Θέμα: Κολλάει η μανέτα του φρένου...sos!!! Πεμ Μάης 10 2012, 22:02
Καλησπέρα...
φίλοι μου ...με προβληματίζει κάτι και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.... όταν πατάω μπροστινό η μανέτα είναι σκληρή και κολλάει στην επαναφορά της...έχετε καμμιά ιδέα..να αγοράσω κανα σπρεϋ η έχω θέμα με τις δαγκάνες???
alexmon vstromhellasforum Fanatic
Τόπος : ΠΑΤΡΑ Registration date : 05/09/2010
Θέμα: Απ: Κολλάει η μανέτα του φρένου...sos!!! Πεμ Μάης 10 2012, 22:07
ξεκίνα με σπρει και βλέπεις.
Salvatore_76
Θέμα: Απ: Κολλάει η μανέτα του φρένου...sos!!! Πεμ Μάης 10 2012, 22:11
Ποιό σπεϋ όμως....μου είπαν όχι WD40 ....και που ακριβώς θα ρίξω..να λύσω πριν την μανέτα?
msp vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 48 Τόπος : Athens, Ellas - Shantou, China Registration date : 27/10/2009
Θέμα: Απ: Κολλάει η μανέτα του φρένου...sos!!! Πεμ Μάης 10 2012, 22:18
Λύσε και γράσαρε ελαφρά! Λίπανση θες, όχι αντισκωριακό!
alexmon vstromhellasforum Fanatic
Τόπος : ΠΑΤΡΑ Registration date : 05/09/2010
Θέμα: Απ: Κολλάει η μανέτα του φρένου...sos!!! Πεμ Μάης 10 2012, 22:18
λιπαντικό όχι καθαριστικό όπως το WD40.
Salvatore_76
Θέμα: Απ: Κολλάει η μανέτα του φρένου...sos!!! Πεμ Μάης 10 2012, 22:26
Οκ...Λογικά σπρεύ γράσου θα κάνει ευχαριστώ αδέλφια!!
to nou sou vstromhellasforum Enthusiast
Θέμα: Απ: Κολλάει η μανέτα του φρένου...sos!!! Πεμ Μάης 10 2012, 22:28
παρε σπρει γρασσολαδο και ριξε....
liakosvol vstromhellasforum Enthusiast
Θέμα: Απ: Κολλάει η μανέτα του φρένου...sos!!! Πεμ Μάης 10 2012, 22:33
Λύσε την μανέτα και βάλε λάδι μηχανής.Αν ψάξεις το φόρουμ κάπου έχει και οδηγίες με φωτό απο μέλος μας,κοίτα στο ευρετήριο.Καλύτερα λαδάκι.
andreasp vstromhellasforum Fanatic
Θέμα: Απ: Κολλάει η μανέτα του φρένου...sos!!! Πεμ Μάης 10 2012, 23:50
Εγώ πάω και στοίχημα, ότι αν είναι θέμα μανέτας, και ρίξεις WD40 χωρίς να λύσεις τίποτα, θα γίνει καλύτερο και απο καινούργιο!
terino gold member
Θέμα: Απ: Κολλάει η μανέτα του φρένου...sos!!! Παρ Μάης 11 2012, 09:27
andreasp έγραψε:
Εγώ πάω και στοίχημα, ότι αν είναι θέμα μανέτας, και ρίξεις WD40 χωρίς να λύσεις τίποτα, θα γίνει καλύτερο και απο καινούργιο!
Πολύ προσωρινά όμως...
bandit vstromhellasforum Fanatic
Ηλικία : 59 Τόπος : θεσσαλονικη Registration date : 09/01/2011
Θέμα: Απ: Κολλάει η μανέτα του φρένου...sos!!! Παρ Μάης 11 2012, 09:38
σίγουρα είναι μανέτα
γιατί εμένα το έκανε προχθές πίσω και ήτανε το κυλινδρική είχε πιάσει σκατά μέχρι και τον τροχό μπλοκάρισε
NASOS_p vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 44 Τόπος : Πυργος Ηλειας Registration date : 07/05/2011
Θέμα: Απ: Κολλάει η μανέτα του φρένου...sos!!! Δευ Μάης 21 2012, 14:59
Οτι σπρει και να βαλεις φιλε μου θα ειναι προσωρινη λυση οπως πολυ σωστα ειπε ο terino.Εκεινα τα σημεια μετα απο καποια χρονια χρηζουν λιπανσης διοτι το γρασο που εχουν φευγει με τα χρονια.Μη βαλεις λαδι ή σπρει.Αυτα ειναι λυσεις του ποδαριου.Ο κατασκευαστης εχει βαλει γρασο σε αυτα τα σημεια.Οτιδηποτε αλλο ειναι λιγοτερο καταλληλο απο το γρασο.Λυσε μανετα, καθαρισε την ιδια αλλα και τη βαση της πολυ καλα και μετα γρασαρε με γρασο σιλικονης.Θα με θυμηθεις.Εγω αυτο εκανα και η μανετα εχει την αισθηση καινουριας.
savaspar
Ηλικία : 36 Τόπος : Αθήνα / Καβάλα Registration date : 04/12/2010
Θέμα: Απ: Κολλάει η μανέτα του φρένου...sos!!! Πεμ Ιουν 07 2012, 00:15
NASOS_p έγραψε:
Οτι σπρει και να βαλεις φιλε μου θα ειναι προσωρινη λυση οπως πολυ σωστα ειπε ο terino.Εκεινα τα σημεια μετα απο καποια χρονια χρηζουν λιπανσης διοτι το γρασο που εχουν φευγει με τα χρονια.Μη βαλεις λαδι ή σπρει.Αυτα ειναι λυσεις του ποδαριου.Ο κατασκευαστης εχει βαλει γρασο σε αυτα τα σημεια.Οτιδηποτε αλλο ειναι λιγοτερο καταλληλο απο το γρασο.Λυσε μανετα, καθαρισε την ιδια αλλα και τη βαση της πολυ καλα και μετα γρασαρε με γρασο σιλικονης.Θα με θυμηθεις.Εγω αυτο εκανα και η μανετα εχει την αισθηση καινουριας.
Εγώ μια φορά το 3μηνο ρίχνω wd40 και στις 2 μανέτες, και δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα, είναι πάντα μαλακιές και οι 2. Αυτό το γράσο σιλικόνης τι είναι; Μήπως είναι αυτό το κόκκινο που βάζουμε και στα ρουλεμάν ανάμεσα στο λαιμό του πλαισίου και τον σταυρό που είναι και αδιάβροχο μάλιστα;
mikios vstromhellasforum Fanatic
Ηλικία : 42 Τόπος : Ηράκλειο, Κρήτη Registration date : 25/02/2008
Θέμα: Απ: Κολλάει η μανέτα του φρένου...sos!!! Πεμ Ιουν 07 2012, 11:34
Τόπος : Φυλακισμένος στην Αθήνα... Registration date : 06/03/2009
Θέμα: Απ: Κολλάει η μανέτα του φρένου...sos!!! Πεμ Ιουν 07 2012, 12:44
σε συνεχεια ολων των αλλων συντηρουμε και την αντλια ειδικα αν εχει ξεκινησει να κανει θορυβο, σκαλωματα.
Θέμα: Απ: Κολλάει η μανέτα του φρένου...sos!!! Σαβ Ιουν 09 2012, 12:11
savaspar έγραψε:
NASOS_p έγραψε:
Εγώ μια φορά το 3μηνο ρίχνω wd40 και στις 2 μανέτες, και δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα, είναι πάντα μαλακιές και οι 2. Αυτό το γράσο σιλικόνης τι είναι; Μήπως είναι αυτό το κόκκινο που βάζουμε και στα ρουλεμάν ανάμεσα στο λαιμό του πλαισίου και τον σταυρό που είναι και αδιάβροχο μάλιστα;
Φιλε μου η suzuki εχει τοποθετησει γρασο σε εκεινα τα σημεια.Κατι παραπανω θα ξερει.Κι εγω εχω κατα καιρους βαλει wd40 και αλλα σπρει λιπανσης αλλα φυσικα αν το κανεις ανα τριμηνο δεν θα δεις ποτε το προβλημα γιατι πολυ απλα με αυτο τον τροπο το κρυβεις.Η μανετα σου θα εχει χασει ολο το γρασο κι εσυ απλα θα της δινεις ανα τακτα διαστηματα ενεσεις λιπανσης.Δεν εχει αναγκη απο σπρεει, απο γρασο εχει αναγκη.Το γρασο σιλικονης ειναι ενα πολυ ανθεκτικο γρασο που συνηθως τοποθετειται σε πιο απαιτητικα σημεια λογω της ποιοτητας του αλλα μιας και το εχω, το εβαλα κι εκει.Κανονικα μπορεις να βαλεις οτι γρασο θες.Το χρωμα του αυτου που εχω ειναι κιτρινωπο.Νομιζω υπαρχουν και λευκα αλλα τελοσπαντων.
savaspar
Ηλικία : 36 Τόπος : Αθήνα / Καβάλα Registration date : 04/12/2010
Θέμα: Απ: Κολλάει η μανέτα του φρένου...sos!!! Σαβ Ιουν 09 2012, 15:27
NASOS_p έγραψε:
Φιλε μου η suzuki εχει τοποθετησει γρασο σε εκεινα τα σημεια.Κατι παραπανω θα ξερει.Κι εγω εχω κατα καιρους βαλει wd40 και αλλα σπρει λιπανσης αλλα φυσικα αν το κανεις ανα τριμηνο δεν θα δεις ποτε το προβλημα γιατι πολυ απλα με αυτο τον τροπο το κρυβεις.Η μανετα σου θα εχει χασει ολο το γρασο κι εσυ απλα θα της δινεις ανα τακτα διαστηματα ενεσεις λιπανσης.Δεν εχει αναγκη απο σπρεει, απο γρασο εχει αναγκη.Το γρασο σιλικονης ειναι ενα πολυ ανθεκτικο γρασο που συνηθως τοποθετειται σε πιο απαιτητικα σημεια λογω της ποιοτητας του αλλα μιας και το εχω, το εβαλα κι εκει.Κανονικα μπορεις να βαλεις οτι γρασο θες.Το χρωμα του αυτου που εχω ειναι κιτρινωπο.Νομιζω υπαρχουν και λευκα αλλα τελοσπαντων.
Τότε θα το διευθετήσω άμεσα!! Ευχαριστώ για τις συμβουλές!
nikolasr200 vstromhellasforum Fanatic
Τόπος : Αθήνα Registration date : 10/10/2010
Θέμα: Απ: Κολλάει η μανέτα του φρένου...sos!!! Πεμ Ιαν 10 2013, 01:19
σήμερα μου επεσήμανε κάτι ανάλογο και ο apogt στο δικό μου.. ελπίζω να είναι απλά γράσο..
REDPOWER vstromhellasforum Enthusiast
Θέμα: Απ: Κολλάει η μανέτα του φρένου...sos!!! Πεμ Ιαν 10 2013, 02:59
Eγω που εχω παρει γρασσο λιθιου σε σπρευ κανει ή να το παω πισω πριν το ανοιξω και να παρω ενα σιλικονης καλυτερα???
Θέμα: Απ: Κολλάει η μανέτα του φρένου...sos!!! Πεμ Ιαν 10 2013, 15:44
REDPOWER έγραψε:
Eγω που εχω παρει γρασσο λιθιου σε σπρευ κανει ή να το παω πισω πριν το ανοιξω και να παρω ενα σιλικονης καλυτερα???
Θεωρω οτι το κλασσικο γρασο λιθιου σε απλη μορφη θα μεινει περισσοτερο στη μανετα απο το υγρο.
Υ.Γ. Πιο πανω να διορθωσω, δενξερω πως μου ηρθε κι εχω γραψει γρασο σιλικονης, γρασο λιθιου εχω
Θέμα: Απ: Κολλάει η μανέτα του φρένου...sos!!! Πεμ Ιαν 10 2013, 19:55
έλεγα θα αποφύγω να γράψω αλλά δεν...
μετά την τοποθέτηση της τρόμπας, η μανέτα του φρένου έχει γίνει τεμπέλα στην επαναφορά της.. (άτιμε Αποστόλη, με έβαλες σε μπελάδες) έβγαλα τη μανέτα να δω αν ήταν καθαρή, ήταν μια χαρά, την δοκίμασα και χωρίς να είναι σφιγμένη η βίδα, πάλι ήταν σχετικά τεμπέλα.. έβαλα (κακώς μάλλον) γράσο..δεν άλλαξε κάτι.. και πέρασα πριν λίγο και από το συνεργείο για μια γνώμη, και μου είπε πως αν δεν είναι από βρώμα ή σφίξιμο, τότε μάλλον έχουν "βαρύνει/σκηλρύνει" τα λαστιχάκια μέσα, και γι'αυτό γίνεται.. Οπότε να υποθέσω ότι αρχίζω να ψάχνω για κιτ επισκευής?
apogt moderator
Θέμα: Απ: Κολλάει η μανέτα του φρένου...sos!!! Πεμ Ιαν 10 2013, 20:09
nikolasr200 έγραψε:
μετά την τοποθέτηση της τρόμπας, η μανέτα του φρένου έχει γίνει τεμπέλα στην επαναφορά της.. (άτιμε Αποστόλη, με έβαλες σε μπελάδες) έβγαλα τη μανέτα να δω αν ήταν καθαρή, ήταν μια χαρά, την δοκίμασα και χωρίς να είναι σφιγμένη η βίδα, πάλι ήταν σχετικά τεμπέλα.. έβαλα (κακώς μάλλον) γράσο..δεν άλλαξε κάτι.. και πέρασα πριν λίγο και από το συνεργείο για μια γνώμη, και μου είπε πως αν δεν είναι από βρώμα ή σφίξιμο, τότε μάλλον έχουν "βαρύνει/σκηλρύνει" τα λαστιχάκια μέσα, και γι'αυτό γίνεται.. Οπότε να υποθέσω ότι αρχίζω να ψάχνω για κιτ επισκευής?
Μ@μ@κία έκανα... ε...? Sorry ρε Νικόλα, άλλη φορά δεν ξαναμιλάω !!! Εντάξει δεν και τόσο τραγικά τα πράγματα!!!
Θέμα: Απ: Κολλάει η μανέτα του φρένου...sos!!! Πεμ Ιαν 10 2013, 20:14
apogt έγραψε:
nikolasr200 έγραψε:
Μ@μ@κία έκανα... ε...? Sorry ρε Νικόλα, άλλη φορά δεν ξαναμιλάω !!! Εντάξει δεν και τόσο τραγικά τα πράγματα!!!
έλα που θίχτηκες..εσύ καλά έκανες..και όντως δεν είναι σε φάση που χρίζει επισκευής, αλλά τώρα μου κόλλησε και θέλω να το φτιάξω.. κιτ από Ελλάδα ή από έξω..??
apogt moderator
Θέμα: Απ: Κολλάει η μανέτα του φρένου...sos!!! Πεμ Ιαν 10 2013, 20:17
Στο ebay έχει πολλά, αλλά δεν έχω ιδέα για την ποιότητά τους! Ρώτα πρώτα εδώ και ανάλογα με τη τιμή βλέπεις!!!