|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
chdimis Member
| Θέμα: Απ: ποδιά μεταλλική μαύρη. Τετ Αυγ 24 2011, 14:33 | |
| Ωραίος ο Σταμέλος ευχαριστούμε.
Μοίρες στα σπασίματα μπορούμε να έχουμε; Αν είναι δύσκολο θα ψάξω άλλο τρόπο.Το πάχος της λαμαρίνας πόσο είναι;
Και πάλι ευχαριστώ |
|
| |
stam gold member
Ηλικία : 40 Τόπος : πάνω στη σέλα... Registration date : 19/11/2009
| Θέμα: Απ: ποδιά μεταλλική μαύρη. Τετ Αυγ 24 2011, 15:35 | |
| μοιρες το σκέφτηκα ότι θα ζητήσεις αλλά δυστυχώς δεν έχω τρόπο να τις μετρήσω. αν το κάνεις με autocad και δώσεις δεδομένα δεν θα μπορέσει να υπολογίσει περίπου....? πάχος θα μετρήσω με παχύμετρο και θα ενημερώσω... μάγκες αν πετύχει θα είναι και μαμώ τα πρότζεκτ ναουμ...! |
|
| |
chdimis Member
| Θέμα: Απ: ποδιά μεταλλική μαύρη. Τετ Αυγ 24 2011, 18:44 | |
| Κάτι έκανα σήμερα από σχεδίαση. Δες λίγο ταιριάζει η συνολική διάσταση; |
|
| |
hristos13gr gold member
Ηλικία : 43 Τόπος : Αθήνα - Νέα Σμύρνη Registration date : 26/02/2009
| Θέμα: Απ: ποδιά μεταλλική μαύρη. Τετ Αυγ 24 2011, 19:19 | |
| πολύ κοντά είσαι, κάτι με τις κολλήσεις στις ραφές κάτι με τις διαστάσεις τις πραγματικές βγαίνει στα 66 εκ το μήκος, και πλάτος από τα πλαϊνά επάνω από τη μία μέχρι την άλλη βγαίνει στα 39 εκ |
|
| |
chdimis Member
| Θέμα: Απ: ποδιά μεταλλική μαύρη. Πεμ Αυγ 25 2011, 16:34 | |
| Το προχώρησα το πρότζεκτ σήμερα.Αδειούχος και χασομέρης έχω χρόνο όταν δεν ασχολούμαι με "τα του σπιτιού". Σχεδίασα όλο το κομμάτι και άφησα παραπανίσια τα πλαϊνά αφού θα το τυπώσω πρώτα σε χαρτί όσο χοντρό βρω.Να το κόψω -κολλήσω να το ταιριάσω επάνω να δω αν κάθεται, να το κόψω πάλι και να πάρω τις πραγματικές διαστάσεις και τις μοίρες στα σπασίματα. Επίσης στο πίσω δέσιμο θα πρέπει να αυτοσχεδιάσω. Μάλλον θα πάω προς του Αμερικάνου τη μεριά μιας και το Π δεν το έχω και είναι ολόκληρο πρότζεκτ από μόνο του.Λέω να φτιάξω κάτι σαν αυτιά στην πίσω πλευρά έτσι ώστε και "έρθει" στις βίδες. Καμιά άλλη γνώμη; |
|
| |
stam gold member
| Θέμα: Απ: ποδιά μεταλλική μαύρη. Πεμ Αυγ 25 2011, 18:38 | |
| τα κόκκινα που συμπληρώνω είναι τρύπες που έχει κάνει η σουζυ στα αντίστοιχα σημεία... κάνουν πολύ πιο δύσκολη τη δουλειά του ξεπατικώματος και του κολλήματος, γι'αυτό και εξ αρχής δεν τα είχα βάλει. απλά είναι αυτά που την κάνουν να διαφέρει από τη motech... θα ανεβάσω και φωτογραφίες κάποια στιγμή μέσα στο σ/κ... ξεκίνα με το χαρτόνι που λες, (μία ιδέα δίνω μπορεί να βοηθήσει και το χαρτόνι μοντελισμού, που βγαίνει σε μεγάλα φύλλα και στέκεται όπως θες), και πιστεύω ότι το πας καλά... |
|
| |
terino gold member
| Θέμα: Απ: ποδιά μεταλλική μαύρη. Πεμ Αυγ 25 2011, 18:41 | |
| Αυτό το φόρουμ εξελίσσεται μέρα με τη μέρα σε άκρως επιστημονικό!! Με έχετε αφήσει άφωνο με τη δουλειά σας παίδες, συγχαρητήρια και keep up the good work!! |
|
| |
ioarma gold member
| Θέμα: Απ: ποδιά μεταλλική μαύρη. Τετ Σεπ 07 2011, 20:19 | |
| *chdimis Αν θες στειλε μου το αρχειο σε *.dxf για να παρω μια προσφορα σε λειζερ για 10 τεμ. Σου στελνω με πμ το μαιλ..... |
|
| |
chdimis Member
| Θέμα: Απ: ποδιά μεταλλική μαύρη. Τετ Σεπ 07 2011, 20:27 | |
| πατρον είναι δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.Το έβαλα σε χαρτόνι το έκοψα. Είδα πως κάθεται.Θέλει βελτίωση αρκετή ακόμη για να πάει λέιζερ.
Δεν το παράτησα το μελετάω ακόμη |
|
| |
thanos23
| Θέμα: Απ: ποδιά μεταλλική μαύρη. Πεμ Σεπ 08 2011, 00:30 | |
| Μπραβο σε ολους σας!!! Ειμαι χαρουμενος που βρισκομαι σε αυτην την κοινοτητα ... μιλαμε για πολυ ψαξιμο τρεξιμο μπραβο σε ολους . |
|
| |
ioarma gold member
| Θέμα: Απ: ποδιά μεταλλική μαύρη. Πεμ Σεπ 08 2011, 11:03 | |
| - chdimis έγραψε:
- πατρον είναι δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.Το έβαλα σε χαρτόνι το έκοψα. Είδα πως κάθεται.Θέλει βελτίωση αρκετή ακόμη για να πάει λέιζερ.
Δεν το παράτησα το μελετάω ακόμη Να στείλω την εικόνα του σχεδίου για μια πρόσφορα 10 τεμ. περίπου? Κοπής σε LASER ,Στραντζάρισμα , και ηλεκτροστατική βαφή σε ασήμι η σε μαύρο αν πρόκειται για λαμαρίνα σιδηρού 2mm η για ανάδευση αν πρόκειται για λαμαρίνα αλουμινίου 3 mm Και αν συμφωνήσουμε ολα τα παιδια να του στείλω σε dwg το τελικό σχέδιο? |
|
| |
Kevin Tas vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 50 Τόπος : ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Registration date : 14/05/2009
| Θέμα: Απ: ποδιά μεταλλική μαύρη. Πεμ Σεπ 08 2011, 11:06 | |
| - ioarma έγραψε:
- chdimis έγραψε:
- πατρον είναι δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.Το έβαλα σε χαρτόνι το έκοψα. Είδα πως κάθεται.Θέλει βελτίωση αρκετή ακόμη για να πάει λέιζερ.
Δεν το παράτησα το μελετάω ακόμη Να στείλω την εικόνα του σχεδίου για μια πρόσφορα 10 τεμ. περίπου? Κοπής σε LASER ,Στραντζάρισμα , και ηλεκτροστατική βαφή σε ασήμι η σε μαύρο αν πρόκειται για λαμαρίνα σιδηρού 2mm η για ανάδευση αν πρόκειται για λαμαρίνα αλουμινίου 3 mm Και αν συμφωνήσουμε ολα τα παιδια να του στείλω σε dwg το τελικό σχέδιο?
Κώστα και το σκέφτεσαι ; ακόμα ; αργείς |
|
| |
chdimis Member
| Θέμα: Απ: ποδιά μεταλλική μαύρη. Πεμ Σεπ 08 2011, 12:38 | |
| Τύπωσέ το σε Α4 και ζήτα αυτό το σχέδιο σε 63Χ45 περίπου πόσο θα βγει.Εγώ έχω εδώ λέιζερ και ηλεκτροστατική και θα τυπώσω όσο και να κάνει αλλιώς δεν βγάζουμε άκρη.
Πάντως σε αλουμίνιο που ρώτησα 4mm το κόψιμο ξεπερνάει το 100άρικο και με τις κολλήσεις και το στραντζάρισμα θα θέλει κανα 50άρι παραπάνω δεν αξίζει.
|
|
| |
vassilis79 vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 45 Τόπος : ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Registration date : 26/11/2009
| Θέμα: Απ: ποδιά μεταλλική μαύρη. Πεμ Σεπ 08 2011, 16:05 | |
| Ωραια προσπαθεια ρε παιδια , και ενδιαφερομαι και εγω αν απροχωρησει . Μια απορια εχω ομως . Το εξαρτηματακι τυπου ''Π'' που απαιτειται για την στηριξη στο πισω μερος δεν ειναι και αυτο ενα θεματακι λιγο δυσκολο ;;; Ή εχετε κατα νου καμια πατεντα στην στηριξη ; |
|
| |
chdimis Member
| Θέμα: Απ: ποδιά μεταλλική μαύρη. Πεμ Σεπ 08 2011, 17:54 | |
| Εκεί έχω σταματήσει κι εγώ την όλη ιστορία.Σκεύτομαι να βγάλω 2 "αυτάκια" στο τέλος έτσι ώστε να βιδωθεί όπως βιδώνεται η μεταλλική μαύρη από δεξιά και αριστερά. Έτσι θα γίνει φιξ χωρίς πρόσθετα μέρη.Η απόσταση είναι γύρω στα 8-9εκ. θα το κάνω λίγο μεγαλύτερο χωρίς τρύπα και θα το κόψω έτσι σε 1,5 χιλ λαμαρίνα.Πιστεύω τόσο πάχος είναι υπερ αρκετό αν σκεφτεί κανείς την μεταλλική μαύρη ποδιά.
Η λαμαρίνα θα πρέπει να δουλευτεί και με το χέρι έτσι ώστε να μην έχουμε ατέλειες στο μαζικό κόψιμο στο λείζερ και πάνε τζάμπα.Αφού διορθωθεί θα βγει το τελικό σχέδιο.
|
|
| |
kafetzo Member
Ηλικία : 36 Τόπος : Αθήνα - Σεπόλια Registration date : 25/11/2010
| Θέμα: Απ: ποδιά μεταλλική μαύρη. Σαβ Οκτ 01 2011, 22:02 | |
| Το επιστημονικό team του forum έχει καμιά εξέλιξη όσον αφορά τη σχεδίαση της ποδιάς |
|
| |
dimitris79
Ηλικία : 45 Τόπος : ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ Registration date : 09/08/2011
| Θέμα: Απ: ποδιά μεταλλική μαύρη. Σαβ Οκτ 01 2011, 22:59 | |
| καλησπερα παιδια.οσον αφορα τη ποδια της sw-motech ρωτηστε και στο μοτοροδα.μπορω να ρωτησω για καποια καλυτερη τιμη.την εχω βαλει και εγω στα 150?.πιστευω οτι αξιζει τα λεφτα της. |
|
| |
V@GGOS
| Θέμα: Απ: ποδιά μεταλλική μαύρη. Δευ Οκτ 24 2011, 12:33 | |
| Παλικάρια έχουμε κανένα νεότερο από το πρότζεκτ; |
|
| |
Perrakis vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 40 Τόπος : Heraklion, Crete Registration date : 15/08/2010
| Θέμα: Απ: ποδιά μεταλλική μαύρη. Δευ Οκτ 24 2011, 15:29 | |
| Συγνώμη για το σπάμ, αλλά αν κάποιος έχει βγαλει την μεταλική ποδιά της Suzuki μήπως έχει μετρήσει το λαμάκι που πιάνουν οι πίσω βίδες της ποδιάς???? ΣΟΣ γιατί βρήκαμε την ποδιά με 50 ευρω χωρίς το λαμάκι και μας έχει μείνει στα χέρια!!!!!! |
|
| |
stam gold member
| Θέμα: Απ: ποδιά μεταλλική μαύρη. Δευ Οκτ 24 2011, 17:02 | |
| - V@GGOS έγραψε:
- Παλικάρια έχουμε κανένα νεότερο από το πρότζεκτ;
Φίλε μου μέτρησα την ποδιά, έκανα ένα σχετικό σχέδιο, από εκεί και πέρα μένει κάποιος να το κάνει σε autocad και να δοκιμάσουμε την τύχη μας με τις υδροκοπές να βρούμε τον πιο φτηνό και εξυπηρετικό μάστορα..... νομίζω ότι ο chdimis δούλευε πάνω στο θέμα autocad.... - Perrakis έγραψε:
Συγνώμη για το σπάμ, αλλά αν κάποιος έχει βγαλει την μεταλική ποδιά της Suzuki μήπως έχει μετρήσει το λαμάκι που πιάνουν οι πίσω βίδες της ποδιάς???? ΣΟΣ γιατί βρήκαμε την ποδιά με 50 ευρω χωρίς το λαμάκι και μας έχει μείνει στα χέρια!!!!!! φίλε μου το πιο εύκολο πράγμα είναι. θα πάρεις ένα μακρύ κομμάτι χαρτόνι. αφού προσαρμόσεις την ποδιά μπροστά, θα το χρησιμοποιήσεις πίσω για να φτιάξεις ένα χαρτονένιο καλούπι του πως χρειάζεται να είναι το "Π". θα το κόψεις σε 2άρα ή 3άρα λαμαρίνα καλύτερα, και θα το στραντζάρεις εκεί που πρέπει. Αυτά όλα δεν θα τα κάνεις εσύ. Ένας μάστορας που να ξέρει...! λογικά ένα 20άρικο θα σου πάρει για το κόψιμο και τη στράντζα. άντε και άλλα 10-15 ευρώ το βάψιμο σε ηλ/στατική.... |
|
| |
z0rbas Member
Ηλικία : 44 Τόπος : Βόλος-Λάρισα- ΒΑΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ Registration date : 01/06/2010
| Θέμα: Απ: ποδιά μεταλλική μαύρη. Τρι Οκτ 25 2011, 12:30 | |
| |
|
| |
stam gold member
| Θέμα: Απ: ποδιά μεταλλική μαύρη. Τρι Οκτ 25 2011, 14:18 | |
| |
|
| |
nikos147 vstromhellasforum Enthusiast
Registration date : 06/08/2010
| Θέμα: Απ: ποδιά μεταλλική μαύρη. Τρι Οκτ 25 2011, 14:21 | |
| |
|
| |
chdimis Member
| Θέμα: Απ: ποδιά μεταλλική μαύρη. Πεμ Οκτ 27 2011, 21:51 | |
| Το σχεδίασα εγώ αλλά έγινε με βάση τις διαστάσεις του stam κι ένα χαρτόνι που έκοψα με βάση το "πατρόν" που τύπωσα με το Autocad.
Η επόμενη κίνηση είναι να γίνει σε λαμαρίνα με το χέρι και να βρούμε ακριβώς που πιάνει και κάθεται.Αφού γίνει σε λαμαρίνα θα λυθεί και θα διορθώσω το πρώτο παρτόν για να το στείλω σε lazer. Για να βιδωθεί πίσω σκέφτηκα να το κάνω όπως στην αλουμίνιο-πλαστική να είναι κουρμαρισμένα αυτιά αλλά για να πέσουν ακριβώς οι βίδες θα πρέπει να γίνει σε λαμαρίνα με το χέρι και κόψε - ράψε.
Έχω βγάλει και φωτο θα τις διαθέσω όταν τα κα΄νω όλα για το τι έχω κάνει ακριβώς.
Θα πρέπει πρώτα να διαθέσω κανα 40άρι ? για τεστ και μετά να δούμε τι θα κάνουμε με lazer, κουρμπαρίσματα, ηλεκτροστατικές. (Αυτά είναι τα εύκολα) |
|
| |
matsos13 vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 41 Τόπος : ΑΘΗΝΑ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ Registration date : 31/07/2011
| Θέμα: Απ: ποδιά μεταλλική μαύρη. Δευ Ιαν 02 2012, 23:55 | |
| |
|
| |
|