|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
nikolasr200 vstromhellasforum Fanatic
Τόπος : Αθήνα Registration date : 10/10/2010
| Θέμα: Συμμάζεμα του Nolan Μου? Τετ Δεκ 19 2012, 20:57 | |
| επειδή μάλλον θα είναι ζόρι η αγορά κράνους.. να κάνω δύο ερωτήσεις.. έχω το Nolan N100E... η ζελατίνα του είναι ταλαιπωρημένη και δεν θα με χαλούσα να την άλλαζα..αλλά βλέπω τιμές γύρω στα 35-40 ευρώ..εκεί κινούνται..??
επίσης κάτι που μου λείπει από το κράνος και θα με βόλευε αν υπήρχε (προστασία από τον ήλιο) βρήκα αυτό εδώ.. http://www.revzilla.com/product/nolan-n100ex-1002-helmet-sun-visor http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-NOLAN-N100-N100E-X1003-VPS-SUNSHIELD-ADULT-HELMET-SHIELD-VISOR-SMOKE-/350653804275?pt=Apparel_Merchandise&hash=item51a4986ef3 να υποθέσω πως μπαίνει εξωτερικά και ανεβοκατεβαίνει ανεξάρτητα? αν και αυτό μου φαινεται σχετικά τσιμπημένο επίσης |
|
| |
Translatoras Member
Ηλικία : 52 Τόπος : τα Βράχια της Πειραϊκής Registration date : 21/11/2009
| Θέμα: Απ: Συμμάζεμα του Nolan Μου? Τετ Δεκ 19 2012, 22:26 | |
| Το εξωτερικο ζελατινάκι είναι μια μ@λ@κι@ και μισή. Όταν είναι ανεβασμένο διαταράσσει τόσο πολύ την αεροδυναμική του κράνους που νιώθεις οτι φοράς το καπέλλο της Chiquita Όταν είναι κατεβασμένο το πιθανότερο είναι ότι το χείλος του θα συμπίπτει με τον ορίζοντα, δηλαδή ακριβώς στη μέση του οπτικού πεδίου σου. Το έχω σε N42 jet κράνος και το έβγαλα την πρώτη κιόλας ώρα. Απλά για τον ήλιο κόλλησα μια φάσα αυτοκόλλητο στο επάνω χείλος της ζελατίνας. Αν θες στο δίνω να το δοκιμάσεις και αν σου αρέσει προχωράς στην αγορά του. |
|
| |
| Θέμα: Απ: Συμμάζεμα του Nolan Μου? Τετ Δεκ 19 2012, 22:32 | |
| - Translatoras έγραψε:
- Το εξωτερικο ζελατινάκι είναι μια μ@λ@κι@ και μισή.
Όταν είναι ανεβασμένο διαταράσσει τόσο πολύ την αεροδυναμική του κράνους που νιώθεις οτι φοράς το καπέλλο της Chiquita
Όταν είναι κατεβασμένο το πιθανότερο είναι ότι το χείλος του θα συμπίπτει με τον ορίζοντα, δηλαδή ακριβώς στη μέση του οπτικού πεδίου σου.
Το έχω σε N42 jet κράνος και το έβγαλα την πρώτη κιόλας ώρα. Απλά για τον ήλιο κόλλησα μια φάσα αυτοκόλλητο στο επάνω χείλος της ζελατίνας.
Αν θες στο δίνω να το δοκιμάσεις και αν σου αρέσει προχωράς στην αγορά του. θα εξυπηρετούσε αν γινόταν να το δοκιμάσω..και αν όντως είναι φόλα να μην το πάρω.. |
|
| |
Translatoras Member
Ηλικία : 52 Τόπος : τα Βράχια της Πειραϊκής Registration date : 21/11/2009
| Θέμα: Απ: Συμμάζεμα του Nolan Μου? Τετ Δεκ 19 2012, 22:56 | |
| Για να φορεθεί το ζελατινάκι το κούμπωμα της ζελατίνας πρέπει να είναι στρογγυλό όπως της φωτό. βλέπω και κάποια Ν100Ε με κούμπωμα τεταρτημόριο. σε αυτά δεν νομίζω να μπορεί να μπει το ζελατινάκι. |
|
| |
GD Member
Ηλικία : 43 Τόπος : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Registration date : 15/03/2011
| Θέμα: Απ: Συμμάζεμα του Nolan Μου? Τετ Δεκ 19 2012, 23:37 | |
| Όντως είναι φόλα αν ήταν καλό θα το κρατούσαν κιόλας δεν είναι τυχαίο ότι και η nolan έπειτα έβαλε και αυτήν εσωτερικό για τον ήλιο.Μην το βάλεις δεν βολεύει καθόλου. |
|
| |
tazakos gold member
Ηλικία : 44 Τόπος : Καλλιθέα ,από Καβαλα Registration date : 22/05/2008
| Θέμα: Απ: Συμμάζεμα του Nolan Μου? Πεμ Δεκ 20 2012, 01:29 | |
| ομορφούλη το κρανάκι πόσων ετών είναι? αν κρίνω από το Ν103 μου που κοντεύει 4 χρονών το δικό σου μήπως δεν είναι για να το φοράς? |
|
| |
| Θέμα: Απ: Συμμάζεμα του Nolan Μου? Πεμ Δεκ 20 2012, 01:43 | |
| - tazakos έγραψε:
- ομορφούλη το κρανάκι πόσων ετών είναι? αν κρίνω από το Ν103 μου που κοντεύει 4 χρονών το δικό σου μήπως δεν είναι για να το φοράς?
4+ ετών είναι και μένα Γιάννη..καλοκαίρι 2008..λες να μην ασχοληθώ και να το βάλω στο πρόγραμμα? |
|
| |
derd
| Θέμα: Απ: Συμμάζεμα του Nolan Μου? Πεμ Δεκ 20 2012, 15:35 | |
| - nikolasr200 έγραψε:
4+ ετών είναι και μένα Γιάννη..καλοκαίρι 2008..λες να μην ασχοληθώ και να το βάλω στο πρόγραμμα? εχω και γω το Ν100Ε απο το 2004 το οποιο το ειχα μαζεψει περισυ (ζελατινα 40? , μηχανισμος ζελατινας 20? , λιπανση μηχανισμου ανοιγματος ) και με εβγαλε ενα χρονο . Φετος ομως αρχισε να κουνιεται το εσωτερικο αφρωδες (αναμεσα στο κελυφος και την επενδυση) και η επενδυση να διαλυεται οποτε κατεληξα στο Ν104 φετινης εσοδειας (300?) . Αν το προβλημα σου ειναι μονο η ζελατινα νομιζω οτι αν την αλλαξεις και σε συνδιασμο με μια καλη λιπανση - σφιξημο θα παρεις μια πιστωση μεχρι την επομενη αγορα νεου.. |
|
| |
| Θέμα: Απ: Συμμάζεμα του Nolan Μου? Πεμ Δεκ 20 2012, 19:05 | |
| - derd έγραψε:
- nikolasr200 έγραψε:
4+ ετών είναι και μένα Γιάννη..καλοκαίρι 2008..λες να μην ασχοληθώ και να το βάλω στο πρόγραμμα?
εχω και γω το Ν100Ε απο το 2004 το οποιο το ειχα μαζεψει περισυ (ζελατινα 40? , μηχανισμος ζελατινας 20? , λιπανση μηχανισμου ανοιγματος ) και με εβγαλε ενα χρονο . Φετος ομως αρχισε να κουνιεται το εσωτερικο αφρωδες (αναμεσα στο κελυφος και την επενδυση) και η επενδυση να διαλυεται οποτε κατεληξα στο Ν104 φετινης εσοδειας (300?) .
Αν το προβλημα σου ειναι μονο η ζελατινα νομιζω οτι αν την αλλαξεις και σε συνδιασμο με μια καλη λιπανση - σφιξημο θα παρεις μια πιστωση μεχρι την επομενη αγορα νεου..
κατάφερες και το κράτησες 8 χρόνια? ωραίος!!! συγκριτικά με το 104 πως σου φαίνεται?? ανώτερο πολύ?λίγο? τα ίδια? π.χ. νομίζω πως το 100ε είναι επιρρεπές στους θορύβους.. |
|
| |
v_kostas Administrator
| Θέμα: Απ: Συμμάζεμα του Nolan Μου? Πεμ Δεκ 20 2012, 19:38 | |
| Εχω κι εγώ το ίδιο επίσης απο το 2004 σε κατάσταση πολύ καλή.Οταν έκανα έρευνα αγοράς για κράνος πόλης κατέληξα οτι έχω μεγαλύτερη ασφάλεια με το νολαν.Διοτι τα κράνη πόλης είναι μόνο να μην σε γράψουν και για τίποτε άλλο.!!! Το φοράω μόνο μέσα στην Πόλη,δεν είναι για τίποτα παραπάνω. |
|
| |
| Θέμα: Απ: Συμμάζεμα του Nolan Μου? Παρ Δεκ 21 2012, 21:43 | |
| Εγώ Κώστα, ένα είχα το n100 εντός και εκτός (βασικά κατά κύριο λόγο εντός τριγυρνάω) και το πιθανότερο είναι πως και να το αντικαταστήσω πάλι ένα θα έχω.. (και εδώ "μπαίνει" και το debate αν τελικά πρέπει να εγκαταλείψω τα ανοιγόμενα, παρά την άνεση που προσφέρουν, και να κινηθώ σε "κλασσικό" full face |
|
| |
v_kostas Administrator
| Θέμα: Απ: Συμμάζεμα του Nolan Μου? Παρ Δεκ 21 2012, 22:54 | |
| Νικόλα μια χαρά κράνος ειναι απλα δεν το διατύπωσα σωστα.Δεν κάνει για τίποτα πλέον εννουσα μετα απο τόσα χρονια.έχουν κι αυτα το όριο ζωής τους.Για εκτος πόλης όμως τα fullface είναι σίγουρα καταληλότερα. |
|
| |
derd
| Θέμα: Απ: Συμμάζεμα του Nolan Μου? Δευ Δεκ 24 2012, 10:50 | |
| - nikolasr200 έγραψε:
κατάφερες και το κράτησες 8 χρόνια? ωραίος!!! συγκριτικά με το 104 πως σου φαίνεται?? ανώτερο πολύ?λίγο? τα ίδια? π.χ. νομίζω πως το 100ε είναι επιρρεπές στους θορύβους.. Σαφως ανωτερο.Εχει μειωμενο θορυβο (δεν ειναι schuberth βεβαια), μεγαλυτερη ζελατινα (+ extra φιμε ζελατινακι με σουπερ μηχανισμο) , καλυτερο δεσιμο , ευκολοτερο και ασφαλεστερο κλεισιμο προσοψης , καλη εφαρμογη και επενδυση και τελος ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ συστημα κυκλοφοριας του αερα . Το μονο μειονεκτημα για μενα ειναι οτι θαμπωνει ευκολα και ο αερισμος της ζελατινας δεν αρκει (βεβαια εχω τον ανεμοθραυστη της μηχανης τερμα πανω οποτε αυτο μπορει να μην ισχυει στη πραγματικοτητα..) . Η σχεση αποδοσης/τιμης παντως περνει 9 για μενα |
|
| |
| Θέμα: Απ: Συμμάζεμα του Nolan Μου? Δευ Δεκ 24 2012, 17:10 | |
| - derd έγραψε:
- nikolasr200 έγραψε:
κατάφερες και το κράτησες 8 χρόνια? ωραίος!!! συγκριτικά με το 104 πως σου φαίνεται?? ανώτερο πολύ?λίγο? τα ίδια? π.χ. νομίζω πως το 100ε είναι επιρρεπές στους θορύβους.. Σαφως ανωτερο.Εχει μειωμενο θορυβο (δεν ειναι schuberth βεβαια), μεγαλυτερη ζελατινα (+ extra φιμε ζελατινακι με σουπερ μηχανισμο) , καλυτερο δεσιμο , ευκολοτερο και ασφαλεστερο κλεισιμο προσοψης , καλη εφαρμογη και επενδυση και τελος ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ συστημα κυκλοφοριας του αερα . Το μονο μειονεκτημα για μενα ειναι οτι θαμπωνει ευκολα και ο αερισμος της ζελατινας δεν αρκει (βεβαια εχω τον ανεμοθραυστη της μηχανης τερμα πανω οποτε αυτο μπορει να μην ισχυει στη πραγματικοτητα..) . Η σχεση αποδοσης/τιμης παντως περνει 9 για μενα ομολογώ ότι με "εντυπωσιάζει" αρκετά η συγκριτική περιγραφή σου, εφόσον ήσουν και εσύ κάτοχος του n100.. τα μαξιλαράκια του μέσα πως σου φαίνονται? π.χ. στο n100 διαπίστωσα (δεν ξέρω αν συμφωνείς) ότι πατιούνται εύκολα, και σε σχετικά σύντομο διάστημα.. αν και η περιγραφή σου μου "δείχνει" ένα κράνος συνολικά αναβαθμισμένο |
|
| |
tazakos gold member
| Θέμα: Απ: Συμμάζεμα του Nolan Μου? Δευ Δεκ 24 2012, 19:45 | |
| το 104 φαίνεται πολύ ωραίο, εγώ είχα το 103 με πολλά πλεονεκτήματα που με βόλεψαν κ ένα μειονέκτημα...το ζύγισα 2045γρ (+300 από το αναφερόμενο) μπορείς να ζυγίσεις το 104 σε αναλυτικό να δούμε αν διορθώθηκαν στο θέμα βάρος? αν ναι, αποτελεί μια ποιοτική επιλογή στα σπαστά κράνη αν κ 300ευρώ για κράνος τέτοιας κατηγορίας ακούγεται λίγο κάπως |
|
| |
derd
| Θέμα: Απ: Συμμάζεμα του Nolan Μου? Δευ Δεκ 24 2012, 22:25 | |
| - nikolasr200 έγραψε:
ομολογώ ότι με "εντυπωσιάζει" αρκετά η συγκριτική περιγραφή σου, εφόσον ήσουν και εσύ κάτοχος του n100.. τα μαξιλαράκια του μέσα πως σου φαίνονται? π.χ. στο n100 διαπίστωσα (δεν ξέρω αν συμφωνείς) ότι πατιούνται εύκολα, και σε σχετικά σύντομο διάστημα.. αν και η περιγραφή σου μου "δείχνει" ένα κράνος συνολικά αναβαθμισμένο Θυμαμαι ακομα χαρακτηριστικα, ποσο σφικτο μου ειχε φανει το Ν100 οταν το πηρα και ο πωλητης επεμενε οτι αυτο ηταν το νουμερο μου και ποσο δικιο τελικα ειχε.. τα μαξιλαρακια οντως μετα απο τοσα χρονια εχουν πατηθει (και το κεφαλι τελικα επλεε μεσα αλλα δε το ειχα παρει γραμμη λογο συνηθειας) αλλα ειχαν κρατησει σφιχτα αρκετα. Μετρο συγκρισης με αλλο κρανος δεν εχω οποτε θα περιμενεις μερικους μηνες η χρονια για να παρεις απαντηση.. Συγκριτικα για να συνοψισω το Ν104 σε σχεση με το Ν100 ειναι βελτιωμενο σε καιρια σημεια |
|
| |
| Θέμα: Απ: Συμμάζεμα του Nolan Μου? Τρι Δεκ 25 2012, 03:24 | |
| - tazakos έγραψε:
- το 104 φαίνεται πολύ ωραίο, εγώ είχα το 103 με πολλά πλεονεκτήματα που με βόλεψαν κ ένα μειονέκτημα...το ζύγισα 2045γρ (+300 από το αναφερόμενο)
μπορείς να ζυγίσεις το 104 σε αναλυτικό να δούμε αν διορθώθηκαν στο θέμα βάρος? αν ναι, αποτελεί μια ποιοτική επιλογή στα σπαστά κράνη αν κ 300ευρώ για κράνος τέτοιας κατηγορίας ακούγεται λίγο κάπως θεωρείται αποδεκτή τέτοια απόκλιση?? |
|
| |
tazakos gold member
| Θέμα: Απ: Συμμάζεμα του Nolan Μου? Τρι Δεκ 25 2012, 10:50 | |
| |
|
| |
| Θέμα: Απ: Συμμάζεμα του Nolan Μου? Τρι Δεκ 25 2012, 14:54 | |
| - tazakos έγραψε:
- σε καμιά περίπτωση...
πας στη Nolan με μια ζυγαριά και ζητάς τη διαφορά σε χρυσό? |
|
| |
tazakos gold member
| Θέμα: Απ: Συμμάζεμα του Nolan Μου? Τρι Δεκ 25 2012, 15:17 | |
| χεχε, έλλειψη συνομολογουμένων ιδιοτήτων κ έτσι...δεν νομίζω ωστόσο στην Ελλάδα ότι γίνονται αυτά ίσως θα έπρεπε... |
|
| |
nick_greek Member
| Θέμα: Απ: Συμμάζεμα του Nolan Μου? Πεμ Ιαν 17 2013, 11:19 | |
| όλα τα κράνη έχουν άτυπα ημερομηνία λήξεως τα υλικά τους , συνεπώς θα πρέπει κατά την προσωπική μου γνώμη να διαθέσεις κάποια χρήματα τα οποία θα πιάσουν και τόπο. Δεν έχει σημασία αν έχεις καλή και γρήγορή μηχανή για να έχεις και καλό κράνος. Το καλό κράνος θα σου μείνει όσες μηχανές και αν αλλάξεις (γνώμη μου).
Τώρα όσο αφοαρά τα NOLAN το Ν103 το βρήκα στην Λ. Αλεξάνδρας 42 σε κάποιο μαγαζί 245€ και το είχε λέει προσφορά. Ήταν πολύ ενδιαφέρον και είχε από μέσα το γιαλί για τον ήλιο. Σαν εναλλάκτική μπορέις να πας στον Μπαξεβάνη στην Καλλιροής ο οποίος είναι και ο επίσημος αντιπρόσωπος την NOLAN .
Θα προσπαθήσω να βρω με ποιόν πρέπει να μιλήσω από το forum για να μας κάνει και προσφορές μιας και τον ξέρω αρκετά καλά.
Εξώ πάντος έχω αγοράσει δύο ΝOLAN το δικό μου είναι το Ν102 και είμαι αρκετά ευχαριστημένος αν και το έχω 6 χρόνια και σιγά σιγά αρχίζει να ζητάει και αυτό. |
|
| |
| Θέμα: Απ: Συμμάζεμα του Nolan Μου? Πεμ Ιαν 17 2013, 14:42 | |
| νομίζω οτι σωστα συγκλινατε οι πιο πολλοι (και εχω πεισθει) οτι καλυτερα να προγραμματισω αγορα κρανους.. τωρα ειμαι στη εσωτερικη παλη του ανοιγομενου vs κλειστου.. ξερω οτι το ανοιγομενο θα με βολεψει (ισως και λογω συνηθειας) πολυ περισσοτερο, αλλα το κλειστο ειναι σιγουρα καλυτερη επιλογη.. απο ανοιγομενα εχω 3-4 υποψιν μου αλλα δεν ξερω.. αναμεσα σε nolan caberg agv και givi |
|
| |
mounodoulos vstromhellasforum Fanatic
| Θέμα: Απ: Συμμάζεμα του Nolan Μου? Πεμ Ιαν 17 2013, 16:15 | |
| στην αρχη με σενα ειχαμε ιστορια που να κατασταλαξεις με μποτες ...φαγαμε κανα 4μηνο για να αποφσισεις.. τωρα εχουμε το κρανος...ωραια θα περασουμε!!!!! ,,εσυ θα μας πας χαλαρα μεχρι το πασχα και τελικα θα κανεις το δικο σου τι τις θελεις τις γνωμες? |
|
| |
| Θέμα: Απ: Συμμάζεμα του Nolan Μου? Πεμ Ιαν 17 2013, 17:59 | |
| άσε μας ρε Αγλαϊτσα αν έκανα το δικό μου θα είχα πάρει αυτά που έλεγα για το Nolan αλλά συμφώνησα ότι έχουν δίκιο τα παιδιά πως δεν αξίζει .. |
|
| |
mounodoulos vstromhellasforum Fanatic
| Θέμα: Απ: Συμμάζεμα του Nolan Μου? Πεμ Ιαν 17 2013, 18:43 | |
| τσου ρε λακη που θα βγαλεις και γλωσσα ..τραβα παρε μια χυτρα απο την κουζινα και κοτσαρετην στο κεφαλι σου και εισαι οκ η λυση βρεθηκε να κλειδωθει please |
|
| |
|