Ηλικία : 41 Τόπος : Κυψέλη Registration date : 06/12/2009
Θέμα: Μια "ωραία" άποψη. Τετ Ιαν 02 2013, 09:57
Πριν δυο χρόνια, στην απαρχή της βαθιάς κρίσης, μιλώντας με ένα υψηλόβαθμο στέλεχος Γαλλικής Τράπεζας που δραστηριοποιείται στη χώρα μας, τον ρώτησα το εξής απλό: «Τώρα που ο κόσμος δυσκολεύεται να υποστηρίξει τα δάνεια του, τι σκέφτεστε να κάνετε; Μήπως αρχίσετε να κάνετε
κατασχέσεις ακινήτων που είναι υποθηκευμένα;»
Η απάντηση του ήταν ξεκάθαρη: «Αν χωρίς ρευστότητα οι Τράπεζες προχωρούσαν σε...κατασχέσεις ακινήτων θα σήμανε την κατάρρευση της Τραπεζικής αγοράς. Δεν μπορεί μια Τράπεζα να πάρει ακίνητα αν δεν έχει ρευστό. Θα ήταν καταστροφικό και ούτε που το σκεφτόμαστε».
Σήμερα, με την αναχρηματοδότηση των Τραπεζών να προχωρά κανονικά μέσα από τα μνημόνια και τους πολίτες της χώρας να εξαθλιώνονται για να εξασφαλιστεί αυτή, οι Τράπεζες επανακάμπτουν και αποκτούν την πολυπόθητη ρευστότητα.
Μέχρι και πρότινος, οι Τράπεζες παρακαλούσαν τους δανειολήπτες να προσέρχονται στα οικεία καταστήματα για να κάνουν διακανονισμούς καταβάλλοντας μικροποσά, προκειμένου να εμφανίζουν κίνηση οι καρτέλες τους. Και όλοι χαρήκαμε, γιατί θεωρήσαμε ότι γλυτώσαμε τα χειρότερα.
Αμέσως μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνασπισμού Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, οι δανειολήπτες αισθάνθηκαν έναν διαφορετικό άνεμο να φυσά απ την πλευρά των Τραπεζών. Τα τηλεφωνήματα δεν ήταν πλέον από εισπρακτικές εταιρείες μόνο αλλά και από δικηγορικά γραφεία.
Οι δικηγόροι των Τραπεζών εξηγούν στους δανειολήπτες ότι αν δεν ανταποκριθούν στις δανειακές τους συμβατικές υποχρεώσεις, οι Τράπεζες θα αναγκαστούν να καταγγείλουν τις δανειακές συμβάσεις πετυχαίνοντας δικαστικά να κάνουν το συνολικό ποσό ΑΜΕΣΑ ΑΠΑΙΤΗΤΟ!
Πολλοί δανειολήπτες που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έλαβαν στην πορεία και έγγραφα εξώδικα, με τα οποία ενημερώνονταν από τις Τράπεζες για τον άμεσο κίνδυνο να καταπέσει η δανειακή τους σύμβαση.
Σε όλο αυτό το διάστημα, η κυβέρνηση μιλάει για την ανάγκη εκταμίευσης της «δόσης» για να σωθεί η χώρα στη ζώνη του ευρώ!
Και όπως όλοι γνωρίζουμε, σχεδιάζει μέτρα που θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια τους πολίτες σε απόλυτη αδυναμία να υποστηρίξουν τις δανειακές τους συμβάσεις με τις Τράπεζες. Γιατί αν σήμερα το μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών δεν μπορεί…, φανταστείτε τι θα συμβεί μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων.
Και ως του θαύματος ανοίγει η συζήτηση για την κατάργηση του νόμου που απαγορεύει στις Τράπεζες να κατάσχουν την πρώτη και κύρια κατοικία των δανειοληπτών τους!
Οι Τράπεζες επανακάμπτουν αποκτώντας ρευστότητα απ τον ιδρώτα του λαού, γιατί έτσι το σχεδίασαν οι κρατούντες. Και ο υποστηρικτικός τους μηχανισμός των μεγάλων ΜΜΕ που είτε ανήκουν σε Τραπεζίτες είτε διαπλέκονται με αυτούς εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα τους με δάνεια, με τον ίδιο τρόπο που διαπλέκονται με την εξουσία εξασφαλίζοντας ασυλία στην μη καταβολή των ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών, όχι απλά δεν μιλά για τις δραματικές εξελίξεις και το «μεγάλο κόλπο» που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά κάνουν ότι είναι δυνατόν να πείσουν τις μάζες ότι δίχως τη δόση η χώρα θα καταστραφεί.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο βέβαια, ότι σε θέσεις κλειδιά των κυβερνήσεων σε αυτή την κρίση βρέθηκαν πρόσωπα που προέρχονται από το Τραπεζικό σύστημα. Αυτοί ξέρουν πώς να υλοποιήσουν το «μεγάλο κόλπο» για να φτάσουμε στην «τελική λύση». Οι πολιτικοί μαθαίνουν και εκπαιδεύονται Φτάσαμε λοιπόν στο παρά πέντε.
Το προσεχές έτος θα καταργηθεί η απαγόρευση της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας και θα ξεκινήσει το τσουνάμι της κατάσχεσης περιουσιών που σήμερα αν και επιτρέπονται δεν γίνονται ακόμα για τους λόγους που προανέφερα.
Εύλογα βέβαια αναρωτιέται κανείς:
Και τι θα τα κάνουν οι Τράπεζες τα σπίτια (και όχι μόνο); Σε ποιους θα τα πουλήσουν; Ποιος έχει χρήματα να αγοράσει σπίτι σήμερα; Και πόσο λογικό είναι να πετάξουν οι Τράπεζες στο δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και χιλιάδες επαγγελματίες (απ τις επιχειρήσεις τους) για να μείνουν όλα αυτά άδεια κι έρημα χωρίς να μπορούν οι Τράπεζες να κερδίσουν ρευστό από αυτά; Πολύ λογική απορία.
Πριν λίγες μέρες κάποιοι μπορεί να διάβασαν μια είδηση που πέρασε στα ψιλά…
Ο Λάτσης πούλησε την Τράπεζα του (Eurobank) στην Εθνική και αποχώρησε οριστικά απ το Τραπεζικό σύστημα που είναι στις μέρες μας «υψηλού ρίσκου». Και στράφηκε σε επενδύσεις real estate!
Σε μια εποχή που δεν κουνιέται φύλλο στην αγορά ακινήτων ο Λάτσης στρέφεται σε αυτήν! Και τι θα κάνει; Θα κτίζει σπίτια να τα πουλάει στους πολίτες που δεν μπορούν να αποπληρώσουν το δάνειο της πρώτης κατοικίας που ήδη τους βαραίνει; Μα είναι τρελός αυτός ο Λάτσης;
Το πιο πιθανό λοιπόν, είναι πως ο Λάτσης και άλλοι που ετοιμάζονται να παίξουν δυνατά στο χώρο της αγοράς ακινήτων, ούτε τρελοί είναι ούτε άσχετοι. Μάλλον έξυπνοι είναι και με εξασφαλισμένες πληροφορίες για ότι πρόκειται να συμβεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Αφού λοιπόν άνοιξε η συζήτηση για να επιτραπεί η κατάσχεση και της πρώτης κατοικίας και με δεδομένο ότι οι δανειολήπτες θα βρεθούν μετά την εφαρμογή ακόμα πιο σκληρών μέτρων σε ακόμα μεγαλύτερη αδυναμία να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, οδηγούμαστε στη διαμόρφωση μιας κατάστασης που θα φέρει τις Τράπεζες (πιθανόν και το Δημόσιο έναντι οφειλετών) σε απόλυτα πλεονεκτική θέση.
Κάθε Βορίδης που εμφανίζεται και λέει: «είμαι υπέρ της κατάσχεσης και της πρώτης κατοικίας» , δεν είναι απλά ένας κακός άνθρωπος που δεν λυπάται τους κακόμοιρους μικροϊδιοκτήτες.
Είναι ο «λαγός» που τον αμολούν στο ξέφωτο ενός σκοτεινού δάσους για να παίξει συγκεκριμένο παιχνίδι πληρώνοντας το τίμημα που του αναλογεί σε εκείνους που του εξασφάλισαν την πολιτική του ανέλκυση.
Τον κάθε «Βορίδη» τον έβαλαν στα σπίτια μας και τον μετέτρεψαν από φιλοχουντικό κατακάθι σε μορφή της σύγχρονης πολιτικής ζωής του τόπου, οι καναλάρχες που όπως περιέγραψα πιο πάνω διατηρούν αρρήκτους δεσμούς με το Τραπεζικό κατεστημένο της χώρας.
Αύριο, η υποτιθέμενη «εθνοσωτήριος κυβέρνηση» θα βγει μπροστά και θα αναγγείλει μέτρα προστασίας των δανειοληπτών που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, επειδή η κακιά Τρόικα θα έχει πετύχει την κατάργηση του νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Και θα νομοθετήσουν ένα σύστημα «εγγύησης» της πρώτης κατοικίας στο οποίο θα λαμβάνουν μέρος οι φιλεύσπλαχνες Τράπεζες με κάποιες ακόμα πιο φιλεύσπλαχνες μεγάλες (κι όταν λέω «μεγάλες» εννοώ ΜΕΓΑΛΕΣ!!!)
Εταιρείες Real Estate!
Οι Τράπεζες θα καταγγέλλουν τις δανειακές συμβάσεις και θα κάνουν όλο το ανατοκισμένο ποσό άμεσα απαιτητό. Στη συνέχεια και εφόσον θα υπάρχει αδυναμία καταβολής του από τους δανειολήπτες θα τους καλούν για να τους προτείνουν την κατά το νόμο… εναλλακτική λύση για να μην βρεθούν στο δρόμο.
Εκεί θα εμφανίζεται η Εταιρεία (του Λάτση επί παραδείγματι) και θα παριστάνει τον «εγγυητή» του ποσού που απαιτεί η Τράπεζα, έναντι μηνιαίου μισθώματος που θα συμφωνείται για να παραμένει ο δανειολήπτης στο σπίτι του με την ψευδαίσθηση ότι κάποτε μπορεί να επανακτήσει τον τίτλο του υποθηκευμένου του ακινήτου.
Οι τράπεζες (τους) θα εξασφαλίζουν εγγυήσεις για το ποσό και οι εταιρείες αυτές θα κονομάνε τρελά κατέχοντας στο χαρτοφυλάκιο τους χιλιάδες τίτλους ακινήτων που κάποτε ανήκαν στους απλούς μεροκαματιάρηδες πολίτες.
Το ίδιο ακριβώς μοντέλο μπορεί να εφαρμοστεί (και θα εφαρμοστεί) για υποχρεώσεις έναντι της Εφορίας, των Ασφαλιστικών Ταμείων κ.α.
Οι πιο αδύναμοι, που θα αθετούν τους όρους της «εγγύησης» που παρέχει η Εταιρεία θα πετιούνται στο δρόμο ή στην καλύτερη περίπτωση θα υπογράφουν τη δέσμευση του λογαριασμού μισθοδοσίας ή και θα αναγκάζονται να παραχωρήσουν κάποιο χωραφάκι ή οικόπεδο που έχουν κληρονομήσει στο χωριό απ τους γονείς τους.
Στη Νέα Τάξη πραγμάτων, που ευαγγελίζονται οι θιασώτες της «παγκόσμιας διακυβέρνησης» η ιδιοκτησία θα είναι προνόμιο λίγων και εκλεκτών και η οριακή επιβίωση καθημερινός Γολγοθάς των πολλών και αδύναμων.
Μιλάμε για τον απόλυτο έλεγχο των μαζών, που εξαθλιωμένες θα άγονται και θα φέρονται από κυβερνήσεις που θα φροντίζουν για την «δημοκρατική ομαλότητα» και θα επαίρονται για τις δικλείδες ασφαλείας που βάζουν για να έχουμε ένα πιάτο φαγητό, στοιχειώδη παιδεία (επικίνδυνο πράγμα η παιδεία ενός λαού για εκείνους που θέλουν να τον ελέγχουν) και στοιχειώδη δημόσια υγεία.
Αν όλα τα παραπάνω φαντάζουν ως «σενάρια επιστημονικής φαντασίας», τότε σίγουρα το σύστημα έχει πετύχει τους σκοπούς του και οι ελπίδες να αντιδράσουμε ως κοινωνία είναι απειροελάχιστες.
Νομίζω ότι οι διαφαινόμενες εξελίξεις δίνουν μια απάντηση στην πρεμούρα των κρατούντων να πείσει την κοινή γνώμη ότι η παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη είναι πρωτεύον Εθνικός στόχος.
Και μη χειρότερα…
Ποιος διαφωνεί;
andreasp vstromhellasforum Fanatic
Ηλικία : 47 Τόπος : Αθήνα Registration date : 29/01/2010
Θέμα: Απ: Μια "ωραία" άποψη. Τετ Ιαν 02 2013, 10:17
Παράθεση :
Η απάντηση του ήταν ξεκάθαρη: «Αν χωρίς ρευστότητα οι Τράπεζες προχωρούσαν σε...κατασχέσεις ακινήτων θα σήμανε την κατάρρευση της Τραπεζικής αγοράς. Δεν μπορεί μια Τράπεζα να πάρει ακίνητα αν δεν έχει ρευστό. Θα ήταν καταστροφικό και ούτε που το σκεφτόμαστε».
Ποια είναι τα επιχειρήματα πίσω απο αυτό? γιατί με το φτωχό μου το μιαλό, δεν το αντιλαμβάνομαι... Για ποιον λόγο μία τράπεζα δεν μπορεί να πάρει ακίνητα αν δεν έχει ρευστό? Και για ποιον λόγο ο Λάτσης, έφυγε απο την Eurobank, αν πρόκειται οι τράπεζες, πέρα απο την ανακεφαλαίωση, να μαζέψουν και όλη την ακίνητη περιουσία της Ελλάδος? Την εταιρία την Real Estate δεν μπορούσε να την ανοίξει παράλληλα? ή δεν προλάβαινε να ασχολείται με δύο πράγματα ταυτόχρονα?
Παράθεση :
Αν όλα τα παραπάνω φαντάζουν ως «σενάρια επιστημονικής φαντασίας», τότε σίγουρα το σύστημα έχει πετύχει τους σκοπούς του και οι ελπίδες να αντιδράσουμε ως κοινωνία είναι απειροελάχιστες.
Συνήθως αντίστοιχο επίλογο έχουν τέτοια άρθρα. "Αν δεν με πιστεύεις, είσαι ηλίθιος".
Η πραγματικότητα είναι ότι οι τράπεζες έχουν τα κακά τους τα χάλια. Οι καταθέσεις μας κινδυνεύουν πραγματικά. Ταυτόχρονα με διάλυση του τραπεζικού συστήματος, η ανθρωπότητα θα γυρίσει 200 χρόνια πίσω. θα μηδενιστεί οποιαδήποτε δυνατότητα ανάπτυξης και εξέλιξης, απο την επιχείρηση μεγαθήριο με τα δις τζίρου, μέχρι εμένα που θέλω να αγοράσω μαγαζί με leasing... μέχρι την μάνα μου που θέλει να αγοράσει καινούργια κουζίνα απο τον Κωτσόβολο με δόσεις ή όχι. Το να κατηγορείς την FED που έχει τον έλεγχο της κοπής δολλαρίου, το αντιλαμβάνομαι... Το να κατηγορείς την Eurobank, την Εθνική ή την οποιαδήποτε τραπεζούλα της Ελλάδος, που βοηθήσαν απίστευτα στην ανάπτυξη της Ελλάδος, δεν το αντιλαμβάνομαι... Οτιδήποτε κατέχουμε σήμερα, φτιάχτηκε με εργαλείο το τραπεζικό σύστημα. Μέχρι και το σουβλατζίδικο που εργάζεσαι ώς delivery, φτιάχτηκε με εργαλείο το τραπεζικό σύστημα. Σε άλλη περίπτωση θα ήταν ο "Σουβλάκια Τα Τρίκαλα" , και δεν θα απασχολούσε 10 delivery. Να τις κατηγορήσει ο καταθέτης που του πήραν τα λεφτά και τα δώσαν σε ανθρώπους και επιχειρήσεις, χωρίς τον απαιτούμενο έλεγχο, και πήγαν στο βρόντο σε γαρδιένες και βουλγάρες, το καταλαβαίνω. Αλλά ο δανειζόμενος να κράζει γιατί τον δανείσαν... δεν το αντιλαμβάνομαι!
george83 vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 41 Τόπος : Κυψέλη Registration date : 06/12/2009
Θέμα: Απ: Μια "ωραία" άποψη. Τετ Ιαν 02 2013, 11:12
andreasp έγραψε:
Παράθεση :
Η απάντηση του ήταν ξεκάθαρη: «Αν χωρίς ρευστότητα οι Τράπεζες προχωρούσαν σε...κατασχέσεις ακινήτων θα σήμανε την κατάρρευση της Τραπεζικής αγοράς. Δεν μπορεί μια Τράπεζα να πάρει ακίνητα αν δεν έχει ρευστό. Θα ήταν καταστροφικό και ούτε που το σκεφτόμαστε».
Ποια είναι τα επιχειρήματα πίσω απο αυτό? γιατί με το φτωχό μου το μιαλό, δεν το αντιλαμβάνομαι... Για ποιον λόγο μία τράπεζα δεν μπορεί να πάρει ακίνητα αν δεν έχει ρευστό? Και για ποιον λόγο ο Λάτσης, έφυγε απο την Eurobank, αν πρόκειται οι τράπεζες, πέρα απο την ανακεφαλαίωση, να μαζέψουν και όλη την ακίνητη περιουσία της Ελλάδος? Την εταιρία την Real Estate δεν μπορούσε να την ανοίξει παράλληλα? ή δεν προλάβαινε να ασχολείται με δύο πράγματα ταυτόχρονα?
Παράθεση :
Αν όλα τα παραπάνω φαντάζουν ως «σενάρια επιστημονικής φαντασίας», τότε σίγουρα το σύστημα έχει πετύχει τους σκοπούς του και οι ελπίδες να αντιδράσουμε ως κοινωνία είναι απειροελάχιστες.
Συνήθως αντίστοιχο επίλογο έχουν τέτοια άρθρα. "Αν δεν με πιστεύεις, είσαι ηλίθιος".
Η πραγματικότητα είναι ότι οι τράπεζες έχουν τα κακά τους τα χάλια. Οι καταθέσεις μας κινδυνεύουν πραγματικά. Ταυτόχρονα με διάλυση του τραπεζικού συστήματος, η ανθρωπότητα θα γυρίσει 200 χρόνια πίσω. θα μηδενιστεί οποιαδήποτε δυνατότητα ανάπτυξης και εξέλιξης, απο την επιχείρηση μεγαθήριο με τα δις τζίρου, μέχρι εμένα που θέλω να αγοράσω μαγαζί με leasing... μέχρι την μάνα μου που θέλει να αγοράσει καινούργια κουζίνα απο τον Κωτσόβολο με δόσεις ή όχι. Το να κατηγορείς την FED που έχει τον έλεγχο της κοπής δολλαρίου, το αντιλαμβάνομαι... Το να κατηγορείς την Eurobank, την Εθνική ή την οποιαδήποτε τραπεζούλα της Ελλάδος, που βοηθήσαν απίστευτα στην ανάπτυξη της Ελλάδος, δεν το αντιλαμβάνομαι... Οτιδήποτε κατέχουμε σήμερα, φτιάχτηκε με εργαλείο το τραπεζικό σύστημα. Μέχρι και το σουβλατζίδικο που εργάζεσαι ώς delivery, φτιάχτηκε με εργαλείο το τραπεζικό σύστημα. Σε άλλη περίπτωση θα ήταν ο "Σουβλάκια Τα Τρίκαλα" , και δεν θα απασχολούσε 10 delivery. Να τις κατηγορήσει ο καταθέτης που του πήραν τα λεφτά και τα δώσαν σε ανθρώπους και επιχειρήσεις, χωρίς τον απαιτούμενο έλεγχο, και πήγαν στο βρόντο σε γαρδιένες και βουλγάρες, το καταλαβαίνω. Αλλά ο δανειζόμενος να κράζει γιατί τον δανείσαν... δεν το αντιλαμβάνομαι!
Για την πρώτη ερώτηση θα σου απαντήσω με ερώτηση. Γιατί ο Κόκκαλης άφησε τον Ολυμπιακό;
Τώρα το ότι οι τράπεζες έχουν βοηθήσει απίστευτα την επιχειρηματικότητα δε θα το σχολιάσω. Είναι προφανές πως σε καμία απολύτως περίπτωση δε μπορεί κάποιος να το πει αυτο. Βέβαια απο την άλλη η proton βοήθησε τις επιχειρήσεις του Λαυρεντιαδη. Ασε που όλες βοηθούν τις επιχειρήσεις κόμματα.
Θα το ξανασκεφτω και θα σου πω τελικά. Ισως συμφωνήσουμε.
matsos13 vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 41 Τόπος : ΑΘΗΝΑ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ Registration date : 31/07/2011
Θέμα: Απ: Μια "ωραία" άποψη. Τετ Ιαν 02 2013, 11:44
ΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!!! μην σκεφτεσται κ μην μιλατε ολα γινονται για το καλο μας!!!
george83 vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 41 Τόπος : Κυψέλη Registration date : 06/12/2009
Θέμα: Απ: Μια "ωραία" άποψη. Τετ Ιαν 02 2013, 19:25
Δεν αφήνουν τις επιχειρήσεις να πεθάνουν: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231228762
Βέβαια θα αφήσουμε τα μοντέλα απληρωτα; http://www.madata.gr/mobile/epikairotita/social/246187.html
Κι έχω βάλει 2 ειδήσεις οι οποίες είναι σταγόνα στον ωκεανό της βρωμας και της δυσωδιας ανάμεσα στις συναλλαγές πολιτικών τραπεζιτών και μεγαλοεπιχειρηματιων.
Εάν δεν το πάρουμε απόφαση όλοι πως πρέπει να σταματήσουμε να πληρώνουμε φόρους δε πρόκειται να αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ.
george83 vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 41 Τόπος : Κυψέλη Registration date : 06/12/2009
Θέμα: Απ: Μια "ωραία" άποψη. Πεμ Ιαν 03 2013, 10:55
Του Κώστα Χαρδαβέλλα Το μήνυμα του Λαυρέντη Λαυρεντιάδηαπό το κελί του στον Κορυδαλλό που διαχέεται ήδη σε διάφορα κέντρα εξουσίας, πολιτικά και οικονομικά, είναι πια συγκεκριμένο: «Αν δεν με στηρίξετε, θα σας πάρω όλους μαζί μου. Δεν έκανα μόνος μου όσα κατηγορούμαι, αλλά με τη στήριξη και συχνά συμμετοχή υπουργών, κρατικών παραγόντων, εκδοτών, δημοσιογράφων, τραπεζικών». Οι άνθρωποι που συνάντησαν τον πρώην παντοδύναμο τραπεζίτη στην αίθουσα επισκέψεων των φυλακών τις ημέρες των εορτών, ήταν οι παραλήπτες του μηνύματος αυτού, το οποίο ήδη μεταφέρθηκε όπου έπρεπε, σύμφωνα με τις οδηγίες Λαυρεντιάδη. Όλοι όσοι τον συνάντησαν στις φυλακές μιλάνε για έναν άνθρωπο σε πλήρη ψυχική κατάρρευση, με πρόβλημα υγείας αλλά και αποφασισμένο να αποκαλύψει ονόματα πολιτικών και παραγόντων που συμπορεύτηκαν μαζί του τα τρία τελευταία χρόνια στις όποιες παρανομίες του. Ο Λαυρεντιάδης υποστηρίζει ότι έχει στοιχεία για όλους αυτούς. Σε θησαυροφυλάκιο τραπέζης του εξωτερικού βρίσκονται έγγραφα, μαγνητοταινίες και βίντεο από τις συναντήσεις και συζητήσεις του Λαυρεντιάδη με πολιτικούς, οικονομικούς παράγοντες, εκδότες, δημοσιογράφους, τραπεζικούς και δικαστικούς που όταν αποκαλυφθούν- όπως απειλεί ο Λαυρεντιάδης- θα τινάξουν στον αέρα το πολιτικό-οικονομικό σύστημα της χώρας. Ωστόσο, πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες που γνωρίζουν τις δραστηριότητες του Λαυρεντιάδη αποκλείουν σε κάθε περίπτωση να έχει στην κατοχή του στοιχεία συνενοχής της παρανομίας του πολιτικών και οικονομικών παραγόντων και υποστηρίζουν ότι όλα αυτά τα διαχέει ο Λαυρεντιάδης για να εκβιάσει καταστάσεις και πρόσωπα. Πάντως, ο έγκλειστος πρώην τραπεζίτης, αγνοώντας τις υποδείξεις των δικηγόρων του και των συνεργατών που του απέμειναν, διατείνεται ότι τις επόμενες εβδομάδες θα βγάζει σταδιακά τα στοιχεία που έχει για τους επώνυμους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, με τους οποίους συνεργάστηκε τα τελευταία χρόνια στις δραστηριότητες του, προκαλώντας έτσι ένα διαρκές «τηγάνισμα» όσων τον έχουν εγκαταλείψει σήμερα. L1
Morniac vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 81 Τόπος : Οχι εδω παντως Registration date : 28/04/2010
Θέμα: Απ: Μια "ωραία" άποψη. Πεμ Ιαν 03 2013, 17:17
andreasp έγραψε:
Το να κατηγορείς την Eurobank, την Εθνική ή την οποιαδήποτε τραπεζούλα της Ελλάδος, που βοηθήσαν απίστευτα στην ανάπτυξη της Ελλάδος, δεν το αντιλαμβάνομαι...
Εγω δεν αντιλαμβανομαι την αντιληψη οτι οι τραπεζουλες βοηθησαν την Ελλαδα
π.χ. http://www.eurobank.gr/online/home/generic.aspx?id=725&mid=809&lang=gr
Δειτε και μια ταινιουλα για να καταλαβετε πως δομηθηκε το χρηματοοικονομικοκοινωνικο συστημα στο οποιο ζουμε
AYTOS moderator
Τόπος : Macedonia - Thessaloniki - Toumba...Από το 356 π.χ Registration date : 07/05/2011
Θέμα: Απ: Μια "ωραία" άποψη. Πεμ Ιαν 03 2013, 21:05
andreasp έγραψε:
............ Αλλά ο δανειζόμενος να κράζει γιατί τον δανείσαν... δεν το αντιλαμβάνομαι!
Ανδρέα ο κάθε άνθρωπος τραβάει τον δικό του Γολγοθά. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που άλλος έχει δίκιο και άλλος άδικο.
ΕΚΠΟΙΖΩ Εκατοντάδες καταγγελίες για τραπεζικές αυθαιρεσίες http://www.makthes.gr/news/reportage/90648/
νέο ΙΝΚΑ Τι απαιτούμε από τις Τράπεζες http://www.newinka.gr/consumer.php?id=233&version=gr
Ηλικία : 47 Τόπος : Αθήνα Registration date : 29/01/2010
Θέμα: Απ: Μια "ωραία" άποψη. Πεμ Ιαν 03 2013, 21:11
AYTOS έγραψε:
andreasp έγραψε:
............ Αλλά ο δανειζόμενος να κράζει γιατί τον δανείσαν... δεν το αντιλαμβάνομαι!
Ανδρέα ο κάθε άνθρωπος τραβάει τον δικό του Γολγοθά. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που άλλος έχει δίκιο και άλλος άδικο.
ΕΚΠΟΙΖΩ Εκατοντάδες καταγγελίες για τραπεζικές αυθαιρεσίες http://www.makthes.gr/news/reportage/90648/
νέο ΙΝΚΑ Τι απαιτούμε από τις Τράπεζες http://www.newinka.gr/consumer.php?id=233&version=gr
Τι σχέση έχουν τα παραπάνω? Είπα ποτέ ότι οι τράπεζες δεν αυθαιρετούν? Είπα ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να τις αφήσουμε να φαλιρίσουν και ότι το τραπεζικό σύστημα είναι αναγκαίο αλλά και εργαλείο ανάπτυξης.
NASOS_p vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 44 Τόπος : Πυργος Ηλειας Registration date : 07/05/2011
Θέμα: Απ: Μια "ωραία" άποψη. Πεμ Ιαν 03 2013, 21:32
andreasp έγραψε:
Παράθεση :
Η απάντηση του ήταν ξεκάθαρη: «Αν χωρίς ρευστότητα οι Τράπεζες προχωρούσαν σε...κατασχέσεις ακινήτων θα σήμανε την κατάρρευση της Τραπεζικής αγοράς. Δεν μπορεί μια Τράπεζα να πάρει ακίνητα αν δεν έχει ρευστό. Θα ήταν καταστροφικό και ούτε που το σκεφτόμαστε».
Ποια είναι τα επιχειρήματα πίσω απο αυτό? γιατί με το φτωχό μου το μιαλό, δεν το αντιλαμβάνομαι... Για ποιον λόγο μία τράπεζα δεν μπορεί να πάρει ακίνητα αν δεν έχει ρευστό? Και για ποιον λόγο ο Λάτσης, έφυγε απο την Eurobank, αν πρόκειται οι τράπεζες, πέρα απο την ανακεφαλαίωση, να μαζέψουν και όλη την ακίνητη περιουσία της Ελλάδος? Την εταιρία την Real Estate δεν μπορούσε να την ανοίξει παράλληλα? ή δεν προλάβαινε να ασχολείται με δύο πράγματα ταυτόχρονα?
Παράθεση :
Αν όλα τα παραπάνω φαντάζουν ως «σενάρια επιστημονικής φαντασίας», τότε σίγουρα το σύστημα έχει πετύχει τους σκοπούς του και οι ελπίδες να αντιδράσουμε ως κοινωνία είναι απειροελάχιστες.
Το να κατηγορείς την Eurobank, την Εθνική ή την οποιαδήποτε τραπεζούλα της Ελλάδος, που βοηθήσαν απίστευτα στην ανάπτυξη της Ελλάδος, δεν το αντιλαμβάνομαι... Οτιδήποτε κατέχουμε σήμερα, φτιάχτηκε με εργαλείο το τραπεζικό σύστημα. Μέχρι και το σουβλατζίδικο που εργάζεσαι ώς delivery, φτιάχτηκε με εργαλείο το τραπεζικό σύστημα. Σε άλλη περίπτωση θα ήταν ο "Σουβλάκια Τα Τρίκαλα" , και δεν θα απασχολούσε 10 delivery. Να τις κατηγορήσει ο καταθέτης που του πήραν τα λεφτά και τα δώσαν σε ανθρώπους και επιχειρήσεις, χωρίς τον απαιτούμενο έλεγχο, και πήγαν στο βρόντο σε γαρδιένες και βουλγάρες, το καταλαβαίνω. Αλλά ο δανειζόμενος να κράζει γιατί τον δανείσαν... δεν το αντιλαμβάνομαι!
Το πρωτο στο εξηγησε πεντακαθαρα.Η Τραπεζα προτιμα να της δινεις εστω καποιο μερος της δοσης ωστε να εχει ρευστοτητα αντι να σου κανει το ποσο απαιτητο και να σου παρει το σπιτι διοτι θα μεινει με ενα σπιτι που δε μπορει να πουλησει κι επιπλεον δεν θα εχει τους δανειοληπτες να της εξασφαλιζουν εστω μια υποτυπωδη ρευστοτητα.Αυτα βεβαια για την περιοδο που δεν ειχαν ρευστοτητα γιατι τωρα με τη δοση μαμουθ τα πραγματα αλλαξαν.
Οσο για τη συμπαθεια στο προσωπο των ελληνικων τραπεζων και ην υποτιθεμενη αναπτυξη...ακου.....Απο τη μεταπολιτευση και μετα αρχισε η υποτιθεμενη αναπτυξη, η οποια μας εφτασε σε αυτη την κατασταση.Και λεω υποτιθεμενη διοτι στηριζοταν σε πλασματικους αριθμους ή τελοσπαντων σε αριθμους που το 2009 θα αποδεικνυονταν φουσκες σαν αυτη του χρηματιστηριου...κι εξηγουμαι.Μετα τη μεταπολιευση ξεκινησε η κοινωνικη πολιτικη με τα δυο κομματα ανεβαινοντας εναλλαξ στην εξουσια να σπαταλον χρημα για "κοινωνικη" πολιικη.Αυτη η κοινωνικη πολιτικη λεγοταν ειτε αυξηση μισθων, ειτε επιδοματα, ειτε διορισμος δημ. υπαλληλων ειτε πολλα αλλα τα οποια αυξαναν διαρκως το κοστος συντηρησης του κρατους.Το χρημα αυτο φυσικα δεν ηταν του κρατους αλλα ξενο.Η διαρκης κοινωνικη πολιτικη με ξενα λεφτα μεχρι προσφατα λειτουργουσε φαινομενικα καλα.Ο κοσμος ειχε λεφτα (οχι οτι το 90 δεν ειχε) αλλα με τη διαφορα οτι το τραπεζικο συστημα φυσικα δεν θα αφηνε αυτη την "αναπτυξη" οπως λες να παει χαμενη.Μπηκε δυναμικα και αρχισε να δινει δανεια αφειδως.Ο αριθμος των δανειοληπτων, ειτε προκειται για καταναλωτικα ή στεγαστικα ειτε για πιστωικες καρτες ειναι ενα μεγεθος πο επηρεαζει τους αριθμους αναπτυξης.Ετσι λοιπον φτασαμε να εχουμε κατακορυφους ρυθμους αναπτυξης μιας και μεταξυ τν αλλων οι δανειοληπτες αυξανονταν με γωμετρικη προοδο.Μια αναπυξη ομως που θα αποδεικνυοταν φουσκα φιλε Ανδρεα.Τωρα δενξ ερω πως εχεις συμπερανει οτι οι τραπεζες συνεβαλαν στην αναπτυξη.Οσο για τους εργαζομενους και τα σουβλατζιδικα, το 90 η κατασταση ηταν πολυ καλυτερη και απο θεμα ανεργειας και απο θεμα επιχειρησεων αλλα αυτο ειναι ενα αλλο μεγαλο θεμα. Εν τελει, αναπτυξη ουσιαστικη δεν ειχαμε, αντιθετως, η αγροτικη παραγωγη παραγκωνισθηκε, ελληνικες επιχειρησεις εκλεισαν και γεμισαμε δημ. υπαλληλους.Και στο παιχνιδι αυτο μπηκαν και οι τραπεζες που καθε αλλο παρα βοηθησαν.Διαπλεκομενες με την πολιτικη αυτο που εκαναν ηταν να επωφελουνται του δανεισμου των πολιτικων και να διαπλεκονται με αυτους εχνοτνας διπλο οφελος.Απο τη μια τα δημοσια εργα λογω διαπλοκης και απο την αλλη τον δανεισμο των πολιτων.Δεν θα τις θεωρησω και σωτηρες ελεος...