Μπορεί κάποιος που γνωρίζει να με πει αν θέλει αντιπροσωπία για έλεγχο του; |
|
| |
|