Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

ΦόρουμΕικονοθήκηLatest imagesΕγγραφήΣύνδεση

Μοιραστείτε | 

Μου την φόρεσαν την 300αρα!

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω 
Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
terino
gold member
gold member
terino

Τόπος : Athens
Registration date : 15/01/2008

Μου την φόρεσαν την 300αρα! - Σελίδα 2 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μου την φόρεσαν την 300αρα!   Μου την φόρεσαν την 300αρα! - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Μάης 05 2012, 02:03

4kings έγραψε:

300 ε υ ρ ο ??????????? imarton imarton imarton imarton imarton imarton imarton imarton imarton

Όχι.... 300 ευρώ

Laughing Laughing Laughing Laughing

Χαρά στο κουράγιο σας βραδιάτικο... η αλήθεια πάντως βρίσκεται στη μέση! Μην είστε ούτε ψυχροί λογιστές, ούτε κλασικοί Ελληνάρες. Ο Αντρέας δεν είπε ότι δεν φταίει...
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://www.schoolofdance.gr
.........
vstromhellasforum Fanatic

Τόπος :
Registration date : 31/03/2010

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μου την φόρεσαν την 300αρα!   Μου την φόρεσαν την 300αρα! - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Μάης 05 2012, 02:10

terino έγραψε:
4kings έγραψε:

300 ε υ ρ ο ??????????? imarton imarton imarton imarton imarton imarton imarton imarton imarton

Όχι.... 300 ευρώ

Laughing Laughing Laughing Laughing

το ευρο δεν βγαινει απο την ευρωπη!! NO
terino
gold member
gold member
terino

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μου την φόρεσαν την 300αρα!   Μου την φόρεσαν την 300αρα! - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Μάης 05 2012, 02:13

Ψιτ... γατάκι... ΓΙΑ ΔΕ...
.........

Τόπος :

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μου την φόρεσαν την 300αρα!   Μου την φόρεσαν την 300αρα! - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Μάης 05 2012, 02:16

terino έγραψε:
Ψιτ... γατάκι... ΓΙΑ ΔΕ...

η ερωτηση επρεπε να ειναι:

και απο που βγαινει το ευρω?

και η απαντηση θα ηταν:

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ!! affraid affraid affraid affraid affraid

YOU! YOU! YOU! kolaraki nanana nanana
terino
gold member
gold member
terino

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μου την φόρεσαν την 300αρα!   Μου την φόρεσαν την 300αρα! - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Μάης 05 2012, 02:17

Προς το παρόν Γιώργη το ευρώ βγαίνει από τις τσέπες μας και μπαίνει στην Ευρώπη... Sad
.........

Τόπος :

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μου την φόρεσαν την 300αρα!   Μου την φόρεσαν την 300αρα! - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Μάης 05 2012, 02:19

terino έγραψε:
Προς το παρόν Γιώργη το ευρώ βγαίνει από τις τσέπες μας και μπαίνει στην Ευρώπη... Sad

εμενα καναν κυκλο ..και παραλιγο να εμεναν ινδια Laughing

edit: προς το παρον,...οπως το πες, γιατι απο Δευτεραααααα ο θεος βοηθος imarton imarton imarton imarton imarton imarton imarton
msp
vstromhellasforum Enthusiast
msp

Τόπος : Athens, Ellas - Shantou, China
Registration date : 27/10/2009

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μου την φόρεσαν την 300αρα!   Μου την φόρεσαν την 300αρα! - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Μάης 05 2012, 04:04

Κατά κάποιο τρόπο όλοι έχουν δίκιο!
Σαφώς ο νόμος είναι νόμος και η παράβαση τιμωρείται, αλλά:

1. Καθημερινά υπάρχουν τόσες πολλές παραβάσεις και η ατιμωρησία είναι τόση πολύ που μόνο τον γκαντέμη τον γράφει η τροχαία.
2. Η τροχαία δεν κάνει σωστά την δουλειά της, παρά μόνο στήνει ένα μπλόκο ίσα ίσα για να κόψει ένα συγκεκριμένο αριθμό κλήσεων και μετά να φύγει.
3. Τα μπλόκα κάνουν επιλεκτικούς ελέγχους, πχ μονά-ζυγά, ζώνη και επικεντρώνονται σε αυτά παραλέιποντας τις άλλες παραβάσεις. Σταματάνε έναν και του τα ζαλίζουν για μονά ζυγά και από δίπλα περνάνε 10 ακράνωτοι, 3 χωρίς πινακίδα, 4 χωρίς ζώνη κ.ο.κ.
4. Σταματάει ο ακράνωτος να ρωτήσει τον τροχαίο για πληροφορίες και ο άλλος του μιλάει σαν να μην τρέχει τίποτα αντί τον κάνει τσακωτό.
5. Αστυνομικοί αλλιώνουν τις πινακίδες τους με αυτοκόλλητα και καλύμματα, περνάνε με κοκκινάκι, αλλά δεν τους γράφουν γιατί είναι συνάδελφοι.

Καταλαβαίνω την πικρία του Αντρέα, γιατί τη ίδια η Τροχαία δεν κάνει σωστά αυτό που πρέπει να κάνει. Εδώ και χρόνια δεν μπορούν ούτε καν να ρυθμίσουν την κίνηση. Σε μία τέτοια περίοδο ατιμωρησίας και παρακμής είναι λογικό να θυμώνουμε, γιατί η αδικία έγκειται στο γεγονός ότι η εφαρμογή του νόμου πρέπει να είναι καθολική και όχι επιλεκτική. Όταν όλοι θα γίνουν τσακωτοί, τότε θα έχει νόημα να πληρώσω πρόστιμο και όχι ένας να πληρώνει και 50 να παρανομούν επιδεικτικά!
Επισκέπτ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μου την φόρεσαν την 300αρα!   Μου την φόρεσαν την 300αρα! - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Μάης 05 2012, 04:41

Shocked
alexmon
alexmon

Τόπος : ΠΑΤΡΑ
Registration date : 05/09/2010

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μου την φόρεσαν την 300αρα!   Μου την φόρεσαν την 300αρα! - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Μάης 05 2012, 06:44

Shocked Shocked Shocked Shocked
sakk
Member
Member
sakk

Τόπος : ΠΑΤΡΑ-ΑΘΗΝΑ
Registration date : 18/02/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μου την φόρεσαν την 300αρα!   Μου την φόρεσαν την 300αρα! - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Μάης 05 2012, 09:56

msp έγραψε:
5. Αστυνομικοί αλλιώνουν τις πινακίδες τους με αυτοκόλλητα και καλύμματα, περνάνε με κοκκινάκι, αλλά δεν τους γράφουν γιατί είναι συνάδελφοι.

!

εμενα αυτο με τρελαινει,βλεπεις μπατσους(αστυνομικους,για να μη πει κανενας την κουβεντα του)απο 20 χρονων εως 120 να παραβιαζουν ολους τους νομους με τα ιχ τους και δεν τρεχει τιποτα και ο ιδιος μπατσος στην βαρδια του θα σε γραψει για οποια αφορμη του δωσεις.

στην πατρα ειχα σταμπαρει μπατσο(ειχε και vstrom)παντα ακρανωτος,παντα να περναει κοκκινα και να πηγαινει μαλιοκουβαρα, ο οποιος
εκανε κηρυγμα σε κατι πιτσιρικαδες για κρανος την μερα των εξετασεων τους για το διπλωμα(50αρι)

αντρικο υπομονη,οταν εχουμε αδικο δεν μπορουμε να κανουμε και πολλα πραγματα!
jimagic
Member
Member
jimagic

Τόπος : Ηλίου Πόλη
Registration date : 18/04/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μου την φόρεσαν την 300αρα!   Μου την φόρεσαν την 300αρα! - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Μάης 05 2012, 13:40

Φταίει το κράτος... και αυτός που φτιάχνει τις βίδες!!!
Το κράτος φταίει, γιατί... λαμαρίνα είναι αυτή που φτιάχνουν τις πινακίδες;;; τσιγαρόχαρτο είναι...
οι δρόμοι γεμάτοι λακκούβες... οι βίδες ατσάλινες... γερές...
πάνε οι τρύπες... βάλε το φιμέ να την κρατήσει... να τη η κλήση!!! pirat

Χωρίς πλάκα τώρα...

Τα λεφτά είναι όντος πολλά!
Αυτά που του είπες, εσύ ξέρεις ότι είναι αλήθεια! - Αυτός όμως όχι!
Αυτός βλέπει ένα μηχανάκι που έχει φιμέ πινακίδα, και ίσως είναι ένα από αυτά
που τρέχουν στην εθνική με 200 και κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς, ή από αυτά
που μπορεί να πατήσουν έναν άνθρωπο, και να φύγουν χωρίς να μπορεί κάποιος να κρατήσει
στοιχεία για το ποιος σκότωσε τον καημένο τον παππού ή το παιδάκι και την έκανε...
Αν το αναγάγουμε σε (μακρυά από εμάς) περιστατικό οικείο,
πιστεύω τα 300 θα μας φανούν και λίγα!
Τα 700 του κόκκινου, λίγα!
Τα 700 του μεθυσμένου λίγα!
Πιο παλιά που το κόκκινο ήταν 100 ευρώ, οι μισοί το παραβίαζαν! τώρα;; πολύ λιγότεροι!
Δεν το κάνουν για να μην σκοτώσουν κανέναν άνθρωπο... για τα λεφτά το κάνουν! αλλά κάτι είναι και αυτό!
Αλλά... όταν δεν σέβοντε τους εαυτούς τους, (μη φορόντας ζώνη και κράνος) τι περιμένουμε;;; να σεβαστούν τους άλλους;;;

Δεν φταίει κανένας άλλος που δεν φαίνεται η πινακίδα, που περνάμε κόκκινα, που πίνουμε... που... που...
Μόνο εμείς!
http://www.biodimitris.weebly.com
tarammass
tarammass

Τόπος : θεσσαλονικη
Registration date : 06/03/2011

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μου την φόρεσαν την 300αρα!   Μου την φόρεσαν την 300αρα! - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Μάης 05 2012, 14:58

Ναι ενταξει εισε παραβατης και πρεπει να τιμωρηθεις γιατι δε θα φαινεται η πινακιδα στο ρανταρ γιατι δε θα φαινεται πολυ καλα γενικως.
Αν ειναι να πληρωσεις 300 ευρω η 150 για αυτη την παραβαση τοτε ποσα θα πρεπει να πληρωσεις αν δεν εχεις καθολου πινακιδα? Very Happy
Μηπως λιγοτερα?
Εμενα προπερσι επειδη το διπλωμα μου ειχε φθαρει λιγο χωρις να σκιστει ακριβως οπως το λεω ηθελαν να μου το παρουν για ενα μηνα και να πληρωσω και 200ευρω.
Τι εκανα?
Ημασταν με το αμαξι γυναικα μανα και πεθερα και γω!!!
Ειπα στο μπατσο οτι δεν προκειται να συζητησω αλο μαζι σου και του πεταξα τα κλειδια απο το αυτοκινητο και αρχισα να φευγω στοα χωραφια μεσα!!!! Very Happy
Αρχισαν ολοι να με φωναζουν να γυρισω πισω και γω τους ελεγα να με παρατησουν υσηχο!!!
Ωσπου με πισανε να πληρωσω μονο 20 ευρω γιατι και καλα δεν ειχα το διπλωμα μαζι μου και γυρισα πισω!!!! Very Happy
Και οταν εφευγα του ειπα πανε να πιασεις κανεναν που παρανομει σταληθεια και οχι εμενα που τα ειχα ολα σωστα και πηγαινα σιγα σιγα.
Τωρα παει εσυ να εισε καλα και μακαρι να εχεις τη δουλεια σου να μπορεις να τα πληρωσεις αν σου φτανουν να ζησεις.
mAthosalas
mAthosalas

Τόπος : Patrasso
Registration date : 19/06/2009

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μου την φόρεσαν την 300αρα!   Μου την φόρεσαν την 300αρα! - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Μάης 05 2012, 15:00

sakk έγραψε:
msp έγραψε:

!

εμενα αυτο με τρελαινει,βλεπεις μπατσους(αστυνομικους,για να μη πει κανενας την κουβεντα του)απο 20 χρονων εως 120 να παραβιαζουν ολους τους νομους με τα ιχ τους και δεν τρεχει τιποτα και ο ιδιος μπατσος στην βαρδια του θα σε γραψει για οποια αφορμη του δωσεις.

στην πατρα ειχα σταμπαρει μπατσο(ειχε και vstrom)παντα ακρανωτος,παντα να περναει κοκκινα και να πηγαινει μαλιοκουβαρα, ο οποιος
εκανε κηρυγμα σε κατι πιτσιρικαδες για κρανος την μερα των εξετασεων τους για το διπλωμα(50αρι)

Κι αυτα που λες Σακη και εστω οτι εχεις δικιο και συμφωνω.Ομως για σκεψου...δινουν κανενα ελαφρυντικο σε σενα ή σε μενα ή σε οποιονδηποτε για να ειμαστε το ιδιο μαλακες με αυτους που λες;...Δηλαδη αν παω σε ενα γιατρο και δω οτι ειναι 150κιλα,καπνιζει ασυστολα,τρωει οτι θελει,αν μου πει "μην καπνιζεις,τρωγε σωστα για να εισαι υγιης"θα πω οχι αφου δεν το κανεις κι εσυ δεν το κανω κι εγω;...

Παιδια,αλλαξτε τροπο σκεψης.Για να γινουμε καλυτεροι ως Χωρα,ως συνολο χρειαζεται να γινουμε καλυτερες μοναδες,καλυτεροι εμεις...Ας αναγκασουμε τους γυρω μας να μην μπορουν να μας αγγιζουν,να μην μπορουν να μας κοβουν κλησεις γιατι ειμαστε νομιμοι!Αυτη ειναι η δικη μου αποψη...
akaliptos
akaliptos

Τόπος : pireas
Registration date : 23/05/2010

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μου την φόρεσαν την 300αρα!   Μου την φόρεσαν την 300αρα! - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Μάης 05 2012, 16:04

jimagic έγραψε:
Φταίει το κράτος... και αυτός που φτιάχνει τις βίδες!!!
Το κράτος φταίει, γιατί... λαμαρίνα είναι αυτή που φτιάχνουν τις πινακίδες;;; τσιγαρόχαρτο είναι...
οι δρόμοι γεμάτοι λακκούβες... οι βίδες ατσάλινες... γερές...
πάνε οι τρύπες... βάλε το φιμέ να την κρατήσει... να τη η κλήση!!! pirat

Χωρίς πλάκα τώρα...

Τα λεφτά είναι όντος πολλά!
Αυτά που του είπες, εσύ ξέρεις ότι είναι αλήθεια! - Αυτός όμως όχι!
Αυτός βλέπει ένα μηχανάκι που έχει φιμέ πινακίδα, και ίσως είναι ένα από αυτά
που τρέχουν στην εθνική με 200 και κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς, ή από αυτά
που μπορεί να πατήσουν έναν άνθρωπο, και να φύγουν χωρίς να μπορεί κάποιος να κρατήσει
στοιχεία για το ποιος σκότωσε τον καημένο τον παππού ή το παιδάκι και την έκανε...
Αν το αναγάγουμε σε (μακρυά από εμάς) περιστατικό οικείο,
πιστεύω τα 300 θα μας φανούν και λίγα!
Τα 700 του κόκκινου, λίγα!
Τα 700 του μεθυσμένου λίγα!
Πιο παλιά που το κόκκινο ήταν 100 ευρώ, οι μισοί το παραβίαζαν! τώρα;; πολύ λιγότεροι!
Δεν το κάνουν για να μην σκοτώσουν κανέναν άνθρωπο... για τα λεφτά το κάνουν! αλλά κάτι είναι και αυτό!
Αλλά... όταν δεν σέβοντε τους εαυτούς τους, (μη φορόντας ζώνη και κράνος) τι περιμένουμε;;; να σεβαστούν τους άλλους;;;

Δεν φταίει κανένας άλλος που δεν φαίνεται η πινακίδα, που περνάμε κόκκινα, που πίνουμε... που... που...
Μόνο εμείς!
με καλυψες απολυτα!!!
.........

Τόπος :

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μου την φόρεσαν την 300αρα!   Μου την φόρεσαν την 300αρα! - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Μάης 05 2012, 16:31

mAthosalas έγραψε:
sakk έγραψε:
msp έγραψε:

!

Κι αυτα που λες Σακη και εστω οτι εχεις δικιο και συμφωνω.Ομως για σκεψου...δινουν κανενα ελαφρυντικο σε σενα ή σε μενα ή σε οποιονδηποτε για να ειμαστε το ιδιο μαλακες με αυτους που λες;...Δηλαδη αν παω σε ενα γιατρο και δω οτι ειναι 150κιλα,καπνιζει ασυστολα,τρωει οτι θελει,αν μου πει "μην καπνιζεις,τρωγε σωστα για να εισαι υγιης"θα πω οχι αφου δεν το κανεις κι εσυ δεν το κανω κι εγω;...

Παιδια,αλλαξτε τροπο σκεψης.Για να γινουμε καλυτεροι ως Χωρα,ως συνολο χρειαζεται να γινουμε καλυτερες μοναδες,καλυτεροι εμεις...Ας αναγκασουμε τους γυρω μας να μην μπορουν να μας αγγιζουν,να μην μπορουν να μας κοβουν κλησεις γιατι ειμαστε νομιμοι!Αυτη ειναι η δικη μου αποψη...

Κωστα οσο δικιο και να χεις...

..με 300 ευρω προστιμο για φιμε τζαμακι στην πινακιδα το ιδιο μπ@υρδελο συνεχιζουμε να ειμαστε!!

και τα τακακια σου τα φαγωμενα και τα ξερά σου λαστιχα απο το 2004 μπορουν να σκοτωσουν ενα κοριτσακι που θα σου πεταχτει αλλα βλεπεις δεν εχουν προστιμο!

ζουμε μεσα σε μια παραλογια.....

υ.γ η πινακιδα σου καλο ειναι να φαινεται!
andreasp
andreasp

Τόπος : Αθήνα
Registration date : 29/01/2010

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μου την φόρεσαν την 300αρα!   Μου την φόρεσαν την 300αρα! - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Μάης 05 2012, 18:06

mAthosalas έγραψε:

Για να γίνουμε καλύτεροι ώς σύνολο, πράγματι πρέπει να γίνουμε καλύτεροι ανθρωποι. Οχι αναγκαστικά πιο νομιμόφρονες, σε άπειρους νόμους εσωτερικούς ή εισαγώμενους, οι οποίοι έχουν διαμορφωθεί με συμφέροντα, παραλογισμό, αδιαφορία, ή απλά είναι ξεπερασμένοι.
stam
gold member
gold member
stam

Τόπος : πάνω στη σέλα...
Registration date : 19/11/2009

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μου την φόρεσαν την 300αρα!   Μου την φόρεσαν την 300αρα! - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Μάης 05 2012, 20:52

εμείς οι Έλληνες συνηθίζουμε να λέμε....

"στη Γερμανία έχουν νόμους! εκεί δεν θα συνέβαιναν αυτά!" (όταν μιλάμε για κάποιον που παρανόμησε και τη γλύτωσε....
"Στη Σουηδία κάνουν αυτό κι εκείνο και τ' άλλο" (ενώ εδώ λείπει από όλους γύρω τους μας πλην ημών των ιδίων η ευνομία και η πειθαρχία στον νόμο..."

επίσης συνηθίζουμε όταν μας τύχει κάτι να λέμε...
"μα καλά σε εμένα? τόσα άλλα πιο σημαντικά υπάρχουν... εμένα????!!!" σκεφτόμενοι για άλλη μια φορά τους άλλους γύρω μας τι κάνουν....
τελικά φαίνεται πως όταν συναντήσουμε τον νόμο μπροστά μας... είναι διαφορετικά!

Ανδρέα, επειδή νομίζω ότι σαν χαρακτήρας θέλεις να θεωρείς τον εαυτό σου ακριβοδίκαιο, νομίζω πρέπει να παραδεχτείς ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση ο "πιτσιρικάς" έκανε τη δουλειά του... Επίσης νομίζω σε αντίθετη περίπτωση που θα ήθελες να στηρίξεις ένα κατηγορητήριο εναντίον ενός ιδίου παραβάτη θα έβρισκες χίλιους δικαιολογημένους λόγους για τους οποίους το πρόστιμο είναι τσουχτερό, και πρέπει να επιβάλλεται...

και ναι, καταλαβαίνω το point σου, ότι η παρανομία βρίσκεται ολόγυρα, ότι 500 μέτρα πιο πάνω στην ομόνοια διακινείται χασίς, ότι οι μαύροι πουλάνε μαϊμούδες, ότι οι τσαντάκηδες οργια΄ζουν και οι ληστές έχουν γίνει αδίστακτοι και ασταμάτητοι, αλλά νομίζω ότι θα κατέληγες στο συμπέρασμα ότι ο συγκεκριμένος έπρεπε να κάνει τη δουλειά του...

Προσωπικά στη θέση σου ομολογώ ότι ίσως και να δανειζόμουν για να πληρώσω αυτό το ποσό, όμως πρέπει να γίνουμε λίγο σκληροί με τον εαυτό μας και να παραδεχτούμε το λάθος μας...

Κάτι τελευταίο... αν έκανες μία παρανομία που βασίζεται σε ιδεολογικούς σκοπούς, όπως το να περάσεις τα διόδια, ή δεν ξέρω τι άλλο, θα είχες κι ένα ακόμα άλλοθι, ότι υπάρχει ένα κάποιο δίκαιο μαζί σου το οποίο δεν συμμερίζεται η εξουσία διότι έχει διαφθαρεί...
όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση που δεν παίζει κάτι τέτοιο, φέρε πίσω τον απόλυτο, δηκτικό, και ακριβοδίκαιο Ανδρέα που ξέρουμε, και μην λες από μέσα σου "κυρ-Αστυνόμε πήγαινε πιο κάτω να πιάσεις κάποιον άλλο..."
Μου την φόρεσαν την 300αρα! - Σελίδα 2 451272
andreasp
andreasp

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μου την φόρεσαν την 300αρα!   Μου την φόρεσαν την 300αρα! - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Μάης 05 2012, 21:23

stam έγραψε:

όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση που δεν παίζει κάτι τέτοιο, φέρε πίσω τον απόλυτο, δηκτικό, και ακριβοδίκαιο Ανδρέα που ξέρουμε, και μην λες από μέσα σου "κυρ-Αστυνόμε πήγαινε πιο κάτω να πιάσεις κάποιον άλλο..."
Μου την φόρεσαν την 300αρα! - Σελίδα 2 451272

Δίκαιο ονομάζεται το σύνολο των υποχρεωτικών και εξαναγκαστικών κανόνων οι οποίοι και ρυθμίζουν τις σχέσεις των, στη αυτή κοινωνία δια-βιούντων προσώπων. Επίσης κατ΄ άλλο ορισμό: Δίκαιο είναι η ανθρώπινη θέληση η οποία ρυθμίζει την κοινωνική ζωή κατά τρόπο «ετερόνομο», «επιτακτικό» και «εξαναγκαστικό». Συνεπώς το δίκαιο δεν προέρχεται από την ατομική θέληση των επιμέρους ατόμων αλλά επιβάλλεται εξωτερικά (ετερόνομος ρύθμιση), επιτάσσοντας και καθορίζοντας τι δύναται και τι πρέπει ή τι δεν δύναται και τι δεν πρέπει να πράττουν χωρίς ωστόσο να ζητεί τη συγκατάθεσή τους (επιτακτική ρύθμιση), επιβάλλοντας όμως στους μη συμμορφούμενους προς τους κανόνες του κυρώσεις (εξαναγκασμός).

To Δίκαιο με την νομική του έννοια, δεν έχει καμία σχέση με το κοινωνικά δίκαιο και το άδικο.
Ποτέ δεν θεοποίησα το Δίκαιο ώς σύνολο κανόνων.* Το έχω χρησιμοποιήσει δεκάδες φορές, προσπαθώντας να προάγω το κοινωνικά δίκαιο και να πατάξω την αδικία, όπως επίσης και πολλές φορές εχω δικαιολογήσει, πράξεις οργάνων εκτελεστικής εξουσίας που ακολουθούν τους κανόνες δικαίου χωρίς άλλη επιλογή -εύκολη τουλάχιστον-.

Μπορώ να δικαιολογήσω τον αστυνομικό που διαλύει μία πορεία, εκτελώντας εντολές του εισαγγελέα, μπορώ να τον δικαιολογήσω λιγότερο εώς καθόλου, όταν σε τσακίζει στα χημικά για να το κάνει αυτό, αλλά δεν μπορώ να τον δικαιολογήσω, όταν περπατάει 20 μέτρα, μόνος του, χωρίς κανέναν τυχόν προιστάμενο ή εντολέα δίπλα του, για να εξαντλήσει τους κανόνες Δικαίου, επάνω σε έναν πολίτη, μεσα σε μία ιδιαίτερη Εθνική και οικονομική κατάσταση, σε σύγκρουση με το αίσθημα δικαίου.
Το Δίκαιο ώς σύνολο κανόνων, όπως αναγράφει και η wikipedia απο πάνω, είναι συνώνυμο με το αίσθημα δικαίου, αλλά δεν είναι ταυτόσημο. Εχει εντελώς διαφορετική έννοια.
Πάντα ήμουν υπέρμαχος του κοινωνικού δίκαιου, και για να το επιτύχω αυτό, προσπαθώ να χρησιμοποιώ τους κανόνες δικαίου, οι οποίοι δεν είναι πάντα κοινωνικά δίκαιοι.

Κατόπιν των παραπάνω, θεωρώ ότι είναι κοινωνικά άδικο, να βεβαιώνεται παράβαση 300ευρώ για δευτερευούσης** σημασίας παράβαση, ιδιαίτερα δε όταν ο παραβάτης είναι εμφανές (απο αυτά που λέει, απο τον τρόπο που τα λέει, απο την εμφάνιση του, απο την "ταυτότητα" του), ότι δεν είχε δόλο, ότι αναγνωρίζει το λάθος, αλλά και όταν αυτό γίνεται τον Μαιο του 2012 με την Χώρα και το Εθνος, σε καθεστώς ολοκληρωτικής οικονομικής κατάρρευσης.

* Σύμφωνα με τους κανόνες Δικαίου, μια χαρά την έκανε την δουλειά ο Τσοχατζόπουλος (θα το δούμε σε λίγες μέρες). Σύμφωνα με την έννοια του κοινωνικά δίκαιου και άδικου, φυσικά είναι ένοχος.
** δευτερευούσης διότι δεν έθεσε κανέναν σε κίνδυνο.
mAthosalas
mAthosalas

Τόπος : Patrasso
Registration date : 19/06/2009

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μου την φόρεσαν την 300αρα!   Μου την φόρεσαν την 300αρα! - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Μάης 05 2012, 21:25

andreasp έγραψε:
Για να γίνουμε καλύτεροι ώς σύνολο, πράγματι πρέπει να γίνουμε καλύτεροι ανθρωποι. Οχι αναγκαστικά πιο νομιμόφρονες, σε άπειρους νόμους εσωτερικούς ή εισαγώμενους, οι οποίοι έχουν διαμορφωθεί με συμφέροντα, παραλογισμό, αδιαφορία, ή απλά είναι ξεπερασμένοι.

Το ιδιο λεμε.Απλα ο Ελληνας εχει ενα πολυ κακο.Ως Πολιτης θελει δικαιωματα Σκανδιναυου και υποχρεωσεις Μπαγκλαντες...Αν δεν αλλαξει αυτο,τοτε πολυ απλα θα συνεχισουμε να ζουμε σε μια υπεροχη Χωρα(ως εδαφος)αλλά με αισχρους συμπολιτες...Οπου λεξεις και εννοιες οπως αυτοσεβασμος,αυτοπειθαρχια,αλληλοσεβασμος,δικαιοσυνη,αλληλοβοηθεια,αλτρουισμος,κοικωνικοποιηση,συμβιωση ειναι απλα μακρυνες και απομακρες...
Αντρεα,στο παραδειγμα σου για το προστιμο.Εαν ειχες σκεφτει νωριτερα οτι αν βαλεις την πινακιδα ρισκαρεις ενα προστιμο 300 ευρω και πολλη ψυχικη ταλαιπωρια,πιστευω πολυ απλα θα το απεφευγες και θα πηγαινες μια αλλη μερα να φτιαξεις την πινακιδα σου νομιμη.Και θα ησουν εσυ νομοταγης και ησυχος με τον εαυτο σου και δεν θα ειχαν κανενα δικαιωμα να σε ενοχλησουν...Γιαυτο σου ειπα και πιο πανω.Κρατησε το ως εμπειρια και κοιτα μπροστα.Κατι που δεν αλλαζει γιατι εγινε απλα το διαχειριζομαστε σωστα ωστε να βελτιωσουμε το μελλον μας...
.........

Τόπος :

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μου την φόρεσαν την 300αρα!   Μου την φόρεσαν την 300αρα! - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Μάης 05 2012, 21:40

Παιδια μη μακρηγορουμε το παιδι βρηκε τον Αντρεα κοντα στο συνταγμα την ωρα που εδινε ο "χοντρος" ομιλια, ειδε οτι μεσα στο πορτοφολι του ειχε λεφτα και σου λεει "ρε κομματοσκυλο βολεμενε τωρα θα δεις!!!!" και τον τσεκουρωσε Laughing Laughing Laughing Laughing

Αντρεα εκανες λαθος, δεν επρεπε να του εξηγεις τι εγινε με την πινακιδα αλλα για πιο λογο "ετυχε" και ησουν εκει!! Laughing

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΛΕΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ΕΔΩ

ναι ειναι παραβαση

ναι καλα θα ειναι απο εδω και περα να αρχισουμε να εφαρμοζουμε τους νομους

ναι πρεπει να δεχομαστε προστιμο οταν κανουμε παραβαση

...αλλα καλο θα ηταν να "φτιαξουμε" και λιγο τις τιμες!!

καντο 50 60 80 ευρω οχι 300!! affraid affraid
alexmon
alexmon

Τόπος : ΠΑΤΡΑ
Registration date : 05/09/2010

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μου την φόρεσαν την 300αρα!   Μου την φόρεσαν την 300αρα! - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Μάης 06 2012, 08:06

4kings έγραψε:
Παιδια μη μακρηγορουμε το παιδι βρηκε τον Αντρεα κοντα στο συνταγμα την ωρα που εδινε ο "χοντρος" ομιλια, ειδε οτι μεσα στο πορτοφολι του ειχε λεφτα και σου λεει "ρε κομματοσκυλο βολεμενε τωρα θα δεις!!!!" και τον τσεκουρωσε Laughing Laughing Laughing Laughing

Αντρεα εκανες λαθος, δεν επρεπε να του εξηγεις τι εγινε με την πινακιδα αλλα για πιο λογο "ετυχε" και ησουν εκει!! Laughing

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΛΕΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ΕΔΩ

ναι ειναι παραβαση

ναι καλα θα ειναι απο εδω και περα να αρχισουμε να εφαρμοζουμε τους νομους

ναι πρεπει να δεχομαστε προστιμο οταν κανουμε παραβαση

...αλλα καλο θα ηταν να "φτιαξουμε" και λιγο τις τιμες!!

καντο 50 60 80 ευρω οχι 300!! affraid affraid

και τα 50-60-80 πολλά ειναι με τους μισθούς των 400€!!
msp
msp

Τόπος : Athens, Ellas - Shantou, China
Registration date : 27/10/2009

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μου την φόρεσαν την 300αρα!   Μου την φόρεσαν την 300αρα! - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Μάης 06 2012, 18:13

Σήμερα είδα τροχομπάτσο να φεύγει με Στρομ από την Υμηττού:

1. Ακράνωτος
2. Μαύρο πλεξιγκλας στη πινακίδα που δεν φαινότανε τίποτα
3. Πέρασε με κόκκινο
4. Έστριψε και αντικανονικά

Αυτό το τσογλανάκι, ποιός θα το Μου την φόρεσαν την 300αρα! - Σελίδα 2 501340 ;;;;
Αυτό το κωλόπαιδο που είνα θεματοφύλακας του νόμου, αύριο μεθαύριο θα κόψει κλήση και θα κάνει κύρηγμα για το νόμο που ο ίδιος δεν εφαρμόζει.
Καταλαβαίνω τον Αντρέα, γιατί το μαμήσι πρώτα πρέπει να ξεκινήσει από μέσα!
Δεν δίνω άλοθι, γιατί αν είσαι σωστός δεν χρειάζεσαι τον νόμο για να καταλάβεις πως χειάζεται το κράνος κτλ!
Επισκέπτ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μου την φόρεσαν την 300αρα!   Μου την φόρεσαν την 300αρα! - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Μάης 06 2012, 18:50

Very Happy
andreasp
andreasp

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μου την φόρεσαν την 300αρα!   Μου την φόρεσαν την 300αρα! - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Μάης 06 2012, 19:09

dimnik83 έγραψε:
Very Happy

Πραγματικά έχω ανησυχήσει! Ακόμα δεν έχεις γράψει το παραμικρό! Smile
Jumaru
gold member
gold member
Jumaru

Τόπος : Πιο πανω απο τα ελατα
Registration date : 10/03/2011

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μου την φόρεσαν την 300αρα!   Μου την φόρεσαν την 300αρα! - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Μάης 06 2012, 19:22

popcorn δεν το πατε στην Επικαιροτητα..?? fp slapping

XAXAXAXA XAXAXAXA XAXAXAXA

Μου την φόρεσαν την 300αρα!

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 2 από 2Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
 :: ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ.... :: Δυσάρεστα.....-
Μετάβαση σε: