| H εκδρομικη μας ατζεντα εντός Κρήτης !!! | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
almeros Member
Ηλικία : 49 Τόπος : Ηράκλειο Κρήτης Registration date : 06/01/2010
| Θέμα: Απ: H εκδρομικη μας ατζεντα εντός Κρήτης !!! Τρι Μαρ 19 2013, 18:34 | |
| Painteraki, κάτι λέγαμε την προηγούμενη Τετάρτη να κάνουμε κάνα βολταράκι αυτήν την Κυριακή.
Δεν έχουμε πει κάτι συγκεκριμμένο οπότε όλα είναι ανοικτά.
Εγώ βέβαια έχω ένα μνημόσυνο στην Μεσσαρά και θα τελειώσω κατά τις 10:30.
Αναλόγως τον προορισμό που τελικά θα βγάλουν τα ηρακλειωτάκια , μπορεί και να τους συναντήσω κάπου.
αν τώρα έρθουν προς τα μέρη σου, δεν ξέρω αν σας προλάβω
οπότε βλέπουμε.
|
|
| |
painterakis gold member
Ηλικία : 49 Τόπος : Ο Δρόμος ... Registration date : 18/01/2008
| Θέμα: Απ: H εκδρομικη μας ατζεντα εντός Κρήτης !!! Τρι Μαρ 19 2013, 21:48 | |
| Κοίτα almero, επειδή δε το είπα πρίν και για να μην γίνει μπέρδεμα, η βόλτα που λέω είναι φωτογραφικού τύπου δηλαδή δε θα περάσω από τα σημεία σαν τον άσπρο σίφουνα αλλά θα είναι λίγο εξερευνητική, προσπαθώντας να βρω κάτι το διαφορετικό. π.χ. έχω μάθει για ένα σπήλαιο στην περιοχή της Αβδού, στο οποίο όπως μου είπαν πας με άσφαλτο, αρκεί να το επιβεβαιώσω. Επίσης τα "κομμάτια" που θέλω να περάσω πρέπει να τα περάσω υποχρεωτικά μιας και μπορεί να αποτελέσουν κομμάτι της διαδρομής που θα κάνουμε με τη ΛΕ.Μ.Α.Ν. κατά την παραμονή του Σλοβένικου κλαμπ των Goldwing Άγιο Νικόλαο στο τέλος του Απρίλη. Στο δια ταύτα, όποιος έχει όρεξη για χαλαρή βόλτα ... το κανονίζουμε. |
|
| |
almeros Member
| Θέμα: Απ: H εκδρομικη μας ατζεντα εντός Κρήτης !!! Τρι Μαρ 19 2013, 22:17 | |
| φίλε, απευθύνεσαι στον έναν από τους 2 γκουρού της .......................χαλαρής βόλτας
ένα θα σου πω για να σε πείσω.
ο έτερος γκουρού είναι ο γνωστός και μη εξαιρεταίος βιδάκης !!!!!!
|
|
| |
painterakis gold member
| Θέμα: Απ: H εκδρομικη μας ατζεντα εντός Κρήτης !!! Τρι Μαρ 19 2013, 22:27 | |
| δε γνωρίζω αν είστε τέτοιοι γκουρού ... ή ... αλλά όχι και γκουρού της χαλαρής βόλτας μη μας τρελάνεις κιόλας. ο mr μαύρος σίφουνας και ο mr πορτοκαλί σφαίρα |
|
| |
dimitrisv vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 50 Τόπος : Ηρακλειο ΚΡΗΤΗΣ Registration date : 15/04/2009
| Θέμα: Απ: H εκδρομικη μας ατζεντα εντός Κρήτης !!! Τρι Μαρ 19 2013, 23:02 | |
| ωπ τι εχουμε δω; θα χει και χωματακι; |
|
| |
painterakis gold member
| Θέμα: Απ: H εκδρομικη μας ατζεντα εντός Κρήτης !!! Τρι Μαρ 19 2013, 23:11 | |
| μια βόλτα είπα να κάνω ασφάλτινη και εσύ τέκνο Βρούτε μου βάζεις το ζιζάνιο; το μόνο κακό είναι ότι έχει στις 10 το πρωί αγώνα F1 στη Kuala Lumpur αλλά άμα είναι το κανονίζουμε και αυτό ... |
|
| |
geo vstromhellasforum Enthusiast
| Θέμα: Απ: H εκδρομικη μας ατζεντα εντός Κρήτης !!! Τετ Μαρ 20 2013, 00:15 | |
| αρχίζω να πείθομαι θα έχει και χαντάκι ? |
|
| |
dimitrisv vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 50 Τόπος : Ηρακλειο ΚΡΗΤΗΣ Registration date : 15/04/2009
| Θέμα: Απ: H εκδρομικη μας ατζεντα εντός Κρήτης !!! Τετ Μαρ 20 2013, 06:36 | |
| Μανολη κανονισε καταλληλο μερος για να πιουμε καφεδακι και να δουμε F1 και μεις οργανωνομαστε για προς τα κει για "χαλαρο" βολταρακι "ασφαλτινο". Ο αλμερος μολις ξεμπερδεψει πεταγετε και μας βρισκει οπου ειμαστε!!!! Καμια απορια κανεις; |
|
| |
| Θέμα: Απ: H εκδρομικη μας ατζεντα εντός Κρήτης !!! Τετ Μαρ 20 2013, 08:37 | |
| ναι φοιτήτριες θα έχει .......................... |
|
| |
kyriakos II vstromhellasforum Enthusiast
Ηλικία : 45 Τόπος : Ηράκλειο Κρήτης Registration date : 26/06/2011
| Θέμα: Απ: H εκδρομικη μας ατζεντα εντός Κρήτης !!! Τετ Μαρ 20 2013, 09:19 | |
| άσε geo..... ακόμα τις περιμένουμε...... |
|
| |
sarakats85
Registration date : 15/03/2012
| Θέμα: Απ: H εκδρομικη μας ατζεντα εντός Κρήτης !!! Τετ Μαρ 20 2013, 10:04 | |
| |
|
| |
painterakis gold member
| Θέμα: Απ: H εκδρομικη μας ατζεντα εντός Κρήτης !!! Τετ Μαρ 20 2013, 13:21 | |
| |
|
| |
sarakats85
Registration date : 15/03/2012
| Θέμα: Απ: H εκδρομικη μας ατζεντα εντός Κρήτης !!! Τετ Μαρ 20 2013, 17:08 | |
| |
|
| |
painterakis gold member
| Θέμα: Απ: H εκδρομικη μας ατζεντα εντός Κρήτης !!! Τετ Μαρ 20 2013, 23:22 | |
| - dimitrisv έγραψε:
- Μανολη κανονισε καταλληλο μερος για να πιουμε καφεδακι και να δουμε F1 και μεις οργανωνομαστε για προς τα κει για "χαλαρο" βολταρακι "ασφαλτινο". Ο αλμερος μολις ξεμπερδεψει πεταγετε και μας βρισκει οπου ειμαστε!!!! Καμια απορια κανεις;
ρε το μαν ώλης γράφετε με ω !!!! γμτ μου λοιπόν αν δείς το πρόγραμμα της ΕΤ1, ο αγώνας είναι κονσέρβα ... οπότε για να τον δούμε live θα πρέπει να βρούμε internet ( www.sportlemon.tv ) ή καφενείο με OTEtv ... δηλαδή χλωμό. άρα κάνουμε βόλτα μας κανονικά και τον βλέπουμε μετά. επίσης μπορούμε να δώσουμε ραντεβού στην Έμπαρο, στο καφενεδάκι και να περιμένουμε τον almero αλλά και τους εξ ιεραπύτνης ορμώμενους. |
|
| |
black-v vstromhellasforum Enthusiast
Registration date : 02/01/2010
| Θέμα: Απ: H εκδρομικη μας ατζεντα εντός Κρήτης !!! Πεμ Μαρ 21 2013, 06:41 | |
| - painterakis έγραψε:
- dimitrisv έγραψε:
- Μανολη κανονισε καταλληλο μερος για να πιουμε καφεδακι και να δουμε F1 και μεις οργανωνομαστε για προς τα κει για "χαλαρο" βολταρακι "ασφαλτινο". Ο αλμερος μολις ξεμπερδεψει πεταγετε και μας βρισκει οπου ειμαστε!!!! Καμια απορια κανεις;
ρε το μανώλης γράφετε με ω !!!! γμτ μου
Φιλαρακι συγγνωμη που θα επεμβω και θα διαφωνησω μαζι σου .... αλλα νομιζω πως εχεις πληρης μεσανυχτα απο την δημοτικην γραφουσα ελληνικη γλωσσα .. Πρεπει να ξερεις οτι απο τοτε που καταργηθηκαν οι Ψιλες οι Δασιες και οι Περισπωμενες καποιοες λεξεις γραφοντε και με Ο και με Ω ( Π.χ Μανολης η Μανωλης ) Αλλο ενα παραδειγμα ειναι η λεξη ΑΒΓΟ η ΑΥΓΟ ...... Ακομα ενα παραδειγμα ειναι η λεξη ΚΑΒΛΑ η ΚΑΥΛΑ ...... Μην ασχολεισαι μονο με εκδρομες , λεσχες και φωτοδιαδρομες ...... ανοιξε και κανενα ρημαδι να μορφωθεις .... αμορφωτε !!! |
|
| |
sakismip vstromhellasforum Fanatic
| Θέμα: Απ: H εκδρομικη μας ατζεντα εντός Κρήτης !!! Πεμ Μαρ 21 2013, 07:54 | |
| - black-v έγραψε:
- painterakis έγραψε:
- dimitrisv έγραψε:
Φιλαρακι συγγνωμη που θα επεμβω και θα διαφωνησω μαζι σου .... αλλα νομιζω πως εχεις πληρης μεσανυχτα απο την δημοτικην γραφουσα ελληνικη γλωσσα .. Πρεπει να ξερεις οτι απο τοτε που καταργηθηκαν οι Ψιλες οι Δασιες και οι Περισπωμενες καποιοες λεξεις γραφοντε και με Ο και με Ω ( Π.χ Μανολης η Μανωλης ) Αλλο ενα παραδειγμα ειναι η λεξη ΑΒΓΟ η ΑΥΓΟ ...... Ακομα ενα παραδειγμα ειναι η λεξη ΚΑΒΛΑ η ΚΑΥΛΑ ...... Μην ασχολεισαι μονο με εκδρομες , λεσχες και φωτοδιαδρομες ...... ανοιξε και κανενα ρημαδι να μορφωθεις .... αμορφωτε !!!
|
|
| |
almeros Member
| Θέμα: Απ: H εκδρομικη μας ατζεντα εντός Κρήτης !!! Πεμ Μαρ 21 2013, 09:43 | |
| - black-v έγραψε:
- painterakis έγραψε:
- dimitrisv έγραψε:
Φιλαρακι συγγνωμη που θα επεμβω και θα διαφωνησω μαζι σου .... αλλα νομιζω πως εχεις πληρης μεσανυχτα απο την δημοτικην γραφουσα ελληνικη γλωσσα .. Πρεπει να ξερεις οτι απο τοτε που καταργηθηκαν οι Ψιλες οι Δασιες και οι Περισπωμενες καποιοες λεξεις γραφοντε και με Ο και με Ω ( Π.χ Μανολης η Μανωλης ) Αλλο ενα παραδειγμα ειναι η λεξη ΑΒΓΟ η ΑΥΓΟ ...... Ακομα ενα παραδειγμα ειναι η λεξη ΚΑΒΛΑ η ΚΑΥΛΑ ...... Μην ασχολεισαι μονο με εκδρομες , λεσχες και φωτοδιαδρομες ...... ανοιξε και κανενα ρημαδι να μορφωθεις .... αμορφωτε !!!
Σωστός ο έταιρος ΛΑσιθιώτης άλλο ένα παράδειγμα είναι το.................. βλάκας ή blackας |
|
| |
| Θέμα: Απ: H εκδρομικη μας ατζεντα εντός Κρήτης !!! Πεμ Μαρ 21 2013, 10:20 | |
| Εγω δεν θα συμμετέχω στον διάλογο σας . |
|
| |
painterakis gold member
| Θέμα: Απ: H εκδρομικη μας ατζεντα εντός Κρήτης !!! Πεμ Μαρ 21 2013, 11:22 | |
| - black-v έγραψε:
- painterakis έγραψε:
- dimitrisv έγραψε:
καταρχάς όταν κάποιος θέλει να σχολιάσει τα γραφόμενα ενός άλλου, καλό θα ήταν πριν ξεκινήσει να πιάσει το στυλό (ή το πληκτρολόγιο στη περίπτωσή μας) να έχει τη στοιχειώδη γνώση πάνω στο θέμα και όχι να γράφει απλά για να γράψει. ο υποφαινόμενος αμόρφωτος θα ήθελε να σου επισημάνει ότι το όνομα που έχουμε και οι δύο, είναι Εμμανουήλ (ή κάποιοι το λένε και Μανουήλ) το οποίο είναι εβραϊκο, ενώ τα ονόματα Μανώλης, Μανόλης, Μάνος κ.α. είναι υποκοριστικά του και δεν ακολουθούν κάποιο γραμματικό/ορθογραφικό κανόνα, απλά συνηθίζετε να το γράφει (το υποκοριστικό του) ο καθείς ανάλογα με την επιθυμία του. Επίσης παρατηρείται συχνά το φαινόμενο της γεωγραφικής επιλογής της γραφής του ονόματος Μανώλης/Μανόλης, δηλαδή στη Κρήτη είναι σύνηθες να γράφετε Μανώλης ενώ στην Ήπειρο Μανόλης, όπως και επίσης υπάρχει και διαχωρισμός ανάλογα με την μόρφωση όπου αν παρατηρήσεις οι φιλόσοφοι/οι συγγραφείς και γενικά οι λόγιοι το γράφουν με ο αντίθετα με τον υπόλοιπο πληθυσμό που το γράφει με ω. Οπότε όπως καταλαβαίνεις η επιθυμία γραφής του υποκοριστικού (στα επίσημα έγγραφα γράφεσαι Εμμανουήλ) θα πρέπει να είναι σεβαστή ... άρα το Μανώλης το θέλω με Ω. Από τα παραπάνω καταλαβαίνεις ότι τα παραδείγματα που δίνεις είναι άτοπα μιας και δε μπορείς να συγκρίνεις υποκοριστικά με λέξεις που σύμφωνα με τον Μπαμπινιώτη έχουν η κάθε μια τους μια ετυμολογική προέλευση. Εξάλλου τα γραφόμενα σου αντιφάσκουν μιας και ενώ με επιπλήττεις, επειδή δε γνωρίζω την δημοτική γραφή, εσύ γράφεις δημοτικήν που είναι στη καθαρεύουσα. Τελειώνοντας αναφέρεις πολύ ορθά ότι έχουν καταργηθεί οι δασείες και οι περισπωμένες αλλά από την άλλη θα πρέπει να σου θυμίσω ότι έχουμε το σύγχρονο ΤΟΝΙΚΌ σύστημα και ΟΧΙ το Α-τονικό σύστημα που κατά κόρον χρησιμοποιείς. Φιλιά στα μούτρα ... |
|
| |
sakismip vstromhellasforum Fanatic
| Θέμα: Απ: H εκδρομικη μας ατζεντα εντός Κρήτης !!! Πεμ Μαρ 21 2013, 13:32 | |
| |
|
| |
painterakis gold member
| Θέμα: Απ: H εκδρομικη μας ατζεντα εντός Κρήτης !!! Πεμ Μαρ 21 2013, 13:55 | |
| - sakismip έγραψε:
- έχω λιώσει μαζί σας!!!
το θέμα είναι ότι δεν είναι μέσα ο μαύρος, που έχω ρέντα και θέλω να τον πειράξω. θα κάναμε ένα ου(φ)τοπικό «διάλογο» |
|
| |
| Θέμα: Απ: H εκδρομικη μας ατζεντα εντός Κρήτης !!! Πεμ Μαρ 21 2013, 20:43 | |
| - painterakis έγραψε:
- black-v έγραψε:
- painterakis έγραψε:
- dimitrisv έγραψε:
καταρχάς όταν κάποιος θέλει να σχολιάσει τα γραφόμενα ενός άλλου, καλό θα ήταν πριν ξεκινήσει να πιάσει το στυλό (ή το πληκτρολόγιο στη περίπτωσή μας) να έχει τη στοιχειώδη γνώση πάνω στο θέμα και όχι να γράφει απλά για να γράψει.
ο υποφαινόμενος αμόρφωτος θα ήθελε να σου επισημάνει ότι το όνομα που έχουμε και οι δύο, είναι Εμμανουήλ (ή κάποιοι το λένε και Μανουήλ) το οποίο είναι εβραϊκο, ενώ τα ονόματα Μανώλης, Μανόλης, Μάνος κ.α. είναι υποκοριστικά του και δεν ακολουθούν κάποιο γραμματικό/ορθογραφικό κανόνα, απλά συνηθίζετε να το γράφει (το υποκοριστικό του) ο καθείς ανάλογα με την επιθυμία του. Επίσης παρατηρείται συχνά το φαινόμενο της γεωγραφικής επιλογής της γραφής του ονόματος Μανώλης/Μανόλης, δηλαδή στη Κρήτη είναι σύνηθες να γράφετε Μανώλης ενώ στην Ήπειρο Μανόλης, όπως και επίσης υπάρχει και διαχωρισμός ανάλογα με την μόρφωση όπου αν παρατηρήσεις οι φιλόσοφοι/οι συγγραφείς και γενικά οι λόγιοι το γράφουν με ο αντίθετα με τον υπόλοιπο πληθυσμό που το γράφει με ω. Οπότε όπως καταλαβαίνεις η επιθυμία γραφής του υποκοριστικού (στα επίσημα έγγραφα γράφεσαι Εμμανουήλ) θα πρέπει να είναι σεβαστή ... άρα το Μανώλης το θέλω με Ω.
Από τα παραπάνω καταλαβαίνεις ότι τα παραδείγματα που δίνεις είναι άτοπα μιας και δε μπορείς να συγκρίνεις υποκοριστικά με λέξεις που σύμφωνα με τον Μπαμπινιώτη έχουν η κάθε μια τους μια ετυμολογική προέλευση. Εξάλλου τα γραφόμενα σου αντιφάσκουν μιας και ενώ με επιπλήττεις, επειδή δε γνωρίζω την δημοτική γραφή, εσύ γράφεις δημοτικήν που είναι στη καθαρεύουσα.
Τελειώνοντας αναφέρεις πολύ ορθά ότι έχουν καταργηθεί οι δασείες και οι περισπωμένες αλλά από την άλλη θα πρέπει να σου θυμίσω ότι έχουμε το σύγχρονο ΤΟΝΙΚΌ σύστημα και ΟΧΙ το Α-τονικό σύστημα που κατά κόρον χρησιμοποιείς.
Φιλιά στα μούτρα ... Αμα ο άνθρωπος είναι σπουδαγμένος φαίνεται ρε παιδί μου . |
|
| |
tanuki Member
Registration date : 17/04/2009
| Θέμα: Απ: H εκδρομικη μας ατζεντα εντός Κρήτης !!! Πεμ Μαρ 21 2013, 21:04 | |
| - geo έγραψε:
Αμα ο άνθρωπος είναι σπουδαγμένος φαίνεται ρε παιδί μου . Πές μου την αλήθεια ρε φίλε. Πόσα λεξικά και πόσους φίλους σου πήρες τηλέφωνο για να γράψεις την παραπάνω πρόταση χωρίς λαθη. |
|
| |
painterakis gold member
| Θέμα: Απ: H εκδρομικη μας ατζεντα εντός Κρήτης !!! Πεμ Μαρ 21 2013, 21:13 | |
| |
|
| |
| Θέμα: Απ: H εκδρομικη μας ατζεντα εντός Κρήτης !!! Πεμ Μαρ 21 2013, 22:52 | |
| - tanuki έγραψε:
- geo έγραψε:
Αμα ο άνθρωπος είναι σπουδαγμένος φαίνεται ρε παιδί μου . Πές μου την αλήθεια ρε φίλε. Πόσα λεξικά και πόσους φίλους σου πήρες τηλέφωνο για να γράψεις την παραπάνω πρόταση χωρίς λαθη.
εγώ ρε σε κορόιδεψα που την έχεις μικρή |
|
| |
| H εκδρομικη μας ατζεντα εντός Κρήτης !!! | |
|