Πριν από λίγους μήνες ο κολλητός μου-συμφορουμίτης(Spaki)-κουμπαρούλης μου, μου έβαλε το δίλλημα μιάς και θα τον πάντρευα με την αγαπημένη του Ελενίτσα για να επιλέξω το κουμπαρο-δώρο μου.......
Έσπαγα το κεφάλι μου καιρό για να σκεφτώ ένα δώρο που δεν θα ήταν απλά ένα gadget ή μπιχλιμπίδι της καθημερινότητας, αλλά κάτι χρήσιμο και συνάμα απολαυστικό........
Έτσι ένα πρωί πίνοντας τον καφέ μου ήρθε η αναλαμπή : ποδήλατο !!!
Εδώ και 4 περίπου μήνες απολαμβάνω το δωράκι που μου έκανε ο Spaki και είναι :
Αξέχαστη ανάμνηση το να το κατεβάσω από Μοναστηράκι στα νότια προάστια, έχω την εντύπωση ότι από την κόπωση η καρδιά μου πήγε να μου κάνει έκπληξη για να μπώ νωρίς νωρίς στο "λευκό τούνελ"........
Αφού παρέμεινα τελικά με τους γήινους άρχισα διστακτικά να κάνω μερικές εκατοντάδες μέτρα λαχανιάζοντας και σιγά σιγά κάποια χιλιομετράκια όλο και πιό ξεκούραστα......
Αναπόσπαστο πιά μέρος της καθημερινότητας μου και παρακολουθώντας μέρα με την μέρα οι αντοχές μου να αυξάνονται (πολύ Τροκαντεράδα) πήρα την απόφαση να πάω στον ποδηλατικό γύρο της Αθήνας.
Βασικά επειδή δεν γουστάρω τις ποδηλατικές μαζώξεις από άτομα που θεωρούν τους δρόμους της πόλης δικούς τους πήγα μόνο και μόνο για την εμπειρία αφού το κέντρο ούτως ή άλλως θα έκλεινε για το event.....
Για την ιστορία τίποτα το κουραστικό σαν γύρος, απλά μία απόλαυση να βλέπεις την Αθήνα χωρίς καθόλου αυτοκίνητα και μηχανές - μία απογοήτευση αντιλαμβανόμενος ότι δεν είναι η κίνηση και οι ρυθμοί που την χαλάνε αλλά ότι τελικά είναι πράγματι μία πολύ γκρίζα πόλη.........
Ποστάρω μερικές φώτο από την χθεσινή ποδηλατάδα η οποία παρεπιπτόντως είχε πολύ κόσμο παρά το τσουχτερό κρύο αλλά και μία μικρή ιδέα από ψιλόβροχο....
Εγώ λίγο πρίν την εκκίνηση
Μερικοί από αυτούς που θα έπρεπε να περάσω
Αυτόν δεν τόλμησα να τον προσπεράσω
Έχω δρόμο ακόμα για την πρωτιά....
Ο πιτσιρικάς λογικά σπρώχνει αν τα παίξει ο μπαμπάς....
Και αν δεν έχεις λεφτά για ποδήλατο τότε.....
Άραγε τι είναι τούτο ? (η απάντηση στην επόμενη φώτο...)!
Άαααααα.....!!! Οκ !!! Το είδα και αυτό.....!!!!
Σταμάτησα νωρίς νωρίς για αναμνηστική φώτο και κάπως έτσι με πέρασαν οι υπόλοιποι........
Και μάλλον άργησα πολύ......
Άλλο ένα πειραγμένο ποδήλατο.... Κανονισμοί γιόκ ????(ντοκουμέντο).......!!!
Και ένα ακόμα με αποθηκευτικό χώρο για ρούχα κλπ κλπ (!!!) όπως μου είπε ο ιδιοκτήτης....
Άξιζε τον κόπο μιάς και η πρωινή αυτή βολτίτσα μου έκανε το Κυριακάτικο πρωινό ακόμα ωραιότερο !!!
Ελπίζω του χρόνου να είμαστε καλά και ακόμα περισσότεροι...!!!