Λόγο των δύσκολων ημερών που διανύουμε , κ θα γίνουν χρόνια δυστυχώς , δεν μπορούμε να βάλουμε στην καλή μας μια σπεσιαλ ανάρτηση πίσω ειδικά που τρώει το φόρτωμα κ μόλις ανέβουμε πάνω σηκώνεται η μηχανή σούζα.Σας παρουσιάζω ένα ΗΜΙΜΕΤΡΟ το τονίζω που προϋποθέτει το πίσω αμορτισέρ να μην χάνει λάδια-αέριο αλλά να έχει κάτσει πολύ το ελατήριο ή να έχει μειωθεί η προφόρτιση. Λύνουμε το πίσω αμορτισέρ από την μηχανή κ μετά στα εξόν συνετέθει:
Προσοχή , την υδραυλική προφόρτιση την λύνουμε για να βγάλουμε το αμορτισέρ , διαφορετικά θα πρέπει να λύσετε όλη την μηχανή όπως την πάτησα εγώ λόγο ABS που δεν περνούσε ο ρυθμιστής :
Από δώ με 14'αρι λύνουμε κ περιστρέφουμε τον ρυθμιστή
Αφού λύσουμε τον ρυθμιστή , θα δούμε μια στάθμη λαδιού στο θηλυκό σπείρωμα.
Τώρα περιστρέφουμε τον ρυθμιστή δεξιά - αριστερά για να δούμε κίνηση στο λάδι.Εγώ ξεβίδωνα να πέφτει η στάθμη κ έβαζα λάδι ανάρτησης όταν χρειαζόταν μέχρι που έφτασα στο τέρμα ξεβιδωμένος κ την στάθμη φουλ
Μοντάρουμε προσέχοντας το Ο ring κ βιδώνουμε προφόρτιση κ βλέπουμε ότι εμφανίστηκε η πέμπτη γραμμή πλούσια από την στιγμή που σε μένα κ σε άλλα 2 αμορτισέρ είχε εξαφανιστεί.Άρα αμέσως αμέσως κερδίσαμε μια γραμμή προφόρτισης.
Σε συζήτηση που είχα με έναν αμορτισερά , μου πρότεινε για αρχή έναν αποστάτη από τεφλόν πάχους 5mm , ναι τόσο λίγο , για να πάρει την χασούρα που έχουμε στο ελατήριο.Έτσι κ αλλιώς δεν μπορώ να ρυθμίσω shag είμαι εκτός λόγο προφόρτιση που τερμάτησε , άρα δοκιμή με τεφλόν ή μπρούτζινη ροδέλα να κάτσει πάνω στην πάνω βάση
Δένουμε τώρα κ η ατάκα των manuals "installation is the reverse of removal"
Αυτή η ασφάλεια είναι αυτό που κρατα το ελατήριο πάνω στο αμορτισέρ.Η μικρή τρύπα είναι για μικρό άλλεν που δουλειά του είναι να κρατά κεντραρισμένη την προφόρτιση στο αμορτισέρ.Εννοείτε ότι στο λύσιμο πιέζουμε με όποιον τρόπο θέλετε την προφόρτιση από πάνω αφού έχουμε ξεβιδώσει το άλλεν κ βγάζουμε την ασφάλεια , μετά δεν κρατά τίποτα το ελατήριο.Εγώ το συμπίεσα με υδραυλικό γρύλο κ κόντρα στην πάνω μεριά ένα σταθερό πάγκο.
Το προτζεκτ δεμένο αλλά χωρίς ελατήριο γιατί δεν έκανα ακόμη τον αποστάτη
Ο τζάμπας ΖΕΙ.....