δανεισμενο απο.... Φώτης Μ. για το Paokplanet.Gr και την στήλη του Black&White Assassin
Λίγα λόγια για τον Πάμπλο... Προβεβλημένα
Ήταν Ιούλιος του 2008 και έκανα τις καλοκαιρινές μου διακοπές κάπου στην Χαλκιδική. Για πολλούς μήνες δεν μπορούσα να έχω ίντερνετ και έτσι πήγαινα κάθε μέρα στο κοντινό χωριό και έπαιρνα εφημερίδα...Αυτήν που πάντα είχε το καλύτερο πρωτοσέλιδο! Κάποιες μέρες πριν διάβαζα στα πρωτοσέλιδα πως ο ΠΑΟΚ είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Πάμπλο Γκαρσία. Η πρώτη μου σκέψη; "Μπα...Πάλι θα πουλάνε "παπά" οι εφημερίδες για να πουλήσουν τα φύλα τους."
Κάθε μέρα νέο πρωτοσέλιδο "ο ΠΑΟΚ ποιο κοντά ο ΠΑΟΚ το ένα ο ΠΑΟΚ το άλλο..." Εκείνες τις μέρες δεν πήρα ούτε μια εφημερίδα και έλεγα τριγύρω μου πως σε μία βδομάδα θα έχει ξεχαστεί το όνομα του και θα βγάλουν κάποιον άλλον να μας λένε...Από μέσα μου έλπιζα πως θα είναι αλήθεια και όντως θα έρθει. Σκεφτόμουν πως με έναν τέτοιον παίχτη μπορούν να αλλάξουν πολλά στην ομάδα μας...Στις 23 Ιουλίου (αν θυμάμαι καλά) ακούγεται σε πολλά ράδια, προβάλετε σε πολλά κανάλια πως ο ΠΑΟΚ τελικά κάνει το ΜΠΑΜ και φέρνει τον Ουρουγουανό άσσο στην Τούμπα ως ελεύθερο...Μπορώ να πω την αλήθεια πως έμεινα με το στόμα ανοιχτό καθώς ακόμα δεν πίστευα κάτι τέτοιο...Μέχρι που μαθαίνω πως στο επόμενο 48ωρο θα είναι στην Τούμπα..Έτσι γυρνάω αμέσως στην Θεσσαλονίκη και περιμένω. Στις 30 Ιουλίου ενημερώνομαι πως θα είναι στο αεροδρόμιο! Παίρνω έναν φίλο μου και πάμε στο αεροδρόμιο να τον υποδεχτούμε με πολλά άλλα αδέλφια...Σε όλων τον δρόμο φοβόμουν μήπως ήταν κάποιο κακόγουστο αστείο ή κάποιο όνειρο...Φτάνουμε και τον βλέπουμε...Τελικά δεν ήταν κάποιο όνειρο...Ήταν εκεί! Ήταν ζωντανός μπροστά μας!
Η αντίδραση του Πάμπλο ήταν αμήχανη...Δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει το μεγαλείο των φιλάθλων της ομάδας στην οποία θ αγωνιζόταν τα επόμενα δυο χρόνια.
Η πρώτες του δηλώσεις ήταν ελάχιστες : «Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω πάρα πολλά πράγματα για τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό πρωτάθλημα. Γνωρίζω μόνο 4 ποδοσφαιριστές από την ομάδα. Εγώ από την πλευρά μου θα τα δώσω όλα για να πετύχει η ομάδα το καλύτερο. Δεν πιστεύω πως είμαι το μεγαλύτερο όνομα που ήρθε στην Ελλάδα. Ο κόσμος με γνωρίζει και εγώ θα προσπαθήσω να δώσω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου για να βοηθήσω την ομάδα. Ήθελα πάρα πολύ να έρθω στον ΠΑΟΚ και να παίξω ποδόσφαιρο για τον κόσμο και την ομάδα». Από την πρώτη στιγμή των πίστεψα σε όλα όσα είπε... Κάπου εδώ πιστεύω δεν έχει νοημα να συνεχίσω και γι΄αυτό θα σταματήσω με το παρελθόν...
Αν συνεχίσω να γράφω για το παρελθόν του στην ομάδα μας θα πάρει μέρες! Απλά θα γράψω κάποια πράγματα που με ξάφνιασαν, που με έκαναν να τον "αγαπήσω" και που θα τα έχω πάντα μες το μυαλό μου!
Όταν ο Πάμπλο έγινε ο "Θρύλος" της Τούμπας
...........................................
Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου του 2008 ήταν ένας απλός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. Κρινόταν για την απόδοσή του στο γήπεδο, για τις δυνάμεις του, για την προσωπικότητά του... Στις 16 του μήνα, η ιστορία άλλαξε. Οι οπαδοί του δικεφάλου θα έβρισκαν τον ήρωά της Τούμπας. Οι αντίπαλοι θα έβρισκαν τον άνθρωπο που θα λατρεύουν να μισούν... Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στο Στάδιο Καραϊσκάκη... Ο Πάμπλο Γκαρσία με κίνηση που θύμιζε μέλος συμμορίας, έπιασε τον Ντιόγκο από τη φανέλα και του έριξε γροθιά στο στομάχι.
Οι στιγμές που ακολούθησαν είναι μνημειώδεις, όσο και το σπριντ του Ντουντού για να ξεφύγει από τον μανιασμένο Γκαρσία, που έμοιαζε αρκούντως θολωμένος για να τα βάλει με όλους. Ο ίδιος ο Γκαρσία σε μια συνέντευξή του είχε πει: «Ο Ντιόγο μου έδωσε ένα κτύπημα εκτός φάσης και εγώ απάντησα. Οφθαλμός αντί οφθαλμού, και οδόντας αντί οδόντος». Επίσης ΠΟΤΕ δεν το μετάνιωσε και το έδειχνε σε κάθε συνέντευξή του όπως αυτά τα λόγια σε ερώτηση για την απουσία του Ντιόγο από τα μας της Τούμπας, μετά το μεταξύ τους επεισόδιο: «Πού ήταν ο Ντιόγο; Περίμενα να τον δω… Πάντως, δεν πειράζει που δεν ήρθε. Θα κατέβω εγώ σε λίγο καιρό στον Πειραιά για να τον βρω…».
Η γκολάρα και το κλάμα!Ακόμα μια πολύ μεγάλη στιγμή που θυμούνται όλοι στον Π.Α.Ο.Κ. είναι ο αγώνας με τον Βάζελο στην Τούμπα!
Ποιο συγκεκριμένα ήταν 21/2/2010... Δύο μέρες πριν το ντέρμπι με τον βάζελο ο Γκαρσία είχε χάσει την μητέρα του...Πήγε στην Ουρουγουάη και όλοι πιστεύαμε ότι δεν θα παίξει... Έλα όμως που κάναμε λάθος! Όταν βγήκε η αποστολή ήταν μέσα..Το θέμα δεν είναι ότι ο Σάντος τον είπε: "Ξέρεις Πάμπλο δεν με νοιάζει θα παίξεις" αλλά όπως είπε και ο ίδιος Και εκτός από ζήτησε να παίξει και έπαιξε... Η κερκίδα τον στήριξε και του έδειξε την αγάπη του...Ο ίδιος ανταπόδωσε μ΄ ένα εκπληκτικό γκολ από πλάγια εκτέλεση φάουλ. Μετά από αυτήν την φάση ο Pablo έδειξε έναν άλλον εαυτό που δεν τον είχαμε δει ΠΟΤΕ...Ξέσπασε σε κλάματα! Εκτός από αυτό έχει μείνει σε πολλούς οπαδούς είναι η δήλωση που έκανε μετά το τέλος του αγώνα:
''Το γκολ το αφιερώνω στην μητέρα μου γιατί αυτή με βοήθησε από εκεί ψηλά και το έβαλα''
Αυτή ήταν η ποιο συγκινητική στιγμή του στον Π.Α.Ο.Κ.
Η αγάπη του για τον ΠΑΟΚ και οι οπαδοί!
Από την πρώτη στιγμή αγαπήθηκε απο τον λαό του ΠΑΟΚ..Από την πρώτη στιγμή κιόλας αγάπησε τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και τους οπαδούς της ομάδας...Ποιος ξέρεις, μπορεί να έβλεπε και αυτός τον εαυτό του στα μάτια μας όπως και εμείς γι΄ αυτόν!
Αξέχαστη θα μείνει και η συνέντευξη με την δήλωση: "Οι οπαδοί του Π.Α.Ο.Κ. έχουν αρχ@@ια". Άλλη δήλωση για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Είμαι περήφανος επειδή έπαιξα στην καλύτερη ομάδα του κόσμου, τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τώρα είμαι περήφανος που παίζω στην ομάδα με τον καλύτερο κόσμο, τον ΠΑΟΚ!»
Όταν ρωτήθηκε για την ατμόσφαιρα της Τούμπας: "Έχω παίξει σε μεγάλα πρωτάθλημα και μεγάλα γήπεδα. Καλό το Μπερναμπέου της Ρεάλ, καλό το Νόου Καμπ της Μπαρτσελόνα, αλλά η ατμόσφαιρα της Τούμπας δεν υπάρχει πουθενά!"
Επίσης, ο αγαπάει και την ομάδα μας πάρα πολύ, γι΄αυτό ποτέ δεν πρόκριτε να μας "πουλήσει"..Μάλιστα είχε πει σε μία συνέντευξή του:"Ποτέ σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκο"
Αυτά μου έχουν μείνει από αυτόν τον ηγέτη!
Τώρα θέλω να πω και δύο λόγια για το σήμερα...
Στο άκουσμα ότι ο Πάμπλο θα πει το "αντίο" τα πρώτα συναίσθημα που μου δημιουργήθηκαν ήταν οργή αλλά και η θλίψη. Δεν μπορούσα με τίποτα να το πιστέψω... Έλπιζα πως θα είναι κάποιο όνειρο κτλπ, αλλά όπως και όταν ήρθε ήταν αλήθεια...Δεν μπορούσα να το χωνέψω πως δεν θα τον ξαναδώ με την φανέλα του ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο και να ακούγεται προς τιμήν του το "ΠΑΟΚ Θρησκεία Τρομοκρατία, Τιμή και Δόξα στον Πάμπλο τον Γκαρσία!"
Ο Γκαρσία για εμένα έδινε το 100% σε κάθε αγώνα.Αυτά τα 4,5 χρόνια που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ, ένιωθα πως έπαιζα εγώ στην θέση του γιατί ήταν ο μοναδικός που είχε τα @ρχίδι@ και έριξε την γροθιά στο κατεστημένο της Αθήνας. Στα λόγια του ΠΑΝΤΑ ήταν σωστός...Ποτέ δεν μας κορόιδεψε...
Δεν είναι δίκαιο να φεύγει κατ' αυτόν τον τρόπο απο τον ΠΑΟΚ, την Τούμπα, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα. Γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγε έτσι όπως τα παρουσιάζουν...Όσο και να αμφιβάλλεται πολλοί από εσάς εγώ πάντα θα πιστεύω πως κάποιος τον "έφαγε"...
Και τον "έφαγαν" γιατί ήταν τίμιος, ειλικρινής, και δεν ήθελε να λένε ψέματα στους οπαδούς γιατί και αυτός ήταν (είναι και θα είναι) ένας απο εμάς!
Δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη να φεύγει έτσι... Ξέρω γίνομαι κακός και λέτε πολλοί πως διχάζω τον κόσμο με αυτά τα λόγια...Γι΄αυτό δεν θα ξαναπω τίποτα για όλα αυτά μετά απο αυτό το άρθρο..Θα περιμένω να φανεί απλά η αλήθεια!
Και πως πιστεύω πως έπρεπε να φύγει ο Πάμπλο; Στολισμένος με δάφνες! Και όχι φυσικά να φύγει και να πάει σε κάποια άλλη ομάδα αλλά να αναλάβει κάποιο ηγετικό ρόλο στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Αυτά ήταν τα λίγα που ήθελα να πω για τον Πάμπλο (και να φανταστείτε ακόμα νιώθω πως δεν είπα τίποτα...) Μπορώ να κάτσω ώρες αμέτρητες και να γράφω για τον Πάμπλο και αυτά που έχει κάνει για την ομάδα μας τα 4,5 χρόνια.
Υ.Γ Δεν θα σε ξεχάσουμε ΠΟΤΕ!
Υ.Γ2 Επιτρέπετε να πέσεις. Επιβάλλεται να σηκωθείς!
Υ.Γ3 Τιμή και Δόξα στον Πάμπλο τον Γκαρσία!
Υ.Γ4 Και θέλω να θυμάσαι πάντα! ΣΕ ΚΑΝΑΜΕ ΤΑΤΟΥΑΖ, ΣΕ ΚΑΝΑΜΕ ΠΑΝΟ, ΣΕ ΚΑΝΑΜΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ, GRAFFITI, ΜΠΛΟΥΖΑ, ΣΗΜΑΙΑ... ΜΑ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΒΑΛΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ... ΩΣ ΦΙΛΟ... ΩΣ ΑΔΕΡΦΟ...
Υ.Γ5 Προσωπικά θέλω να σ΄ευχαριστήσω που μ΄ θύμησες πως είναι οι ΠΑΟΚτσήδες ποδοσφαιριστές! Πως δεν ήσουν απλά ένας επαγγελματίας! Που με έκανες να δακρύζω μαζί σου μετά το γκολ με τον βάζελο...Και πάνω απ΄όλα που πέρασες απο την ομάδα μας! Επίσης θέλω να σου ζητήσω συγνώμη!