| Led & εσωτερικός φωτισμός σε Givi E55. | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
hristos13gr gold member
Ηλικία : 43 Τόπος : Αθήνα - Νέα Σμύρνη Registration date : 26/02/2009
| Θέμα: Απ: Led & εσωτερικός φωτισμός σε Givi E55. Πεμ Οκτ 13 2011, 11:35 | |
| |
|
| |
george kastoria Member
| Θέμα: Απ: Led & εσωτερικός φωτισμός σε Givi E55. Πεμ Οκτ 13 2011, 22:08 | |
| |
|
| |
gmavrid gold member
Ηλικία : 44 Τόπος : Σέρρες-Θεσσαλονίκη Registration date : 20/02/2008
| Θέμα: Απ: Led & εσωτερικός φωτισμός σε Givi E55. Πεμ Οκτ 20 2011, 15:47 | |
| Την περασμένη Τρίτη είχα λίγο παραπάνω χρόνο ελεύθερο καθώς και τα κατάλληλα υλικά στο σπίτι. Τα δύο παραπάνω γεγονότα σε συνδυασμό με το μότο πως δεν υπάρχει παρθενογένεση στην τέχνη (όπου αρχική τέχνη το εξαιρετικό project του Χρήστου για τον εσωτερικό φωτισμό) κατέληξαν στο αποτέλεσμα που φαίνεται στις παρακάτω φωτό: Το παρόν εγχείρημα είναι αποτέλεσμα ενός απογεύματος. Η τροφοδοσία είναι 4.5 Volt, δηλαδή 3x1.5 Volt - 3 ΑΑ μπαταρίες, σε κατάλληλη μπαταριοθήκη. Υπάρχει διακόπτης που ανάβει ή σβήνει τα 5 LED. Όλο το "σύστημα" είναι περιορισμένο μέσα στο κόκκινο ντουλαπάκι. Ο διακόπτης προς το παρόν είναι κρυμμένος, αλλά θα βγει στην πρόσοψη του κόκκινου ντουλαπιού χαμηλά εκεί που βιδώνει το ντουλαπάκι. Το προσέγγισα έτσι για να μην τραβάω παροχή 12 V από το κωλοφάναρο και να έχω καλώδια από τη βάση στο καπάκι. ΥΓ. Το παρέθεσα εδώ ως σχετικό. Χρήστο, αν θέλεις να κρατήσεις το νήμα σου καθαρό, το μεταφέρω αλλού, δεν υπάρχει θέμα. |
|
| |
bozosd vstromhellasforum Fanatic
Ηλικία : 49 Τόπος : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Registration date : 12/12/2009
| Θέμα: Απ: Led & εσωτερικός φωτισμός σε Givi E55. Πεμ Οκτ 20 2011, 16:55 | |
| Νοικοκυρεμένες δουλειές κύριε Γιώργο.Εύγε!!! Εγω είμουν τυχερός και το είδα χθες λάιβ. Αν και στις φώτο χάνει,πραγματικά όμορφο,πρακτικό και σε πολλές των περιπτώσεων πολύ χρήσιμο. |
|
| |
Hypersonic vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 47 Τόπος : Πετρουπολη, Καλλιθεα Registration date : 12/04/2010
| Θέμα: Απ: Led & εσωτερικός φωτισμός σε Givi E55. Πεμ Οκτ 20 2011, 17:05 | |
| Εγω μαλλον θα το κανω με 9V μπαταρια. Δεν τραβαω αλλα καλωδια Το μονο που με ανησυχει ειναι οτι η μπαταρια θα βρισκεται μεσα στη βαλιτσα και εκτεθειμενη σε κρυο/ζεστη... Θα δειξει... Παντως ο φωτισμος του Χρηστου ηταν σουπερ. |
|
| |
K0k0$ vstromhellasforum Fanatic
| Θέμα: Απ: Led & εσωτερικός φωτισμός σε Givi E55. Πεμ Οκτ 20 2011, 17:11 | |
| |
|
| |
kgalano vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 39 Τόπος : Άγιος Δημήτριος Registration date : 04/08/2010
| Θέμα: Απ: Led & εσωτερικός φωτισμός σε Givi E55. Πεμ Οκτ 20 2011, 18:35 | |
| Χρήστο αύριο στο ρεπώ μου με βλέπω το μεσημεράκι να παιρνάω από το περίπτερο να δω το δημιούργημά σου!! Γιώργο πολύ καλή δουλειά. Κάτι αντίστοιχο έχω κάνει και εγώ με ένα στρογγυλό σποτ με ταινία διπλής όψης που το πατάς και ανάβει. |
|
| |
gmavrid gold member
| Θέμα: Απ: Led & εσωτερικός φωτισμός σε Givi E55. Παρ Οκτ 21 2011, 11:05 | |
| - Hypersonic έγραψε:
- Εγω μαλλον θα το κανω με 9V μπαταρια. Δεν τραβαω αλλα καλωδια
Τα ledάκια που είχα δεν άντεχαν 9 V τροφοδοσία, αλλιώς έτσι το είχα σκεφτεί κι εγώ. Δουλεύουν με 3.4 V - 4.5 V. Χρειαζόταν αντιστάτης για διαιρέτη τάσης... Κώστα κι αυτό που έκανες εσύ το είχα σκεφτεί. Γρήγορο κι εύκολο. Κοκο-Κώστα θενξ για τα καλά σου λόγια. |
|
| |
Hypersonic vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 47 Τόπος : Πετρουπολη, Καλλιθεα Registration date : 12/04/2010
| Θέμα: Απ: Led & εσωτερικός φωτισμός σε Givi E55. Παρ Οκτ 21 2011, 12:40 | |
| Εγω θα βαλω καποια LED που ειναι απο φωτα/λαμπα που αποτελειται απο πλακετιτσες. Η καθε πλακετιτσα τροφοδοτειται με 12V αλλα αναβει και με 9.
|
|
| |
hristos13gr gold member
| Θέμα: Απ: Led & εσωτερικός φωτισμός σε Givi E55. Παρ Οκτ 21 2011, 12:53 | |
| - gmavrid έγραψε:
- Την περασμένη Τρίτη είχα λίγο παραπάνω χρόνο ελεύθερο
καθώς και τα κατάλληλα υλικά στο σπίτι.
Τα δύο παραπάνω γεγονότα σε συνδυασμό με το μότο πως δεν υπάρχει παρθενογένεση στην τέχνη (όπου αρχική τέχνη το εξαιρετικό project του Χρήστου για τον εσωτερικό φωτισμό) κατέληξαν στο αποτέλεσμα που φαίνεται στις παρακάτω φωτό:
Το παρόν εγχείρημα είναι αποτέλεσμα ενός απογεύματος. Η τροφοδοσία είναι 4.5 Volt, δηλαδή 3x1.5 Volt - 3 ΑΑ μπαταρίες, σε κατάλληλη μπαταριοθήκη. Υπάρχει διακόπτης που ανάβει ή σβήνει τα 5 LED. Όλο το "σύστημα" είναι περιορισμένο μέσα στο κόκκινο ντουλαπάκι. Ο διακόπτης προς το παρόν είναι κρυμμένος, αλλά θα βγει στην πρόσοψη του κόκκινου ντουλαπιού χαμηλά εκεί που βιδώνει το ντουλαπάκι. Το προσέγγισα έτσι για να μην τραβάω παροχή 12 V από το κωλοφάναρο και να έχω καλώδια από τη βάση στο καπάκι.
ΥΓ. Το παρέθεσα εδώ ως σχετικό. Χρήστο, αν θέλεις να κρατήσεις το νήμα σου καθαρό, το μεταφέρω αλλού, δεν υπάρχει θέμα. Γιώργο Κατ'αρχάς να σου πω BRAVO για την δουλειά σου. Μου αρέσει πολύ το σκεπτικό σου, απλά έχω μια απορία. Επειδή τα Led δεν τα έχεις βάλει να έχουν μια κλίση προς τα κάτω, φωτίζουν αρκετά το χώρο? Μήπως σε τυφλώνουν έτσι, επειδή δείχνουν προς αυτόν που ανοίγει την βαλίτσα & όχι προς το κάτω μέρος της βαλίτσας? όσο για το καθαρό νήμα, μην το ξαναπείς ούτε για αστείο!!! Εδώ μέσα καλώ είναι να βάλουμε όλες τις εναλακτικές κατεσκευές που φτιάχνει ο καθένας μας & σχετίζεται με φωτισμό στην βαλίτσα... |
|
| |
hristos13gr gold member
| Θέμα: Απ: Led & εσωτερικός φωτισμός σε Givi E55. Παρ Οκτ 21 2011, 12:55 | |
| |
|
| |
hristos13gr gold member
| Θέμα: Απ: Led & εσωτερικός φωτισμός σε Givi E55. Παρ Οκτ 21 2011, 13:00 | |
| |
|
| |
| Θέμα: Απ: Led & εσωτερικός φωτισμός σε Givi E55. Παρ Οκτ 21 2011, 13:01 | |
| Χρήστο,αν μου επιτρέπετε μιας και είδα νύχτα την μόντα του Γιώργου, το φως που δίνουν τα λέντ στον χώρο των αποσκευών είναι ικανοποιητικότατο και δεν τυφλώνουν. Απεναντίας δίνουν και λίγο φως στο έξω πίσω τμήμα απ' την μηχανή. |
|
| |
hristos13gr gold member
| Θέμα: Απ: Led & εσωτερικός φωτισμός σε Givi E55. Παρ Οκτ 21 2011, 13:04 | |
| |
|
| |
| Θέμα: Απ: Led & εσωτερικός φωτισμός σε Givi E55. Παρ Οκτ 21 2011, 13:18 | |
| |
|
| |
gmavrid gold member
| Θέμα: Απ: Led & εσωτερικός φωτισμός σε Givi E55. Παρ Οκτ 21 2011, 13:22 | |
| Χρήστο, είχα αυτήν την απορία, η οποία δοκιμάζοντας την πλακέτα πριν την τοποθέτηση, σε σκοτεινό δωμάτιο, μου λύθηκε. Ο φωτισμός είναι ικανοποιητικός. Επίσης είναι πιο κάτω από το επίπεδο των ματιών κι έτσι αποφεύγεις την τύφλωση. Ο Δημήτρης, ως καλός φίλος, πρόλαβε κι υπερθεμάτισε αυτά που είπα. Πέρα από καλός φίλος όμως, είναι ψείρας και το κατά δύναμην αντικειμενικός.
Στο προκείμενο, τώρα, πρόκειται για μια πολύ γρήγορη κατασκευή και πολύ ερασιτεχνική θα έλεγα. Για μένα η καλύτερη προσέγγιση είναι η δική σου, αλλά όπως προείπα ήθελα να αποφύγω τα επιπλέον καλώδια. Το γεγονός της γρήγορης και πρόχειρης κατασκευής, οδήγηση και σε 2 σφάλματα:
1. Το 2ο ledάκι από δεξιά είναι τοποθετημένο 0.5-1 mm χαμηλότερα από τα υπόλοιπα. Δική μου μαλακία στο τρύπημα. Κάποιος το λέει "2 φορές μέτρα, μια φορά κόψε"...
2. Το 2ο ledάκι από αριστερά είναι λιγότερο φωτεινό από τα υπόλοιπα. Μαλακιά του κινέζου που τα έφτιαξε, αναμενόμενο για αυτά τα χύμα ledάκια...
Παρόλα αυτά, τη δουλειά του την κάνει... Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. |
|
| |
hristos13gr gold member
| Θέμα: Απ: Led & εσωτερικός φωτισμός σε Givi E55. Παρ Οκτ 21 2011, 13:30 | |
| - gmavrid έγραψε:
- Χρήστο, είχα αυτήν την απορία, η οποία δοκιμάζοντας την πλακέτα
πριν την τοποθέτηση, σε σκοτεινό δωμάτιο, μου λύθηκε. Ο φωτισμός είναι ικανοποιητικός. Επίσης είναι πιο κάτω από το επίπεδο των ματιών κι έτσι αποφεύγεις την τύφλωση. Ο Δημήτρης, ως καλός φίλος, πρόλαβε κι υπερθεμάτισε αυτά που είπα. Πέρα από καλός φίλος όμως, είναι ψείρας και το κατά δύναμην αντικειμενικός.
Στο προκείμενο, τώρα, πρόκειται για μια πολύ γρήγορη κατασκευή και πολύ ερασιτεχνική θα έλεγα. Για μένα η καλύτερη προσέγγιση είναι η δική σου, αλλά όπως προείπα ήθελα να αποφύγω τα επιπλέον καλώδια. Το γεγονός της γρήγορης και πρόχειρης κατασκευής, οδήγηση και σε 2 σφάλματα:
1. Το 2ο ledάκι από δεξιά είναι τοποθετημένο 0.5-1 mm χαμηλότερα από τα υπόλοιπα. Δική μου μαλακία στο τρύπημα. Κάποιος το λέει "2 φορές μέτρα, μια φορά κόψε"...
2. Το 2ο ledάκι από αριστερά είναι λιγότερο φωτεινό από τα υπόλοιπα. Μαλακιά του κινέζου που τα έφτιαξε, αναμενόμενο για αυτά τα χύμα ledάκια...
Παρόλα αυτά, τη δουλειά του την κάνει... Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Γιώργο, η καλύτερη προσέγγιση είναι αυτή που βολεύει τον καθένα μας... Όσο για τις μικρολεπτομέρειες του χιλιοστού & του ελάχιστα χαμηλότερου φωτισμού, δεν μετράνε καθόλου, αφού εκεί που βρίσκονται δεν τα βλέπει κανείς άλλος εκτός από εσένα & εσύ φαντάζομαι τα έβαλες πιο πολύ για πρακτικούς λόγους & λιγότερο για εμφάνιση. keep on good work Γιώργο. υγ. η υπογραφή κάποιου παιδιού εδώ στο φόρουμ λέει "1000 φορές μέτρα 1 κόψε" & την συμμερίζομαι απόλυτα την συμβουλή αυτή!!! |
|
| |
| Θέμα: Απ: Led & εσωτερικός φωτισμός σε Givi E55. Παρ Οκτ 21 2011, 21:37 | |
| |
|
| |
| Θέμα: Απ: Led & εσωτερικός φωτισμός σε Givi E55. Παρ Οκτ 21 2011, 22:41 | |
| Ωραίος Κώστα. Κατι τέτοιο έχω και 'γω στο μυαλό μου για πρόχειρη και πρακτική λύση.(μας βάλαν ιδέες οι απο πάνω... ) Σήμερα έψαξα λίγο ebay και βρήκα παρόμοια στο 1 ευρώ και κάτι μαζί με μεταφορικά. Φυσικά δεν έλεγαν OSRAM. Αυτό απο που φίλος και πόσο; |
|
| |
| Θέμα: Απ: Led & εσωτερικός φωτισμός σε Givi E55. Παρ Οκτ 21 2011, 23:14 | |
| - bozosd έγραψε:
- Ωραίος Κώστα.
Κατι τέτοιο έχω και 'γω στο μυαλό μου για πρόχειρη και πρακτική λύση.(μας βάλαν ιδέες οι απο πάνω... ) Σήμερα έψαξα λίγο ebay και βρήκα παρόμοια στο 1 ευρώ και κάτι μαζί με μεταφορικά. Φυσικά δεν έλεγαν OSRAM. Αυτό απο που φίλος και πόσο; Αφου το ΄χουμε μαθει πια Δημητρη, ολο ιδεες και φυτιλιες ειναι αυτο το φορουμ. Θα σε γελασω για κοστος και μερος αγορας. Τα ειχε φερει ο πατερας μου πριν καναδυο χρονια σπιτι, ενα τεροιο και ενα παραλληλογραμμο. Αντιμετωπιζα το ιδιο περιπου θεμα στο smart μου (χαμηλος φωτισμος μεσα στην καμπινα). Εβαλα τελικα το αλλο και αυτο καθοταν στο συρταρι μου. Δεν θα το σκεφτομουν να το χρησιμοποιησω ποτε στη βαλιτσα, αλλα απο τοτε που ειδα την πατεντα του Χρηστου, λεω τι εκανα τοσο καιρο στα σκοταδια... Θα ρωτησω τον πατερα μου και αν θυμαται, ενημερωνω. |
|
| |
george kastoria Member
| Θέμα: Απ: Led & εσωτερικός φωτισμός σε Givi E55. Σαβ Οκτ 22 2011, 00:08 | |
| παιδια καλησπερα στα jumbo με 2 -3? εχει τετοια εχω γεμισει της ντουλαπες στο σπιτι |
|
| |
terino gold member
| Θέμα: Απ: Led & εσωτερικός φωτισμός σε Givi E55. Σαβ Οκτ 22 2011, 07:37 | |
| Και το πράκτικερ τα έχει αυτά αλλά ήταν τσιμπημένα αν θυμάμαι καλά! |
|
| |
| Θέμα: Απ: Led & εσωτερικός φωτισμός σε Givi E55. Σαβ Οκτ 22 2011, 09:52 | |
| o.k παίδες,ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα γίνει η κατάλληλη αναζήτηση. |
|
| |
K0k0$ vstromhellasforum Fanatic
| Θέμα: Απ: Led & εσωτερικός φωτισμός σε Givi E55. Πεμ Οκτ 27 2011, 21:37 | |
| Οπως ειπα τη βαλιτσα δεν τη χρησιμοποιω πια, αλλα μιας και βρεθηκα στα τζαμπο προχτες για αλλα πραγματα, ειδα και αυτα που λετε.
Τα παραπανω φωτακια τα εχει 1-1.50 ευρω.
Εγω πηρα ενα φωτακι ντουλαπας με μαγνητικη επαφη, με 1.50Ε. Εβαλα το φωτακι στο καπακι, την μαγνητικη ακριβως απο κατω στη βαση και κομπλε! Βγαζει αρκετο φωτισμο για τα μαυρα σκοταδια, αλλα το μειονεκτημα του ειναι οτι δεν εχει ξεχωριστο διακοπτακι, και "καιει" μπαταρια και την ημερα...
Ειναι ιδιο με αυτο εδω |
|
| |
georgaras gold member
| Θέμα: Απ: Led & εσωτερικός φωτισμός σε Givi E55. Πεμ Οκτ 27 2011, 23:51 | |
| Όλοι Jumbo ... Ωραίες πατέντες! |
|
| |
| Led & εσωτερικός φωτισμός σε Givi E55. | |
|